Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאב איכותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז הרבה זמן לא שאלתי שאלות ולקראת החלפת רכב ואולי רכיבים מסויימים יש לי שאלה לגבי סאב.

יש לי היום IDMAX 12 , אחד הסאבים היותר טובים ששמעתי, אני שוקל להחליפו לסאב עם מימדי תיבה יותר קטנים ומוכן גם להתפשר על 10" אך צריך להיות סאב איכותי, SQ, מדוייק, פאנצי ועוצמתי.

אשמח לשמוע הצעות מאלו שיש להם משהו דומה (ומכירים את ה IDMAX).

המוטיבציה להחלפה היא מימדי התיבה (יש ילדים וכל ס"מ פנוי בבאג"ז מתקבל בברכה).

תודה.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

למה לא להחליף אותו בIDMAX 10 אינטש? קיים בינפון מלאי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סאב 10" IDMAX עדיין דורש תיבה גדולה ביחס לסאבים אחרים.

הציעו לי BOSTON G5 10" ועוד מותג illusion audio c12xl 12

לא מכיר ולא שמעתי, אשמח לשמוע חוות דעת או המלצות לסאב 10\12 עם תיבה קטנה ככל האפשר, חזק ובמחיר סביר (לא מחפש ב 500 שקל כמובן).

תודה.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם (נערך)

מה הדגם המדויק של הסאב כרגע?

מה נפח התיבה הנוכחית? האם מדובר בפתוחה או אטומה?

באיזה רכב מדובר? ובהקשר זה אולי בניה מותאמת אישית בדופן תא המטען תפנה לך שטח יעיל.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

נפח התיבה(אטומה) כרגע לדעתי בערך 30 ליטר (לא זוכר) אבל זה מה שהיה מומלץ בזמנו שבדקתי, עכשיו בדקתי באתר שוב וראיתי שאפשר גם מה שנקרא תיבת קומפקט שזה בערך 18 ליטר, ויש גרף, אשמח להבין מה כביכול ההפסד (לפי ההמלצה אחרי קומפקט יש אוניברסל שעומד של 28 ליטר והרמה הכי גבוהה של 50 ליטר אז אני בערך על 30 ליטר

http://www.imagedynamicsusa.net/specsheets/IDMAX12D4V4.pdf

אשמח לחוות דעת יותר מקצועית.

כרגע ספורטאז' ועובר לטוסון חדש.

פורסם

לא מזמן התקיים הדיון הזה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?589572

אולי תוכל להסיק ממנו בנושא (למרות שהוא מתעסק יותר בהבדל בין התיבות ולא הנפח).

ובכל מקרה הם היו נחמדים מספיק כדי לצרף את גרף ההיענות של כל תיבה, כך שאפשר לקבל רעיון כללי לגבי מהות ההבדל. וכאמור, כפי שאדי הציע, ה-"10 יצריך תיבה מעט קטנה יותר.

ראיתי גם שפתחת שרשור (חוץ מענין הזטק מול הג'נסיס) בפורום קניה בחיפוש אחר מגבר 6 ערוצים שיחליף את המגברים הנוכחיים לסט הקדמי.

אני מניח שגם זה בהקשר של חסכון במקום?

בכל מקרה הייתי חושב על הכיוון של התקנה אצל יוסי אלפין שמומחה בבניות חסכוניות במקום.

פורסם
סאב 10" IDMAX עדיין דורש תיבה גדולה ביחס לסאבים אחרים.

הציעו לי BOSTON G5 10" ועוד מותג illusion audio c12xl 12

לא מכיר ולא שמעתי, אשמח לשמוע חוות דעת או המלצות לסאב 10\12 עם תיבה קטנה ככל האפשר, חזק ובמחיר סביר (לא מחפש ב 500 שקל כמובן).

תודה.

ה G5 הוא סאב מעולה לטעמי הסאב SQ הטוב ביותר של בוסטון

כך שזו אופציה בהחלט טובה.

הייתי שוקל את נושא הבניה בתא המטען כאופציה ראשונה

אתה גם נישאר עם סאב שאתה אוהב ,וסאב טוב ככול שיהיה הוא בסופו של דבר גם עניין של טעם אישי

כך שאם אתה אוהב את ה IDMAX שהוא באמת סאב מצויין ,הייתי בוחר להישאר איתו כאופציה ראשונה.

תבדוק בגלריה של יוסי ,אני בטוח שתקבל רעיונות לבניה חסכונית עבורו:

http://www.ecaudio.co.il/page.asp?page=216

פורסם

תודה על העזרה, הבדיקה על המגבר 6 ערוצים הוא בחינה של האם יש משהו מעניין שיכול לייעל את ההתקנה, קראתי אך לצערי לא החכמתי מספיק על מנת להבין את הגרף, אך נראה לי שפשוט אנסה ואזמין תיבה הרבה יותר קטנה.

האם יש המלצה למישהו שבונה תיבות במחיר סביר.

תודה.

פורסם

לפחוט לפי הגרפי הבדלים לא עצומים בכלל בין התיבות. כמה יהיה שמיע? הכל עניין של אוזן מתורגלת.

כמה תעלה לך לבנות תיבה לנסיון? או אפילו לקנות אחת בנפח מתאים? 300 ש"ח ? אני חושב שזה בהחלט שווה נסיון.

אני לא פעם אמרתי , המלצות זה טוב, אבל לא בתוח שזה יהיה לטעמך ואף אחד לא יודע איך זה יהיה באוטו שלך.

(תעביר את הסאב של לרכב אחר והוא יתנהג אחרת, גם מיקום שלו משנה, אפילו באותו רכב)

לכן אני חושב שנסיון לבנות תיבה קטנה ולנסות זה אופציה לא רעה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ספציפית לענין המגברים, למרות שזה לא לגמרי נושא השרשור - יש בימינו מגברים קטנים וחזקים, רובם קלאס D או וריאציה שלהם.

מבחינת נתונים יבשים הם לא מביישים בדר"כ, אבל אני די בטוח שבמערכת איכותית כפי שברשותך ובהשוואה למגברים הקיימים יורגשו הבדלים באופי הסאונד.

פורסם

תודה רבה לכולם, המגבר שלי די קטן מימדים יחסית לעוצמתו. נושא ניסיון התיבה בהחלט על הפרק.

כרגע בוחן גם סאב של C12XL ILUSSION AUDIO

קצת קורא עליו, מישהו שמע אותו?

פורסם

סליחה שאני קצת סוטה, אבל קצת לסבר את האוזן (לא בהכרח מילולית כאמור :wink:):

אם מתייחסים רק להספק, מגבר ארק אודיו Xdi1200.6 (אגב, משווק גם ע"י יוסי) מפיק 150W לערוץ (6 במספר) וקטן יותר מהג'נסיס שלך.

מגבר NVX MVP4 מוצהר 50W לערוץ (4 במספר) ובפועל מוציא יותר וגודלו פחות מחצי מהג'נסיס שלך.

מגבר גלאדן PICO 2 מוצהר 80W לערוץ (2 במספר) ובערך רבע גודל מהג'נסיס.

ויש עוד כל מיני דוגמאות, רק שכאמור לדעתי יהיה הבדל מוחשי מבחינת אופי השמע.

פורסם

התכוונתי ל XETEC P2 שהוא מאוד קטן להספק שלו (205W), הג'נסיס יותר גדול במעט.

אך אכן קצת פחות רלוונטי לשאלתי.

אשמח לקבל פידבקים לדגם הסאב ששאלתי.

תודה מראש.

פורסם

צודק, איפשהו בין כל הסאבים שבדקתי פספסתי שהוא עם אותם מימדים.

• תוכן חדש...