Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים. אני מחפש רכב בתקציב של עד 20,000 ש"ח.

הצרכים שלי הם נסיעות על הציר- תל אביב רמת-גן בעיקר. יהיו גם נסיעות קבועות לירושלים פעמיים בחודש ומידיי פעם נסיעה ארוכה לטיול.

הרצונות שלי לגבי הרכב: עדיפות ראשונה אמינות. אני צריך את הוודאות שהרכב יהיה שם כשאני צריך אותו ולא יתקע לי באמצע הדרך. במיוחד כשתקציב מאפשר לי לקנות רק רכב ישן.

עדיפות שנייה: נוחות. זה לא קריטי אבל אני מעדיף שיהיה לי כיף ונוח לנהוג ברכב. מבחינת נוחות אני שונא מכוניות גרמניות. לא נוחות לי בכלל. מאוד נהנתי לנהוג בניסאן אלמרה 2002 ובמאזדה 3 2012.

עדיפות שנייה נוספת (הן באותה רמה): בטיחות. אני לא בטוח אם זו עדיפות שלישית או שנייה. מבחינתי הן צמודות. זו הסיבה שאני מעדיף רכב גדול.

כמובן שאני אשמח אם הרכב יהיה חסכוני בדלק אבל זה לא בראש מעייניי. ברור לי שבקטגוריה שאני מחפש (רכב גדול ובטיחותי) כנראה שיהיה קשה למצוא גם חיסכון גדול בדלק. עד עכשיו התרגלתי לנסוע באלמרה 2002 שלמיטב הבנתי היא לא חסכנית גדולה.

אחרי חיפוש ביד 2, ראיתי שיש המון המון מאזדה 3 2008/2007 וסובארו אימפרזה ניו אייז' 2007/2008

הבנתי שסובארו מאוד מאוד אמין אבל גם מאזדה... אז אני לא יודע מה לבחור מביניהם. מה היתרונות והחסרונות של כל אחד ואולי יש רעיון אחר שלא חשבתי עליו (אני פתוח לרעיונות).

נ.ב

מה אתם חושבים על ניסאן פרימרה 2006 190,000 קילומטר? נמשך לזה כי זה ניסאן ואני מכיר ואוהב את ניסאן, אבל לא בטוח לגבי העובדה שזה רכב מ- 2006 ועם כמעט 200000 קילומטר...

פורסם

אוטומט או ידני?

כמה ק"מ שנתי צפוי?

לדעתי לבחור ברכב משפחתי זה פשוט מיותר. (אלא אם כן אתה צריך את הגודל הזה)

חסכון בדלק לא תקבל. ורכב גדול זה לא ערובה לבטיחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אוטומט או ידני?

כמה ק"מ שנתי צפוי?

לדעתי לבחור ברכב משפחתי זה פשוט מיותר. (אלא אם כן אתה צריך את הגודל הזה)

חסכון בדלק לא תקבל. ורכב גדול זה לא ערובה לבטיחות.

מעדיף אוטומטי. קשה לי עם ידני.

כמו שכתבתי- החסכון זה לא בראש מעייניי. האמינות הכי חשובה לי ודיי חשובה לי גם הנוחות.

פורסם

ושוב, רכב גדול הוא לא ערובה לנוחות.

השאלה אם אתה באמת צריך את הגודל של רכב משפחתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מאזדה 3 : אמינה מאד, צריכת דלק 1:9.5, אחזקה די יקרה, ביטוח די יקר, פח חלש, רכב נוח, חזק

מיצובישי לנסר: אמינה, צריכתדלק סבירה 1:11 כמובן בנהיגה רגועה, אחזקה סבירה, די בטיחותית

יונדאי אקסנט: אחזקה זולה, אמינה מאד, מומלץ גרסה 1.6 לכוח , צריכת דלק סביב 1:11

פורסם

לנסר עושה 1:11 כמו שאני טייס.

חבר קיבל כזאת כרכב זמני, עושה משהו כמו 1:9. בעיר 1:7-1:8. (בלי מזגן)

אם נהנת לנהוג באלמרה 2002 כנראה שאין לך דרישות מיוחדות. :roll:

בתקציב הזה הייתי בודק את המאזדה 3. יותר בטיחותית ומאובזרת מהסובארו אימפרזה וגם חסכונית יותר.

פורסם

הרכב שעונה על דרישותיך אחת לאחת זה מגאן 2008-9. ראה את תשובתי לאחד מבולבל כאן.

אל תתרגש מסיפורי האמינות - רכב שמור יהיה אמין כמו כל רכב אחר בעלות כזו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

עם הניסן פרימרה תהיה לך בעיית חלפים.

אני הייתי מחפש מאזדה 3 2006-2008 יש מבחר עצום ותוכל למצוא אחת במצב טוב די בקלות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מאזדה 3 : אמינה מאד, צריכת דלק 1:9.5, אחזקה די יקרה, ביטוח די יקר, פח חלש, רכב נוח, חזק

מיצובישי לנסר: אמינה, צריכתדלק סבירה 1:11 כמובן בנהיגה רגועה, אחזקה סבירה, די בטיחותית

יונדאי אקסנט: אחזקה זולה, אמינה מאד, מומלץ גרסה 1.6 לכוח , צריכת דלק סביב 1:11

איך האקסנט מבחינת אמינות?

ומה דעתך על האימפרזה?

לנסר עושה 1:11 כמו שאני טייס.

חבר קיבל כזאת כרכב זמני, עושה משהו כמו 1:9. בעיר 1:7-1:8. (בלי מזגן)

אם נהנת לנהוג באלמרה 2002 כנראה שאין לך דרישות מיוחדות. :roll:

בתקציב הזה הייתי בודק את המאזדה 3. יותר בטיחותית ומאובזרת מהסובארו אימפרזה וגם חסכונית יותר.

בטח שיש. האלמרה רכב מצויין. נוח, נעים, אמין. עד שהלכה טוטאל בתאונה נסעה מצוין.

הרכב שעונה על דרישותיך אחת לאחת זה מגאן 2008-9. ראה את תשובתי לאחד מבולבל כאן.

אל תתרגש מסיפורי האמינות - רכב שמור יהיה אמין כמו כל רכב אחר בעלות כזו.

מגאן 2009 בתקציב?

עם הניסן פרימרה תהיה לך בעיית חלפים.

אני הייתי מחפש מאזדה 3 2006-2008 יש מבחר עצום ותוכל למצוא אחת במצב טוב די בקלות.

הבנתי מכם שיש העדפה לכיוון המאזדה 3. הבעיה היא שמבחינת מה שיש- רוב המאזדות 3 שראיתי ביד 2 בתקציב שלי הן מ- 2006 עם סביבות ה- 200,000 קילומטר. סובארו ראיתי 2007 ו- 2008 עם סביבות ה- 140,000 קילומטר.

פורסם

במקרה אני מוכר את הרכב שלי אם הוא מתאים לך צור קשר :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?591399-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2004-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-2-0

8)
פורסם
איך האקסנט מבחינת אמינות?

ומה דעתך על האימפרזה?

הייתה לי אקסנט 2009 מנוע 1.4 השכרה לשעבר, אין תלונות מאד אמינה חוץ מפעמיים שבגלל הגלגלים בחורף נתקע לי ההגה מצבר וטיפולים שגרתיים לא היה תלונות, אם הרכב לא היה הולך בתאונה טוטאלוס הייתי ממשיך לנהוג עליו כמעט 4 שנים הייתה אצלי החסרון הבאמת גדול שלו : מנוע חלש מה שאומר רכב כבד מאד לא סוחב בעליות או עם מזגן אלה אם אתה ממש מאמץ את הרכב אבל צריכת הדלק בהתאם במיוחד בעוצמה גבוהה

פורסם

עדכון: הייתי היום במגרש כזה שמוכר רכבים יד שנייה. ישבתי בסובארו אימפרזה ניו אייז' 2008 עם 130,000 קילומטר וישבתי במאזדה מאותו שנתון עם אותו קילומטראז' בדיוק וההבדל שמיים וארץ.

הסובארו מרגיש כמו רכב בן 50. הפלסטיק כבר בלוי ורופף (ראיתי את זה בשני רכבים שונים שהם אותו דגם), העיצוב מיושן, הרדיו נשלף וישן כזה. ההגה ממש ממש רך. פשוט מרגיש כמו רכב ישן. מה שכן- הישיבה מאוד נוחה. הריפוד והמיקום של ההגה והכל ממש נוחים.

המאזדה הרגישה כמו רכב חדש לגמרי. הפלסטיק עדיין טוב, הכפתורים לא רופפים, האיזור של הרדיו והמזגן יציקה אחת כמו במאזדות החדשות, הכל נראה טוב ומרגיש טוב. והישיבה גם נוחה.

אני לא רואה שום ייתרון לאימפרזה על המאזדה מהבחינות האלה.

מבחינת אמינות- הבנתי שגם המאזדה מאוד מאוד אמינה ומבחינת התנהגות כביש- נהגתי פעם על 323, נהגתי על מאזדה 3 2012, שתיהן נסעו כמו שדים על הכביש. אני דיי בטוח שהמאזדה 3 2008 לא תאכזב מהבחינה הזאת. לעומת זאת הרבה אנשים כותבים על הסובארו שהיא כבדה ולוקח לה זמן להאיץ. עוד ייתרון למאזדה.

וכתבו פה שהמאזדה גם יותר חסכונית.

בקיצור נראה לי שהחיסרון היחיד של המאזדה הוא שהטיפולים יותר יקרים אבל אני חושב שאני מוכן לחיות עם זה.

אז הפוקוס שלי השתנה עכשיו למאזדה 3. אני לא בטוח שאקנה מהמגרש שהייתי בו היום כי זה ממש רחוק לי מהבית ויש יותר קרוב (ואולי אמצא איזה מציאה ביד 2).

זהו חברים לבינתיים. תודה רבה על הדיונים והייעוץ. אשמח כמובן לקרוא כל תגובה נוספת בנושא.

• תוכן חדש...