Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחבריי הפורום

לפני מספר ימים קרתה לי תאונת דרכים במזג אויר קשה. החלקתי עם הרכב בסיבוב. פגעתי במעקה בטיחות. 2 רכבים החליקו אחרי ופגעו בי מאחורה אחד אחרי השני.

תודה לאל התאונה הסתיימה ללא פצועים בנפש מלבד פגיעות קלות.

ברצוני לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע הראשון. לי יש ביטוח חובה בלבד.

אני מעוניין להזמין שמאי באופן פרטי.

הרכב הוא רכב שנת 1999 מסוג רנו מגאן ששווה במחירון בערך 9000 שקל.

האם אני אוכל להשמיש את הרכב (לתקן ולחזור לנהוג בו) לנסיעה גם אם השמאי יקבע שגובה הנזק מבחינה כספית הוא מעל 60 אחוז משווי הרכב? כמובן שמדובר ברכב שמבחינה בטיחותית יהיה ניתן לקבוע שהוא בר תיקון.

מה קורה כשאומדן הנזק ייקבע על ידי השמאי לדוגמא על 51 אחוז? האם המושג אובדן להלכה רלוונטי במקרה זה, שבו אין לי ביטוח מקיף על הרכב. והאם זה אומר שעד 60 אחוז הרכב הינו בר תיקון?

תודה מראש למשיבים

פורסם

לדעתי אתה עלול להיות בבעיה בגלל החוסר בביטוח צד ג'.

מעבר לכך שהביטוח של הרכב הפוגע מן הסתם ינסה לצמצם את הנזק שאתה טוען שנגרם (שהרי פגעת במעקה בתאונה עצמית), עלולים לתבוע ממך גם את החלק היחסי של עלות תיקון המעקה...

לדעתי תהיה לך מלחמה עיקשת מול הביטוח של הפוגע, שיטען שרוב הנזק נגרם בתאונה העצמית שלך, ולכן ייתכן שאחוז הנזק שיקבע השמאי פחות רלוונטי. תמונות אני מניח שיעזרו לאחרים לייעץ לך.

פורסם

תודה על תגובתך

הנזק שנגרם לי כתוצאה מהרכבים שפגעו בי הוא משמעותי ורב, לא אכביד על הפורום באין ספור תמונות של נזק רב לצד האחורי חלקו גלוי חלקו נסתר.

לגופו של עניין לא התייחסת לנושא אובדן גמור שלגביו אשמח לקבל מידע, לפני שאני אזמין שמאי.

פורסם

אם שווי הנזק מעל 55% (אאל"ט) מערך הרכב (בסיס, ללא הפחתות למיניהן) הרכב מורד מהכביש בלי שום קשר לבטיחות.

אם השמאי הוא מטעמך הוא יכול להפחית מאמדן הנזק כדי למנוע את הורדת הרכב המיידית מהכביש. עשיתי זאת לצערי פעמיים. אם אתה רוצה המלצה לשמאי צור קשר בה"פ.

:turn-l:
  • ספונסר פורום
פורסם

לעינין גובה הנזק 60% ומעלה הרכב יורד וניגרר למגרש פירוקים .

עד 60% ניתן לתיקון היה ואין העיה בטיחותית .

אובדן להלכה לא קיים .

אובדן להלכה זה מושג של חברות הביטוח כדי ליצור מצב של הפחתה בגובה הנזק .

אתה לא חייב להסכים .

אם אתה מעונין בתיקון הרכב ויש אפשרות תיקון תקן . הכל שאלה של בטיחות ואחוז הנזק הישיר .

צור איתי קשר טלפוני 0546999223 אנסה לעזור לך יותר .

שלח אלי למייל מספר תמונות ואוכל להגיד לך אם כדאי לך בכלל לתקן את הרכב .

המייל שלי [email protected]

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

אני רק אציין שחברת הביטוח של הרכב הראשון תנסה להפיל את האשמה עליך (וזה לא משנה אם אתה אשם או לא) ועל התאונה העצמית שלך עם הגדר בטיחות.

משמע יאמרו למשל שהתאונה העצמית שלך גרמה למכשול בלתי צפוי בדרך וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...