Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 90,000 סיאט איביזה 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבוע התחדשתי לי בסיאט איביזה שנת 2012,

לאחר בדיקה והכל נמצא כי הרכב היה מטופל עד 50,000 ק״מ במוסך מורשה ולאחר מכן הבעלים שטיפל ברכב בעצמו.

הרכב כרגע נמצא על 87,000 ק״מ ואני משאר שאצטרך לעשות טיפול ב- עוד 3,000.

האם איזה טיפול הרכב צריך? גדול? קטן?

מה מומלץ להחליף?

אני מתכוון לרכוש את החלקים וללכת למוסך.

(אלטרנטיבה הכי זולה מבחינתי)

פורסם

1. קודם כל תתחדש.

2. תבדוק מדיד שמן תוציא ותראה אם השמן בהיר ויפה ולא שחור אם שחור צריך להחליף פילטר שמן + שמן(לפי סוג מנוע יצרן)

3. תבדוק פילטר אוויר אם נראה סתום מלוכלך צריך להחליף.

4. תבדוק מים אם אתה רואה שהמים לא נראים טוב חומים כדאי להחליף מים(לפי יצרן)

5. בדיקת שמן ברקס ומילוי אם נדרש כנ"ל שמן הגה שמן גיר.

6.בדיקת חופשים ברקסים, צלחות תושבות מנוע וגיר.

7. תבדוק רצועת טיימניג תלחץ עליה אם אין סדקים אין צורך להחליף.

8. תעשה בדיקה שאין משהו נוזל למטה שהכל נקי ומסודר אם מנוע מלוכלך תעשה שטיפת מנוע(לא חייב)

בהצלחה.

פורסם
1. קודם כל תתחדש.

2. תבדוק מדיד שמן תוציא ותראה אם השמן בהיר ויפה ולא שחור אם שחור צריך להחליף פילטר שמן + שמן(לפי סוג מנוע יצרן)

3. תבדוק פילטר אוויר אם נראה סתום מלוכלך צריך להחליף.

4. תבדוק מים אם אתה רואה שהמים לא נראים טוב חומים כדאי להחליף מים(לפי יצרן)

5. בדיקת שמן ברקס ומילוי אם נדרש כנ"ל שמן הגה שמן גיר.

6.בדיקת חופשים ברקסים, צלחות תושבות מנוע וגיר.

7. תבדוק רצועת טיימניג תלחץ עליה אם אין סדקים אין צורך להחליף.

8. תעשה בדיקה שאין משהו נוזל למטה שהכל נקי ומסודר אם מנוע מלוכלך תעשה שטיפת מנוע(לא חייב)

בהצלחה.

ראשית תודה רבה לך.

השמן טיפה כהה, פילטר אוויר אין לי מושג איפה הוא נמצא ואיך אני בודק אותו :-), המים הם אדומים (מים של רדיאטור) שמן גיר ושמן ברקס גם אין לי מושג איך בודקים... צלחות ודיסקיות בלם דרוש החלפה.. אני אטפל בזה הזמן קרוב.. הרצועה במצב טוב ללא סדקים, אין נזילות מתחת לרכב הכל תקין, כמו כן המנוע נירא מצויין ככל הנירא עבר שטיפה כבר.

פורסם

מעולה.

1. בכל מקרה בטיפול תחליף פילטר שמן + שמן

2. בנוגע לפילטר אוויר תרשום לי הספק מנוע ואראה לך תרשים וכך תדע.

3. אם אתה מרגיש שהגיר מחליף הילוכים חלק ויפה אין צורך לבדוק.(בכל מקרה אני יראה לך בתרשים איפה המדיד נמצא.)

4. שמן ברקס שוב תרשום לי הספק מנוע ואראה לך תרשים איפה הוא נמצא שתבדוק.

פורסם
מעולה.

1. בכל מקרה בטיפול תחליף פילטר שמן + שמן

2. בנוגע לפילטר אוויר תרשום לי הספק מנוע ואראה לך תרשים וכך תדע.

3. אם אתה מרגיש שהגיר מחליף הילוכים חלק ויפה אין צורך לבדוק.(בכל מקרה אני יראה לך בתרשים איפה המדיד נמצא.)

4. שמן ברקס שוב תרשום לי הספק מנוע ואראה לך תרשים איפה הוא נמצא שתבדוק.

הספק מנוע של הרכב הוא 1.4

תודה רבה לך.

פורסם
יש שגרת טיפולים מסודרת לכל רכב בנוסף לשמן, מסננים ובדיקת ברקסים. אם אני לא טועה ב90 אלף מומלץ לעשות טיימינג

לא ב- 120,000?

איפה זה רשום בספר רכב אילו טיפולים?

פורסם (נערך)

הוא צודק ב90 כבר צריך לבדוק אם צריך להחליף רצועת טיימניג לא להחליף

https://teon.co/cars/seat-ibiza-petrol-1-dot-4-16v/manuals/51b71dfaa11460327500022f/service_schedules/561f6e212914f3a4b803e678

אחרי 90 כל 30 אלף אתה צריך לבדוק מחדש את המצב של החגורה ככה רשום ואם יש סדקים והחגורה בלויה להחליף.

עריכה אחרונה על ידי robertoic
פורסם

וואו אתר מצויין! כל-כך מפורט וקל לשימוש!

תודה רבה לך!

הוא צודק ב90 כבר צריך לבדוק אם צריך להחליף רצועת טיימניג לא להחליף

https://teon.co/cars/seat-ibiza-petrol-1-dot-4-16v/manuals/51b71dfaa11460327500022f/service_schedules/561f6e212914f3a4b803e678

אחרי 90 כל 30 אלף אתה צריך לבדוק מחדש את המצב של החגורה ככה רשום ואם יש סדקים והחגורה בלויה להחליף.

אתן מבט שוב ואבדוק!

פורסם

ברכב הזה כמדומני יש שרשרת טיימינג ולא רצועה, כמו כן שמן כהה לא בהכרח לא תקין אלא אומר שהוא עושה את העבודה שלו וסופח אליו לכלוך ופיח.

איזה סוג שמן היד הקודמת טיפלה? מתי טיפול אחרון? מה הוחלף בו?

Opel Adam S 2017

פורסם
ברכב הזה כמדומני יש שרשרת טיימינג ולא רצועה, כמו כן שמן כהה לא בהכרח לא תקין אלא אומר שהוא עושה את העבודה שלו וסופח אליו לכלוך ופיח.

איזה סוג שמן היד הקודמת טיפלה? מתי טיפול אחרון? מה הוחלף בו?

הטיימינג זה השרשרת השחורה במנוע נכון?

או שזאת רצועה אחרת?

- האמת שהוא דיבר על החלפה של פילטר אוויר ופילטר שמן... לכן אני די לחוץ לעשות לה את הטיפול.. אולי אפילו אקדים ויעשה אותו ב- 88,000.

בכל מקרה הנורה של המנוע צריכה להדלק כל 10,000-15,000 כשצריך לעשות טיפול לא?

פורסם

הנורה של המנוע אינה צריכה להדלק כלל (אלא רק במקרה של תקלה).

מי שכן עשוייה להדלק, זו הנורית תזכורת לטיפול (אאל"ט - בצורה של מפתח שוודי).

alfa 156 2.5.

פורסם

ברכב הזה, 1.4 ליטר, יש שני רצועות טיימינג. אני חושב שפעם ראיתי פה המלצה של מוסך רון לבצע טיימינג כל 90 אלף.

בספר רכב כתוב אלו טיפולים צריך לבצע בכל קילומטרז / זמן.

פורסם
הנורה של המנוע אינה צריכה להדלק כלל (אלא רק במקרה של תקלה).

מי שכן עשוייה להדלק, זו הנורית תזכורת לטיפול (אאל"ט - בצורה של מפתח שוודי).

כן זאת היית הכוונה שלי :-) אני חושב שאמתין לנורה... אם היא לא תדלק ב- 90K אז אני אעשה טיפול בכל זאת.

ברכב הזה, 1.4 ליטר, יש שני רצועות טיימינג. אני חושב שפעם ראיתי פה המלצה של מוסך רון לבצע טיימינג כל 90 אלף.

בספר רכב כתוב אלו טיפולים צריך לבצע בכל קילומטרז / זמן.

2 רצועות טיימינג?

בדקתי את הרצועה היום (שחורה) היא כמו חדשה... אם יש רצועה שניה אשמח לדעת היכן היא נמצאת

• תוכן חדש...