Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וחבר שלי מעוניינים לקנות מכשיר קשר, בשביל להקל על עלות השיחות בינינו.

אני לא רוצה להכנס ליתרונות ולחסרונות לגבי מכשיר קשר לעומת פלאפון\דיבורית.

אז אני אעשה את זה קצר ולעניין.

מה החוק אומר לגבי מכשיר קשר בזמן נסיעה? אפשר לדבר איתו בזמן נסיעה או שזה נחשב כפלאפון??

כן או לא, שחור או לבן. מותר? (לנהגי מוניות יש מכשיר קשר וזה מותר..) או אסור? (זה עדיין לא רחוק מפלאפון).

ערכתי חיפוש, לא מצאתי את התשובה המתאימה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

ומי שיש לו רכב ידני.....?

דברי הבלים אינם מזיקים כאשר אין אוזניים לשמעם...

הדבר הכי מעצבן בעולם זה שאחותי הקטנה פורסת את הלחם עקום! צריך ללמד את זה בביה"ס!!

פורסם

ב. האמור בתקנת משנה א' יחול גם על הנוהג ברכב שבו הותקן או מצוי מכשיר טלפון קבוע או נייד, והנוהג ברכב ראשי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרופון המותקן ברכב

{תקנה 28}

מן הסתם הילוכים מותר להעביר

תוכל למצוא עוד מידע בקישור הבא:

http://pasimlev.mot.gov.il/RoadSafety/TrafficRegulations/HandFreePhone.htm

GOT סחוג?

פורסם

ב. האמור בתקנת משנה א' יחול גם על הנוהג ברכב שבו הותקן או מצוי מכשיר טלפון קבוע או נייד, והנוהג ברכב ראשי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרופון המותקן ברכב.

זה כל מה שרשום בסעיף של הטלפון. ואני מדגיש טלפון, מכשיר הקשר לא מחובר לרשת טלפוניה\רשת סלולרית, ולפי זה משתמע שהוא לא טלפון. כמו שנהגי מוניות מדברים במכשיר הקשר שלהם באופן חופשי.

אם הייתי יוצא לטיול שטח אסור לפי החוק היה לי להשתמש במכשיר קשר? (כי לא חסר מקומות ללא קליטה טלפונית וזה יכול גם ההבדל בין חיים ומוות אם למישהו קורה ומשהו והוא צריך ליצור קשר עם מישהו אחר..).

מישהו פה יודע על בטוח אם מותר או לא להשתמש בזה בשעת נהיגה?

כי אם חושבים על זה, זה לא מפריע לנהיגה כמו טלפון, שולחים הודעה קולית, נוהגים כרגיל, מקבלים הודעה ושולחים שוב. ואין צורך להצמיד את הטלפון לאוזן. יש לזה ספיקר אז הוא נשאר ביד, ולא מכריח להוציא יד אחת מן ההגה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי החוק בכל אופן אומר שני ידיים על ההגה ולא מעניין אותו אם אתה מדבר עם ווקי טוקי או קונכיה.

GOT סחוג?

פורסם
יוסי החוק בכל אופן אומר שני ידיים על ההגה ולא מעניין אותו אם אתה מדבר עם ווקי טוקי או קונכיה.

אני ממש לא בטוח לגבי זה..

כמו שנתנו דוגמא של נהגי מכוניות, יש גם נהגי משאית שעושים את זה (כמעט כולם..).

ואני יודע שבחברה של אבא שלי עד לפני שנתיים-שלוש היו משתמשים ברכבים של המנהלי מפעלים במכשיר קשר קונבנציאלי של מוטורולה..

(ואז החליפו למירס..)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אז נהגי מוניות עושים את זה ,אז מה ?

נראה את המשטרה מנסה לעצור אותם ,חוץ מזה פשוט מאוד לעשות לחצן PTT על ההגה ותפטר הבעיה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תקנה 28

(א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

(ב) האמור בתקנת משנה (א) יחול גם על הנוהג ברכב שבו הותקן או מצוי מכשיר טלפון קבוע או נייד, והנוהג ברכב רשאי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרופון המותקן ברכב.

עניין הפלאפון הוא תוספת לחוק עצמו.

אגב לפי מה שהבנתי כשאתה נמצא בפקק תנועה ואתה במצב של עצירה מוחלטת , מותר לך לתת מענה קצרצר לשיחת טלפון.

GOT סחוג?

פורסם

תגדיר "מענה קצרצר" ? דקה? 5 דקות? שעה?

לפי מה אתה מגדיר "קצר" ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אגב לפי מה שהבנתי כשאתה נמצא בפקק תנועה ואתה במצב של עצירה מוחלטת , מותר לך לתת מענה קצרצר לשיחת טלפון.

חבר קיבל 500 שקל על טלפון קצרצר לעבודה להודיע שהוא בפקק ושהוא מאחר

hope for the best, expect the worse.

פורסם
תקנה 28

(א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

--------------------------------------------------------------------------

תשמע לצטט מאיזה אתר זה נחמד אבל כל עוד שאתה לא בטוח, צריך להבין שיש סעיפים

למשל :

א) מותר גם להוריד את היד מההגה ללחוץ על כפתור המענה בטלפון "מה שכתבת לא מצין את זה"

ב) אסור בהחלט שום מענה קצרצר אם אתה בעצירה מוחלטת "פקק" אלה אם אתה בצד הכביש

ג)לפי דעתי אם מותר לדבר לשוטרים ולמכבי אש ולמגן דוד ולנהגי מונית לדבר בקשר

זה לא אומר שאפשר לכולם לדבר בקשר בזמן נסיעה, "כמו שמותר להם לבצע עבירות בזמן תפקיד

"קריאה לאירוע" אסור לך לבצע עבירות אם אתה ממהר לפגישה לא?!?

אני מחר אדבר עם שכן שלי שוטר בכיר בתנועה ארצית ואתן לך תשובה ברורה בנוגע למכשיר קשר

פורסם

אני מציע שתקרא את פסק הדין הבא:

http://www.halev.org.il/news.asp?News_ID=10076

ציטוט :"באותה פסיקה קובע השופט כי: "מתן מענה קצרצר" לשיחת טלפון נייד בעת שהרכב אינו בתנועה, דהיינו אינו בנסיעה, לא נכלל בגדר האיסור שבתקנה 28(א)."

הפסיקה לא ממש מגדירה מה פירוש מתן מענה קצרצר..

GOT סחוג?

• תוכן חדש...