Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בטח דיל ברייקר.

בשביל זה אתה מוציא עוד 45 אלף שקל על קקטוס, להגיע לגולף.

זה 3700 ש"ח לכל חודש חם למשך 3 שנים.

אם הייתי הבא אליך בתחילת כל חודש ומציע לך לוותר על הפתחים מאחור לחודש החם הקרוב תמורת 3700 ש"ח, קאש בכיס, לא היית לוקח?

- אני לא מחליף רכב כול 3 שנים אלא כול 6-8 שנים. החישוב צריך לקחת בחשבון שפתחי האיוורור מאחור משמשים אותי גם בחורף כאשר מפעילים חימום לכן מספר החודשים בחישוב צריך להיות לפחות 6 חודשים לכול העונות.

פתחים לאחור, בלי תוספת מפוח, זה פחות חשוב מכושר הקירור של המזגן ועוצמת הוצאת האוויר.

אני מאמין וכמעט בטוח שייצרן אשר מוסיף פתחי איוורור מאחור גם מתקין מפוח בעל ספיקה גבוהה יותר מאשר ברכב ללא פתחי האיוורור מאחור. ניתן לבדוק את הנתונים בספרות ייצרן או בקטלוג החלפים של הייצרן עצמו או ייצרן אפטר מרקט.

כושר הקירור או תפוקת הקירור של המזגן קצת קשה לבדוק מכיוון שרוב הייצרנים בימינו לא מפרסמים אותם.

גם בלאון שהייתה לי לא היו היו פתחים מאחור. המזגן היה פחות חזק מבקקטוס, החלל הפנימי אפילו יותר גדול, ואף אחד לא התלונן שחם לו.

מזגן במכונית מודרנית, לוקח לו בדיוק שתי דקות לקרר רכב למצב נסבל.

אני מעדיף לא לדון בנושא באיזה רכב המזגן 'חזק' יותר מכיוון שאני מעדיף להתייחס לנתונים ייבשים של ייצרן הרכב במידה וקיימים מאשר הרגשה שהמזגן ברכב X חזק יותר מרכב Y כאשר הבדיקה לעולם לא נעשית באותם תנאים.

עוד קטנה. בגולף ניתן להגדיר טמפ' מסויימת לצד הנוסע וטמפ' שונה לצד הנהג למה אני מביא את זה בתור דוגמא ?

בהמשך היום אנסה לעלות כמה דוגמאות של נתונים 'ייבשים' של ייצרן רכב שבו ניתן לראות את תפוקת המזגן וגם את ספיקת האוויר ועוד...

Pages from SSP 318-The Golf V 2004-2.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

האמונה שלך במפוח ופתחים מרחוק הצחיקה מאד את ה-156 האקסית שלי שמפורקת לה לחלקים לאט לאט בזמן לאחר שזה שקנה אותה ממני ריסק אותה. מצווה, שימחת זקנה.

לגבי פתחים אחוריים וחימום - אוויר חם ממילא יש לנתב לפתחים התחתונים, ואלה (מתחת למושבים) יש כמעט בכל מכונית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
האמונה שלך במפוח ופתחים מרחוק הצחיקה מאד את ה-156 האקסית שלי שמפורקת לה לחלקים לאט לאט בזמן לאחר שזה שקנה אותה ממני ריסק אותה. מצווה, שימחת זקנה.

לגבי פתחים אחוריים וחימום - אוויר חם ממילא יש לנתב לפתחים התחתונים, ואלה (מתחת למושבים) יש כמעט בכל מכונית.

גם אני צחקתי מהתגובה שלך. מי החליט שאת הפתחים של האוויר החם יש לנתב לפתחים התחתונים ? אולי בכדי להפשיר רגלים קפואות ?

חשבת לרגע שאנשים אוהבים לכוון את פתחי האיוורור ישר לחזה או לפנים גם בזמן חימום ?

אם ברכב מסויים קיימים פתחים מתחת למושבים לאוויר חם אז הם יכולים לשמש גם כפתחים לאוויר קר. עדיין נותר לך זמן לשנות את ההודעה שלך למשהו קצת יותר חכם. :roll:

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

שמח שצחקת. אוויר חם עולה, אוויר קר יורד. לא מאמין לי - תחפש את המחברות מבית הספר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עזבו ויכוחים מיותרים,

שני דברים הטרידו אותי מאוד בקקטוסולר:

1. פתחי המיזוג

2. החלונות האחוריים

שני הדברים התגלו כ 'לא בעיה' לחלוטין בשימוש הפרטי שלי ברכב. המזגן מקרר את החלל הפנימי בכמה רמות יותר טוב מאשר בריו לדוגמא (למרות שהיו לה ארבעה פתחי איוורור).

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ברוב הרכבים הפרטים עד לפני עשור חוץ מאשר מרצדס/BMW ועוד כמה רכבים יוקרתיים בכלל לא היו קיימים תעלות מתחת למושבים עבור המושבים האחוריים.

ברכבים בסגמנט של גולף דור 5 מעט מאוד רכבים מצויידים בתעלות מיזוג אוויר מתחת למושבים. שלא נדבר על שאר הרכבים הסופר מיני,מיני וגם בחלק גדול מהמיני משפחתיות רק בשנים האחרונות התחילו להתקין תעלות מיזוג למושבים האחורים ולאו דווקא מתחת למושבים.

שמח שצחקת. אוויר חם עולה, אוויר קר יורד. לא מאמין לי - תחפש את המחברות מבית הספר.

זה ברור. דרך אגב בתורת החום לא קיים מינוח אוויר חם/קר אלא אוויר חם ופחות חם.

מקווה שעכשיו הכול הובן.

פורסם

שני הדברים התגלו כ 'לא בעיה' לחלוטין בשימוש הפרטי שלי ברכב. המזגן מקרר את החלל הפנימי בכמה רמות יותר טוב מאשר בריו לדוגמא (למרות שהיו לה ארבעה פתחי איוורור).

היום בטעות הפנתי את אחד הפתחים לאף. קבלתי brain freeze :shock:

באמת אחד המזגנים הטובים...

מרק - כן, החורף בארץ באמת מאתגר מאוד את מערכת החימום, שצריך פריסה של האוויר החם בתוך גולף. במקומך, לא הייתי קונה רכב בלי יכולת הנעה מקדימה, כי אין חשוב מלהכנס לרכב מחומם...

וכן, מזגן עם יכולת קירור מפוצלת זה נו-רא חשוב, במכנית קומפקטית ממש מורגש. מה אני אגיד לך, היה לי בלאון, לא שימושי בעליל.

וחשוב שאתה מאמין שיצרנים מעלים ספיקה של המזגן, כשיש פתחים אחוריים.

אתה הוגה "דיל ברייקרים" כדי להצדק הוצאה שאין לה שום הצדקה שימושית, רק פינוקית, ושתרומתה לאיכות החיים שלך שולית ביותר.

בקומפקטית, אין לפריסת הפתחים כמעט שום השפעה על היכולת לקרר מהר את החלל. את הנתון החשוב, כמה המזגן מקרר, ואת החשוב יותר, כמה הרכב מתחמם - אין לך (זה תלוי בזווית השמשות, צבע החומרים בפנים ועוד).

ובסופו של דבר, להוציא כשלים נקודתיים, כל קומקפטית מודרנית מתקררת מהר ויעיל תוך שתיים-שלוש דקות.

ממש סוגיה זוטית.

פעם האמריקאית של אבא שלי קיררה הרבה יותר מהסובארו שהיתה גם.

פעם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באלפא 146 1.6 שנת 96 כבר היו לי תעלות ופתח מרכזי מאחור, וזה ממש לא רכב יוקרתי. מרק, זה ויכוח סתמי ואתה לא ממש מדבר מתוך ידע.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אתה טועה לגבי קיום של תעלות מתחת למושבים ברוב הרכבים כפי שכתבת לכן במקרה הזה אתה מפגין רמת ידע נמוכה ולא אני.

בשביל הספורט בו ניקח 10 רכבים מקטיגוריה של רכבי מיני משפחתיים שיוצרו בשנים 1995-2008 ונראה בכמה רכבים כן קיימים תעלות מיזוג אוויר עבור הנוסעים במושבים האחוריים.

זה שבאלפא שלך היו תעלות כאלה הדבר לא בהכרח מצביע על נפוצות כמעט בכול הרכבים כפי שכתבת.

פורסם

בשלוף, מפרוספקטים שהסתובבו למעלה - מאזדה 121 וסובארו לאונה עם תעלות לרגלי הנוסעים האחוריים. אכן מכוניות יוקרה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

למה שלא תיפגשו באחת מתחנות הדלק על כביש 6, ותלבנו את הסוגייה המהותית הזו לחיים שלכם, על כוס לאטה דל שומן? (תוכלו גם לבדוק את המכוניות עצמן שמגיעות למתחם).

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

גם לא עם עוגת היער השחור / מנת פלאפל / שווארמה / צלי כתף בקר עם אורז.

You must be fun at parties

אם מישהו ייכנס לאוטו שלי עם כל הדברים האלה, מבחינתי ברוך הבא.

שיביא גם ג'אמפ אשכוליות מוגז/גוארנה אנטארקטיקה/ד"ר פפר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

no soup for you today

לשעבר:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי אין דבר יותר נהדר מלאותת ולגעת בגוש טחינה מיובש על המתג, או שנדבקים לך מטבעות לתחתית של המחזיק כוסות מהגלידה ששפכת שם לפני שבוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...