Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי לפני כ 3 חודשים 2 צמיגים קדמיים לצמיגים המקוריים של הרכב W89 TOYO 32

עכשיו מתברר שאין אותם בכלל בארץ.. ניסיתי מספר מקומות ואין לאף אחד.

אני צריך להחליף את 2 הצמיגים האחוריים אשמח להמלצה על צמיגים ברמה של 350 ש"ח, יש חיה כזו ולא סיני?

פורסם

למה אף אחד לא טורח לעשות חיפוש בימינו?!

בתקציב כזה (ואני מניח שמדובר במידה 205/50R17), רק פאלקן ZE914, אם תמצא בכלל, כי גם בו היה מחסור.

אולי כל מיני "חברות בת" אירופאיות. תלוי מה יש בצמיגיה.

פורסם

אני התקנתי לאחר התייעצות בפורום וחיפוש בן חודשיים פאלקן ZE914 כפי שרשם Tom_22. הצמיגים מעולים יחסית למחיר. ה 93 הוא קוד העומס וכל עוד הוא מעל 89 שרשום ברשיון זה תקין. לכאורה מקבלים צמיג קשיח יותר, זה בא קצת על חשבון הנוחיות אם כי אני לא מרגיש םגיעה של ממש, אבל אמור לתרום לחסכון מה בדלק.

פורסם

אין קשר בין קוד העומס לחסכון בדלק.

זה נכון שצמיג בעל קוד עומס גבוה יותר יהיה מעט נוקשה יותר אך ממש לא ברמה משמעותית.

לתשומת ליבכם - לאחרונה משרד התחבורה הוציא תקנה בה נקבע שקוד העומס חייב להיות זהה בכל הצמיגים ברכב!

משמע אם אתם עולים בקוד העומס, אתם מחוייבים להחליף את כל ארבעת הצמיגים.

לגבי קוד המהירות - מותר קוד מהירות גבוה יותר מהמצויין ברשיון הרכב אך חובה שני צמיגים זהים על אותו הסרן.

בהנחה והרכבתם שני צמיגים חדשים בעלי קוד מהירות גבוה יותר, חובה להתקינם על הסרן האחורי.

פורסם
החלפתי לפני כ 3 חודשים 2 צמיגים קדמיים לצמיגים המקוריים של הרכב W89 TOYO 32

עכשיו מתברר שאין אותם בכלל בארץ.. ניסיתי מספר מקומות ואין לאף אחד.

אני צריך להחליף את 2 הצמיגים האחוריים אשמח להמלצה על צמיגים ברמה של 350 ש"ח, יש חיה כזו ולא סיני?

אגב ה R32 של TOYO הוא לא הצמיג המקורי של הרכב שלך, הצמיג הזה הגיע מקורי על הדור השני של מאזדה ספיריט בשנת 2009. אם אני לא טועה מה שהגיע מקורי על הרכב שלך היה ברידגסטון. ממליץ לך לא להרכיב את הטויו R32 צמיג בינוני ומטה.

פורסם
אין קשר בין קוד העומס לחסכון בדלק.

זה נכון שצמיג בעל קוד עומס גבוה יותר יהיה מעט נוקשה יותר אך ממש לא ברמה משמעותית.

לתשומת ליבכם - לאחרונה משרד התחבורה הוציא תקנה בה נקבע שקוד העומס חייב להיות זהה בכל הצמיגים ברכב!

משמע אם אתם עולים בקוד העומס, אתם מחוייבים להחליף את כל ארבעת הצמיגים.

לגבי קוד המהירות - מותר קוד מהירות גבוה יותר מהמצויין ברשיון הרכב אך חובה שני צמיגים זהים על אותו הסרן.

בהנחה והרכבתם שני צמיגים חדשים בעלי קוד מהירות גבוה יותר, חובה להתקינם על הסרן האחורי.

אפשר בבקשה לקבל את המקור להנחיות?

פורסם

המקור לכך נמצא בלעדית (למיטב ידיעתי) בחוברת "הצמיג והטיפול בו" (סעיף א5) שהוציא משרד התחבורה.

יחד עם זאת, בתקנות התעבורה (סעיף 322) הדברים אינם כתובים כך לעת עתה.

אני כרגע מנסה לעמוד עם עמית (kompy) בפרטי על ההבדלים בין השניים ומה קורה בפרקטיקה, בואך לטסט השנתי ובכלל.

או שהוא יגיב כאן, או שאעביר את המסר מפיו.

פורסם

אוקי אז תודה לכם קודם כל

אז אפשרי לשים W93 בגלגלים אחוריים?

ואני לא מוצא את הפאלקן ולא את הטויו בשום מקום באזור פתח תקווה.

את הטויו אמרו לי שהפסיקו בכלל לייבא

אז יש עוד המלצה לצמיגים טובים ברמת המחיר הזו? (350-400)

פורסם

טוב, אז לסיכום לפי עמית (להזכיר, בוחן מוסמך במכון רישוי) -

החוברת הנה הנחיות לתקריות ע"פ כל פרוש חוקי ואינה יכולה לשמש תחליף לתקנות.

משרד התחבורה נסה ע"י הוראת נוהל לישם את הוראות החוברת גם במכונים, אך אלו מצדם אינם מייחסים לה חשיבות(להוראת הנוהל ו/או לחוברת) מאחר ואין היא עומדת בקו אחד עם התקנות.

במילים אחרות ולענין פותה"ש - כל עוד קוד העומס זהה בין שני הצמיגים על סרן אחד, וכמובן שווה או גדול מזה הרשום ברשיון הרכב, אין שום בעיה.

בתקציב כזה כנראה שלא תמצא יותר מדי. אולי הנקוק K115.

לפי התמחורים שמופיעים ביד2צמיגים, לפי סדר עולה (ומעבר לתקציב שלך): טויו T1Sport, גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, פירלי P7, דנלופ מקסס RT, מישלין פרימסי 3, מישלין פילוט ספורט 3, קונטיננטל ספורט קונטקט 2.

אבל תבדוק ישירות מול צמיגיות באזורך (כי אולי יש גם צמיגים נוספים בארץ שלא מופיעים ברשימה הנ"ל) מה יש להן להציע וחזור להתייעצות.

פורסם

אוקי עשיתי לא מעט טלפונים.

בצמיגי מטלון בפתח תקווה לא היו מוכנים לשים לי צמיגים בטענה שהם שונים בעומס ובקוד המהירות ושזה עברה על תקנות משרד התחבורה...

הצמיג הוא W93 נראה לי גודייר

אז או שלא כולם מבינים את התקנות או שרוצים למכור לי רביעיית צמיגים..

בכל מקרה ממשיך לחפש פאלקן לפחות

פורסם

שאלה מתוך סקרנות נטו -

לפי דבריו של עמית לא מייחסים לחוברת ולתקנות החדשות האלה חשיבות כשמגיעים לטסט עצמו,

אך מה קורה במקרה של תאונה? האם בוחן רכב או בוחן תאונות יכול לטעון שנעשתה פה עבירה?

בנוסף, מה בעצם חשיבות והגיון החוברת הזו?

פורסם (נערך)

אם הבנתי את כוונותיו נכון, החוברת הזו מהווה הנחיה מקצועית על תקן חובה עבור הצמיגיות, ולכן פותה"ש נתקל בהתנגדות מטעם הצמיגיות בהן ביצע בדיקה.

אבל, ספציפית בנושא המדובר, אין לחוברת הזו גב חוקי ובעצם מדובר בנסיון לכפות את הדברים הכתובים בה (בלי להיכנס כרגע לשיקולים מאחוריהם, שאני מניח מבוססים על מחקר שביצעו כותביה והממצאים שלהם בכל הנוגע לבטיחות בדרכים).

החשיבות שלה מוסברת למעשה במבוא שלה.

משכך, והיות והחוק עצמו מתייחס רק למידה, למבנה הצמיג (במובן רדיאלי/דיאגונלי) ולכושר ההעמסה בכל סרן בנפרד, אין "אכיפה" בפועל של המדובר בחוברת. ולכן גם לא אמורה (שם של דג נקבה) להיות בעיה במקרה תאונה וכד'.

בכל אופן, שלחתי מייל גם למשרד התחבורה, לראות אולי יש להם משהו חכם להגיד בנושא (אבל בטח יקח להם קצת זמן לענות).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...