Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אגיד את האמת, בתור נהג חדש, לא יודע איך הייתי מגיב במצב כזה. מלחיץ ומפחיד! הנהג הזה לא צריך להיות על הכביש בכלל

פורסם

אני רק יכול לאמר לגבי מצב האמת שהיה -

הלב שלי היה בתחתונים! במצב כזה הדבר הראשון שאתם רוצים לעשות זה פשוט להמשיך לחיות ולנסוע משם ואני מתאר לעצמי שבגלל זה הרכב שהוא כמעט נכנס בו פשוט המשיך לנסוע.

הייתי צריך לצאת מהרכב, הייתי צריך לנסות לבדוק אם הוא בכלל מודע למה שקורה איתו - זה מצד אחד.

מצד שני הוא עצר שם את כל התנועה ולא היה לו הרבה לאן להתקדם גם ככה.

מצד שלישי - אני לא רוצה לדעת איך הוא היה מגיב אם אני הייתי מתקרב אליו - נבהל ממני ובטעות פוגע בי או במישהו אחר?

בסופו של דבר אני חושב שהגבתי נכון בזה שלא יצאתי מהרכב כי גם אם הייתי עושה משהו - רוב הסיכויים שאחכ גם כן הייתי מוצא את עצמי מואשם במשהו בבית משפט הזוי ככל שיהיה.

אז מה באמת הייתי צריך לעשות? לדעתי - לעצור רגע, לשים עליי אפוד זוהר לרוץ ולצלם את לוחית הרישוי שלו ולברוח לדווח בתחנת משטרה.

למה לא עשיתי את זה? -

אדרנלין, פחד, נסעתי באותו יום בדיוק מהבית חולים אחרי שביקרתי את אשתי והתינוק החדש שלנו שהיה בדיוק בן יום! והייתי בדרך בלחץ מטורף במירוץ נגד הזמן לשחרר את הילדה מהגן שעוד מעט תהיה בת 4.

יש כל כך הרבה דברים ביום יום שלנו שאנחנו צריכים לעשות - למי בדיוק יש זמן או חשק לרדוף אחרי דפוק שלפני רגע כמעט הרג אותי?!

הייתי בטוח שתפסתי את לוחית הרישוי שלו - לא יודע למה הייתי בטוח שיראו את זה בבירור - אבל לא, חבל! כל כך כל כך חבל!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עשית בשכל שלא יצאת מהרכב.

מישהו היה יכול להוריד אותך, זה כביש מהיר שנוסעים שם 100 קמ"ש וצפונה.

עשית בשכל שהמשכת והתרחקת מאזור מסוכן ולא סיכנת את החיים שלך ושל אחרים.

במקרה כזה מה שצריך זה רק להתקשר למשטרה לדווח ולא לקחת סיכונים מיותרים.

פורסם

באותו רגע כל המכוניות מאחורי פשוט עצרו - הייתי גם יכול לפתוח שם שולחן לארבעה, לזרוק מפה ולאכול ארוחת צהריים.

זה היה הזוי באותה מידה לו הייתי עושה זאת אני מניח. אבל כן, זה היה סיכון מיותר וגם מיהרתי - עכשיו לפחות אני יודע שב100 קמ"ש לוחית רישוי של רכב בשוליים אני לא אתפוס גם אם במציאות הדברים היו נראים אחרת לגמרי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני רק יכול לאמר לגבי מצב האמת שהיה -

הלב שלי היה בתחתונים! במצב כזה הדבר הראשון שאתם רוצים לעשות זה פשוט להמשיך לחיות ולנסוע משם ואני מתאר לעצמי שבגלל זה הרכב שהוא כמעט נכנס בו פשוט המשיך לנסוע.

הייתי צריך לצאת מהרכב, הייתי צריך לנסות לבדוק אם הוא בכלל מודע למה שקורה איתו - זה מצד אחד.

מצד שני הוא עצר שם את כל התנועה ולא היה לו הרבה לאן להתקדם גם ככה.

מצד שלישי - אני לא רוצה לדעת איך הוא היה מגיב אם אני הייתי מתקרב אליו - נבהל ממני ובטעות פוגע בי או במישהו אחר?

בסופו של דבר אני חושב שהגבתי נכון בזה שלא יצאתי מהרכב כי גם אם הייתי עושה משהו - רוב הסיכויים שאחכ גם כן הייתי מוצא את עצמי מואשם במשהו בבית משפט הזוי ככל שיהיה.

אז מה באמת הייתי צריך לעשות? לדעתי - לעצור רגע, לשים עליי אפוד זוהר לרוץ ולצלם את לוחית הרישוי שלו ולברוח לדווח בתחנת משטרה.

למה לא עשיתי את זה? -

אדרנלין, פחד, נסעתי באותו יום בדיוק מהבית חולים אחרי שביקרתי את אשתי והתינוק החדש שלנו שהיה בדיוק בן יום! והייתי בדרך בלחץ מטורף במירוץ נגד הזמן לשחרר את הילדה מהגן שעוד מעט תהיה בת 4.

יש כל כך הרבה דברים ביום יום שלנו שאנחנו צריכים לעשות - למי בדיוק יש זמן או חשק לרדוף אחרי דפוק שלפני רגע כמעט הרג אותי?!

הייתי בטוח שתפסתי את לוחית הרישוי שלו - לא יודע למה הייתי בטוח שיראו את זה בבירור - אבל לא, חבל! כל כך כל כך חבל!

קל לדבר לאחר מעשה, הכל בסדר, יש אפשרויות למצוא את הבן אדם אבל המשטרה לא מוכנה לעשות זאת.

עכשיו תדע להבא להקריא בקול את המספר , כדי שתשמע את זה אחכ בהקלטה

פורסם

באמת קל לדבר אחרי מעשה - אני רוצה לראות אותך במצב כזה מקריא בקול לוחית רישוי של מישהו או משהו.

המצלמה גם היתה על MUTE שזה עוד משהו שגיליתי אחרי שייצאת את הסרט למחשב - אז ככה שגם אם כן הייתי איש פלא שמסוגל בשבריר שניה גם לבלום את הרכב בלימת חירום וגם לזמר לוחית רישוי - אף אחד לא היה שומע אותה.

Pioneer TS-X150

פורסם
באמת קל לדבר אחרי מעשה - אני רוצה לראות אותך במצב כזה מקריא בקול לוחית רישוי של מישהו או משהו.

המצלמה גם היתה על MUTE שזה עוד משהו שגיליתי אחרי שייצאת את הסרט למחשב - אז ככה שגם אם כן הייתי איש פלא שמסוגל בשבריר שניה גם לבלום את הרכב בלימת חירום וגם לזמר לוחית רישוי - אף אחד לא היה שומע אותה.

אני לטובתך חבר, קל לך לקחת על עצמך מסקנות 'מה הייתי עושה טוב יותר'

אז עכשיו למדת, שכשיש ספק על הלוחית רישוי, גם אם זה לא מצב חרום - תנסה להקריא אותה בקול.

פורסם
וואו. פשוט לא להאמין.

הייתי מנסה לפרסם את הסרטון בדף הפייסבוק של המשטרה, בתקווה שלא ישארו אדישים לדבר כזה.

מסכים עם כל מילה. להעלות למשטרה ומהר. לא יאמן

פורסם

תנו לי להרגיע את כולכם פה.

מניסיון של 3 שנים בעבודה הקשורה לתחום התחבורה, והיתקלות שכיחה במקרים כאלה בכבישים מהירים, גם כשהמשטרה מגיעה ותופסת אדם כזה מטומטם, היא נותנת לו דו"ח על נסיעה באין כניסה וסע לשלום. אלא אם כן הנהג נראה שיכור, מסטול או חולה נפש, זה מה שהוא מקבל. וכן כולנו יודעים שמי שעושה דבר כזה הוא חולה נפש, אבל המחוקק והמשטרה רואים בו כנוהג באין כניסה ותו לא. לצערי ולצער כולנו כמובן.

זו המציאות העגומה.

אז פותח השרשור היקר, חסוך לעצמך הרבה כאב ראש והמשך בחייך. זו העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך. אלא אם כן אתה רוצה לצאת למלחמה כשהשלל הוא סך הכל דו"ח על אין כניסה.

Nothin really matters to me

פורסם

עצוב,

עשיתי את כל מה שיכלתי - יותר מזה כבר אין לי מה לעשות ואם מה שאתה אומר נכון והוא בסה"כ יקבל דו"ח על אין כניסה - זה עצוב.

מבחינתי הנושא הזה נסגר - ואם היתה לי את לוחית הרישוי שלו עדיין הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר, גם זה משהו, העיקר היה לא להרים ידיים בקלות אבל נראה שאין יותר מה לעשות בנדון.

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים גם כן (לצערי הרב כמובן) עם הנאמר לגבי חוסר האונים שאתה ואנחנו נתקלים בו במחדלים. זה ממש מחדל.

חוסר הטיפול הזה זה פשוט לא הגיוני ולא סביר.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

תגובה יפה מאוד של הנהג שעקף אותך, בלימת חירום בכל הכח ותמרון התחמקות חד זה משהו שהרבה אנשים לא יצליחו לעשות, את זה גיליתי לאחרונה כשלקחתי שני חברים לתרגל בלימות חירום וגיליתי שהם ממש מפחדים מהתגובה של הרכב בבלימות חזקות. הם בלמו יחסית חזק אך הABS לא נכנס לפעולה והם עדיין נבהלו מהבלימה החזקה והרפו מהדוושה, במצב כמו בסרטון יכול להיות שהיו בולמים חזק יותר אך כנראה שעדיין לא היו מצליחים להתחמק מתאונה, אחרי קצת תרגול מרחקי הבלימה שלהם ירדו כמעט פי 2 והבטחון שלהם בבלימות חזקות עלה פי 10 :).

אמת בדברייך, מכר מהעבודה ריסק גיפ חדש בתאונה, ולאחר מקלחת שאלות מצידי - הבחור פשוט לא לחץ על הברקס עד הסוף, האמין שזה יגרום לו לאבד שליטה :roll:

לא הצלחתי מהוידאו לאמת אם מדובר בבחור מבוגר מאוד, אבל אחרי העצירה, האדישות בה הוא מסובב את ההגה וממשיך בדרכו, גורמת לי לחשוד שמדובר במישהו שטעה בדרך וביודעין בוחר לנסוע נגד התנועה עד ליציאה הבאה, אל תהיו כאלה מופתעים, כמה פעמים בשבוע אתם רואים מישהו שפיספס את הירידה שלו ונותן רוורס בכביש מהיר?

רבותיי, אחוז גדול מהנהגים אינו ראוי לנהוג על הכביש, ברמות חומרה כאלה ואחרות, או במילים אחרות - Welcome to Israel

כבר חתמתי...

פורסם
אמת בדברייך, מכר מהעבודה ריסק גיפ חדש בתאונה, ולאחר מקלחת שאלות מצידי - הבחור פשוט לא לחץ על הברקס עד הסוף, האמין שזה יגרום לו לאבד שליטה

זה קורה כמעט לכל נהג שלא עבר תרגול. עכשיו אפשר להבין איך מרחקי הבלימה של התיאוריה/נהיגה מונעת ארוכים כל כך. זו גם הסיבה העיקרית שיש Brake Assist.

אל תהיו כאלה מופתעים, כמה פעמים בשבוע אתם רואים מישהו שפיספס את הירידה שלו ונותן רוורס בכביש מהיר?

רבותיי, אחוז גדול מהנהגים אינו ראוי לנהוג על הכביש, ברמות חומרה כאלה ואחרות, או במילים אחרות - Welcome to Israel

הגזמת. תופעות כאלו הן חריגות, וככאלו הן גם לא תופעה ייחודית לישראל: Welcome to the UK, lad.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...