Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני + / הצ'בק - תקציב של 60-70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות תאונת דרכים בה ה-i20 שלי הלכה טוטאלוס, אני מחפש רכב שיחליף אותו.

מדובר ברכב שאמור להיות כרגע רכב יחיד למשפחה, ותוך כשנה להפוך להיות רכב של אשתי (כלומר רכב שני למשפחה).

כרגע הרכב משמש 2 מבוגרים + כיסא בטיחות לתינוק (+כלב אחד), ויהיה אמור לשרת בעתיד 2 כיסאות בטיחות.

כיוון שה-i20 היתה ספרטנית משהו (גם במכלולים וגם במרווח הפנימי) הייתי מעוניין לקבל משהו שהוא קצת יותר.

תקציב: 60-70K

גיר: אוטומטי בלבד

רכבים שנראים לנו מעניינים:

קיה ריו 5 דלתות, טויוטה אוריס, יונדאי i30,

רכבים שנפסלו (ע"י אשתי בעיקר בגלל צורה חיצונית, או על ידי בשל סיבות אחרות):

קבוצת VAG, צרפתיות (רנו, סיטרואן), הונדה ג'אז (או כל רכב אחר שנראה קובייתי או נראה כמו סדאן).

האם יש העדפות לרכב כזה או אחר מהסגמנט הזה?

האם יש באחד מהם חשיבות לגבי השנתון (במעבר בין דגמים של אותו יצרן)?

אשמח לכל עזרה ו/או עצה.

תודה.

אוהד

פורסם

ריו דיי דומה ל-I20 שהייתה לכם, אמנם נאה יותר מבפנים ומבחוץ אבל היא היא סופר מיני לעומת האוריס וה-I30 שהן משפחתיות קומפקטיות והיא מצויידת במנוע 1.4 עם גיר אוטומטי קצת עייפים ודורשים הרבה מאמץ שלא תורם לצריכת הדלק.

ה-I30 משתלמת יותר מהאוריס לטעמי משום שמקבלים רכב משנתון מתקדם יותר, התקציב קצת גבולי אבל כדאי להתאמץ ולהתמקד בדגם הנוכחי של ה-I30 ולא בדור הראשון. החדש נוח ושקט יותר, בעל גיר 6 הילוכים שתרם לשיוט שקט ולצריכת דלק עדיפה.

מאזדה 3 האצ'בק גם יכולה להיות אפשרות לא רעה, בניגוד לדגם הסדאן ההאצ'בק לא נמכרה בכמויות מטורפות ויש פחות מבחר של משומשות.

אחרונה ודיי חביבה לדעתי היא סוזוקי SX4 בדגם ההאצ'בק, מ-2012 מגיע עם פלסטיקה חיצונית שחורה וגגון, לוק ג'יפוני קליל. היא איפשהו בין סופר-מיני למשפחתית קומפקטית, תנוחת הישיבה גבוהה ותא הנוסעים לא פאר היצירה מבחינת איכות ועיצוב אבל לי היה נוח במושב הנהג.

פורסם

קודם כל, תודה על התגובה :-)

מעיון ביד-2 או בחברות הטרייד-אין (כלמוביל, לובינסקי, וכו') נראה שגם ה-i30 (לפחות הדגם העדכני), גם המאזדה 3 האצ'בק נמצאות מחוץ לתקציב שלי (מחיר ריאלי מתחיל ב-85K, כשהגג התקציבי שלי הוא 70K),

האם יש חיסרון משמעותי באוריס משנתון אחד אחורה?

הסוזוקי SX4 האצ'בק בהחלט נראית מעניינת, נראה אם היא תעבור את הפילטר של אשתי מבחינת מראה.

מה בנוגע להונדה סיוויק 5 דלתות? גם היא משפחתית קומפקטית שניתן למצוא בתקציב (שנתון 2012).

תודה :)

מה בנוגע להונדה סיויק 5 דלתות

פורסם

הייתי מכניס לשיקול גם את הקיה סיד מ2013 והלאה( הצורה החדשה).

מכמה נסיעות קצרות שעשיתי בסיוויק לא ממש אהבתי אותה. דשבורד מסורבל , אוטו דיי ותיק בשוק רק עם 5 הילוכים במקום שישה.

פורסם

האוריס לא רעה בכלל.

בבדיקה ביד2 ראיתי שבתקציב שלך אפשר לרכוש גם אחת היברידית שיכולה לחסוך הרבה דלק אם יש לכם המון נסיעות בתוך העיר.

פורסם

תודה,

את ה-SX4 הורדנו מהרשימה בשל בגאז' קטן יחסית (כן, למרות שהרכב עצמו גבוה, תא המטען לא מספק).

נראה שהמועמדות הסופיות הן:

1. קיה ריו (העדפה של אשתי, שהאוטו יהיה שלה בסופו של דבר)

2. טויוטה אוריס היברידית (רוב הנסיעות הן בתוך העיר, ופה החיסכון ההיברידי משמעותי על אף הירידה בשנתון)

3. יונדאי I30 (רק הדגם החדש במידה ויימצא בשבועות הקרובים אקזמפלר בטווח המחירים שלי ובמצב טוב)

מכאן נראה שעיקר העניין הוא השוק הנוכחי של הרכבים, מה זמין ביד-2, וכו'.

ד"א, יש טעם לחפש רכבים כאלו מליסינג (אוויס, אלדן, וכו')?

פורסם

האוריס לא ממש נפוצה בליסינג.

הריו וה-I30 כן אבל בשוק הפרטי יש בדרך כלל דגמים מאובזרים יותר.

כדאי לנסות מגרשים שמוכרים רכבים פרטיים. בכלמוביל טרייד יש מבחר ענק של יונדאי כי הם הטרייד אין מטעם היבואן. הרכבים שם פרטיים והם בדרך כלל במצב טוב.

פורסם

תודה,

הסתכלתי בכלמוביל, אין להם קיה ריו האצ'בק, וכל ה-I-30 אצלהם מעל 80K (מה שאומר.. שהם לא בתקציב שלי).

אני אנסה למצות את השוק הפרטי :)

תודה.

אוהד

פורסם

אוקיי,

מסתבר שהאתר שלהם מעודכן (נקודת זכות יפה להם!) ואין להם רכבים אחרים כרגע, כך שכנראה שהם לא רלוונטייים (אלא אם מישהו יעשה בשבוע-שבועיים הקרובים טרייד אין על הרכב שלו).

יד-2, Here I come... :)

פורסם

היי אוהד!

הייתי בסיטואציה שלך עד לפני שבוע בדיוק חיפשתי רכב האץ' משפחתי אחרי שמכרנו את הסוויפט..

הרכב הזה היה חשוב לי כן לקבל רכב נוח שמתאים למשפחה וגם לא לרדת ברמת האבזור שהייתי רגיל מהסוויפט (GLX-i)

בכל מקרה גם אשתי שללה צרפתיות ומאד רצינו גולף אבל היה לי ממש קשה למצוא 1.4tsi עם ק"מ נמוך ושנתון עם אחריות בתקציב שלי.. שהיה דומה לשלך.

בכל מקרה הלכנו לבדוק דרך קרוב משפחה בקרסו טרייד אין, מה יש להם להציע... הציעו לי SX4 בהתחלה וגם היא נפסלה אצלי בגלל בגאז' ובכלל אוטו לא נעים כלכך... אחרי נסיעת מבחן פסלנו.

ניסינו גם ניסן NOTE - פה המרווח השתפר משמעותית זה רכב ענק! יש מקום להכל כולל הכל! אז אולי כדאי לך לשקול אחת כזאת

תנסו אולי תאהבו! אנחנו פסלנו גם כאן אחרי נסיעה.. לא הייתה נוחה דיה..

בסוף נשארה רנו מגאן שם.. נסינו. והופתענו ממש ממש לטובה! צרפתייה עם מנוע וגיר של ניסן (1.6L תיבה רציפה)

בגימור הפריווילג' של רנו שזה מלא שטויות ותוספות. הרכב נוח מאד שזה מה שהיה מאד חשוב לנו וכן מרווח יחסית.

אחרי המון התלבטות החלטנו שתמורה הטובה ביותר לכסף כרגע תיהיה המגאן. אז התגברנו על הפחד של השוק הישראלי והלכנו על זה.. עד כה מרוצים :p לא חלף יותר מידי זמן..

רק אומר בגדול אני לא חושב שללכת עם הזרם זה הדבר הנכון דווקא... תיקח מה שהכי מתאים לך ולא מה שאמרו לך שלא עושה תקלות או יש לו שוק וכו'!

קח את האישה תפנו לכם אחה"צ תלכו תראו תנסו.. ותחליטו. זה יכול לקחת זמן אבל תכלס זה הכי נכון!

Alfa 159 TBi

פורסם

היי Fr0sty,

תודה על התגובה שלך,

במקרה הזה אני זה שפסלתי את הצרפתיות, אני זה שפסלתי את VAG (מנסיון עבר כבעלים של איביזה FR), ואשתי פסלה את השאר, בעיקר אבל לא רק בשל עיצוב (כן, גם הנוט נפסלה על ידה).

בנוגע למגאן, בהחלט רכב מרווח ומאובזר היטב.

אבל..... היתה לי אחת כזו (בדיוק בשנתונים האלו) כרכב ליסינג, ועוד שלי היתה בגימור גבוה.

כמות התקלות והבעיות, עניינים עם המחשב, הצורך לכבות ולהדליק שוב את הרכב כי פתאום באמצע נסיעה הוא "החליט" שיש לו בעיה בגיר, תקיעות, וכו'.... זה אולי בסדר כשאתה בליסינג (והחברה מביאה לך תוך זמן קצר רכב חלופי), אבל זה בכלל לא בא בחשבון כשמדובר ברכב פרטי שלי.

אני מאחל לך שלא תדע אף אחת מהתקלות שאני חוויתי עם המגאן שהיתה לי, אבל אני מוכן "לשלם" במרווח ובנוחיות תמורת ראש שקט יותר.

ד"א, אין פה עניין של "ללכת עם הזרם" אלא סט שיקולים (ביניהם גם שיקול תקציבי, ושיקוליה של אשתי) שמכוון אותי לקבוצה ספציפית וקטנה. אני אישית הייתי כנראה הולך על הונדה ג'אז, אשתי לא מוכנה לשמוע על זה, בסופו של יום זה יהיה רכב שלה, ועל כל אחד מאיתנו לבחור את ה"מלחמות" שלנו :)

פורסם

על איזה שנתונים של המגאן מדובר? מעניין...

מכאן זה משאיר אותך תכלס די מצומצם למזרח הגלובוס! נקווה שתמצא משהו שיתאים לצרכים שלכם...

אני מצאתי את עצמי ממש מתבאס שיוצא שבתקציבים האלה כל המכוניות "הנוחות" התגלו כמכוניות עם בעיות ותקלות מכאניות רבות...

Alfa 159 TBi

• תוכן חדש...