Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במזגן - יאריס 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אשמח לקבל עזרה מאנשים שמבינים בפעולת המזגן (מדחס בעיקר) ברמה שהיא יותר מ"הלך המדחס - חדש עולה...."

המצב כזה, לאחר שהמזגן היה חלש עד מאוד החלטתי לקפוץ למילוי גז, השעונים הראו הכל תקין אך בכל זאת הוחלטת לבצע ריקון , וואקום , מילוי גז מחדש.

לאחר זה המזגן התחיל לקרר טוב יותר טוב אבל, הופיע רעש מכיוון המדחס, סוג של תקתוק כזה, בהמשך אעלה לינק עם סרטון שמדגים את הרעש.

עוד משהו, בזמן נסיעה, מגיע שלב מסוים שדומה מאוד למצב שבו מכבים את המזגן , כלומר , כאילו שאני לוחץ על הכפתור כיבוי/הדלקה , האוויר מתחיל לצאת פושר כזה.

כפתור המזגן ממשיך לדלוק. לפעמים אחרי כמה דק' הוא "נדלק" שוב ולפעמים לא.

תחילת הפעולה של המזגן נראית תקינה, מאוורר מתחיל לעבוד, שומעים קליק של המדחס (קלאץ') , מתחיל לצאת אוויר קר כמו שצריך, בהמשך מתחיל להופיע רעש התקתוק ובהמשך הוא גם "נכבה".

בימים חמים במיוחד כמו שחווינו לאחרונה כאשר הרכב חם , מתחילת ההפעלה לא מרגישים שום קירור.

סוג המדחס הוא : 04-5SE09C-PV6

מחיפוש שערכתי חלק מהסימפטומים הם שהלך המד ספיקה,או כל חיישן אחר שמפסיק את פעולת המדחס עקב לחצים גבוהים או כל סיבה אחרת, אשמח אם מישהו עם נסיון רב יותר יכוון אותי יותר.

תודה מראש לעונים!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מקפיץ עם עוד קצת מידע,ביקרתי אצל 2 בעלי מקצוע,

אחד אמר שחיישן (לא פירט איזה) לא מתפקד ויש להחליף אותו, כמו כן יש להחליף גם את המייבש(1100 ש"ח).

השני אמר שהמדחס לא דוחס ויש להחליף אותו (3000 ש"ח , מדחס מקורי חדש).

בשני המקרים הם התחברו עם השעונים כאשר המזגן פועל, התיישבו ברכב והעלו טיפה את הסל"ד.

בשני המקרים המחוגים בשעונים לא זזו בכלל ואם כן ממש קצת, ברמה של כמה מילימטרים.

בחיפוש באינטרנט מצאתי את המצבים המצורפים בתמונות, המצב שלי דומה למצב המתאר בעיה בשסתום התפשטות.

שאלה מתבקשת, האם בעיה בשסתום התפשטות יכולה להוביל להתנהגות שתוארה קודם (בכמה דק' הראשונות המזגן מקרר ואחר כך מפסיק , המדחס עדיין עובד, וגם הונטה אך האוויר לא יוצא קר)

לא בא לי ליפול קרבן לשיטת מצליח , בטח לא כשמדובר בסכומים כאלה.

אם למישהו יש בעל מקצוע אמין באזור אשדוד רעננה אשמח לקבל את הפרטים שלו.

תודה מראש!1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.JPG8.JPG

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם

ברכב שבו הפיקוד למדחס ולשאר הרכיבים הינו דרך מחשב הרכב צריך להתחיל מביצוע איבחון ממוחשב.

כנס למוסך שמכיר את הרכב לביצוע איבחון ממוחשב. אם קיימת תקלה באחד החיישנים יירשם קוד תקלה במחשב הרכב ואל תתן לאף בעל מקצוע

להחליף חלקים מבלי להיות בטוח ב-98 אחוז שאכן החלפה של החלק תפתור את הבעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי, זה משהו שלא ידעתי, האם התחברות למחשב בסגנון OBD2 יכולה לתת לי קוד תקלה או שOBD2 נותן פתרון לתקלות check engine ?

תודה.

פורסם

ברוב הרכבים בימינו התקשורת בין מחשב הרכב או מחשב בקרת האקלים הינו דרך פרוטוקול תקשורת הנקרא CAN-BUS ולפי דעתי גם ברכבך זה הפרוטוקול.

OBD 2 לא יראה לך תקלה בחיישן טמפ' או חיישן לחץ במערכת המיזוג ברכב.

פורסם

מרק, תודה על המידע, אני מאמין שיהיה מאוד קשה למצוא מישהו שיבין על מה ואיך לקרוא את התקלות האלה, האם אתה מכיר מישהו במקרה?

פורסם

דבר בסיסי ביותר בכול מוסך מורשה טויוטה או מתמחה ברכבי טויוטה.

נסה לברר עם חבר הפורום מוסך זיסו בתל-אביב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן.

הבעיה היתה באמת במדחס, אחרי הפירוק וניקוז השמן היה אפשר לראות חלקיקי מתכת בשמן מה שבסופו של דבר הביא לכך שהוא לא דחס כלל.

אחרי חיפוש בפירוקיות, חנויות, בעלי מקצוע הצעות המחיר נעו מ 1400 ש"ח ( מדחס לא מקורי ללא עבודה) ועד 3000 ש"ח (מדחס מקורי חדש כולל עבודה) ועוד הרבה הצעות בין לבין עבור מדחס משופץ.

במהלך אחד החיפושים בפורום ג'יפולוג נתקלתי בהמלצה על "עופר קצב" ממושב גנות.

הרמתי טלפון, אמר "תגיע" קבענו להיפגש, היום אחרי שעה יצאתי עם מזגן פיקס במחיר ריאלי לחלוטין, 1000 ש"ח.

אנצל את ההזדמנות, להמליץ על עופר, אחלה בן אדם, ישר והגון, רואים ומרגישים שיש לו ידע רב ונסיון בתחום הזה.

מי שמעוניין, אשמח לתת לו את הטלפון שלו בהודעה פרטית (מי שלא ימצא את המספר לבד).

• תוכן חדש...