Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש להתייעץ לגבי רכב חדש לאישתי.

הרכב יחליף סופר מיני ועליו להיות מרווח, כך שסלקל המונח על בסיס איזופיקס במושב האחורי,

עדיין יאפשר לקחת את המושב שליד הנהג מספיק אחורה ולשבת בו בנוחות.

שאר הדרישות, לפי הסדר:

1. אמינות

2. איבזור

3. מראה חיצוני

4. כוח

5. סחירות

6. נוחות

7. צריכת דלק

אופציות שעלו בינתיים בג'יפונים הן: ספורטאז' 1.6, סוזוקי קרוסאובר, אופל מוקה.

במשפחתיות: פיג'ו 308, טויוטה אוריס היברידית.

מה דעתכם?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל האופציות שציינת יתאימו לדרישות.

הקיה גדול ומכובד ונותן תמורה מצויינת למחיר שלו, גם הסוזוקי הזול יתן תמורה מעולה וישאיר עודף של 20000 שקל.

את האופל אני לא כל כך מכיר אבל הוא זהה לשברולט טראקס ולכן ירד אצלי מהרשימה בזמנו.

הפיג'ו והטויוטה טובות (אומרים שהראשונה מצויינת) אבל תנוחת נהיגה גבוהה תהיה נוחה יותר למרבית מנהגים.

בקיצור, אני בחרתי לפני כשנה בסוזוקי אבל אז לא היה את הקיה 1600, אם היוםצהייתי צריך להחליט, הייתי נשאר עם שתי האופציות האלה ומכניס שיקול כלכלי למשוואה, בכל זאת יש פער של 14000 שקל בינהן.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ה-308 והאוריס קטנות, ויש סיכוי שלא יעמדו בדרישת ה"לקחת את הכסא אחורה כדי לשבת בנוחות". הייתי ממליץ לקפוץ לסוכנות. ככה, עם הסלקל, ולבדוק את הנושא. אם ה-308 תהיה קטנה, תשקלו את דגם הסטיישן, שקיבל תוספת של 11 ס"מ לבסיס הגלגלים. מבחינתך זה אומר עוד 11 ס"מ (בערך) בין הסלקל לבין המושב הקדמי.

אופל מוקה הוא רכב מתוק. אני נורא אהבתי אותו. מאובזר, איכותי, נראה מעולה (בזכות סידור פנסים אחר מצליח להיראות הרבה יותר טוב מהשברולט טראקס).

הבעיות:

- לא ממש חסכוני. מנוע 1.4 טורבו עם תיבה אוטומטית. אני הצלחתי להוציא ממנו 11.5-12 ק"מ לליטר, לצורך ההשוואה, עם הפיג'ו הצלחתי להגיע בלי להתאמץ יותר מדי לצריכה ממוצעת של מעל ל-14 קמ"ל.

- קצת קופצני בעיר. המתלים הקשיחים עושים את שלהם, אבל יכול להיות שזה לא יפריע לכם.

- יקר יחסית לקטגוריה.

מרק, הסוזוקי אחלה, אבל כמה אפשר? הוא כבר בכל חור ואני לא מסוגל להסתכל עליו יותר :) תן לאנשים לרענן לנו קצת את הנוף. מה גם שנכון, הוא זול יותר, אבל הוא משמעותית פחות איכותי ונעים מאופציות שהעלתי.

עכשיו תשכח את כל מה שאמרתי, ראיתי שחשובה לך הסחירות. קנה אוריס. כל השאר לא ישמרו על המחיר שלהן טוב כמוה. הסוזוקי תתקרב קצת אבל לכל השאר צפויה התרסקות לא נעימה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שתי הצעות: במקום אוריס שצפופה מאחור, אפילו להרכיב כסא ילדים יותר קל כבר בג'ולייטה והיא ממש לא מרווחת מאחור..., שקול קורולה. רכב מאוד מוצלח. הצעה נוספת: יש עכשיו מבצעים על יד2 אפס ק"מ לגבי קרוז טורבו סטיישן. סחירות כנראה לא תהיה משהו, אבל. ומצד שלישי, אם אמינות לא היתה חשובה, הייתי מציע אוקטביה 1.4T, שהיא כמעט כל מה שאתה צריך, אלא שהאחריות היא לשנתיים ולגבי הגיר אין לדעת. גם סחירות מוקדם לדעת. דווקא במראה היא בסדר :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מצטרף להמלצה על 308. ואם כבר רכב משפחתי מציע ללכת על גרסת הסטיישן. בסיס הגלגלים ארוך יותר משל גרסת ההאצ'בק וזה מאוד מורגש במושב האחורי. בנוסף גם תא המטען גדול משמעותית.

פורסם

מרק, הסוזוקי אחלה, אבל כמה אפשר? הוא כבר בכל חור ואני לא מסוגל להסתכל עליו יותר :) תן לאנשים לרענן לנו קצת את הנוף. מה גם שנכון, הוא זול יותר, אבל הוא משמעותית פחות איכותי ונעים מאופציות שהעלתי.

.

אז קונים אותה עם גג נפתח כפול (זה מה שאני עשיתי...), דגם זה מגיע היום עם ג'אנט 17 כהה ועוד כמה שדרוגים שהופכים אותו לשונה מעט מהשאר.

יופי של רכב וממש לא מרגיש פחות איכותי מהאוריס ובטח שלא מול הדייהולט/אופל.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

תודה על התגובות.

מרכב סטיישן לא רלוונטי, כי אישתי טוענת שזה מכוער ונותן לה תחושה שהרכב ארוך מידי.

היום התחלתי לבקר בסוכנויות:

קיה - עושה רושם שהספורטאז' מספק מבחינת מרחב וגם תא המטען נראה מכובד,

אני אעשה נסיעת מבחן כדי לוודא שלא חלש מידי. מחיר 138K.

שברולט - קרוז 1.4 כולל מגנזיום ומולטימדיה ב111K. מחיר כביכול מפתה, אבל אני מניח

שירידת הערך (בשקלים) תהיה גבוהה מהשאר, כך שייצא שכרי בהפסדי.

טראקס 1.4 ב141K (ועוד במבצע של הסתדרות המורים) ירד אוטומטית מהפרק.

סוזוקי - דווקא התרשמתי לטובה מהקרוסאובר, ד"א מגיע עכשיו עם דיבורית מובנית וחישוקי 17".

הבעיה, שבדיוק נגמר מבצע של הסתדרות המורים ויום הבחירות והם לא מוכנים לתת באותו מחיר (122K).

בנוסף, מבחר הצבעים כרגע מצומצם (אין שחור או אפור, שהיו המועדפים שלנו).

נשאר לי ללכת לאופל (מעניין אם יסכימו לתת את המוקה ב130K כמו שהיה במבצע הבחירות),

לפיג'ו - כדי לבדוק אם יש מספיק מרווח לסלקל במושב האחורי,

ולטויוטה - כדי לבדוק את הקורולה והאוריס, למרות שאני נוטה לוותר על האוריס, כי הבנתי

שאין הרבה מרווח רגליים במושב האחורי ושתא המטען די קטן (וגם צריכה להגיע מתיחת פנים).

פורסם
תודה על התגובות.

מרכב סטיישן לא רלוונטי, כי אישתי טוענת שזה מכוער ונותן לה תחושה שהרכב ארוך מידי.

היום התחלתי לבקר בסוכנויות:

קיה - עושה רושם שהספורטאז' מספק מבחינת מרחב וגם תא המטען נראה מכובד,

אני אעשה נסיעת מבחן כדי לוודא שלא חלש מידי. מחיר 138K.

שברולט - קרוז 1.4 כולל מגנזיום ומולטימדיה ב111K. מחיר כביכול מפתה, אבל אני מניח

שירידת הערך (בשקלים) תהיה גבוהה מהשאר, כך שייצא שכרי בהפסדי.

טראקס 1.4 ב141K (ועוד במבצע של הסתדרות המורים) ירד אוטומטית מהפרק.

סוזוקי - דווקא התרשמתי לטובה מהקרוסאובר, ד"א מגיע עכשיו עם דיבורית מובנית וחישוקי 17".

הבעיה, שבדיוק נגמר מבצע של הסתדרות המורים ויום הבחירות והם לא מוכנים לתת באותו מחיר (122K).

בנוסף, מבחר הצבעים כרגע מצומצם (אין שחור או אפור, שהיו המועדפים שלנו).

נשאר לי ללכת לאופל (מעניין אם יסכימו לתת את המוקה ב130K כמו שהיה במבצע הבחירות),

לפיג'ו - כדי לבדוק אם יש מספיק מרווח לסלקל במושב האחורי,

ולטויוטה - כדי לבדוק את הקורולה והאוריס, למרות שאני נוטה לוותר על האוריס, כי הבנתי

שאין הרבה מרווח רגליים במושב האחורי ושתא המטען די קטן (וגם צריכה להגיע מתיחת פנים).

תעדכן אם אופל נתנו לך את ההנחה.

פורסם

פותש מבקש אמינות וסחירות ומציעים לו 308... ב2008 המסך לא עובד בימים חמים עד שהמזגן מקרר את פנים הרכב. עכשיו תפתור את זה כשגם המזגן נשלט מהמסך... (אולי זה מסך שונה, לא בדקתי. קח סיכון)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...