Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מוזר. לפי רישיון הרכב, המקס שלי עלה לכביש במאי 2011. דגם 2.0 טיטניום 240 כ"ס. הלוואי ויתברר שהוא בעצם 2012....

עריכה אחרונה על ידי ETAA
  • תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פלג הייתה לי 2.3 במשך כ 3 שנים ועכשיו למעלה מ 4 שנים את הטיטניום 240 כ״ס.

ב 2.3 אמנם לא מהירה כמו הנוכחית אך בהחלט מספקת ומהנה. יש לה הגה טוב יותר.

צריכת דלק בעיר סביב 6.5-7 קילומטר לליטר. מחוץ לעיר 10 ק״מ/ל זה ריאלי.

מזגן לא מושלם אבל לא תזיע בשום מצב. רכב שעומד שעות בשמש לוהטת יקח לו 2-3 דקות להתקרר. לא הרגשנו לא נוח גם ב 46 מעלות.

תודה שי על התגובה

יפה שאתה מצליח לחוות דעה עניינית על הדגם הישן כאשר אתה כבר מכיר את החדש.

פורסם (נערך)
איפה אאוטלנדר ואיפה SMAX.. על מה אתה מדבר?

שמע, כמו כל דבר יש היתרונות ויש חסרונות.

הרכב הוא לאישתי, לכן מבחינת נהיגה, כוח מנוע וכו׳ היא לא תרגיש יותר מידי מבחינת שני הרכבים, שצריך היא גם נוהגת בסוואנה.

הפורד נראה יותר נוח מבחינת החלוקה הפנימית.

אבל אין לו ניתוק כרית אויר קידמית שזה די קריטי במצב של שני כסאות תינוק וסלקל.

אני מניח, גם על סמך דעות של חלק ממכם שהחזקה של אאוטלנדר תהיה זולה יותר, בסה״כ הוא לא רכב מתוכחם מידי.

ובמקרה של רכב לאישה אני מעדיף כמה שפחות התעסקות, לי באופן אישי אין בעיה עם התעסקות עם רכב אבל שהוא שלי, וגם לא בתיזמון הזה.

אני מאמין שמבחינת ירידת ערך במקרה שלו היא תהיה פחות מהפורד.

ומבחינת יכולת שטח אצלנו זה היתרון, אני יודע מהיא יכולת שטח, אחרי 7 שנים עם היילקס ועוד 4 שנים פראדו שבהם היתי נוסע שבת שלמה כדי לפגוש עוד מעלה.

אז נכון שכרגע אני בסטטוס אחר והטיולים שלנו הם יותר קאמפינג עם חברה מהגן של הילדים או איזה יער בשבת, זה עדיין יכול לספק אותנו כדי להגיעה לנקודות שקצת יותר קשה להגיע עם פריווט, או לפחות שהינו חוששים להיכנס איתו, זה היה מורגש מאוד בטיול האחרון שלנו למכתש רמון

בכל מקרה למשווה כרגע יש פרמטר נוסף ואם לא היתי בפני בניה של בית בתקופה הקרובה היתי כנראה הולך שוב על לנד קרוזר ארוך.

לכן יש בפני את ההתלבטות הזאת, אם ללכת על אאוטלנדר והוציא סכום של 80-90 אלף שקל.

או לקנות רכב זול משמעותית שיעשה את העבודה מבחינת המשפחה הגדלה.

הערכה שלי, עוד 4-6 שנים, אאוטלנדר 2010 ב 80-90 אלף או פורד 2008/9 ב 40-50 אלף, ההפרש היה זהה.

המון תודה

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

פלג

יתרונות הביצועים והפונקציונאליות קלים להשוואה ויש פה לדעתי הכרעה.

בעניין התחזוקה, אני נוטה להאמין שאס מקס תהיה יקרה יותר לטיפול אך תאבד פחות ערך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין שום צורך בניתוק כרית אויר. אתה יכול לשים 3 מושבי בטיחות/סלקלים בSmax בספסל האחורי בקלות.

וכמו שאמרו לך כבר יותר בפירוט, הSmax (גם הישן) הוא הרבה רמות מעל הOutlander באיכותו.

מה שכן, התחזוקה של הפורד יקרה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אז ככה, היום נסענו (כן, לקחתי את אישתי פעם ראשונה לראות אוטו, בכל זאת היא זאת שתהיה איתו ביום יום עם שלושה ילדים) לראות אאוטלנדר בסה״כ רכב מאוד נחמד.

אבל וזה אבל גדול הוא אכן 7 מקומות אך ברגע שפותחים את הספסל הנוסף אין באגז׳, בטח לא עבור עגלה וטיולון.

מה גם שהכניסה לספסל הנוסף לא כל כך נוחה.

כל עוד לא משתמשים בספסל הנוסף הרכב לא שונה מכל משפחתית אחרת, לצורך העניין מבחינת שימושיות זה בדיוק כמו הגאלאנט רק עם באגז׳ גדול יותר.

כך שגם עם הסלקל מקדימה, אין באמת מקום בשורה השניה למבוגר ושני כסאות תינוק.

כך שסביר להניח שהרכב הזה ירד מהפרק.

כמו שאמר amosbmw שני כסאות וסלקל מאחור אם באמת נכנס זה היה הפתרון הנכון יותר.

ואז בשלב ראשון אין לנו כלל שימוש בשורה השלישית ואחלה באגז׳.

השבוע ניגש לראות s-max, האמת שמתחיל לי חשק עכשיו על המנוע החדש, זה הטבע שלנו.

אבל נראה, הכל פתוח אם תהיה הצעה מעניינת אולי נלך על זה.

אז כרגע אנחנו בחיפושים אחר s-max.

המון תודה

פורסם

אגב, יש ביטול לכרית האויר, המפתח נמצא בתא הכפפות.

אתה תמצא SMAX מדגם TREND שלדעתי מספיק, שנת 2012, בפחות מ 90.

פורסם

שלום

אז יצא לי לראות כבר שנת 2011 לאחר מתיחת הפנים הקלה ושנת 2008 מנוע 2.3 אחד טיטניום ואחד טרנד.

בסה"כ הרכב נוסע מאוד נחמד, בהחלט מספק אני לא רואה צורך ביותר מזה בעיקר שמבחינתי שאני מעדיף את הגיר של הדגם הקודם.

הדבר היחיד שמטריד אותי הוא נושא המזגן, שהיה מאוד קשה לבחון אותו בנסיעה קצרה, אך הוא רגיש לא כמו שאני רגיל.

יש לזה איזה פתרון?

האם גג הזכוכית בדגם הטיטניום לא גורם לחימום יתר של חלל הרכב? אפילו בזמן נסיעה, הוילון לא נראה אטום לגמרי.

מזכיר לי שבתקופת הניסן טרנו 96 שהיתה לנו הפיתרון של נושא המזגן היה מחיצה מפרספקס אחרי השורה השניה,

וכך היו מקטינים את השטח שיש למזג, זה רק כמובן שאין שימוש בשורה השלישית.

זה היה משפר משמעותית.

לא ראיתי ברכבים אלו אפשרות לניתוק כרית אוויר, אולי בחדשים יותר.

פורסם

המזכן באמת לא מהמוצלחים שיש, אבל אחרי כמה דקות נסיעה הוא מצליח לצנן את כל חלל הרכב. לא ברמה שמקפיא אבל בהחלט נעים.

לגבי הגיר, ב2.3 יש גיר של אייסין כמו שיהיה לי ב3008 - אוטומטי פלנטרי ואני חייב לציין שאני מעדיף את ההתנהגות של הפאוור שיפט שיש באקו בוסט. האייסין מכוייל לעצלנות ולעבודה בסלד נמוך מה שמאלץ אותך להיות עם רגל כבדה על הגז, לעומת הפאוור שיפט שבהחלט מרגיש קל יותר וזמין יותר בכל הילוך.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

הקודמת שלנו הייתה ללא גג פנוראמי הנוכחית עם. לדעתי אין לזה שום השפעה.

פורסם

כפי שכבר ציינתי, המזגן לא מדהים, ולמעשה מהווה את אחת מנקודות התורפה של הרכב. כלומר, המזגן מקרר אך לא מקפיא.

אני לא הייתי פוסל את הרכב הזה רק בגלל המזגן, אך זה עניין של העדפה אישית. מי שחייב מזגן מקפיא אז שימשיך הלאה. אישית, בשום מצב לא מצאתי את עצמי מזיע ברכב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אז אני עדיין בחיפושים

נגשתי לראות כמה משנתונים הראשונים ועד מהרה ניגשתי לראות אחת שנת 2011 טיטניום עם המנוע 240 כ״ס.

ופה היתה התפנית, מאז אני לא בודק מודעות אחרות.

היתה לי כבר אחת שהיתי מתוכנן לסגור, אומנם ללא הסטוריה טיפולים מפורטת אבל המחיר בהתאם והיה באזור ה 70 אלף שקל.

לא איכפת לי ללכת על אופציה כזאת.

נכון לעכשיו זה בהמתנה מכבן שקבלת הרכב החדש של בעל הרכב מעט מתעכב.

אז הולכתי לראות עוד.

אחד רוצה מחירון, אני לא מגביל את עצמי בתקציב ומוכן לשלם גם מעבר כאשר הרכב שווה את זה.

בסוף אני מגיעה, רכב עבר פחחות בכל בצד הימני, כולל כנף אחורית וקידמית, דלתות ופגוש קידמי.

את הפנסים לא חיברו כמו שצריך, הכל רופף.

בקיצור פחחות ברמה מאוד נמוכה.

גם נראה שרדיאטור המזגן נוזל.

בגדול, אין לי בעיה לקנות, אני מסדר את הרוב לבד, אבל שהמחיר היה בהתאם.

מה שהטריד אותי ברוב הרכבים שראיתי הוא שכמעט כולם עברו איזה טיפולי משמעותי.

לאחד הוחלף מנוע, לרכב אחר הוחלף טורבו באחריות שעלותו מעל 10 אלף שקל.

בעל רכב נוסף דיווח על החלפה של מסרק הגה.

2-3 רכבים הוסיפו גז למזגן או שנאמר להם במוסך שחסר גז.

נזילות מאזור מכסה שסטומים וחיישן קאנשפט נראות אצל רובם.

בשני רכבים נראה שיש נזילה מתושבת המנוע העליונה ימנית' אם יש שם שמן בכלל, לא מכיר עדיין את הרכב.

וכל זה ברכבים שאף אחד מהם לא חצה את ה 150 אלף ק״מ.

לא מכיר אצלי תקלות כאלו אצלי גם ברכבים מבוגרים מהם ב 10 שנים ועם ק״מ כפול.

בכל מקרה, הרכב קנה אותי בחלוקה הפנימית שלו, בעיצוב הפנימי ובמנוע.

במנוע 203 כ״ס לא יצא לי לנסוע, אך בגדול הוא פחות מסקרן אותי.

אני עדיין בחיפושים, אשמח לדעת אם משהו מכיר אחת למכירה.

אני לא בלחץ, גם ככה אישתי לא רוצה אותו בבית עד הלידה (כל מיני תאוריות/אמונות כאלו) אז הוא מקסימום ימתין אצלי בעסק בנתיים

מה שכן, נכון לעכשיו כל בעלי הרכבים האלו מאוד מאוד נחמדים, ממש אנשים שהיה לי כייף לפגוש אותם גם אם לא נסגר כלום.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

אני מניח שחלק לא מבוטל מהן עם עבר ליסינג.

הקודמת שלי הייתה בליסינג. רציתי לקנות אותה בתום התקופה. בחברה ראו שהיא במצב מצויין עם קילומטראג׳ נמוך ולא הסכימו בשום מחיר... שמרו אותה למקורב.

פורסם (נערך)

רוב היוצאי ליסינג הם בגרסת הטרנד.

אבל גם טיטניום אחת שראיתי היתה ליסינג.

לגבי המזגן, יצא אוויר קר מאוד מפתחי המזגן.

ממה שנראה לי זה שגם המפוח לא מספיק חזק, כלומר מתחילים להרגיש את האוויר בפנים רק שהמפוח כבר מעט מרעיש.

ודבר שני, חלל הרכב מאוד גדול.

כנראה שזה כמו להכניס מזגן 2 כ"ס לסלון גדול.

מזכיר לי בתקופה שהיו לנו הרבה היילקסים, איזה קור היה בחד קבינה לעומת הדבל קבינה.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

שלי טרנד עם 200 סוסים ולי זה בהחלט מספיק. הרכב מרגיש חזק וחי בכל סלד ובכל מצב. שלי פליטת ליסינג עם 150 אלף ק"מ, מרגישה כמו חדשה בלי קרקושים ורעשים מיותרים.

המזגן דווקא די חזק בעוצמת המאוורר, נסה לבדוק את מצב הפילטר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...