Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחבריי הפורום,

לפני כחודש רכשתי מאזדה 3 2008 1.6 ליטר אוט', 180K ק"מ.

נעשה הרושם שהרכב שמור מאוד אך בכל זאת עשיתי לו טיפול 10,000 מסורתי (החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר אוויר). בנוסף, ביום הקנייה המוכר החליף לרכב בלמים (במוסך שלי) ומאוחר יותר החליפו לי גם משולשים ובולמי זעזועים קדמיים.

לאחר נסיעה של כחודש על הרכב אני מתחיל לחשוש שמשהו לא בסדר עם הסחיבה של האוטו בעליות:

בהילוך הראשון עושה הרושם שהכל בסדר אבל כשהגיר מחליף להילוך 2 (בעלייה) אני צריך ממש ללחוץ על דוושת הדלק עד הסוף כדי שהמנוע יקבל כוח - רק שהטורים עוברים את ה- 3-3.5K סל"ד הרכב מתחיל להאיץ וההילוך מתחלף רק לקראת ה-5K סל"ד, אותו הדבר עם הילוך שלישי. ההרגשה היא כאילו יש "מחסום" בהאצה ורק אחרי לחיצה חזקה על הדלק הוא נפרץ. האוטו לא אוכל שמן.

אשמח אם תעזרו לי בהצפת רעיונות..מה יכולה להיות הבעיה? חשבתי על כמה דברים:

1. אגזוז סתום

2. משהו לא תקין בגיר

3. צריך Italian tune-up..

שאלה נוספת לגבי מיכל נוזל קירור: שמתי לב שנהיו כמה סדקים במיכל ומעט מים נוזלים החוצה, אבל ממש קצת.

האם יש צורך להחליף את המיכל במקרה כזה? שוב, אני כמעט ולא צריך להוסיף נוזל קירור.

תודה רבה לעונים!

אריק

פורסם

ידועה היסטוריית טיפולים ? במידה ולא ידוע מה נעשה ומתי, אני הייתי מתחיל בהחלפת שמן גיר, פילטר דלק ומיכל עיבוי מקורי + נוזל קירור מקורי FL22.

תוכל לראות טיפול דומה שנעשה למאזדה של ניקו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557609-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%A4%D7%99%D7%9D!&p=5080610&viewfull=1#post5080610

כולל כל החלקים שאתה צריך ומחירים מאבי חלפים.

בכל מקרה תמתין שבעלי מאזדה 3 למיניהם יכתבו מנסיונם אם זאת התנהגות תקינה.

Stay Dirty

פורסם
ידועה היסטוריית טיפולים ? במידה ולא ידוע מה נעשה ומתי, אני הייתי מתחיל בהחלפת שמן גיר, פילטר דלק ומיכל עיבוי מקורי + נוזל קירור מקורי FL22.

תוכל לראות טיפול דומה שנעשה למאזדה של ניקו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557609-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%A4%D7%99%D7%9D!&p=5080610&viewfull=1#post5080610

כולל כל החלקים שאתה צריך ומחירים מאבי חלפים.

בכל מקרה תמתין שבעלי מאזדה 3 למיניהם יכתבו מנסיונם אם זאת התנהגות תקינה.

תודה על התגובה המהירה, אסף.

לשאלתך: לא ידועה היסטוריית טיפולים, הרכב לא טופל במורשה.

אחכה לעוד עצות

פורסם

עוד סימפטום ששמתי לב אליו ספק קשור, אחרי נסייה מאומצת בעליות של ירושלים עם מזגן, המנוע די רועד בעמידה..

האם זה תקין?

פורסם

הייתי מוסיף גם פלאגים לרשימה.

נורת הצ'ק אנג'ין עצמה תקינה? (בסיבוב סוויץ' ל-ON היא נדלקת )

היא לא נדלקת לך במהלך נסיעה?

Stay Dirty

פורסם

בלי הספק הרכב עייף. מקווה שקנית אותה במחיר שחיטה.

כמו שאומרים המומחים כאן אתה מתחיל להחליף הרבה חלקים תוך כדי הימור.

לדעתי המערכת של ההצתה עייפה, זה בדרך כלל משהו שנוטים להזניח. (כבלים ופלאגים)

Golf MK4 TDI 1999

פורסם (נערך)

תודה רבה למגיבים.

1. נורת הצ'ק אנג'ין נדלקת רק כשהסוויצ' ב-ON ולא במהלך נסיעה.

2. קניתי ב- 25,000 מחיר יחסית רגיל

3. במוסך בדקו לי את השמן גיר ואמרו שהוא תקין לגמרי

4. עדיין אני שואל האם דחוף להחליף את מיכל העיבוי ולהחליף לנוזל מקורי FL22, או שאפשר לחכות כמה חודשים עם זה? המיכל עצמו נראה חדש דנדש לבן לגמרי.

אז אם לסכם אני צריך להחליף: פילטר דלק, פלאגים וחוטי הצתה, שמן גיר(?). נכון?

עריכה אחרונה על ידי ariklapid
פורסם

בדיוק, רק בלי חוטי ההצתה. במנוע שלך יש קויל על כל פלאג, בלי חוט.

לגבי מיכל העיבוי, תהיה עם האצבע על הדופק ובדוק מה מצבו פעמיים בשבוע לפחות.

Stay Dirty

פורסם

בחום כזה כמו המצב נוכחי-הייתי מחליף קודם כל מיכל עיבוי ואז מתעסק בחוסר סחיבה חבר .

רכב לא סוחב אבל נוסע, רכב מתחמם לא סוחב ולא נוסע.

פורסם
שלום לחבריי הפורום,

לפני כחודש רכשתי מאזדה 3 2008 1.6 ליטר אוט', 180K ק"מ.

נעשה הרושם שהרכב שמור מאוד אך בכל זאת עשיתי לו טיפול 10,000 מסורתי (החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר אוויר). בנוסף, ביום הקנייה המוכר החליף לרכב בלמים (במוסך שלי) ומאוחר יותר החליפו לי גם משולשים ובולמי זעזועים קדמיים.

לאחר נסיעה של כחודש על הרכב אני מתחיל לחשוש שמשהו לא בסדר עם הסחיבה של האוטו בעליות:

בהילוך הראשון עושה הרושם שהכל בסדר אבל כשהגיר מחליף להילוך 2 (בעלייה) אני צריך ממש ללחוץ על דוושת הדלק עד הסוף כדי שהמנוע יקבל כוח [זה לא תקין] - רק שהטורים עוברים את ה- 3-3.5K סל"ד הרכב מתחיל להאיץ [זה לא תקין גם, למרות שהרכב חלש ולא מאיץ טוב לפני שהסל"ד עולה, עדיין קשה להאמין שהיא לא מצליח להאיץ בכלל מתחת ל3K סל"ד] וההילוך מתחלף רק לקראת ה-5K סל"ד, אותו הדבר עם הילוך שלישי. ההרגשה היא כאילו יש "מחסום" בהאצה ורק אחרי לחיצה חזקה על הדלק הוא נפרץ. האוטו לא אוכל שמן.

זה יכול להיות בגלל הגיר, לאו דווקא בעיה, אלא טרם למד אותך. הגיר מכויל לרוב לחסכון ולכן מעלה הילוכים, ורק כשאתה לוחץ חזק על הדוושה הוא מוריד הילוך. נסה לעשות נסיעה במוד ידני ולשלוט בהילוכים בעצמך. אם סתם תרגיש מנוע חלש, הכל טוב וזה תקין. זה הרכב. אם הרכב ירגיש לא סוחב בכלל, יש בעיה כל שהיא. קשה לדעת בלי לנסוע ברכב עצמו.

אשמח אם תעזרו לי בהצפת רעיונות..מה יכולה להיות הבעיה? חשבתי על כמה דברים:

1. אגזוז סתום

2. משהו לא תקין בגיר

3. צריך Italian tune-up..

שאלה נוספת לגבי מיכל נוזל קירור: שמתי לב שנהיו כמה סדקים במיכל ומעט מים נוזלים החוצה, אבל ממש קצת.

האם יש צורך להחליף את המיכל במקרה כזה? שוב, אני כמעט ולא צריך להוסיף נוזל קירור.

תודה רבה לעונים!

אריק

רעידות בסרק אולי צירוף מקרים וקשר לתושבת מנוע?

בכל מקרה תעביר טיפול גדול לדעתי. זה יזיק רק לכיס.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רק חשוב לציין שאצלי הגיר "מתרגל" לסגנון נהיגה שונה בתוך 5 דקות נסיעה בערך. אז זה לא אמור להיות יותר מדי זמן. כלומר אם אני ממהר תוך 4-5 דקות הגיר כבר לא ממהר לעלות הילוכים כמו אחרי כמה דקות של נהיגה רגועה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

סתם שתדע, המאזדות האלו לא נחשבות הכי חזקות שיש כך שיכול להיות שהמנוע פשוט חלש.

כמובן שיכול להיות שיש בעיות אבל במקרים כאלו באמת מומלץ לבדוק במאזדה דומה או לגשת למקום שמכיר טוב מאוד את המכוניות הללו.

פורסם

מישהו כתב שאין חוטי הצתה אלא סט קוילים. לדעתי חבל להתעסק עם הגיר כרגע. תתפלא מה חוטי הצתה/קוילים לא תקינים (ופלאגים) יכול לעשות...

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם על התגובות,היום עליתי את העלייה של ים המלח - ירושלים ובהזדמנות רציתי לבדוק שוב את העניין. הצלחתי לנסוע יחסית מהר בעלייה (בסביבות 100-105 קמ"ש)..הגיר החליט על הילוך שלישי והרגשתי שיש כוח אבל המנוע התאמץ, בסיבות ה-4K סל"ד קצת פחות..יכול להיות שבאמת זאת המאזדה 1.6 ליטר הכבדה ולא כל כך חזקה, אני פשוט לא רגיל אחרי השברולט קוואליר 2.3 שהייתה לי..

מה שהכי מפריע לי זה ה"מחסום" שצריך כביכול לפרוץ בלחיצה חזקה על הדוושה. (כאן נכנסים הפלאגים? פילטר דלק?)

דווקא ציפיתי לנסיעה יותר חלקה ללא מאמץ יתר לרכב שכזה. הגיוני ש - i10 מאיץ מהר יותר ממני ברמזור בעלייה ?בקיצור, אני מחכה לשמוע מבעלי מאזדה 3 1.6L אם זו התנהגות תקינה. שוב תודה לכולם..

עריכה אחרונה על ידי ariklapid
  • תוכן חדש...