Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיאום מס

ArikC
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לעבוד לא מזמן בעבודה שניה, אני נחשב עדיין כחייל משוחרר ולזכותי 4.25 נקודות זכות.

בקרוב ההטבה תיגמר ויהיו לי 2.25 נקודות זכות.

משתי העבודות ביחד השכר נע סביבות ה7.5-8k נטו.

מה המשמעות של עבודה בשתי עבודות ללא תיאום מס?

והאם אני אשלם יותר מיסים לאחר תיאום מס בגלל שאני עובד בשתי עבודות?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המשמעות היא שבאחד ממקומות העבודה יורידו לך מס מרבי (48%). תוכל להזדכות עליו על ידי הגשת דו"ח שנתי. עדיף לקבל את הכסף ליד על ידי תאום מס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ואם בכל אחת מהעבודות, אני לא מגיע למדרגת מס הראשונה, איך מחשבים כמה מיסים אני אמור לשלם?

על החודש האחרון לא שילמתי מס הכנסה כלל, כי לא הגעתי למדרגת מס הראשונה בשתי העבודות ולא הספקתי לעשות תיאום מס, יכולים לבוא אלי בדרישה לתשלם מאוחר יותר?

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

אם אינך מגיע למדרגת המס לא תשלם. אבל אם לא תבצע תאום מס אחד ממקומות העבודה יהיה חייב להוריד לך מס מרבי. כפי שכתבתי קודם - תוכל לקבל החזר, אבל רק באמצע 2016.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להרחיב את דברי אשרי: בכל מקום עבודה אתה ממלא טופס 101 ("כרטיס עובד") שבו מצויינים מספר נתונים אישיים, וכן אתה מצהיר אם מדובר במקום עבודה עקרי או אחר (כשכיר. עבודה כעצמאי לא נכנסת לטופס זה). במקום שבו אתה בוחר כמקום עקרי יורידו לך מסים לפי מדרגת המס אליה אתה מגיע באותו מקום. במקום האחר צריכים לנכות לך מס מרבי, אלא אם אתה מציג תאום מס.

את טופסי 101 אתה ממלא בתחילת העבודה וכן בתחילת כל שנה.

כאשר אתה ממלא את פרטי העבודה יש 5 אפשרויות, את המקום שבו אתה בוחר להורדת מס לפי מדרגות אתה מגדיר כ"שכר חודש" ואת האחר כאחת משלוש האפשרויות הבאות. הוועץ בחשבי השכר כדי לעשות זאת נכון.

פורסם

ואז אם עולים עלייך אתה מקבל את כל היד עמוק עמוק. וגם את הרגל.

כשזה נוגע לכמה מאות שקלים כנראה שלא יגעו בך, כזה יגיע לאלפים, יקחו גם יקחו.

פורסם

אני קופץ על העגלה של השרשור.

אם ההכנסה השתנתה במהלך השנה (לדוגמה-פיטורים שהתקבלו תמורתם פיצויי פיטורים+דמי הודעה מוקדמת+ימי חופשה ודמי אבטלה ששולמו לאחר מכן) ולאחר מכן נמצאה עבודה בשכר שווה או גדול יותר מהשכר הנוכחי, האם גם אז צריך לבצע תיאום מס?

פורסם

אם במקרה כזה אתה קופץ מדרגת מס בעקבות העבודה החדשה,

בגלל העליה בשכר, אז תוכל להזדכות על המס העודף ששילמת

במשך השנה, כי השכר אמור להיות מחושב ברמה שנתית. כלומר

אם עבדת חצי שנה בשכר של 5000 שקל ועוד חצי שנה בשכר של

10000, החישוב אמור להיות לפי 7500. לא תמיד זה שווה להגיש את

הבקשה, כי יש מקרים שדווקא תיאלץ לשלם יותר ממה ששילמת.

במקרה כזה שווה לשאול יועץ מס, או לנסות לבדוק עצמאית טרם ההגשה.

פורסם (נערך)
ולי בכלל לא ברור מדוע הבנאדם צריך עדיין לטרוח ולבצע תיאום, כאשר כיום הכל ממוחשב וכולם יודעים הכל און ליין?

בשביל מה כל בטירדה הזו?

מי שמחשב את המס הוא המעביד. האם אתה רוצה שכל מעביד ידע כמה הרוחת אצל מעביד אחר?

שכחת שיש עניין של זמנים, ומעבידים א' ו-ב' מדווחים באותו זמן, אחרי סגירת התלוש?

שלא לדבר על כך שהרבה מקומות עבודה, במיוחד קטנים, עובדים ידנית ולא מדווחים במקוון.

להקצין קצת את דברי אשרי: חישוב המס נעשה מדי חודש בחודשו, אבל הבסתכלות שנתית. אם תקבל הפרשי שכר בתחילת השנה תשלם עליהם מס גבוה, אבל אם תקבלם בסוף השנה, לאחר כמה חודשים של שכר נמוך, תשלם עליהם מס שולי נמוך בהתאם להכנסתך החל מינואר.

עניין כדאיות הגשת דו"ח שנתי לשכיר נגזר מהכנסותיו ותשלומי המס שלו במהלך השנה וצריך להבדק בכל שנה מחדש. אפשר להגיש דו"ח עד 7 שנים לאחור, ודומני שאפשר אפילו לדלג על שנים בהן אתה חייב במס נוסך ולהגיש רק לשנים בהן שילמת עודף מס.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אין בעיה להגיש דוח רק על שנה ספציפית.

בגלל זה כדאי לבדוק לפני שמגישים, כדי לדעת

על איזה שנים להגיש.

לגבי שנים אחורה, מותר להגיש 6

שנות מס אחורה, כלומר עד סוף 2015 ניתן

להגיש דוח על שנים 2009 עד 2014.

• תוכן חדש...