Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בהמשך לאשכול הראשון שפתחתי אני עתיד לקנות רכב שנתון 2012-13 בשבועות הקרובים ומאוד מתלבט.. אני בן 22 שגר בהרצליה ועובד בתל אביב בשעות הרגילות 8-5 ורוצה אוטו קטן זריז וחסכוני כמה שאפשר (מבחינתי מראה ואבזור מוסיף). התקציב מבחינתי הוא עד 60K.

בדקתי את האופציות ונשארתי עם:

• רינו קליאו החדשה 2013 - 0.9 ידנית.
  • סיטרואן DS3 2012.
  • פולו 1.4 2012 / פאביה 1.4 2012-13 ידנית / איביזה 1.4 2012-13
  • פיאסטה 2013-2014 ידנית (רכב חלש - לא מתקרב לאוטומטי שלהם).
  • מאזדה 2 - אוטו חמוד אבל הכי פחות מושך..

מהרשימה כאן הכי מעניינות אותי הן: ה-DS3 או הפולו.

יש למישהו שמכיר את המכוניות הנ"ל עצה?

פורסם

מאזדה 2 תהיה הכי פחות חסכונית כאן.

בנוגע לDS3 - מנוע שצורך תשומת לב (חפש THP בפורום להתרשמות).

בנוגע לפולו - איכות חומרים גבוה, מושבים נוחים וקופצנית. מכיר אותה עם 1.2 TSI וDSG7 , לא עם ה1.4, אישית כנראה הייתי מחפש פולו/איביזה/פאביה 1.2 TSI ידנית אם כבר.

לפיאסטה אין כיוונון מושב לגובה ורק שני חלונות חשמל.

הרנו קליאו מצועצעת מבפנים, המנוע חביב והכסא נוח, אבל גם קופצנית.

פורסם
מאזדה 2 תהיה הכי פחות חסכונית כאן.

בנוגע לDS3 - מנוע שצורך תשומת לב (חפש THP בפורום להתרשמות).

בנוגע לפולו - איכות חומרים גבוה, מושבים נוחים וקופצנית. מכיר אותה עם 1.2 TSI וDSG7 , לא עם ה1.4, אישית כנראה הייתי מחפש פולו/איביזה/פאביה 1.2 TSI ידנית אם כבר.

לפיאסטה אין כיוונון מושב לגובה ורק שני חלונות חשמל.

הרנו קליאו מצועצעת מבפנים, המנוע חביב והכסא נוח, אבל גם קופצנית.

האם יש את הוואגיות עם TSI ידני בכלל?

פורסם (נערך)

בטח

איביזה מ2011 ,פאביה מ2012 ופולו מ2014.

כמובן לקחת בחשבון את השני מחלות של המנוע הזה בשנים המוקדמות שהן הסט טיימינג בשנים הראשונות 10-12 שמצריך החלפה ומשאבת מים שנוזלת. (שני מחלות שנפתרות בהחלפה).

אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

לדעתי או הקליאו או הפיגו 208.

הDS אני מניח שאתה מתכוון למנוע 1.6 עם התיבה האוטומטית. זו עגלה בלי סוסה והגיר ידוע לשמצה.

הפולו סתם יקרה ואין בה שום ייחוד

פיאסטה - חלשה ולא מאובזרת

המזדה 2 - מיושנת וצורכת הרבה דלק.

הקליאו - כיפית לנהיגה, חסכונית מאוד ( בנסיעה שרובה עירונית אני משיג באזור 16 ק"מ לליטר ), מאובזרת מאוד אך נסיעה מעט נוקשה ורעשי רוח נשמעים מכיוון המראות במהירות של 100+

הפיגו - לא מלכת היופי, נוחה, איכותית יחסית וגם מאובזרת. מנוע חסכוני שאפשר להגיע איתו בנסיעה עירונית לאזור ה 13-14 ק"מ לליטר.

פורסם (נערך)

קראתי על המנוע של ה-DS3 ואני מוותר :p

איך הקליאו הידנית בפקקים? רוב הנסיעה תהיה בפקקים וקראתי דעות חלוקות לגבי הגיר שלה..

שאלה כללית - המליצו לי מוסכניקים להתרחק מאיביזה, יש סיבה לגיטימית? במידה ואני מעוניין באיביזה TSI ידנית - מה עלות ההחלפה של ה"מחלות" שציינתם מעלה? האיביזה עם ידנית "ספורט" נראית אופציה מעניינת בהחלט..

עריכה אחרונה על ידי opher50
פורסם

לא מדוייק ,2500 לסט טיימינג ו1400 למשאבה.

גיר ידני בפקקים יפריע רק אם הקלאץ קשה או שאתה לא רגיל לידני או שאין לך כוח לעמוד איתו בפקקים.

פורסם

אז אם אני קונה איביזה 2012 לצורך העניין מומלץ לברר אם ביצעו החלפה..

אני מניח שאגש לעשות נסיעת מבחן על הקליאו, פולו ואיביזה להתרשמות ואחזור עם ממצאים :)

פורסם

הקלאצ' של הקליאו הוא מאוד "משאבתי" באופי שלו...הוא עולה לאט לאט וגבוההשזה מאוד מעצבן אם רוצים זינוק מהיר מצד אחד מצד שני זה משאיר אפס מקום לטעויות של כיבוי רכב ביציאה מהמקום ומקל בפקקים(הקלאצ' מאוד קל ולא דורש נקודה מדוייקת בכלל) אם יש לך ניסיון עם ידני נסה לנהוג כדי להרגיש.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...