Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי סובארו אימפרזה B3 מודל 2009.

ביום רביעי בערב באתי לצאת מהעבודה ולא יכולתי להזיז את תיבת ההילוכים מפארקינג למצב נסיעה. זה היה לי מוזר, כי זה לא קרה לי ב-6 שנות חיי הרכב.. בכל מקרה כיביתי את המנוע, הדלקתי אותו שוב, וזה השתחרר.

מחמישי עד אתמול זה קרה לי שוב בכל פעם שנכנסתי לרכב, למעט פעם אחת.. אמרתי לעצמי שאסע ביום ראשון (היום) למוסך.

הבוקר זה לא קרה, וההילוכים היו בסדר, אבל במהלך הנסיעה נורית אדומה TEMP OIL התחילה להבהב..

עצרתי בתחנת הדלק הקרובה ביותר, וקראתי בחוברת הרכב שמדובר בנורית אזהרה לטמפרטורת שמן תיבת הילוכים אוטומטית... צילמתי את הפירוט שם, וזה נמצא בקישור הבא:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xla1/v/t34.0-12/12285878_10153665216062348_189894290_n.jpg?oh=1c6e5dd8dc8e07c1740dd85a4a5abf31&oe=56533DDF

בתחנת הדלק היה מתדלק אחד והוא לא כל כך ידע לעזור לי. החלטתי ללכת לאגף הרכב שבעבודה שלי.. הם אמרו שככל הנראה מדובר בשמן גיר.. כשהגעתי לאגף הרכב, לא דוממתי מנוע, רק החזרתי לפארקינג והרמתי אמברקס.

לאחר מכן כשניסיתי שוב להעביר למצב נסיעה, הוא כבר לא נתן לי, אחרי המון דקות של ניסיונות...

רציתי לשאול - האם עליי להילחץ ולהזמין גרר ולנסוע למוסך בהקדם האפשרי, או שזו בעיה פשוטה של שמן שחסר, ואני יכול רק לנסוע לתחנת דלק/מוסך ולקנות שמן מסוים?

תודה לעונים

נ.ב - הידע שלי ברכב הוא "מספיק בקושי" לכן אשמח אם תסבירו לי בהתאם :|:lol:

פורסם

יש סיכוי לא רע שמדובר בתקלה קלה מבהרבה מבעייה בתיבה. בעת התרחשות התקלה בדוק (בעזרת קיר או מישהו) אם אורות הבלימה עובדים. אם אין בכלל אורות ברקס הבעייה נובעת ממתג אור בלם תקול. התיקון אפשרי לבד וגם במוסך הוא פשוט ולא יקר.

פורסם
יש סיכוי לא רע שמדובר בתקלה קלה מבהרבה מבעייה בתיבה. בעת התרחשות התקלה בדוק (בעזרת קיר או מישהו) אם אורות הבלימה עובדים. אם אין בכלל אורות ברקס הבעייה נובעת ממתג אור בלם תקול. התיקון אפשרי לבד וגם במוסך הוא פשוט ולא יקר.

תודה על התשובה המהירה :) אגש לבדוק עוד מספר דקות.

אבל עצם זה שישנה נורית מהבהבת זה לא קשור לשמן?

ועוד שאלה - בהנחיות כתוב שאם הנורית פועלת במהלך נסיעה, עצור את המכונית במקום בטוח והנח למנוע לפעול סיבובי סרק.."

מה הכוונה לסיבובי סרק? להשאיר את הרכב דולק ולהעביר ל-N ?

פורסם

לכאורה, נורית טמפרטורת שמן גיר אוטומטי אמורה לדלוק רק כשיש תקלה ספציפית בטמפ' שמן תיבת ההילוכים. במצב זה שעלול לנבוע מעומס על התיבה מחייב קירור הנוזל בהתאם לנאמר בהנחיה - ניוטרל או פארקינג ולא לגעת בגז (מנוע עובד בסרק כ- 700/800 סל"ד).

נדיר שיש תקלה כזו כי התיבה בהחלט אמינה. מניסיון אישי ההתראה קיימת בסיטואציה שתיארתי לעיל (תקלת מתג אורות בלם) הגם שזה לא הגיוני. במצב זה גם ESP יכולה לדלוק, במידה וקיימת מערכת כזו ברכב.

פורסם

התקשרתי למוסך באזור העבודה שלי, שעובד עם סובארו.

מבלי לומר להם את תשובתך - הם גם ניחשו שמדובר במתג/נורה כלשהי שנשרפה או עם תקלה, והמליצו לי לא לבוא אליהם, אלא ללכת לחשמלאי רכב שאני סומך עליו.

אח"כ התקשרתי למוסך המורשה בעיר שלי, ואמרתי להם את הבעיה, והם דרשו להביא את הרכב ככל המוקדם, כי "זאת בעיה בגיר"..

פורסם

תתחיל בבדיקת אורות בלם אבל רק בזמן שהתקלה נוכחת. אם האורות בלם תקינים גש למורשה. אם אכן יש תקלה באורות הבלם 99% שהתקלה נובעת ממתג אורות בלם ואז ניתן לסדר גם אצל חשמלאי אמין.

פורסם

ויותר מזה, הגיר לא נכנס לפעולה לפי מה שאמר שיש לו קושי רב בלהכניס להילוך, אז קשה לי לחשוב שמדובר בבעיה חשמלית

Opel Adam S 2017

פורסם

אינני מתיימר להיות מומחה דיאגנוסטיקה למחשבי סובארו. העיצות שנתתי מפרקטיקה מעשית שנתקלתי בה.

השערה סבירה - מתג אור בלם נותן אינדיקציה אלקטרונית למערכות/מחשבים רבים ברכב. אם המתג תקול לא רק שלא יהיו אורות בלמים אלא שלא יגיע סיגנל נכון למחשב הגיר למשל. לכן לא ניתן להוציא מפרקינג כי כאילו לא נלחצה דוושת הבלם. כנראה נורת Temp/at נותנת חיווי לתקלת גיר כללית. בהתאם גם מחשבי בקרת יציבות ובית אחיזה והחלקה עלולים להשתגע ולנטרל מערכות אלו.

• תוכן חדש...