Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדירות החלפת שמן בסקודה פאביה ידנית 2013 מנוע 1.4 MPI

יאני
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב לכל החברים,

ברכב שלי סקודה פאביה ידנית 2013 מנוע 1.4 MPI, מצוין שיש להחליף שמן מנוע + מסנן שמן כל 15 אלף ק"מ או כל שנה (מפרט שמן VW502.)

בפעם האחרונה שעשיתי טיפול שמתי שמן CASTROL LONG LIFE III TITANIUM FST VW504 ופילטר שמן מקורי.

לפי סקודה, שמן זה מיועד למרווחי טיפול ארוכים של עד 30 אלף ק"מ ומתאים גם ל BMW.

האם אני חייב להחליף שמן ופילטר אחרי 15 אלף ק"מ שאני יכול לדלג על ההחלפה הצפויה ולשלב בטיפול הבא ?

כרגע אני עומד על 39 אלף ק"מ. (הטיפול צפוי להיות ב 45 אלף ק"מ). הרכב שלי אינו אוכל שמן כמעט בכלל ויש לי עוד שארית שמן ל TOP UP

תודה,

לעונים.

בכבוד רב,

יאני

הזול עולה ביוקר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם היצרן קבע מרווח מסויים להחלפת שמן אזי יש להיצמד להוראה זו.

אינני יודע אם השמן ששמת מתאים למנוע שלך לפי התקן, המתן שמישהו יתן תשובה ע"פ אוטודאטה/ספרות יצרן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום, תודה על התשובה, השמן שכרגע נמצא אכן מתאים לפי ספר רכב וגם לאחר התייעצות עם מוסך יבואן סקודה. (שם שמו אותו)

יאני

הזול עולה ביוקר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף פעם לא הצלחתי להבין את הרעיון של long life, אם יש טיפול שאפשר לעשות פעם ב 30K וטיפול שאפשר לעשות פעם ב 15K, למה בכלל יש אופציה?

בכל מקרה לפותח השרשור תעשה חיפוש קצת בפורום ותמצא רכב [סיטרואן או פיג'ו אם אני זוכר נכון] שעבר טיפולים לפי הספר כל 30K ותוכל לראות איך המנוע שלו נראה אחרי 3-4 שנים של טיפולים כאלה.

אצלי כמו אצלך ההמלצה היא 15K או שנה ואני ירדתי ל 10K או שנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק את ידידי רועי, 15K ומטה.

לפי דעתי זה קשור גם לאיזו מדבקה שיש בבגאז' ובספר רכב עם קוד ייצור כלשהו.

המתן למרק שיחדד בנוגע לזה.

Stay Dirty

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניתן למשוך ל 30 אלף אך ורק אם הנסיעה היא זהירה ולא מאמצת.

מכיוון ובארץ רמת האבק \ חום \ נסיעה בפקקים היא גבוהה. אפילו 15 מוטלים בספק.

ברכב שלי שמטופל במוסך היבואן אני מרגיש חספוס וירידה בחלקות המנוע אחרי 10 אלף קילומטר.

לא משנה רק סוג הדלק אלא סביבת העבודה.

לטעמי ניתן להשתמש בשמן המומלץ על ידי היצרן ולא פחות, ובנוסף להחליף כל 10.

בתצורה כזו שימוש בשמן יותר איכותי הוא מיותר והחלפה תדירה יותר עדיפה.

Kia Niro 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...