Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם! לא מזמן פתחתי שרשור לגבי רכישת רכב חדש בתקציב של מאה אלף, אבל החלטנו לרדת בתקציב מסיבות שונות ולכן אשמח לעזרה וחוות דעת חדשה מכל הצדיקים בפורום.

אז כמו שאמרתי, התקציב ירד לחמישים אלף ולכן על מנת לקבל רכב כמה שיותר חדש הוספנו גם את האפשרות של רכב ידני עם מערכת HAC(מערכת למניעת דרדור בעליה).

לרוב הרכב יהיה בשימוש שלי(לי ממש אין בעיה עם ידני) ואני מקווה שבזכות ה-HAC אישתי תסתדר ופחות תחשוש מעליות.

הדרישות מהרכב:אמינות,תחזוקה זולה,צריכת דלק,תא מטען סביר,איכות הרכבה וחומרים בפנים הרכב(במסגרת התקציב) וכמובן נוחות נהיגה עם דגש לעירוני.

הרכבים שאנחנו שוקלים עכשיו הם:

*פיאסטה ידני 2013-2014(רכב נחמד, אבל עם שני חסרונות מבחינתי: דשבורד שלקוח מסרט מד"ב ישן ועיצוב חיצוני די ותיק שכנראה קרוב למתיחת פנים רצינית(אם כי העיצוב הנוכחי עדיין יפה מבחינתנו)).

*קיה ריו ידני 2012-2013(יש אותו לחברים, סה''כ נמצא עכשיו בעדיפות ראשונה אצלנו מבחינת מראה חיצוני/פנימי ואיכות).

*פוקוס ידני צורה חדשה 2011(ישן יותר, סלון עוד יותר מופרע משל הפיאסטה, אבל בקטגוריה אחרת).

*פולו ידני 2012(אני סה''כ אוהב את הרכב - אשתי לא ממש...)

רכבים שפסלנו מסיבות שונום הם:סוויפט,פאביה,איביזה וI20.

אשמח אם תעזרו לי להסגר על הרכב הנכון בשבלנו בדרישות הנ''ל:-D

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

לי הריו מרגישה די נוקשה בעיר,נסעתם עליה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, וזה כנראה אחד החסרונות היחידם שלה, אבל מצד שני אני לא קונה את הרכב ברוסיה(הכבישים שם זה משהו8)) ולכן זה לא השיקול העיקרי.

על הפיאסה/פוקוס/פולו לא נהגתי. יש הבדל משמעותי?

פורסם

אגב,

כמי שיש לו ריו המערכת HAC שלה לא להיט...לא עובדת תמיד ובטח לא מספיק כדי להסתמך עליה.

אין לי הרבה ניסיון ברכבי סופר-מיני אחרים אבל,

ביחס לסיאט איביזה שקיבלתי עכשיו בליסינג הנוחות של הריו טובה משמעותית,

הרכב מבחינת איכות הרכבה גם עדיף ע"ג האיביזה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הצפי הוא להחזיק את הרכב לתקופה של מינימום חמש שנים, כאשר בנקודת זמן נתונה אנחנו זוג צעיר ללא ילדים, אבל כנראה שבמהלך השנתיים הקרובות זה ישתנה :wink:.

הסיבה לפסילת הסוויפט היא תא מטען שבקושי מספיק לקניה בסופר ובכללי אשתי לא ממש מתחברת לרכב.

דעה נוספת שלי היא שעיצוב הרכב כבר בן 11 שנה(אני לא מחשיב שינויים קטנים) וכנראה שהרכב קרוב למתיכת פנים(שוב, דעה אישית).

סיאט בכלל לא בשיקולים שלנו ממספר סיבות. לדעתי הדשבורד שלה נראה כאילו הייצרן אומר "כך גבר! חסכנו עליך!!!" דשבורד ערום בצורה מפגרת ובקיצור הרכב מרגיש זול מאוד(דעה אישית).

גם הפולו לא מציאה, בניסן סאני שנת 94 שהיתה לי הסלון היה נראה מתקדם יותר! אבל אין מה לעשות זה רכב גרמני ולפחות איכות החומרים ברמה...

פורסם
אגב,

כמי שיש לו ריו המערכת HAC שלה לא להיט...לא עובדת תמיד ובטח לא מספיק כדי להסתמך עליה.

אין לי הרבה ניסיון ברכבי סופר-מיני אחרים אבל,

ביחס לסיאט איביזה שקיבלתי עכשיו בליסינג הנוחות של הריו טובה משמעותית,

הרכב מבחינת איכות הרכבה גם עדיף ע"ג האיביזה.

האיביזה לפני מתיחת פנים הנוכחית?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי המפרט של הפיאסטה באתר של פורד מערכת HAC או HLA קיימת רק בדגם TREND(אין בידני). האם הדגם TREND של איילון מוטורס כולל את המערכת ? ומה לגבי הפוקוס TREND 2011 ?

פורסם
כן, מודל 2014 דגם רפרנס.

זאת לא מתיחת הפנים האחרונה,הדגם האחרון הגיע באזור אוקטובר 2015,הסלון שלה שונה ואיכות חומרים טובה.

לי אישית האיביזה במתיחה האחרונה הרגישה נוחה יותר מהריו ולדעתי תופתע מאיכות החומרים.

פורסם

הקרש גיהוץ המקופל שהם קוראים לו מושב הוחלף במשהו רך ותומך יותר?

המושב הכי לא נוח שיצא לי לשבת בו ללא ספק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא הכי נוח,מאחור לדעתי הריו עדיפה.

פורסם

הייתי מציע לך ללכת על הפולו ידני או על הקיה ריו.

מצד שני, אם לא בא לך להסתבך עם האישה (ואני מניח שלא בא לך) זרום על הריו. אחלה רכב בסה"כ

פורסם

תודה לכולם על העזרה!

אשמח גם לחוות דעת לגבי אמינות הגיר של פונטו איבו רובוטית ועלויות תיקון במידה ויש בעיות?

כמו כן, האם הכסאות בדגם אקטיב טובים משמעותית משאר הדגמים?

שוב תודה!

• תוכן חדש...