Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בזה שאגיד שכל עיניין האיטום לווה בעזרתו של אדי- הרבה שאלות מצידי והרבה תשובות מצידו על איך מבצעים, אילו חומרים, כיצד עדיף ומה השלבים מא' עד ת' ואם היו עוד אותיות אז כולל אותן.

החומרים שהשתמשתי בהם היו סיקה מולטיסיל BT חומר בוטילי המשמש לאיטום וניתן להשיגו בכל חנות לחומרי ביניין(כמאה ש"ח לגליל של 10ס"מ רוחב ו10 מטר אורך)-נעשה בו שימוש בשטחי פח דקים על מנת להשקיט מעט את הרזוננס, ולצערי בספארק לא חסר.

החומר השני היה איזופלקס של חברת גולמט- מדובר בגומי מוקצף עד כמה שאני זוכר שבצידו האחד אלומיניום ובצידו השני דבק אשר מקל על ישום החומר-ניתן לפנות למפעל עצמו אשר ממוקם ביקום ולרכוש ממנו את החומר בכל גודל שנדרש(המחיר עומד על 85 ש"ח למ"ר).

הרעיון ההתחלתי היה לבודד רק את תא המטען אך בהמלצתו של אדי בודדתי גם את כל רצפת הרכב.

לאחר הבידוד לא הרגשתי שינוי משמעותי מבחינת בלימת רעשי החוץ וקצת התאכזבתי שכל העבודה הקשה(והיא קשה) ירדה לטמיון, אך בנסיעה עירונית רגועה מרגישים שהסאונד עוטף יותר במיוחד ברכב קטן כמו הספארק ובנוסף בנסיעה בכביש המהיר מרגישים שהאוטו שקט יותר ובהחלט בולם את רעשי הכביש.

אדי המליץ לבודד גם את הגג אך אפסו כוחותיי אחרי הרכב ולכן מחר אבצע גם בידוד לגג(5מ"ר בערך הספיקו לי לבודד רצפת רכב-תא מטען- ולפי כמות החומר שנשארה זה יספיק גם לגג).

ההמלצה העיקרית שלי לכל מי שמעוניין לבודד את הרכב- לכו על זה!

אם יש לכם מעט מאוד חוש טכני זה יספיק, ולבצע עבודה שכזאת לבד על הרכב שלך נותן סיפוק שאין כמוהו במיוחד כשהתוצאה מספקת.

סך הכל ההשקעה לא הייתה גבוהה 550-600 שקל לסיקה ולאיזופלקס יחדיו.

תודה רבה לאדי שהיה סובלני כלפיי ונתן מענה על כל שאלה שהייתה.

לי נשאר להנות מהתוצאה ולקוות שאחרי בידוד הגג יהיה שיפור נוסף:-D:-D.

20160424_091636[1].jpg20160424_091602[1].jpg20160424_091628[1].jpgIMG-20160425-WA0007[1].jpgIMG-20160425-WA0006[1].jpgIMG-20160424-WA0004[1].jpgIMG-20160424-WA0011[1].jpg

פורסם (נערך)

אם חלק גדול ממה שאתה רוצה הוא לבודד רעשי נסיעה למה לא בודדת את בתי גלגלים ?

אצלי בודדתי גם בהתחלה את הריצפה(היה שיפור ) ואז את הגג ולא היה כמעט הבדל.

ממליץ לך לבודד היטב את כל הבתי גלגלים פלוס ספוג דחוס cff, במידה ותהיה לך האופציה גם קיר אש יתן פה תוצאה מעולה.

נ.ב בדקת שהצמיגים שלך יחסית שקטים ? לפעמים העבודה הקשה לא שווה אם הצמיגים סינים רועשים, קח את זה בחשבון.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי DAn-BP 1.8

Scan Speak

פורסם

בגלל המידה הבעייתית של הספארק אין מבחר כל כך גדול של צמיגים, אך הצמיגים אכן הוחלפו לשקטים ככל שניתן.

בנוסף, התמונות שאתה רואה הן רק של תחילת העבודה, לאחר מכן בודדתי את בתי הגלגלים כמו שצריך, עם קיר האש נתקלתי בבעיה ולכן לא עשיתי אותו-ד"א האיזופלקס הוא אכן ccf

פורסם

הי סהר,

תודה רבה על המילים החמות קודם כל.

הבעיה עם רעש היא שהוא מתנהג בדיוק כמו כל גל קול אחר או מים למשל והוא מגיע מכל הכוונים.

ברגע שחסמת ברכב אזור כניסת רעש אחד - מה שיחשף מיד לאחר מכן הוא האזור הכי רועש הבא.

אמנם אתה תפחית את כמות הרעש הקיימת אבל תמיד יהיה רעש - תמיד, השאלה רק באיזה צורה שינית אותו.

ברכבים כמו הספארק בהם פשוט אין בידוד רעשים - צריך לבודד ה-כ-ל בכדי להגיע לרמת שקט סבירה וזה אומר קיר האש, בתי גלגלים, דלתות, קורות, רצפה, גג, דלת תא מטען, מכסה מנוע.

הבוטיל והאיזופלקס בשימוש משולב יחד כבר מהווים חסם רעש יעיל - כאן בהחלט הרווחת ע"י עבודה שכזו.

להשתקת רעשים אפקטיבית יותר, מעל שכבת הCCF אפשר גם לשים שכבת MLV (ויניל צפוף מסה) וגם את זה גולמט מייצרים או לפחות חומר מאוד דומה אשר נקרא יריעת חסם רעש.

אבל כאן כבר יש כמובן תוספת עלויות אבל מעבר לכך - תוספת משקל! ולא בטוח עד כמה כדאי לעשות זאת ברכב שנועד מראש לחסכון בדלק - אמנם זניח ככל שיהיה זו תוספת משקל.

האפשרות השניה היא לבודד בשכבה נוספת של חומר דמוי כותנה אבל כאן העלויות יהיו גדולות אף יותר ובחומרים האלה יהיה רצוי להשתמש דווקא לגג והדלתות שכן קל יותר להדביק אותם בגלל המשקל הנמוך שלהם.

אבל מה שכן אמור לקרות בבידוד שכזה הוא השתקת רעשים מהותית מאזור רצפת הרכב ושינוי תדר התהודה של הרעש המגיע מהכביש ובתי הגלגלים - הרכב אמור להרגיש סולידי יותר, מוצק ופחות "מצועצע" וברכב שהוא בפועל מכסחת דשא על ארבע גלגלים - זה שינוי מאוד מבורך.

אני יכול להעיד על עבודת בידוד שנעשתה בשני רכבים של חבר טוב (לאון) אבל מדובר על עבודת בידוד מקיפה (אפילו החלקים הפנימיים של הדשבורד עברו בידוד) - האחת היתה קורולה מהדגם הקודם והשניה היתה I35 ולאחר עבודת הבידוד הרכבים היו שקטים ברמה שלא היתה מביישת S CLASS מן המניין ונתנו תחושה שמזכירה איכות נסיעה של רכבי פרימיום (למעט המושבים, הגימור הכולל של הרכב והעובדה שהמנועים חלשים כמובן :-) )

אני זוכר שבאוונסיס, שהיה רכב שקט מלחתכילה - לאחר כל עבודות הבידוד שעשיתי עליה, שני ההבדלים הניכרים ביותר היו -

לאחר בידוד מכסה המנוע, רעש המנוע פשוט השתנה. הוא היה נעים יותר, בשרי יותר וחדר לתוך תא הנוסעים רק לאחר שחצה את קו ה3 אלף תור וזה לא קורה הרבה כשנוסעים באוונסיס גם ככה אבל כשהוא כן היה עובר דרך קיר האש - זה היה נעים ולא משהו מטריד.

לאחר בידוד הרצפה עם שטיחים של סטינגר (שילוב של CCF עם MLV) הרטט\פידבק שחזר אל הרגליים מהכביש פשוט נעלם כשהייתי מניח את כפות הרגליים על רצפת הרכב.

על אספלט שקט, עם צמיגים שקטים - ברכב ההוא הייתי יכול לשמוע את עצמי חושב לפעמים תוך כדי שיוט ב100 קמ"ש.

דוגמא מהרכב הנוכחי - הB4, שהיא ללא ספק רועשת יותר מהאוונסיס באופן כולל הן ברעש המנוע והן בבידוד הרעשים הכולל

עד כמה שהיא רועשת יותר בנתון הבסיסי שלה - עשו שם עבודת בידוד רעשים טובה כי הרעש שנכנס לתא הנוסעים החל מ90 קמ"ש לערך - נשאר ללא שינוי בכלל עד אזור ה140 קמ"ש ולמעט השינוי בתנודות ההגה והמהירות בה הפסים על הכביש מתחילים לרוץ - אין לך ממש דרך אמיתית לנחש באיזו מהירות אתה נוהג אם אתה לא מביט במד האוץ - בדקתי את זה על כביש 6 מספר פעמים.

מה שהוספתי ברכב הזה זה בידוד דלתות קדמיות, תא מטען ודלת תא מטען, רצפת הרכב וקורות B. כל השאר - STOCK. לא בתי גלגלים, לא גג, לא מכסה מנוע, לא מגש אחורי או קורות A או C

הדבר היחיד הנוסף שאני כנראה מתכוון לעשות זה להחליף לצמיגים שקטים את הסיניים ההזויים האלה שיש לי כרגע מקדימה.

תודה על השרשור - הכנסתי כאן גם את האינפוטים שלי בכדי שיהיה כאן תהליך למידה מתמשך.

תודה רבה לסהר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מהעם הדלתות? לא בודדת אותם?

ואתה מרגיש את השינוי כשאתה מפעיל את המערכת?

ולמה לא השתמשת נגיד בדיינמאט אקסטרים? חוץ מזה שזה יותר יקר

פורסם

מכיוון שאין בדלתות בספארץ רמקולים בחרתי פחות לתת שם דגש, אולי בתור צעד המשך אבודד גם אותן,למרות שזאתבכל זאת ספארק וצריך לדעת אם זה באמת משתלם לבודד רכב כזה.

בנוגע למערכת יש הבדל-מרגישים שהסאונד טיפה יותר מתחדד וכמו שאמרתי עוטף( יש לי וירטוס 402 מקדימה ופרימו 104 בבגאז).

בנוגע לחומר יעודי, זה נטו עיניין של תקציב אני סטודנט אז בחרתי לחסוך עלויות, ולכן החומרים האלו התאימו לי גם מבחינת המחיר וגם מבחינת התוצאה ביחס למחיר

פורסם

החומר הייעודי יהיה מן הסתם טוב יותר כי הספוג בו יהיה הרבה יותר צפוף אבל האיזופלקס סה"כ עבה מספיק.

אני גם לא רואה סיבה מוצדקת במיוחד להשקיע כל כך הרבה על החומרים הייעודיים בייחוד במקרה של סטודנט שכל שקל שיוצא לו מהכיס כואב.

בידוד הדלתות יוסיף גם כן להשתקת הרעשים שכן אתה מוקף בהן.

מטרת הבידוד ברכב הזה כאשר התדיינתי בפרטי עם פותח השרשור לא מיועדת לאודיו לרכב אלא להפחתת רעשי הדרך והכביש.

אבל בידוד הרצפה הינו רק כשליש מהעבודה שיש לעשות בכדי להשיג את השיפור המבוקש כי ברכב הזה הרעש כאמור מגיע מכל חור וחריץ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...