Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אשכח כנראה להרבה זמן איך יצאתי מניתוח לעקירת שן כירוגית מסובכת, והמונית בלי בושה מאיכילוב לבת-ים רצה 75 שקל. אני לא יודע כמה הם מרוויחים בתכלס, אבל על מחיר שחיטה שכזה, מגיע להם שיאבדו פרנסה.

נ.ב

אגב, כמובן שלא עליתי על המונית. 7 שקל והגעתי בשלום באוטובוס.

פורסם

השתתפות בדלק בהחלט לא תעניין את הרשויות אבל תתחיל לעניין אותן מאוד אם הסיפור הזה יתפוס תאוצה.

כמובן שחברות הכיטוח יתפסו טרמפ על הנושא ,ואם פה ושם היה משפט עם פסיקה כזו או אחרת ,הסיפור עכשיו לא יעבור.

חברות הביטוח לא יסכימו לתעריף "רגיל" של רכב. (ראה תעריפים שציינתי מספר הודעות מעל).

בברכה

מוטי

פורסם
לא אשכח כנראה להרבה זמן איך יצאתי מניתוח לעקירת שן כירוגית מסובכת, והמונית בלי בושה מאיכילוב לבת-ים רצה 75 שקל. אני לא יודע כמה הם מרוויחים בתכלס, אבל על מחיר שחיטה שכזה, מגיע להם שיאבדו פרנסה.

נ.ב

אגב, כמובן שלא עליתי על המונית. 7 שקל והגעתי בשלום באוטובוס.

חבל שלא ביקשת מונה ,כי אז לא היית כותב את מה שכתבת.

מבת-ים לאיכילוב ב"טיסה ישירה" ללא פקקים בתעריף 1 יוצא לא פחות מ-65 ש"ח (בדוק מנסיון).

כשאתה רוצה לסגור מחיר "פיקס" ורוצה להיות ב"ראש שקט" ,גם הנהג "מבטח" עצמו בכ-10 שקלים יותר .

תעריף "פיקס" במונה (על פי מחירון משרד התחבורה ולא של המצאה של תחנה) ממרכז בת -ם למרכז ת"א (דיזינגוף סנטר) -55 ש"ח בתעריף 1.

וזה נשמע הגיוני בעיר כמו תל אביב שזה יהיה המחיר.

רק לסבר את אוזנך שמבת-ים לאיכילוב בשעה 16.30 אחה"צ עם מונה ושימוש ב"וויז" הגיע ל-95 ש"ח ו-45 דקות נסיעה.

חבל שבאותה נשימה (אם אתה בת-ימי) ,אתה לא מספר שממרכז בת-ים לקניון בת-ים ,שלושה נוסעים בתעריף 1 עם מונה משלמים מחיר של אוטובוס או 2 ש"ח יותר . 7 ש"ח לאוטובוס בתוך העיר הוא יקר ,אבל מתל אביב זה זול.

עם כל האמפתיה לעקירה הכירורגית שעברת ,אין הבדל במחיר בין נסיעה לבילוי או לא עלינו לבית החולים.

הדברים לא נכתבו להגנת נהגי המוניות ( גלוי נאות -אני נהג מונית ) אלא כציון עובדות אמיתיות.

אז להבא ,לפני שאתה מכפיש ,בדוק את הדברים ותהיה "גבר" ,בקש מונה ,בדוק ב"וויז" מצב תנועה ,ותראה אם "ערבבו" אותך.

אני מקווה בשבילך שאתה מאמין לדברים שכתבתי ולו רק בשביל הרגשתך.

בברכה

מוטי

פורסם

M3, בכל הנוגע למיסים, אני מכיר מקרוב. רשויות המס לא יתקרבו אליך במקרה זה, גם אם תיכנס לפקיד שומה, תחכה בתור ותיכנס לפקיד לווידוי. הוא יבקש ממך בנימוס להתחפף משם ולא לבזבז לו את הזמן.

לגבי שוטר גם תירגע, הוא לא מפקח של מס הכנסה והוא לא יתערב אם יראה כסף עובר מיד ליד, פשוט כי זה לא תפקידו.

אין סיבה להפחיד אנשים ללא צורך.

הנושא הבעייתי היחיד כאן הוא אפשרות שחברת הביטוח תתחמק מתשלום פיצויים בתואנה של הסעה בשכר. ולזה התייחסתי קודם שהחזר הוצאה אינה הכנסה.

כפי שציינתי, סטטיסטית היו מאות תאונות של רכבי ׳פול׳, עדיין לא תמצא בפסיקה מקרה אחד שבו חברת ביטוח השתמשה בטיעון של הסעה בשכר וזכתה.

רק לסבר את האוזן, אם היית יודע איך עובד חוקר של חברת ביטוח ממוצע, היית מבין שלהוציא הודאה מנוסע שהוא נסע בשכר זה קלי קלות, כנ״ל לגבי מפקח של מס הכנסה, כך שאין כאן בעיה של חוסר בראיות. אלא הבנה שהטיעון של נסיעה בשכר לא מחזיק מים כאשר מדובר בנסיעה לעבודה וחזרה או מספר חברים שהשתתפו בדלק ביציאה לבילוי.

הטיעון יתפוס רק אם חברת הביטוח תטען שמדובר באדם שעוסק לפרנסתו בהסעת אנשים קרי: ׳חאפר׳.

חיפשתי בפסיקה מקרה אחד כזה ולא מצאתי, גם בלינקים שהוצגו כאן המקרים הם מלפני עשור והם מאמתים את הטענה שלי ואנו לא רואים שינוי בראיית השפיטה בנושא זה. לא תמצא פס״ד בנושא בשנים האחרונות, קדימה חפש.

אכן הציטוט שהביאו כאן מפי שופט תעבורה מטריד, אבל הוא לכשעצמו, במידה ובאמת הוא אמר את זה, לא מצביע על תפיסת מערכת המשפט אלא פסקי הדין שנפסקים כל יום הם מלמדים אותנו.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
חבל שלא ביקשת מונה ,כי אז לא היית כותב את מה שכתבת.

מבת-ים לאיכילוב ב"טיסה ישירה" ללא פקקים בתעריף 1 יוצא לא פחות מ-65 ש"ח (בדוק מנסיון).

כשאתה רוצה לסגור מחיר "פיקס" ורוצה להיות ב"ראש שקט" ,גם הנהג "מבטח" עצמו בכ-10 שקלים יותר .

תעריף "פיקס" במונה (על פי מחירון משרד התחבורה ולא של המצאה של תחנה) ממרכז בת -ם למרכז ת"א (דיזינגוף סנטר) -55 ש"ח בתעריף 1.

וזה נשמע הגיוני בעיר כמו תל אביב שזה יהיה המחיר.

רק לסבר את אוזנך שמבת-ים לאיכילוב בשעה 16.30 אחה"צ עם מונה ושימוש ב"וויז" הגיע ל-95 ש"ח ו-45 דקות נסיעה.

חבל שבאותה נשימה (אם אתה בת-ימי) ,אתה לא מספר שממרכז בת-ים לקניון בת-ים ,שלושה נוסעים בתעריף 1 עם מונה משלמים מחיר של אוטובוס או 2 ש"ח יותר . 7 ש"ח לאוטובוס בתוך העיר הוא יקר ,אבל מתל אביב זה זול.

עם כל האמפתיה לעקירה הכירורגית שעברת ,אין הבדל במחיר בין נסיעה לבילוי או לא עלינו לבית החולים.

הדברים לא נכתבו להגנת נהגי המוניות ( גלוי נאות -אני נהג מונית ) אלא כציון עובדות אמיתיות.

אז להבא ,לפני שאתה מכפיש ,בדוק את הדברים ותהיה "גבר" ,בקש מונה ,בדוק ב"וויז" מצב תנועה ,ותראה אם "ערבבו" אותך.

אני מקווה בשבילך שאתה מאמין לדברים שכתבתי ולו רק בשביל הרגשתך.

בברכה

מוטי

הנה אני יוצא גבר בשבילך ואומר שאם הייתי שם מונה והיה יוצא 65 שקל, זו עדין גניבה ובושה שמוניות עולות ככה בארץ, בין אם זו אשמת הנהג או אשמת משרד התחבורה. עם כל הכבוד לזה שאתה נהג מונית - אף אזרח בישראל לא צריך לשלם על נסיעה של 10 דקות באיילון, 65 או אפילו 50 שקל (התעריף הקבוע אגב לפי מה שבדקתי הוא 55). גם הניסיון לכסות את הנסיעה בתוך העיר כזולה לעומת שבע שקל של אוטובוס, כשאתה מציין שזה שלושה נוסעים (כשאני מניח כשכל אחד משלם בנפרד את הסכום כי נסיעות בתוך העיר עולות 20-30 שקל) רק מראה כמה יש פה עיוות. בין אם הייתי שם מונה או לא, הייתי יוצא פראייר ואידיוט גמור בשביל נסיעה כל כך קצרה בין שתי ערים צמודות על כביש מהיר בשיוט ללא פקקים (זה היה בשעה 11 בבוקר), ונותן על זה יותר מ 60 שקל.

אגב, אם אתה רוצה להבין את גודל האבסורד - לפני 5 שנים עשיתי את אותו ניתוח ולקחתי מונית הביתה מאיכילוב לבת ים בדיוק באותה סיטואציה. אתה יודע כמה עלה? 40 שקל בערך. זה היה התעריף מתל אביב לבת-ים במחירון קבוע. איך בחמש שנים זה כמעט הכפיל את עצמו פי 2 אני לא יודע, אבל אל תגיד לי שאין פה מחירים מופרזים וכאילו אני מכפיש איזו סיטואציה בריאה. בין אם זו החלטה של נהגי המוניות או הממשלה, מי שעולה על מונית בימינו הוא פראייר רציני או פשוט שבוי למחירים ההזויים על נסיעות במונית בארץ. זה טבעי שאנשים מחפשים אלטרנטיבות זולות.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם
הנה אני יוצא גבר בשבילך ואומר שאם הייתי שם מונה והיה יוצא 65 שקל, זו עדין גניבה ובושה שמוניות עולות ככה בארץ, בין אם זו אשמת הנהג או אשמת משרד התחבורה. עם כל הכבוד לזה שאתה נהג מונית - אף אזרח בישראל לא צריך לשלם על נסיעה של 10 דקות באיילון, 65 או אפילו 50 שקל (התעריף הקבוע אגב לפי מה שבדקתי הוא 55). גם הניסיון לכסות את הנסיעה בתוך העיר כזולה לעומת שבע שקל של אוטובוס, כשאתה מציין שזה שלושה נוסעים (כשאני מניח כשכל אחד משלם בנפרד את הסכום כי נסיעות בתוך העיר עולות 20-30 שקל) רק מראה כמה יש פה עיוות. בין אם הייתי שם מונה או לא, הייתי יוצא פראייר ואידיוט גמור בשביל נסיעה כל כך קצרה בין שתי ערים צמודות על כביש מהיר בשיוט ללא פקקים (זה היה בשעה 11 בבוקר), ונותן על זה יותר מ 60 שקל.

אגב, אם אתה רוצה להבין את גודל האבסורד - לפני 5 שנים עשיתי את אותו ניתוח ולקחתי מונית הביתה מאיכילוב לבת ים בדיוק באותה סיטואציה. אתה יודע כמה עלה? 40 שקל בערך. זה היה התעריף מתל אביב לבת-ים במחירון קבוע. איך בחמש שנים זה כמעט הכפיל את עצמו פי 2 אני לא יודע, אבל אל תגיד לי שאין פה מחירים מופרזים וכאילו אני מכפיש איזו סיטואציה בריאה. בין אם זו החלטה של נהגי המוניות או הממשלה, מי שעולה על מונית בימינו הוא פראייר רציני או פשוט שבוי למחירים ההזויים על נסיעות במונית בארץ. זה טבעי שאנשים מחפשים אלטרנטיבות זולות.

אני נהג מונית קצת פחות מ-3 שנים ודמי הנסיעה בתקופה הזו עלו מ-11.80 ש"ח התחלת מונה ל-12.30 ש"ח ,דהיינו חצי שקל בתחילת נסיעה.קפיצות המונה והמרחקים לא השתנו למיטב ידיעתי.

התחבורה הציבורית עלתה (אוטובוסים ורכבות) בהרבה יותר.

הטענות שלך צריכות להיות מופנות לממשלה עם כל מה שמשתמע מכך.נהגי מוניות לא מחליטים על מחיר והם כפופים למשרד התחבורה.

אם אתה חושב שמדובר בנסיעה קצרה ,אז אולי כדאי שתעשה השוואה עם עלויות רכב פרטי וכדאיות ,ולא מול אוטובוס.

בזבז כ-2 ליטר בנזין במקרה הטוב ,מבלי לחשב עלות אחזקת רכב ,עשה חשבון כמה היה עולה לך לנסוע ברכב פרטי ולשים אותו בחניון רק שעה ,או לסרוגין לחפש חנייה בכחול לבן ולשלם כ-6 ש"ח לשעה.

לא נכנס לכיס שלך ,עשה מה שטוב לך .

חפש לך אלטרנטיבות זולות יותר כשאתה יוצא מעקירת שן / ניתוח -בהצלחה.

את הכסף שלי אני מרוויח בכבוד ובעמל רב ,ואני מעדיף לא להעלות נוסעים שחושבים שאני גנב או שהם פראיירים.

מאופי כתיבת הדברים שלך ,אני מאמין שאתה אחד מיני רבים עם סטריאוטיפים ומידע מוטעה ,ועל כן ברשותך ,אני פורש מהדיון איתך ,אף על פי שיכולתי לתת לך מידע רב ואוביקטיבי ממה שקורה בענף הזה והעלויות .

שא ברכה

ואל תיסע ......:-) במונית.

פורסם

המידע על עלויות נסיעה נגיש לציבור באתר משרד התחבורה. מידע שהיה מחדש לי על מיסים ורישיון ומה קורה בתוך שוק ענף המוניות, על אף שיכול להיות מרתק ומעניין ואני בטוח שיש עיוותים ובעיות רבות שכבר שמעתי בעבר, לא ממש משנה לי כצרכן (כצרכן הדאגה שלי היא למוצר הסופי ומחירו). אתה יכול לפרוש מהדיון אני לא מכריח אותך לדון איתי וכמובן שאני לא מאמין שיש לך באמת משהו לחדש לי כאדם שהיה תלוי במוניות כמעט כל ימי חייו. כשמציעים לך מחיר נסיעה של יותר מפי 10 מבאוטובוס למרחק סביר של כ-12 ק"מ בלי פקקים, משהו פה רקוב. סטריוטיפים או לא, זה לא בסדר. מזל שזה לא היה ניתוח ברגל או משהו :)

בכל אופן אני מאחל לך פרנסה טובה והוגנת, שרק תצליח!

פורסם

מנכ"ל החברה יוני גרייפמן אמר היום בתוכנית הבוקר שהם יסננו נהגים ע"י בדיקת עבר תחבורתי ופלילי שלהם ע"י כך שהן ידרשו להציג מסמכים... נראה לכם?

פורסם

את נושא הביטוח אובר מתכוונת לקחת על עצמה - כלומר היא זו שתפצה במקרה של תאונה בזמן נסיעה בתשלום (הפרטים הקטנים לא ידועים לי).

הון שחור לא יהיה בכלל - מכיוון שכל ההזמנות מתבצעות באמצעות אובר וגם התשלום - זו מהות השרות, כך הנהג יודע שלא יברחו לו בלי לשלם, וכך הנוסע יודע כמה זה עולה.

זה עדיין לא חוקי כי באמת רק לרכב ציבורי יש זכות לגבות תשלום על נסיעה - אבל זה לא אומר שזה לא יהפך לחוקי בכלל או עם תנאים מגבילים כל שהם.

בגדול אני ממש בעד - הוספת תחרות לשוק התחבורה הציבורית וביטול החוק הישן שכבר אין בו כלל צורך בנוגע למוניות רק ישפרו את המצב.

פורסם
הנה אני יוצא גבר בשבילך ואומר שאם הייתי שם מונה והיה יוצא 65 שקל, זו עדין גניבה ובושה שמוניות עולות ככה בארץ, בין אם זו אשמת הנהג או אשמת משרד התחבורה.

סתם לצורך השוואה, ברודוס, מרחק של כ-5 וחצי ק"מ, לוקחים בין 35 ל- 40 ש"ח, כשכאן כתבת על מרחק שהוא לפחות פי 2.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)
אני לא אתווכח מכיוון שאיני יודע ב 100%, אך מאוד מאוד קשה לי להאמין

שעל כך שסטודנט למשל שלוקח איתו עוד 2 סטודנטים שגרים בעירו ונאספים על הדרך ולוקח מכל

אחד מהם כמה שקלים (נניח 10-20 ש"ח לנסיעה של 40 ק"מ) בתור השתתפות, יעורר איזשהו עיניין אצל הרשויות.

בכללי, נקודת התורפה, אם כבר יש כזאת, זאת חברת הביטוח שכמו תמיד תנסה להתפס לכל פרט, שולי ככל שיהיה, רק

כדי לא לשלם כסף.

נקודת התורפה היא כמובן חברת הביטוח, אבל על העגלה הזאת ישמחו לקפוץ מרשות המסים, ואם נניח אתה גרמת לתאונה (עקפת ונכנסת במישהו למשל) עם נפגעים או חו"ח עם הרוגים - תשלם גם ברשיון שלך כי רק על עצם העבירה שהסעת נוסעים בתשלום זה זימון לדין.

השתתפות בדלק בהחלט לא תעניין את הרשויות אבל תתחיל לעניין אותן מאוד אם הסיפור הזה יתפוס תאוצה.

כמובן שחברות הכיטוח יתפסו טרמפ על הנושא ,ואם פה ושם היה משפט עם פסיקה כזו או אחרת ,הסיפור עכשיו לא יעבור.

חברות הביטוח לא יסכימו לתעריף "רגיל" של רכב. (ראה תעריפים שציינתי מספר הודעות מעל).

בברכה

מוטי

באמת? לא תעניין את הרשויות? הנסיון להציג את זה כ"השתתפות בדלק" נוסתה ע"י כמה בדואים שהסיעו בתשלום לבאר שבע ודימונה.

לא הייתה תביעת ביטוח במקרה הזה (כי שומרים הכל בשושו), אבל רשות המיסים קיבלה "הלשנה" מ"נשמה טובה" שסיפרה על הכסף שמתגלגל לו שם כשטרנספורטר אחד כזה לוקח בין 10 ל-15 איש וגובה מכל אחד 10 ש"ח ועושה 6-7-8-10 נסיעות כאלה סה"כ ביום הוא עושה 600 שקל ברוטו אם הוא היה ממש עצלן ולקח נוסעים בכמות שמותר לו או עד 1500 שקל אם דוחס 15 איש בואן של 10 אנשים ועושה 10 נסיעות (יענו 5 הלוך ו-5 חזור).

בחודש עבודה מינימלי של 28 ימים (כלומר 24 ימי עבודה, גם בשישי הם נוסעים) זה 14400 שקל לעצלן ועד 36000 שקל לממוצע יותר.

אני אפילו לא מדבר איתך על אלה שעובדים 9 ו-10 ו-12 שעות (ועושים בהתאמה 18 או 20 או 24 נסיעות) ומגיעים עד ל-86000 שקל.

M3, בכל הנוגע למיסים, אני מכיר מקרוב. רשויות המס לא יתקרבו אליך במקרה זה, גם אם תיכנס לפקיד שומה, תחכה בתור ותיכנס לפקיד לווידוי. הוא יבקש ממך בנימוס להתחפף משם ולא לבזבז לו את הזמן.

לגבי שוטר גם תירגע, הוא לא מפקח של מס הכנסה והוא לא יתערב אם יראה כסף עובר מיד ליד, פשוט כי זה לא תפקידו.

אין סיבה להפחיד אנשים ללא צורך.

לא נכון, תבדוק מה עשו רשויות המס בישובים הבדואים מסביב לבאר שבע, תקרא את הפסקה שכתבתי למוטי.

לגבי השוטר, אני לא מסכים איתך, וגם המשטרה לא מסכימה איתך, יש בחוברת חנ"א שיש לשוטרים ומתנדבים סעיף שפירטתי עליו קודם לגבי הסעה בתשלום.

העונש הוא זימון מיידי לדין, לא קנס, לא ברירת משפט.

אם אתה לא מבין אני מציע שלא תכתוב שטויות, זה לא תפקיד השוטר אז למה יש לו סימול עבירה כזה?

לגבי המיסים אתה לא יכול לפתוח משתמש ב-Uber X ולבצע נסיעות בתשלום בלי רשיון לרכב ציבורי?

אתה לא יכול להעביר עשרות אלפי שקלים בחודש ככה? בטח שיכול.

לא יעניין את מע"מ ומס הכנסה? בטח שיעניין.

לא ישמחו לשים את היד עליך ולתת לך קנס (או דמי ערובה, איך שלא תקרא לזה)? ישמחו מאוד.

הנושא הבעייתי היחיד כאן הוא אפשרות שחברת הביטוח תתחמק מתשלום פיצויים בתואנה של הסעה בשכר. ולזה התייחסתי קודם שהחזר הוצאה אינה הכנסה.

בוא נעשה סדר.

יש תקנה בתקנות התעבורה שאוסר עליך לקבל כסף תמורת הנסיעה, לא החזר הוצאות, לא דלק לא השתתפות ולא שיתוף, כלום, שקל, ליטר אחד של דלק, כלום.

הביטוח חוץ מזה שהוא כזכור הבעיה הקטנה ביותר במעגל הזה, לא רק תקף כשאתה נוהג לפי הרשיון שלך, אלא הוא עוד כותב במפורש שאסור לך לקחת כסף תמורת הנסיעה.

כפי שציינתי, סטטיסטית היו מאות תאונות של רכבי ׳פול׳, עדיין לא תמצא בפסיקה מקרה אחד שבו חברת ביטוח השתמשה בטיעון של הסעה בשכר וזכתה.

רק לסבר את האוזן, אם היית יודע איך עובד חוקר של חברת ביטוח ממוצע, היית מבין שלהוציא הודאה מנוסע שהוא נסע בשכר זה קלי קלות, כנ״ל לגבי מפקח של מס הכנסה, כך שאין כאן בעיה של חוסר בראיות. אלא הבנה שהטיעון של נסיעה בשכר לא מחזיק מים כאשר מדובר בנסיעה לעבודה וחזרה או מספר חברים שהשתתפו בדלק ביציאה לבילוי.

אין שום בעיה עם רכבי פול, המדינה גם מעודדת פול (נסיעה חינם בנתיב המהיר למשל עם 3 או 4 נוסעים ומעלה).

הבעיה עם הסעה בשכר, שהיא שונה באופן עקרוני מפול.

הטיעון יתפוס רק אם חברת הביטוח תטען שמדובר באדם שעוסק לפרנסתו בהסעת אנשים קרי: ׳חאפר׳.

חיפשתי בפסיקה מקרה אחד כזה ולא מצאתי, גם בלינקים שהוצגו כאן המקרים הם מלפני עשור והם מאמתים את הטענה שלי ואנו לא רואים שינוי בראיית השפיטה בנושא זה. לא תמצא פס״ד בנושא בשנים האחרונות, קדימה חפש.

המקרים המעניינים לא מגיעים לבית המשפט, וגם לא עוסקים בצד הביטוח כפי שכתבתי.

אגב הבנת שאתה נכנס לעניין של הגדרות, מה זה חאפר? נסיעה לעבודה וחזרה (שניים ביום, 4 נוסעים) זה חאפר? 3 נסיעות ביום זה חאפר? 10 נסיעות ביום זה חאפר? טכנאי של בזק שעושה 20 נסיעות ביום וייקח נוסעים זה חאפר?

אכן הציטוט שהביאו כאן מפי שופט תעבורה מטריד, אבל הוא לכשעצמו, במידה ובאמת הוא אמר את זה, לא מצביע על תפיסת מערכת המשפט אלא פסקי הדין שנפסקים כל יום הם מלמדים אותנו.

מטריד כי הציטוט שלו הוא בהתאם לתקנות התעבורה?

כשמציעים לך מחיר נסיעה של יותר מפי 10 מבאוטובוס למרחק סביר של כ-12 ק"מ בלי פקקים, משהו פה רקוב.

וזה תקין לחלוטין, מונית ספיישל לא מתחרה באוטובוס (מונית שירות כן) אלא ברכב פרטי.

עולה לך יותר להחזיק רכב פרטי מאשר לנסוע באוטובוס או ברכבת, אז היבואנים וחברות הדלק וחברות הביטוח כולם רקובים?

זה מוצר שונה לחלוטין וההשוואה ביניהם לא נכונה במקרה הטוב.

לכל אלה שחוששים מ'הון שחור', אם אתם חושש שבענף המוניות לא מתגלגל הון שחור, כדאי שתצאו מהסרט ומהר.

כמובן שיש, אבל אצל נהגי מוניות זה החלטה מודעת שלהם לא להדפיס קבלה בסוף נסיעה, והם לוקחים את הסיכון, כי המונה קיים, יש ח.פ, יש תיק במע"מ ומס הכנסה, כל מה שצריך קיים, בסופו של דבר בידי האדם הכוח להחליט אם מדפיס קבלה או לא (והסיכון שלו גם כן), בדיוק כמו המוכר בחנות, והדוכן סנדוויצ'ים והפלאפליה.

כאן אתה מדבר להקים ענף שלם כשמראש אין לו אפשרות לדווח על קבלת כסף מזומן! זה כבר לא הכוח בידי מקבל הכסף.

אני אגב לא חושש מהון שחור, ידוע שזה קיים, וידוע שאחד הענפים שבהם יש הרבה הון שחור זה המוניות.

אבל ברשות המסים מנסים כבר שנים לדחוף את הכסף המזומן החוצה מכל מה שאפשר לטובת אשראי וכרטיסי חיוב (דביט), לצורך כך מפעילים לחץ כבר שנים לאפשר תשלום במוניות באשראי / דביט, ולאחרונה זה התחיל להיכנס (אני אגב יודע על תוכנית כזו כבר יותר מ-10 שנים).

למה כל זה? כדי לצמצם את ההון השחור, אז Uber באה ורוצה לפתוח ענף חדש שיחזיר את החאפרים עם הטרנספורטר והטרנזיטים ושכל הענף הזה יתבסס על הון שחור.

אתה מופתע שזרקו אותם מכל המדרגות?

את נושא הביטוח אובר מתכוונת לקחת על עצמה - כלומר היא זו שתפצה במקרה של תאונה בזמן נסיעה בתשלום (הפרטים הקטנים לא ידועים לי).

ואז יש עניין של כפל ביטוחים.

הון שחור לא יהיה בכלל - מכיוון שכל ההזמנות מתבצעות באמצעות אובר וגם התשלום - זו מהות השרות, כך הנהג יודע שלא יברחו לו בלי לשלם, וכך הנוסע יודע כמה זה עולה.

Uber לא יכולים לבצע דיווחים בשמך למס הכנסה (אלא אם כן בשביל להירשם לשירות כמציע נסיעה אתה צריך לתת טופס 106 והם יעסיקו רואי חשבון).

ומכיוון שהם לא יכולים לבצע דיווח למס הכנסה (ותיאום מס, כי זה הכנסה במקביל לעבודה שלך) אתה לא יכול לשלם על כך מס, ולכן זה יהיה הון שחור במהותו.

זה עדיין לא חוקי כי באמת רק לרכב ציבורי יש זכות לגבות תשלום על נסיעה - אבל זה לא אומר שזה לא יהפך לחוקי בכלל או עם תנאים מגבילים כל שהם.

בגדול אני ממש בעד - הוספת תחרות לשוק התחבורה הציבורית וביטול החוק הישן שכבר אין בו כלל צורך בנוגע למוניות רק ישפרו את המצב.

המגבלות על הסעה בשכר לא נמצאות סתם, הן נמצאות כי מסתובבים נהגים רבים בלי רשיון (בכלל או מתאים), בלי ביטוח (בכלל או מתאים), מסיעים בשכר אנשים מבלי לדווח למס הכנסה, במקביל מדווחים על היותם מובטלים, מקבלים דמי אבטלה ומקביל מכניסים עשרות אלפי שקלים שחורים לכיס בכל חודש.

לא מאמין לי? בקר בתחנה המרכזית בבאר שבע, בקר בזו שבעפולה (לפחות נכון ללפני כמה שנים זה היה מאוד נפוץ שם, אולי ירדו קצת הנוסעים מאיזור ג'נין).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי המודאגים מהון שחור, איך הון שחור באפליקציה שבה את מפרסם את עצמך בגלוי?

הרי כל מה שמס הכנסה צריכים לעשות זה להכנס לאפליקציה, לחפש את כל "נהגי המונית בפוטנציה" לשלוח להם מכתב זימון לפקיד שומה מקומי ויאללה בלגאן, הוא יוצא משם עם דרישה למאות אלפי שקלים.

לא רק זאת, הרי UBER מרויחים עפ"י מה שמשלמים אז גם יש באפליקציה תיעוד מלא של העברות הכספים כך שעם צו בית משפט, יש להם גם את כל הנתונים על העיסקאות שביצע אותו נהג מונית.

מי שמסיע דרך אובר בתשלום לפני שישיונה החוק ימצא את עצמו מהר מאוד מול פקיד שומה.

דרך אגב, בדיוק כמו שקורה כיום בעולם (וגם בארץ) עם AIRBNB.

כל מה שמס הכנסה צריכים לעשות זה להכנס לאתר AIRBNB ולחפש מי עושה כסף מהצד בהשכרת הדירה לתיירות, הכנסה שחייבת בתשלום מיסים.

כמובן שגם שם, יש למס הכנסה תיעוד מלא של כל התשלומים שהתקבלו ואפילו עדויות בחינם של אנשים שמעידים ששהוא שם (REVIEWS).

מי שעושה הון שחור (אעלק) בצורה כזו הוא סלחו לי, לא אדם חכם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לכל פעולה יש 'ציביון'.

אם אתם לוקחים אותי טרמפ ואני כדרכי זורק מאה דולר ויוצא מהרכב, לא הפכתי אתכם בכח לעבריינים.

אם חבר ללימודים מתעקש לקנות לי פלאפל אחרי שלקחתי אותו טרמפ, זה לא 'בשכר'.

תמורה, רווח ושכר הן פעולות כאלה כאשר הן תחת צביון עסקי, וזה נבחן לפי כמה תנאים בינהם היקף משך השתכרות ריאלית וכו'.

ברור שאם אני מסיע את אימו של אחד מחברי הפורום חזרה הביתה בלילה והיא נותנת לי בתמורה

חמין,

לא נעשתה עבירה, וככה אם בדרך קבע אני וכל חבריי חולקים בעלויות הנסיעה וכך הלאה.

השופטים לא צפים להם בחלל מילולי חד ערכי, ואפילו חברות הביטוח, שדעתי עליהן שלילית,

לא ינסו לשלול תוקף פוליסה מסטודנט שכולם השתתפו עימו בדלק, כמו שאם אתה שוכב עם השכנה

אחרי שלקחת אותה טרמפ זה לא הופך אותה ליצאנית. זה שכתוב אסורה תמורה לא שולל שימוש רגיל ברכב שלך.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)
לכל פעולה יש 'ציביון'.

אם אתם לוקחים אותי טרמפ ואני כדרכי זורק מאה דולר ויוצא מהרכב, לא הפכתי אתכם בכח לעבריינים.

אם חבר ללימודים מתעקש לקנות לי פלאפל אחרי שלקחתי אותו טרמפ, זה לא 'בשכר'.

תמורה, רווח ושכר הן פעולות כאלה כאשר הן תחת צביון עסקי, וזה נבחן לפי כמה תנאים בינהם היקף משך השתכרות ריאלית וכו'.

ברור שאם אני מסיע את אימו של אחד מחברי הפורום חזרה הביתה בלילה והיא נותנת לי בתמורה

חמין,

לא נעשתה עבירה, וככה אם בדרך קבע אני וכל חבריי חולקים בעלויות הנסיעה וכך הלאה.

השופטים לא צפים להם בחלל מילולי חד ערכי, ואפילו חברות הביטוח, שדעתי עליהן שלילית,

לא ינסו לשלול תוקף פוליסה מסטודנט שכולם השתתפו עימו בדלק, כמו שאם אתה שוכב עם השכנה

אחרי שלקחת אותה טרמפ זה לא הופך אותה ליצאנית. זה שכתוב אסורה תמורה לא שולל שימוש רגיל ברכב שלך.

מצטרף לדברי חברי.

בנוסף, אני חושב שיש בדיקה מאד פשוטה שיכולה להכריע את הכף :

האם הסכום שניתן לנהג מספיק רק כדי לכסות את הוצאות הנסיעה?

או מאפשר גם לשלשל רווח נחמד לכיס?

אם מאפשר גם להרוויח, אז לדעתי צריך להיות בלתי חוקי. אם רק מספיק לכיסוי הוצאות - לגיטימי לחלוטין.

כפי הנראה , החוק הנוכחי אינו מכיר בבדיקה הזו, אבל זה לדעתי, מה שהשכל הישר אומר.

ואפשר כמובן לדון אח"כ מה זה "כיסוי הוצאות" -

בהתאם לאורך מסלול הנסיעה, מה זה למשל צריכת דלק "סבירה" , האם כולל הוצאות נלוות כגון, בלאי, ירידת ערך וכו' ,

אבל זה כבר "fine-tuning" , העיקרון צריך להיות ברור.

לצורך הדוגמא, אם אני נוסע אפילו 20 פעמים בשבוע מחיפה לת"א , ובכל פעם לוקח איתי 4 נוסעים,

אז חייבת להיות הבחנה ברורה בין מצב שבו אני לוקח מכל נוסע 10 ש"ח לנסיעה (שזה בערך מה שמכסה את הדלק),

לבין אם אני לוקח מכל אחד 50 ש"ח.

וגם המדינה הרוויחה את שלה בהפחתת עומסי התנועה והזיהום, בהשוואה למצב של נהג בודד...

מי שלקח 50? שרשויות המס יעוטו עליו חופשי, אפילו אם "תפסו" אותו רק פעם אחת (גם חברת הביטוח)...

עריכה אחרונה על ידי daido1
  • תוכן חדש...