Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מלא כלובים לקשיחים במפרצי ה5.25, חלקם גם עם hot swap

דווקא הספק יכול להיות חלוש ביותר. ספק של 1kw לא יהיה נציל כדי להנות מהיתרונות שלו.

קשיח ממוצע צורך כ10w פלוס מינוס.

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם אני הולך להשתמש במחשב קיים לצורך בניית NAS, זה יהיה המחשב המדובר כי רק הוא פנוי לעבודות כאלו. היתרונות שלו זה זכרונות ECC ושני מעבדי קסאון עם מספיק זכרון (זה אמור לספק ביצועים סבירים ביותר בSOFTWARE RAID שכדאי להשתמש בו בFREE NAS). החיסרון צריכת חשמל (אפילו שבמקום כרטיס QUADRO שמתי כרטיס רגיל וזה מוריד צריכה בכ100W, עדיין יש לו כ250W צריכה בפועל לפי החישוב + 50W לפחות עבור דיסקים). ועוד לא לקחתי לחישוב כמה יצרוך בקר LSI חיצוני במידה וארצה להשתמש בNVRAM.

אחרת אני צריך להרכיב לי מחשב חדש וחסכוני או לקנות מארז דיסקים.

מטעמי חיסכון בחשמל, ייתכן שעדיף מארז דיסקים USB התומך בRAID. כי במקרה של הפעלת NAS, אני צריך לבזבז את החשמל עליו ועל המחשב שיעביר לתוכו נתונים.

אני בונה לי טבלה של חישוב צריכת חשמל מול הוצאה על מארז דיסקים ומול הרכבת מחשב NAS.

עריכה:

הפעלת מחשב גדול קיים בתור NAS לא משתלמת (זה המחשב היחיד שיכול לאכלס בתוכו דיסקים בכמות הדרושה), עלות חשמל חודשית של זה יותר מידי גדולה (33 שקל ליממה בהפעלה רצופה או בהפעלה סבירה עם כיבוי כאשר לא משתמשים כ10~15ש"ח). צריך פתרון חסכוני יותר.

כרגע מועמד מספר 1 מארז דיסקים כי צריכת החשמל שלו נמוכה. במידה ויהיה צורך גישה למידע ממחשב אחר, אפשר לעשות שיתוף על אחד המחשבים. אני חושב לחבר את המארז ללינוקס קיים המשמש להורדות עם צריכת חשמל כ 50W. אצטרך לקנות גם בקר USB3 לעבודה יעילה. המחשב הקטן לא יכול לשמש בתור NAS עם דיסקים משלו כי אין מקום במארז ואין אפשרות לספק ממנו חשמל לדיסקים, הספק רק כ125W.

אומנם הייתי רוצה פתרון שיותר דומה לפתרונות אחסון אירגוניים, אבל התפעול של זה יקר מידי לבית.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני ירדתי לפני כמה שנים ממערכת מאוד חזקה של צמד מעבדים ושלישיית כרטיסי מסך.

זו מערכת שהרגה אותי מבחינת צריכת חשמל, כ700w במנוחה ועם פיקים לכיוון 1.1 kw במאמץ (מערכת מומהרת), תוסיף ערימה של קשיחים, טונה מאווררים ועוד כל מיני שטויות מסביב וקיבלת חימום לימי החורף בקלות.

קיבלתי החלטה ועברתי למערכות קטנות וחסכונית שבהחלט עושות את העבודה. לא הייתה הצדקה להשאיר את את המערכת עובדת 24/7.

עם קצת רצון ויכולת אפשר לבצע שינויים במארזים כדי שיכילו יותר כוננים.

פנה אלי בפרטי ואולי אוכל לעזור יותר.

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם (נערך)

אני באמת לא חושב שאתה מבין את גודל הסכנה, במערך RAID אתה יכול להתפשר על דיסקים רגילים וזולים (ה-I ב-RAID) כל עוד לבקר יש זיכרון משלו עם סוללה לגיבוי של כל פעולה שמופרעת ע"י נפילה של החשמל/לוח האם/זיכרון/ספק הכוח או סתם בעיית תוכנה שמחייבת אותך לכבות את המחשב בכפייה (write pending operations).

אתה לא מבין מה זה אומר לנסות לבנות מחדש מערך שלא כובה כמו שצריך.

כל הרעיון ב-RAID זה שהדיסקים זולים והבקר מכפה עליהם, אבל אם הדיסקים זולים והבקר אינו יכול לכפות עליהם, כל נפילה של כל רכיב במחשב, תגרום לאיבוד מידע, לא רק הדיסק הקשיח, זה שם את המידע שלך בסכנה גדולה יותר מאשר ללא RAID בכלל.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

saay222, למען האמת עוד לא נתקלתי בRAID שנשבר כתוצאה מכיבוי חשמל אפילו במערכות ללא NVRAM. אבל זה בהחלט עלול לקרות (מצד השני אין אפשרות להגן מכל סוג של נפילה, העלויות של זה אסטרונומיות, מערכת איחסון שיודעת לעשות רפליקצייה בזמן אמת בין מדפי דיסקים או אפילו בין אתרים עולה כמו דירה קטנה בצפון ואפילו מערכת כזאת תמיד כוללת NVRAM וחיבור לUPS). הפתרון אני מניח לשימוש ביתי זה UPS.

כמובן שרכיבים במחשב ו/או בקר עלולים להתקלקל, אבל ההסתברות שיפול דיסק יותר גדולה, לכן RAID נותן מידת הגנה סבירה למדי למידע שהוא לא חיוני ברמה קריטית, כי מידע חיוני חייבים לגבות בזמן אמת למספר אתרים ו/או ענן. יחס עם זאת דווקא RAID תוכנתי כמו של FREE NAS יותר בטוח בנפילות של חומרה כי ניתן לקחת את הדיסקים למחשב אחר ומערכת FREE NAS תדע לזהות אותם בתור RAID.

מטרת הגיבוי לא להיות העותק היחיד של המידע, אלא עותק נוסף ונגיש. אני מבין את הסיכונים של לשים את כל הביצים בסל אחד ולא מתכוון לעשות זאת.

technet, תודה, אבל מדובר שם על פתרונות תעשייתיים והמחיר אני מניח בהתאם.

eli z, תודה על ההצעה. אני שקלתי בינתיים עלויות תפעול מול עלות קניה, הזמנתי את את מארז הדיסקים המדובר שעובד דרך USB. על פניו זה פתרון עם תפעול הזול והנוח ביותר במידה והוא יעבוד טוב. אם זה לא יעבוד, הדיסקים עדיין החלק היקר פה, ובסופו של דבר אם המארז לא יעבוד בצורה צפויה, קיבלתי מארז דיסקים חיצוני שאפשר לבצע בו התאמות ולהפעיל את הדיסקים עם הבקר אחר. אבל החברה הזאת די ידועה בכל מיני פתרונות מענינים לדיסקים ולא שמעתי על בעיות מיוחדות איתם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רק לא הבנתי איך הגעת ל33 שח ליממה בהפעלת המערך/מחשב.

33 שח ליממה זה עלות של מכשיר שצורך כמעת 2300w לשעה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

1 קוט"ש = 53 אג'.

מכשיר שצורך 250W צורך בשעה רבע מ1 קוט"ש. כלומר 13.25 אג'. ביממה זה 31.8 ש"ח. שחודש זה כ954ש"ח.

פורסם

ב-2012 תכננתי מארז שאמור להחזיק המון מידע,

חקרתי את הנושא ופסלתי המון רעיונות בעיקר בעיות חום שיכולות להיווצר,

האפשרויות בד"כ הן:

א. מארז עם 8 bays לדיסקים פנימיים ובקר RAID (הבקר מאפשר HOTSWAP) - הפתרון היעיל ביותר.

ב. מארז רגיל עם 6 BAYS של צורב (5.25) ו-2 מתאמים של 3X5.25 ל-5X3.5 יחד עם בקר RAID - צריך לדאוג לאוורר את הארז בצורה מיטבית ולצפות לבעיות חום.

ג. מארז עם מתאמי 1X5.25 ל-4/8 2.5 - מתאים אך ורק ל-SSD, ב-SATA צפה לבעיות חום ולדיסקים שימותו בקצב מסחרר.

אם הקצב כתיבה/קריאה לא קריטי, אז SATA 5400 יקלו על עומס החום, מבחינת בקר, אפשר לעבוד עם LSI 9750-8I, יש המון בקרים כאלה ב-Ebay עם סוללה בגרושים.

----

פורסם
1 קוט"ש = 53 אג'.

מכשיר שצורך 250W צורך בשעה רבע מ1 קוט"ש. כלומר 13.25 אג'. ביממה זה 31.8 ש"ח. שחודש זה כ954ש"ח.

מה מה מה מה?

13.25 אגורות לשעה הן 3.18 ש"ח ביממה.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aprilia Shiver 750

פורסם

ולכן כדי שזה יעלה 32 שח ביממה המכשיר צריך להיות 2500w

עכשיו צביפר ירוץ לארגן מחשב עם 10 כוננים כי הוא גילה שכל העסק הזה יעלה לו גג 100 שקל חשמל בחודש ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
מה מה מה מה?

13.25 אגורות לשעה הן 3.18 ש"ח ביממה.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

צודק :oops:

(הלקח שלי שלא כדאי לי להתעסק בבניית טבלאות אקסל בשעות המאוחרות של הלילה)

זה אומר שהדבר הזה יצטרף לעבוד שנה שלמה כדי להחזיר הוצאה של מה שהוא חוסך על חשמל (אם לא לקחת בחשבון את החום שמייצר מחשב גדול והוא מייצר המון חום, כ1600 BTU).

אני עדיין חושב שמארז דיסקים יספק לי את הפתרון העדיף גם מבחינה אסטטית.

פורסם

חשבתי להציע לך לקנות שרת ישן ולהשתמש בו בתור NAS, אבל אני רואה שאתה לא ממש אוהב SAS. (או לא אוהב את המחיר שלו...)

פורסם

SAS אני אוהב מאוד, אבל כמו שציינת לא את המחיר שלו :)

חוץ מזה, שרתים ישנים שחוקים ברמה כזאת שלא נשאר להם הרבה לעבוד. יש לי שרת ישן של HP שנשרף לו לוח אם, אז נשאר רק הבקר עם NVRAM, זיכרון שאין לאן להכניס אותו וזוג מעבדי AMD OPTERON :p.

• תוכן חדש...