Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל טוב ויפה על הנייר, אבל בפועל כשאתה נוהג על הרכב אתה מקבל התרשמות מסוימת - ואת זו ניתן לאשש או להפריך רק אם גם אתה נהגת על הרכב, אחרת הכל בגדר ניחושים וסיסמאות בלבד.

יש פה בעיה שאנשים משום מה יודעים מבלי לנהוג ברכב וכשהם נמצאים מול המסך והמקלדת האם יש לו חסרונות, בעיות, כמה חסרונות וכמה יתרונות. זו תופעה מרתקת.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זו בדיוק הבעיה בסקירות שנכתבות ע"י מישהו שרכש את הרכב וכותב דברים חיוביים עליו: לא מאמינים לו. בגלל זה עדיף לא לכתוב כלום על הרכב שרכשת, אלא רק על רכבים אחרים שלא בבעלותך - אולי רק כך יאמינו לך.

מה יהיה איתך גיא? מה זו גישת הגנון הזו שאימצת לאחרונה?

רוצה לעבור על השרשור שלך, לספור את כמות התודות/מחמאות שקיבלת על הסקירה, ולהשוות ראש בראש מול כמות המקטרגים? אני מדבר כמובן עד לנקודה שהתחלת עם ה'תחזיקו אותי' שמשם השרשור הפך למגוחך.

אפשר גם לעבור על כלל הסקירות בפורום, ולראות את כמות השרשורים ה'חיוביים'.

אפשר לעשות 101 דברים לפני שמגיעים לאקסיומה הזו 'אי אפשר לפרסם ביקורת על רכב שלך', שנוגדת כמות היסטרית של שרשורים מוצלחים שיש כאן בפורום. אגב גם שלך היה מוצלח (לדעתי) עד שהוא התפוצץ, כשמסננים חלק מהסופרלטיבים עדיין נשאר מלא מידע מועיל ומעניין.

חלאס גבר, רד מזה, אף אחד לא מנסה לצוד אותך, הרוב המוחלט של האנשים מפרגן לך ואתה נתפס למיעוט שמקניט את הגרופיות - באופן קצת צבוע כי אתה הרי עושה את אותו הדבר חדשות לבקרים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

חלאס עם רמיזות חח

בכל מקרה כשלאמא שלי היה פיקנטו עדיין אמרתי שזה אוטו מחורבן למדיי, פשוט בינוני. זה לא האוטו שלי ואני לא מחפש להגן עליו.. מוזמן לא להאמין לי, אבל תלך תעשה נסיעת מבחן בc1 ואחרכך ביונדאי ותגיד מה היית מעדיף לעצמך, לא מה עדיף למישהו ווירטואלי, אני דיי בטוח מה תהיה התשובה.

גיא באמת צודק במה שהוא אומר שאנשים יודעים איך אוטו בלי לשבת בו אפילו. הc1 לא דומה לישנה בכלל ולא נראה לי שעשירית מאלו שבכל שרשור שממליצים על מכוניות בינוניות כמו פיקנטו וi10 באמת לקח את זה ברצינות והשווה. לי יצא במקרה להשוות, גם אני הייתי עם הדיעה המכורה שלי והמלצתי על פנדה, מזל שלא הקשיבו לי ושהלכתי לראות את הc1 ופשוט אהבתי, לעומת כל המיני האחרות כולל פנדה שמרגישות כמו פשרה למי שמחפש אוטו לאהוב ולא אוטו ש"הוא יותר אוטו".

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מלא ממליצים פה לאנשים על מכוניות שבחיים לא היו להם על סמך דברים שהם קראו באינטרנט. גם אני לא אוהב את זה אבל ככה זה באתרי אינטרנט.

חוץ מזה, למה שתצטרך להגן על רכב שבבעלותך אם אתה יודע שהוא לא מוצלח. זה הרבה יותר גרוע ממי שכותב דברים בלי ניסיון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כדי לא להראות שהבן אדם ביצע רכישה גרועה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ליאור, למען הפרוטוקול, נהגתי גם ביוני וגם בסיטרואן (וגם הפיקנטו ובעוד כמה מכוניות מהקטגוריה). היונדאי היא חד משמעית המכונית הטובה יותר בין השתיים (דווקא בקנדה לא נהגתי אז לא יודע) והיא זו שתתאים לרוב רובם המוחלט של האנשים. למה? כי היא נעימה יותר, נוחה יותר בנסיעות ארוכות (בנסיעות קצרות ועקרונות הפער לא גדול מספיק כדי להעיק עלייך), הגיר של הסיטרואן מזעזע, בידוד הרעשים שלה לא קיים ובאופן כללי היא מרגישה כמו אמצעי התחבורה הזול ביותר שסיטרואן (וטויוטה יחד איתה) יכלו לייצר מבלי לוותר על ה"שיק האירופאי" (הנה אגב עוד ביטוי ריק מתוכן שכתבים אוהבים לזרוק לאוויר) בדמות מע' המולטימדיה וזהו בערך.

היונדאי מרגישה כמו מכונית נורמלית, רק בקטן. כלומר לא קמצנית מדי, לא זולה במיוחד ומתנהגת ונותנת רושם של מכונית גדולה יותר ממה שהיא באמת. זה, לצערך הרב, מה שרוב האנשים מחפשים. זה פשוט משהו שמי שזה לא יהיה שכתב את אותה כתבה יודע ואתה לא. בגלל זה אגב היא מעוצבת כמו שהיא מעוצבת (כלומר לא מעוצבת), כדי, לקלוע לטעמו של קהל רחב ככל שניתן. אף אחד לא יוותר עליה כי היא מכוערת ואף אחד לא יבחר בה כי היא יפיפיה. הסיטרואן לעומת זאת, כן. מאוד אפילו.

סתיו, בחייאת רבאק... תקרא ביקורות של אנשים אחרים, תראה מה זה להיות אובייקטיבי, אתה אפילו מוזמן לקרוא את שלי, שם ניסיתי להציג תמונה שמירה ככל האפשר את כל הצדדים. אולי אני טועה ואם כן אשמח אם תעמיד אותי על טעותי. בכל מקרה, אין סיבה "לשבור את הכלים" ולא לפרסם כלום. אם בנסיעת המבחן לא מצאת חסרונות (משמעותיים, חיישני רברס מעפנים זה לא חסרון משמעותי) אז אחלה וכנראה שהרכב מתאים לך יופי, אחרי 1000 ק"מ תעלה סקירה אובייקטיבית יותר אחרי שתי קל בדברים מעצבנים (ותאמין לי, הם קיימים בכל אוטו).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
כדי לא להראות שהבן אדם ביצע רכישה גרועה.

מעטים מאוד האנשים שיכולים להגיד "קניתי משהו לא טוב / לא מתאים לי" אחרי שהוציאו כמה עשרות אלפי שקלים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
היונדאי מרגישה כמו מכונית נורמלית, רק בקטן.

כך גם הפיקנטו. נקודת המבט שגורסת שהאחרות טובות יותר תבוא לרוב ממישהו צעיר (נו אופנס), ששיקולי נוחות, בידוד וכו' משניים עבורו. בארץ הקהל הצעיר לא כזה רב בין רוכשי היד הראשונה, לכן טבעי שהן יצליחו פחות. להתלונן על זה זה פשוט לא להסתכל למציאות בעיניים.

סתיו, בחייאת רבאק... תקרא ביקורות של אנשים אחרים, תראה מה זה להיות אובייקטיבי, אתה אפילו מוזמן לקרוא את שלי, שם ניסיתי להציג תמונה שמירה ככל האפשר את כל הצדדים. אולי אני טועה ואם כן אשמח אם תעמיד אותי על טעותי. בכל מקרה, אין סיבה "לשבור את הכלים" ולא לפרסם כלום. אם בנסיעת המבחן לא מצאת חסרונות (משמעותיים, חיישני רברס מעפנים זה לא חסרון משמעותי) אז אחלה וכנראה שהרכב מתאים לך יופי, אחרי 1000 ק"מ תעלה סקירה אובייקטיבית יותר אחרי שתי קל בדברים מעצבנים (ותאמין לי, הם קיימים בכל אוטו).

+100500. מוזמן לקרוא גם את הסקירה שלי ולמצוא פאנבוייזם שלא הודיתי בו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין ספק שגם הפיקנטו מרגישה דומה, או למעשה זהה, ליונדאי. פשוט לא ציינתי את זה כי אני, מניח שכולם פה מבינים שהן אותה מכונית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זה שכתבים מסויימים מוכנים להטות את הכתבה שלהם עקב טובות הנאה כאלו ואחרות לכאורה, זה משהו אחד - חוסר יושרה מקצועי אמנם, אבל לפחות אני מבין את הרציונל (לא מסכים, מבין).

אבל כשאנשים מוכנים להטות דעה רק כי הרכב בבעלותם, ולכן הביקורת שלהם מסתירה את / מתעלמת מ הפאקים - את זה אני לא מצליח להבין. כאילו - אני מצליח להבין, אבל אני חושב שההגיון מטופש (הצדקת החלטות עבר בשביל להרגיש טוב עם עצמך? מה, אתה בן 3?).

לעיתים התקלות מתגלות רק לאחר המכירה,

(למי שזוכר את "הרכב הלימוני" שפורסם למכירה כאן בלוח, ולבסוף נמכר חזרה ליבואן).

-

פורסם

גם בפורום נתקלתי בדבר מוזר בעיני, לפחות פעם אחת.

בפורום עלתה כתבה על סוויץ' :

המשתמש דיסקו סייע למישהו לרכוש מהם רכב, לקח אותו בנוסף לבדיקה עצמאית והיה אחלה.

אח"כ העלה משתתף אחר חוויה הפוכה, בה הוא קנה רכב מסוויץ', לקח אותו לבדיקה

ובבדיקה התברר שהרכב פגום ולקוי בניגוד לאיך שהוצג.

לכאורה אין ספק שהמקרה השני היה בעייתי, בלשון המעטה,

ושאחד הדברים ה"מרגיזים" [בקונצנזוס מוחלט] בעולם הרכב הוא הצגת בדיקה שאינה משקפת את המציאות,

אבל משום מה היה בלתי אפשרי לטעון את זה בשרשור ולא רק זה - סוויץ' זכו לתשבוחות מדיסקו [!] על המקרה הבעייתי -

ייבגני,

הסיפור שלך רק מחזק אצלי את התחושה שסוויצ' הם מקום ראוי, כרגע מבחינתי מס' 1, לרכישת רכב שאיננה מאדם פרטי.

אם בסוף קיבלת כסף בחזרה, ופיצו אותך על הבדיקה שעשית בעצמך, ובסוף אתה עוד לא מרוצה - תהיה לי בריא.

אני עדיין רודף אחרי ספק שירותים (לא בתחום הרכב) שחייב לי 600 שקלים כפי שקבוע בחוק כפיצוי על אי הגעת טכנאי, ומתעלם ממני לגמרי...

כלומר אחרי שהמשתמש דיסקו קרא

שסוויץ' מכרו רכב פגום עם בדיקה נקייה -

זה חיזק את תחושתו ש -

הם מס' 1 [!] :

ולרוכש שנדפק הוא כתב - "תהיה לי בריא", כלומר הביקורת של דיסקו הופנתה כנגד הרוכש שנדפק.

לא המוכר שמכר רכב פגום, אלא הקונה שהוטעה וטורטר ובזבז זמן וכסף וחווה עגמת נפש.

זה כאמור היה בעיני מוזר, וגם ההתגייסות למען סוויץ' באותו שרשור.

מאוד מוזר אפילו.

========================

הביקורת של הקונה לגבי סוויץ':

"

אולי זה נשמע רעיון טוב, אבל בפועל - לא להתקרב!

ה"תקן סוויצ'" לא שווה כלום - בקניית רכב הציגו לי בדיקה נקיה לגמרי (רק פגיעות צבע, כאלה שאזיה אבן עפה בדרך), אבל בפועל התברר שרכב עבר תאונה דיי רצינית, הוחלפו חלקים וכו'... הרכב חזר לחברה, אבל אני הפסדתי כסף של הבדיקה והעברת בעלות (שבשום מקום אחר לא הייתי מגיע להעברת בעלות בכלל), זמן שבזבזבתי ולקח שבוע עד שראיתי כסף בחזרה. אני מבין שטעויות קורות, ואפילו אני מוכן להאמין שבאמת המכון בדיקה אשם שלא גילה את התאונה (לא ברור איך, כל הצד שמאל של הרכב עבר צביעה ובבדיקה שאני עשיתי גילו את זה תוך 30 שניות), אבל מקומם שאף אחד אפילו לא חושב לקחת אחריות ולהתנצל, כל היחס כאילו אני זה שסתם מבטל עסקה ולא כי הם מכרו אוטו אחרי תאונה בניגוד להצהרות שלהם שהרכב תקין.

שורה תחתונה, תעשו לעצמכם טובה - תקנו בכל מקום אחר, רק לא בסוויץ'. לפחות שם תוכלו לבדוק רכב לפני שתקנו אותו ואז במקרה בעייתי יחסוך לכם הרבה מאוד כאב ראש.

The first one to get angry loses

פורסם

אני כבר מזמן לא קורא את המגזין אוטו והתשובה נמצאת כאן אצל י שהיה בעבר כתב ב"אוטו":

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/auto.asp

אגב עוד לפני שקראתי את הכתבה הזו הפסקתי לקרוא את "אוטו" כי סתם הייתי מתעצבן.

פורסם
גם בפורום נתקלתי בדבר מוזר בעיני, לפחות פעם אחת.

זה לא שונה מכל נושא אחר שיש בו מחלוקת בין חברי הפורום

יש לקוחות נאמנים של צ'מפיון ויש כאלה שלא מוכנים לקנות מהם ריחן לאוטו

יש כאלה שמחליפים פיאט בפיאט ויש כאלה שלעולם לא ייגעו באחת

כאלה שחושבים שstiometer זה מיותר וכאלה שלא

שמאלנים וימניים

(הרשימה ממשיכה)

you get the picture.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נינג' ברשותך, זה *קצת* שונה מכל נושא אחר שיש בו מחלוקת,

כי לכאורה אמורה להיות הסכמה כללית, לפיה -

אם בבדיקה מוצג א' והמציאות היא ב', יש בעיה.

לכעוס או לאהוב יבואן - סבבה,

לאהוב או לא לאהוב יצרן - סבבה,

ימני שמאלני - סבבה,

אבל תוצאות בדיקה שאינן תואמות את המציאות הן 100% לא סבבה, בלי שום שאלה שהיא,

כמו שמצוטט בחתימתי.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...