Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 1.2tsi

nir100
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עדכון קטן, אחרי 300 קמ עם האוקטביה.

נתחיל ב"חסרונות", שלא נשעמם אותכם.

הdsg לדעתי מצויין, אך יכול ליהיות בעייתי עם נהגים בעלי חוסר חוש נהיגה.

בעצירה ברמזורים צריך ללחוץ על הברקס ולא לתת לאוטו להתדרדר, זה גורם לחיכוך בקלאץ׳.

כאשר עוזבים ברקס האוטו משלב מהר את הקלאץ׳ מה שגורם להאצה מהירה, זה לא כזה רע פשוט אני רגיל לפלנטרי שלא מושך חזק קדימה על סרק. ("הDSG הרגיש פחות סלחן ופחות אדיש")

בתחילת נסיעה צריך ללחוץ חלש גז (לדעתי זה כדאי כדי להאריך איתו ימים) עד שהוא משלב קלאץ׳ ואז אפשר ללחוץ בכיף אבל צריך ליהיות מאוד החלטי איתו בהשוואה לגיר פלנטרי (פשוט בשבי שלי אני רגיל ללחוץ איך שעולה בדעתי על הגז והרכב אוכל הכל בקלות, פה הוא עלול לתת קיקים מיותרים).

-סך הכל גיר חלק ונוח לנהג הרגוע וגם היותר ספורטיבי, לא ממליץ לבעלי חוסר חוש נהיגה כי חרם על הקלאץ׳.

עכשיו אני מבין מה הכוונה של יתרונות של גיר ידני+נוחות של אוטומט.

החלון של הנהג עושה רעש חלש של חיכוך כשמורידים אותו, ניקח לחברה לבדוק.

לא משהו שיפריע לבן אדם רגיל, פשוט אני פדנט בדברים כאלה.

נוחות בשיוט-

היו צריכים לקרב\להאריך את המשענת יד באמצע ואת המשענת המובנת בדלת.

אני 1.95 מטר, התנוחת נהיגה שלי מחוץ לעיר היא: רגליים מעט כפופות ואני מושך את ההגה קרוב יותר כך שהידיים כפופות יותר מכיוון שזה פחות מעייף, ובשיוט ארוך אין צורך לחופשיות מוחלטת בתמרונים.

לאנשים קטנים יותר יכול להתאים יותר. (שוב, עדיין נוח לי, אבל היה יכול ליהיות יותר טוב כי אז היה לי יותר נוח לקבע את המרפקים), למרות כך, ממש לא צפוף במושב נהג, היה לי מרווח.

היתרון שזה גורם לי להחזיק את ההגה ב3-9 וזה יותר בטיחותי.

מה שאהבתי:

בקרת שיוט- למדתי לעבוד איתה, בכבישים מהירים או סתם שיוט זמני, פשוט אני מנהל את האצות\ האטות איתה ועם הברקס.

בהיבט הבטיחות, גורם לי לשמור יותר מרחק.

בהיבט העצבים, גורם לי לשייט יותר לאט ואז פשוט אני נופל על פחות מקרים של נהגים טמבלים (נהגי משאיות שיוצאים לעקיפה בכביש 6, נהגים פזיזים שעושים סלאלומים ועוד.. כל אחד מכיר את זה).

בהיבט החסכון בדלק, הרכב מזרים דלק לפי מה שהוא צריך, מין הסתם שמערכת אלקטרונית רגישה יותר מרגל של בנאדם.

בקיצור, כשאני אקנה רכב לעצמי, דרישה לבקרת שיוט תיהיה בגדר חובה.

יש בתקרה ליד התאורה שנפתחות הדלתות, שתי לדים קטנים שנדלקים בלילה ומאירים לאיזור הידית הילוכים ממש חלש, נותן התמצאות טובה.

הנדסת אנוש פשוטה של כפתורים על ההגה, אין צורך להוריד את הידיים לאורך כל הנהיגה.

מושב ממש נוח ותנוחת נהיגה טובה. (יש ידית לכיוונון של כרית אמצע הגב, מה שעוזר להתאים את המושב בין נהג לנהג ולמבנה החוליות, זה בא בדרך כלל ברכבים עם כוונון חשמלי, אני כמעט בטוח שרק באוקטביה קיים גם בכוונון ידני)

300 קמ, גם לא מרדים וגם לא מייבש תתחת.

ראות ותנוחת ישיבה ממש טובות, קל מאוד לנהוג ברכב במקומות יותר צפופים, גם בחניות, ואני לא רגיל לרכב.

משהו שחסר בהמון רכבים!

עוד לגבי ניהוג הרכב בצפיפות.

כדרומי, תא עד היום הייתה בשבילי סיוט בשעות עומס, בגלל כל הנדחפים וכל הנהגי שמיעה למיניהם.

כשיצאתי מחניון בעזריאלי, ביציאה היה ממש צפוף, אני ביום יום נוהג על רכב שעולה כמו הג׳אנט של האוקטביה, ככה לא ממש אכפת לי מנצמדים, לי אין מה להפסיד.

כשאני נוהג על האוקטביה אני לוקח כמה מרווחי ביטחון יותר.

היום באופן לא נודע, ביציאה מהחניון, על הילוך D, פעלו לי החיישנים הקדמיים. (לפני זה שיחקתי קצת והעברתי לR ולN במטרה להחליף עמדת כרטיס כי רכב מלפני נתקע)

זה ממש ממש עזר לי לנווט את הרכב!

לגבי מנוע, לא היה חסר לי כוח.

רוב המסלול היה מישורי!

(בשביל פעמיים בשנה שאני נהג לירושלים, קיימת עוד 3/4 דוושה [emoji6] )

איפשהו נמנעתי מלנדנד את הראש של הנוסעים אז הייתי רגוע מאוד בנהיגה.

סיפק את העבודה לדעתי.

כמו שאני רואה את זה, אני לא חובב מנועי טורבו לנהיגה מנהלתית.

מנוע גדול יותר היה גורם לי ליותר סבל, פשוט היה מושך את הנוסעים המבוגרים והם היו מרגישים בסירת מירוץ.

סבל, כי הייתי צריך לרסן אותו.

נכון לנסיעה, ריסנתי את ה1.2 השובב באמצעות הבקרת שיוט, וככה היה ממש נוח.

מקווה שהמידע יעזור.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיימתי את הנסיעה על 500 קמ מאז התדלוק, והמחוג היה באיזור הרבע טנק.

אם אני זוכר נכון המחשב הראה ממוצעת של 1 ל16.

לא הגיוני בעיניי.

אני מצפה לקבל צריכה אמיתית של 1 ל12-13

זה מושלם בשבילי, מבחינת תמורה של המנוע והמרחב של הרכב.

פורסם

לגבי הרעש מחלון הנהג גם אצלי זה ככה מהיום הראשון.

לגבי צריכת הדלק. לפי איך שאתה מתאר את אופי הנהיגה תגיע דיי בקלות ל1 ל15 אמיתי.

אני עומד על 1 ל15.5 במחשה הרכב (1 ל14 אמיתי) בטווח של שנה עם 1.4 ורגל יותר כבדה.

פורסם
עדכון קטן, אחרי 300 קמ עם האוקטביה.

נתחיל ב"חסרונות", שלא נשעמם אותכם.

הdsg לדעתי מצויין, אך יכול ליהיות בעייתי עם נהגים בעלי חוסר חוש נהיגה.

בעצירה ברמזורים צריך ללחוץ על הברקס ולא לתת לאוטו להתדרדר, זה גורם לחיכוך בקלאץ׳.

כאשר עוזבים ברקס האוטו משלב מהר את הקלאץ׳ מה שגורם להאצה מהירה, זה לא כזה רע פשוט אני רגיל לפלנטרי שלא מושך חזק קדימה על סרק. ("הDSG הרגיש פחות סלחן ופחות אדיש")

בתחילת נסיעה צריך ללחוץ חלש גז (לדעתי זה כדאי כדי להאריך איתו ימים) עד שהוא משלב קלאץ׳ ואז אפשר ללחוץ בכיף אבל צריך ליהיות מאוד החלטי איתו בהשוואה לגיר פלנטרי (פשוט בשבי שלי אני רגיל ללחוץ איך שעולה בדעתי על הגז והרכב אוכל הכל בקלות, פה הוא עלול לתת קיקים מיותרים).

-סך הכל גיר חלק ונוח לנהג הרגוע וגם היותר ספורטיבי, לא ממליץ לבעלי חוסר חוש נהיגה כי חרם על הקלאץ׳.

עכשיו אני מבין מה הכוונה של יתרונות של גיר ידני+נוחות של אוטומט.

החלון של הנהג עושה רעש חלש של חיכוך כשמורידים אותו, ניקח לחברה לבדוק.

לא משהו שיפריע לבן אדם רגיל, פשוט אני פדנט בדברים כאלה.

נוחות בשיוט-

היו צריכים לקרב\להאריך את המשענת יד באמצע ואת המשענת המובנת בדלת.

אני 1.95 מטר, התנוחת נהיגה שלי מחוץ לעיר היא: רגליים מעט כפופות ואני מושך את ההגה קרוב יותר כך שהידיים כפופות יותר מכיוון שזה פחות מעייף, ובשיוט ארוך אין צורך לחופשיות מוחלטת בתמרונים.

לאנשים קטנים יותר יכול להתאים יותר. (שוב, עדיין נוח לי, אבל היה יכול ליהיות יותר טוב כי אז היה לי יותר נוח לקבע את המרפקים), למרות כך, ממש לא צפוף במושב נהג, היה לי מרווח.

היתרון שזה גורם לי להחזיק את ההגה ב3-9 וזה יותר בטיחותי.

מה שאהבתי:

בקרת שיוט- למדתי לעבוד איתה, בכבישים מהירים או סתם שיוט זמני, פשוט אני מנהל את האצות\ האטות איתה ועם הברקס.

בהיבט הבטיחות, גורם לי לשמור יותר מרחק.

בהיבט העצבים, גורם לי לשייט יותר לאט ואז פשוט אני נופל על פחות מקרים של נהגים טמבלים (נהגי משאיות שיוצאים לעקיפה בכביש 6, נהגים פזיזים שעושים סלאלומים ועוד.. כל אחד מכיר את זה).

בהיבט החסכון בדלק, הרכב מזרים דלק לפי מה שהוא צריך, מין הסתם שמערכת אלקטרונית רגישה יותר מרגל של בנאדם.

בקיצור, כשאני אקנה רכב לעצמי, דרישה לבקרת שיוט תיהיה בגדר חובה.

יש בתקרה ליד התאורה שנפתחות הדלתות, שתי לדים קטנים שנדלקים בלילה ומאירים לאיזור הידית הילוכים ממש חלש, נותן התמצאות טובה.

הנדסת אנוש פשוטה של כפתורים על ההגה, אין צורך להוריד את הידיים לאורך כל הנהיגה.

מושב ממש נוח ותנוחת נהיגה טובה. (יש ידית לכיוונון של כרית אמצע הגב, מה שעוזר להתאים את המושב בין נהג לנהג ולמבנה החוליות, זה בא בדרך כלל ברכבים עם כוונון חשמלי, אני כמעט בטוח שרק באוקטביה קיים גם בכוונון ידני)

300 קמ, גם לא מרדים וגם לא מייבש תתחת.

ראות ותנוחת ישיבה ממש טובות, קל מאוד לנהוג ברכב במקומות יותר צפופים, גם בחניות, ואני לא רגיל לרכב.

משהו שחסר בהמון רכבים!

עוד לגבי ניהוג הרכב בצפיפות.

כדרומי, תא עד היום הייתה בשבילי סיוט בשעות עומס, בגלל כל הנדחפים וכל הנהגי שמיעה למיניהם.

כשיצאתי מחניון בעזריאלי, ביציאה היה ממש צפוף, אני ביום יום נוהג על רכב שעולה כמו הג׳אנט של האוקטביה, ככה לא ממש אכפת לי מנצמדים, לי אין מה להפסיד.

כשאני נוהג על האוקטביה אני לוקח כמה מרווחי ביטחון יותר.

היום באופן לא נודע, ביציאה מהחניון, על הילוך D, פעלו לי החיישנים הקדמיים. (לפני זה שיחקתי קצת והעברתי לR ולN במטרה להחליף עמדת כרטיס כי רכב מלפני נתקע)

זה ממש ממש עזר לי לנווט את הרכב!

לגבי מנוע, לא היה חסר לי כוח.

רוב המסלול היה מישורי!

(בשביל פעמיים בשנה שאני נהג לירושלים, קיימת עוד 3/4 דוושה [emoji6] )

איפשהו נמנעתי מלנדנד את הראש של הנוסעים אז הייתי רגוע מאוד בנהיגה.

סיפק את העבודה לדעתי.

כמו שאני רואה את זה, אני לא חובב מנועי טורבו לנהיגה מנהלתית.

מנוע גדול יותר היה גורם לי ליותר סבל, פשוט היה מושך את הנוסעים המבוגרים והם היו מרגישים בסירת מירוץ.

מקווה שהמידע יעזור.

הגיר מעולה שהוא תקין .

פורסם

מקווה שהמידע יעזור.

מוזר, אני נוהג על 1.8TSI וממש לא צריך לדאוג לרסן את האוטו כדי שיהיה נעים לנוסעים. מצב D בהחלט גורם לרכב לנסוע במתינות...

פורסם

לא יודע, בגיר פלנטרי לא משנה איזה מנוע, האצות מרוסנות.

ברובוטי בשילוב טורבו, בלי התאמצות קטנה מצד הנהג, מבוגרים לא מרגישים בנעימות על אף שהרכב נוח מאוד

• תוכן חדש...