Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

באיזה תדירות צריך להחליף את הנוזלים הנ"ל?

אין נזילה או חוסר או משהו, אבל אמור להיות פג תוקף לנוזלים האלה, לא?

אם שמן מנוע צריך להחליף כל 15000, שמן גיר כל 60000, נוזל קירור כל 5 שנים, אין שגרת טיפולים לנוזל בלמים והגה כח?

או שעושים את זה רק במקרה של תקלה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אהלן,

נוזל ברקס מומלץ להחליף כל שנתיים מהסיבה שהוא סופח אליו לחות ומאבד את תכונותיו, או מנגד מתחמם ומאבד את תכונותיו.

נוזל הגה כח לא ניתקלתי בהמלצה, אבל כן באנשים שלאחר 150-200K החליפו באופן יזום.

רועי

פורסם

כמו שרועי אמר נדיר לראות הנחייה להחליף נוזל הגה כוח, אני לפחות לא נתקלתי בכזו עדיין.

כנראה שהסיבה לזה היא תכונות נוזל הגה הכוח מחד והתנאים ה"נוחים" באופן יחסי של נוזל הגה הכוח במהלך חייו. הוא לא מגיע לטמפרטורות גבוהות מדי או עובד תחת עומס ובתנאי קיצון כמו הנוזל בממסרה האוטומטית למשל.

עם זאת, אני לגמריי מאמין ברענון נוזלי הרכב אחת לתקופה ובתדירות גבוהה מזו שקבע יצרן הרכב. אם לא יועיל לבטח לא יזיק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר - האמור לעיל לטעמי לא תמיד נכן ואתייחס לנושא החלפת השמן בתיבות הילוכים אוטומטיות שהיצרן מגדיר ככאלו ללא צורך בהחלפת שמן.

יש כאן חוות דעת לכאן ולכאן, אבל לא חסרים מקרים של סיפורים על מות התיבה לאחר החלפת השמן תיבת ההילוכים.

פורסם

היה לי על זה דיון עם משפץ תיבות אוטומטיות וההמלצה שלו הייתה חד משמעית. רוצה לשמור על הגיר? תחליף שמן גיר בתדירות קבועה.

תיבה אוטומטית שמחליקה לאחר החלפת שמן גיר הייתה צריכה שיפוץ ממילא, החלפת שמן הגיר רק קיצרה את המועד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
איתמר - האמור לעיל לטעמי לא תמיד נכן ואתייחס לנושא החלפת השמן בתיבות הילוכים אוטומטיות שהיצרן מגדיר ככאלו ללא צורך בהחלפת שמן.

יש כאן חוות דעת לכאן ולכאן, אבל לא חסרים מקרים של סיפורים על מות התיבה לאחר החלפת השמן תיבת ההילוכים.

לא ניתקלתי בתיבות שהוחלפו בהן שמן לאחר 60-100K ללא המלצת יצרן והלך הגיר, ההפך, ראיתי שזה תרם כמו ב AL4 למשל.

לא ראיתי\שמעתי על משאבות הגה כח או מכלול במערכת שמסר את נשמתו לבורא או הפסיק

לפעלות בצורה תקינה עקב אי החלפת שמן.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

בואו נגיד ככה, שאם הק"מ של האוטו מתקרב ל180 אלף, כדאי להחליף, לא?

אפילו שהשמן לא עובד בתנאי קיצון כמו שמן מנוע או גיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נוזל בלמים לפי הוראות יצרן

נוזל ה"כ אם אין הנחיות אז רק מתי שהוא נראה מלא במשקעים וצמיגי וזה קורה בערך באזור המאה אלף

פורסם

אין קשר וזה תלוי ביצרן ותלוי בסוג שמן גיר

יש גירים שהיצרן לא מנחה על החלפת שמן בכלל ואני לא מחליף ואין שום תקלות גם אחרי מאתיים אלף ויותר

פורסם

בזמנו התעניינתי קצת בנושא החלפת נוזלי בלמים ונתקלתי בין היתר בדפים המעניינים הבאים (חומר למחשבה)

http://hightechist.com/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%98%D7%A7%D7%99%D7%A1%D7%98-%D7%91%D7%95%D7%93%D7%A7-%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D/

http://lincolntrial.integr8cms.net/index.php/26-disc-brakes/section-6/hydrpb/205-brake-fluid-testing

בעצמי עדיין לא ניסיתי לבדוק. אני מאמין שאני אנסה לפני הטיפול הבא, מתוך סקרנות.

If you wanna turn, turn, don't brake

• תוכן חדש...