Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהנדסי חשמל - תחום הננוטכנולוגיה (פרוייקט תואר) כדאי ?

MaDxXx
שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני מסיים שנה שלישית בהנדסת חשמל B.Sc ,התמחות בתקשורת (במכללה),

וקיימת אפשרות לבחור בתור פרוייקט גמר - חקר בנושא ננוטכנולוגיה.

מדובר על חקירה של חומר מסויים ויצירת Patterns על המשטח שלו, בגודל של מאות ננומטר.

הניסיון הוא עבודה במעבדה, הכרת הציוד, התוכנות, ממשקי עבודה, וחקר, כאשר בסופו של דבר מתקבל "מתכון" אודות החומר שחקרתי.

התחום נראה לי מעניין מכל הנושאים האחרים.

הציוד בגדול:

-Fluorescence Microscope של Zeiss

-NLP 2000 Microscope של nanoink

-easyScan 2 FlexAFM

האם קיימת דרישה לניסיון\ עבודה בתחום ובציוד הנ"ל, או שמדובר בנישה מאוד ספציפית ומצומצמת בחברות בודדות?

אשמח לשמוע רשמים ודעות,

במיוחד מאנשים שעובדים בתחום\ ומכירים אותו.

-תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בחרת בהתמחות של תקשורת אני מניח בזהירות שזה תחום שאתה גם מעוניין לעבוד בו.

אם כך, אני ממליץ בחום לחפש פרוייקט גמר בתחום הזה.

בכל מקרה התחום שאתה מדבר עליו זה לא בדיוק הנדסת חשמל, לא ממש ברור לי למה בכלל מציעים לך עבודת גמר בתחום הזה..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים שזה לא בדיוק חשמל, אבל מדובר כנראה על חומרים שמשתמשים בהם במעבדים, וצ'יפים.

קיים קורס של ננוטק בתואר ולכן זה רלוונטי ,

מדובר על פרויקט מחקרי (שמבוצע לרוב בתואר שני לפי מה שהבנתי) ולא על פרויקט רגיל של תכנון מפעל, או תוכנת מטלב, וכו'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רואה איך זה נוגד אחד את השני,

הרי החקר הוא ניסיון לגלות משהו חדש שלא היה קודם, ניסיון לא רע למהנדס (האמנם?)

אלא מה...התחום הזה הוא יחסית נישתי, ומכאן ההתלבטות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי מחקר לחוד וכל דבר אחר לחוד.

אין הרבה חברות שיש להם צוות או גוף מחקר, ולכן האופציות מצטמצות לאקדמיה בלבד.

גם שם יש לרדוף אחרי מימון, ועד שכבר הושג רוצים את הטובים והזולים ביותר (בדרך כלל סטודנטים לתואר מתקדם), כך שגם שם אין שכר הגון.

בגלל זה לדעתי כן יש סתירה.

משכנתא זה קל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עבודה מחקרית, בייחוד מחקרית אקדמית (אקדמית=שכל המטרה שלה בגדול זה ייצור מאמר) הקשר שלה לעבודה הנדסית בתעשיה הוא מקרי לחלוטין.

אני חוזר על ההמלצה למצוא עבודת גמר מעשית יותר וקרובה יותר לתעשיה ולתחום בו אתה רוצה לעבוד.

אם אין לך נסיון בתעשיה להתהדר בו בקורות חיים אז הפרוייקט הזה ודף הציונים שלך זה הכרטיס כניסה היחיד שלך לעבודה. יחד עם תעודת נחיתות של מכללה (כן כן, זה החיים, גם אני בוגר מכללה בעברי הרחוק, ממליץ לכפר על זה עם תאר מאוניברסיטה בעתיד) חיפוש העבודה שלך גם ככה לא יהיה קל

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמנם המטרה היא באמת מאמר (בסופו של דבר),

אבל למעשה אני "בונה" תוצר, מתקבל משהו , ולא רק תיאוריה או נוסחאות למשל.

וגם מקבל מושג וניסיון בתחום (אם נשים בצד רגע את החשמל ואלק' ), וניסיון הן בתחום בעבודה והן במיכשור ותוכנות, אין כאן יתרונות וערך מוסף לפרוייקט של תואר ראשון?

על פרויקט רגיל של תכנון מפעל, או תוכנת מטלב כמו שכתבתי קודם?

אגב אין לי מושג מה התחום שאני רוצה לעבוד בו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

^ מתקבל משהו שלא קשור לתעשיה אלא אם אתה מהנדס חומרים עם תואר שני או שלישי, כי רק אלה באמת נוגעים בדברים האלה

כמו שאמרו לך קודם, הפרוייקט הזה אולי מאוד מעניין אבל לא יקדם אותך בחיים האמיתיים.

זה נחמד שאין מושג מה התחום שאתה רוצה לעבוד בו, אבל כבר התחלת ללמוד הנדסת חשמל- נראה לי שזה די מכתיב את התחום שבו תעסוק, ושוב, היות ולא למדת הנדסת חומרים תואר שני או שלישי- אין משמעות לפרוייקט הזה בקונסטלציה הנוכחית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמנם המטרה היא באמת מאמר (בסופו של דבר),

אבל למעשה אני "בונה" תוצר, מתקבל משהו , ולא רק תיאוריה או נוסחאות למשל.

וגם מקבל מושג וניסיון בתחום (אם נשים בצד רגע את החשמל ואלק' ), וניסיון הן בתחום בעבודה והן במיכשור ותוכנות, אין כאן יתרונות וערך מוסף לפרוייקט של תואר ראשון?

על פרויקט רגיל של תכנון מפעל, או תוכנת מטלב כמו שכתבתי קודם?

אגב אין לי מושג מה התחום שאני רוצה לעבוד בו.

אתה ממשיך לשכנע את עצמיך למרות שמסבירים לך ההפך.

אתה לא הולך לעבוד עם שום מכשור/ציוד/כלי פיתוח שמהנדס חשמל עובד איתו בשום תחום בתעשיה. אם אתה חושב שתהנה מזה, בכיף לך על זה. כל עוד אתה לא חי באשליה שזה יעזור לך אחר כך, הכל בסדר.

אני עשיתי תואר שלם בתחום שאני לעולם כניראה לא אעבוד בו, כך שאני אחרון לשפוט אותך.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקשר בין תחום פרויקט הגמר לתחום שתעבוד אחרי התואר הוא מקרי לכל היותר.

תקח פרויקט שיעלה לך את הממוצע כמה שאפשר.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פרויקט הגמר שלך לא רלוונטי לתחום הלימודים שלך (למדת תקשורת והפרויקט נוגע בהנדסת חומרים) ולדעתי גם לא יקח אותך רחוק.

בהיעדר תעודת בוגר אוניברסיטה, הפרויקט שלך וגליון הציונים הם ההזדמנות שלך לעבור את מערכת סינון קורות החיים במשאבי אנוש שנוטה באופן מובהק לבוגרי אוניברסיטה (בנוסף לנסיון מעשי מעבודה בזמן הלימודים, אם יש לך כזה).

קח פרויקט גמר בחומר שאתה יודע טוב בו, ומשם רוץ קדימה.

*גילוי נאות-הכותב בוגר HIT בעל תואר ראשון בהנדסת תקשורת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פרוייקט גמר הוא אחת ההזדמנויות הבודדות של מראיין לבחון את המועמד במשהו הכי דומה לעבודה מעשית, אז פרוייקט שיהיה רלוונטי למראיין (נניח, בתחום תקשורת), שהוא יוכל להבין אותו וגם לשאול עליו, עדיף על פרוייקט פיזיקלי מרשים בציון 98, שלמראיין אין שמץ של מושג בו.

כמו כן, פרוייקט הוא דרך להתנסות בכלים שאולי רלוונטים מאוד לעבודה, למשל FPGA, תכנות מיקרוקונטרולרים, SPICE, או כל דבר אחר. בפרוייקט בתחום אזוטרי כנראה צוברים נסיון בכלים אזוטריים.

פות"ש - עשה מה שתחליט - אבל שים לב שקיבלת תשובות שהם קרובות לקונצנזוס נדיר בפורום.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר לעצות הנכונות שנרשמו לעיל, פרויקט הגמר הוא למעשה ההתנסות שלך הראשונה בעבודה "אמיתית".

כמו כן, לעיתים החברות שבהן תבצע את פרויקט הגמר, ישאירו אותך כעובד בסיום הלימודים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...