Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הלאון שלי 1.2 DSG שנת 2014, מתקרבת לקראת 15K ק"מ הראשונים שלה.

רציתי לקבל פרטים על מה עושים בטיפול הראשון ברכב זה חוץ מהחלפת שמנים?

אני מחפש גם מוסך מורשה יבואן כמובן (כי הרכב באחריות) לטיפול הראשון, כמובן חשוב אמינות המוסך ומחירים הוגנים ומקצועיות. באזור הצפון (עפולה,העמקים,חיפה).

כמה בערך עולה הטיפול הראשון?

תודה מראש.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אני טיפלתי באיביזה שלי ב3 שנים הראשונות בסגול-כרמיאל ובמורג-נהריה.

שניהם בסדר, המחירים נקבעים לפי צמפיון, אם אתה מתעקש לפעמים יתנו לך הנחה של 10%.

טיפול ראשון לאיביזה שלי עלה 650 שח, נראה לי גם בליאון יהיה דומה, זה סה"כ פילטר שמן ושמן מנוע..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

רון הוא לא מורשה יבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הכי פשוט* זה להרים טלפון לכל המוסכים בסביבה, לרשום הכל בקובץ אקסל, ומי שנשמע לך הכי מקצועי, נותן הצעת מחיר סבירה, ומוכן לפרט את הטיפול במלואו (מחירי חלפים ועבודות, כמה זמן, איזה שמן (צמיגות ויצרן, סינטטי או חצי, כמה ליטרים בדיוק) ופירוט מחיר לכל רכיב בעבודה) והוא סבלני ואדיב** - לך אליו.

אל תשכח לבקש לבטל את כל הקשקושים כמו תוספי קסם ומים לוישרים במחירים מופקעים, ולקבל את מספר ההצעה (שתישמר אצלם במחשב, את ההצעה הם לא יתנו לך אם לא תגיע לשם פיזית, וזה מקובל).

מי שמתחיל עם מחיר הזוי ואז מתחיל "הנחה פה, הנחה שם, פה נעשה ככה ושם ככה" ורק בסוף מגיע למחיר סביר - הייתי נמנע ממנו.

מי שאומר "אין אצלנו מחירים בטלפון" תענה לו ב"חבל, להתראות".

* זה לא באמת פשוט, זה לוקח זמן וסבלנות, אבל זו הדרך הנכונה לדעתי לבחור מוסך.

** אם עונה לך נציג לא אדיב שמתנהל בצורה של "עזובתי באמאשך" - בקש לדבר עם יועץ אחר. יש אנשים בעסק הזה שלא צריכים לדבר עם בני אדם.

רצוי לדעת מראש כמה ליטרים שמן נכנסים ומה הצמיגות המומלצת. בדוק בספר הרכב. כבר ניסו לשכנע אותי שבטויוטה יאריס נכנסים 4 וחצי ליטר שמן 10W40 וכשהתעקשתי על 3.2 ליטר של 5W30 לא הבינו מאיפה אני מביא את הנתונים (שרשומים בספר ובחשבוניות קודמות).

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

הבנתי, תודה על ההסבר.

העניין הוא שאין יותר מידי בחירה בין מוסכים מורשי יבואן באזור שלי.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קיבלתי שתי הצעות מחיר משני מוסכים מורשי יבואן בצפון שהומלצו בפורום.

הצעה ראשונה 630 ש"ח כולל מע"מ, כוללת החלפת מסנן שמן,שמן,החלפת נוזל שמשות (שאני לא מבין למה) וכולל עבודה ובדיקה.

הצעה שניה 640 ש"ח לפני מע"מ, כוללת: החלפת מסנן שמן,שמן בורג אגן שמן (מה רע בקודם) ובדיקה.

מה דעתכם על ההצעה? האם חובה להחליף נוזל שמשות או בורג אגן שמן?

איפה אפשר להשיג ספר טיפולים של מה אמורים להחליף כול טיפול?

עריכה אחרונה על ידי pashok.tr

פורסם

אין לך ספר רכב?

השבוע אבא שלי טיפל בפולו 2007 במוסך מורשה יבואן של צ'מפיון בבאר שבע, טיפול הכולל שמן סינטטי מלא, מסנן שמן, מסנן אויר, מסנן מזגן ונוזל בלמים - 1100 ש"ח כולל הכל, ככה שניראה לי שהמחיר שביקשו קצת יקר אלא אם כן מסנן השמן אצלך

יקר משמעותית משל הפולו. החלפת נוזל שמשות? את זה בחיים לא שמעתי, ויש לנו רכבי VAG במשפחה משנת 94'.

• ספונסר פורום
פורסם

מה דעתכם על ההצעה? האם חובה להחליף נוזל שמשות או בורג אגן שמן?

איפה אפשר להשיג ספר טיפולים של מה אמורים להחליף כול טיפול?

לא מחליפים נוזל שמשות אלא רק מוסיפים כדי למלא את המיכל. בורג אגן שמן מחליפים כי עלותו זניחה ועדיף להחליף אותו מאשר לגלות בעוד חצי שנה שיש ממנו נזילה (ואז צריך להחליף אותו + כל השמן + פילטר שמן).

מפרט טיפולים מלא תוכל לקבל דרך שירות הלקוחות של צ'מפיון מוטורס. בפורום או בטלפון:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?116030-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA

פורסם (נערך)

יקר. לא מאוד מאוד יקר, אבל בהחלט יקר. בקש הנחה. אל תתבייש.

אני בטויוטה משלם על פילטר יותר ממה שעולה בחנות, מבקש את השמן הסינטטי הכי יקר שלהם (2 ליטר במוסך עולים כמו גלון של שמן פרימיום בחוץ), ומחליפים לי את הבורג ניקוז ועדיין טיפול כזה עולה לי פחות מ-500 כולל מע"מ. ועוד נותנים לי שובר לשטיפה, לפני שבכלל ביקשתי הנחה. חבר שלי מטפל באותו מוסך, מבקש הנחה וגם מקבל.

כמה ליטר שמן נדרש? מה עלותו לליטר? כמה עולה הפילטר? כמה שעות עבודה? (בטויוטה לצורך השוואה טיפול כזה מוגדר 0.4 שעות).

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

אין לי בדיוק את הפרטים כי לא נתנו לי לקחת את ההצעה אלא רק להסתכל עליה.

על איזה פרטים אני אמור לשים לב?

בהצעה הראשונה היה רשום החלפת נוזל שמשות, ברור לי שזה סתם משהו שמנסים לדחוף, אם אני מבקש לא לעשות את זה אז זה עלול לפגוע באחריות?

האם שמן מנוע שמומלץ לפי היצרן הוא קסטרול? ופילטר שמן של MANN?

פניתי גם לנציג צ'מפיון פה בפורום לגבי מפרט טיפולים ונאמר לי שהם לא נוהגים לתת ללקוח אלא רק ניתן לברר במוסך.

אני לא מבין את זה בכול הרכבים הקודמים שלי זה היה מצוין בספר טיפולים והיה ניתן לדעת בלי בעיה, בספר טיפולים של סיאט לא כתוב כלום לגבי זה.

עריכה אחרונה על ידי pashok.tr

פורסם

לגבי הצעות מחיר - אכן, הם לא נותנים לקחת את זה ברוב המקומות, אבל כן יתנו לך להעתיק את זה וכן יתנו לך מחיר לכל רכיב בנפרד. שאלתי כדי להבין באיזה סעיף בדיוק מנסים לעשות עליך קופה ואז תוכל לבקש הנחה בדיוק שם.

שמן מנוע צריך לעמוד בתקן היצרן הספציפי שנדרש לרכבך. בדוק אם יש פירוט בספר באנגלית. קסטרול הוא בסך הכל יצרן, וגם לו יש כמה סדרות (אדג', מגנטק, GTX וכו')

פילטר שמן/אויר/מזגן המקוריים מיוצרים ע"י מאן.

נוזל שמשות אין לו קשר לאחריות. רק אולי אם תתקלקל המשאבה של השפריצרים הם יתנערו ממך. הם לא יכולים לקשור שום בעיה במנוע/גיר/תושבת/בולם לנוזל שמשות.

לא רוצים לתת מפרט טיפולים? מאיפה החוצפה?! אני חושב שהם אפילו חייבים לפי חוק כי אתה לא מחוייב לטפל אצלם בכלל.

פורסם

נוזל שמשות אתה לא חייב. תקנה גלון ב 10 שח או 15 מאוטודיפו וזהו.

פילטר שמן, משתמשים רק במקורי בצמפיון, מניסיון!

שמן מנוע, ראיתי שבחלק מהמוסכים שלהם יש קסטרול= מורג/נהריה וחלק אחר שם פז/סונול=סגול. אין לך מה לדאוג כי שניהם עומדים בתקן היצרן.

בורג האגן, תמיד החליפו באוטו שלי, כמו שאמרו קודם, חשוב להחליף אותו כל טיפול, עולה 18 שח בצמפיון.

המחיר שנתנו לך סטנדרטי, תבחר במוסך שנראה לך הוגן יותר, תבקש הנחה 10%, ותתעקש.

בהצלחה

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...