Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אז אחרי חיפוש בשרשורים לא מצאתי תשובה גורפת

ברשותי פיאט 500, רובוטית, 2010 מנוע 1.4

הרכב עבר 67500 ק"מ, לפי המוסך שביקרתי בו נאמר לי כי מדי פעם יש לבדוק בזמן טיפול את הקלאץ' ולראות שאין איתו בעיה.

מתי מחליפים? אי אפשר לדעת לפי מה שנאמר לי, כשתהיה בעיה אני אדע.

מהם התסמינים בדיוק ובערך כמה קלאץ' כזה סוחב בשימוש סביר? את זה שכחתי לשאול במוסך.

בנוגע לנהיגה בגיר הזה - זהו הרכב הראשון עם גיר רובוטי, אני משתדל להיות עדין איתו, לא "טוחן" את העבודה של הגיר ולא לוחץ או מוריד הילוכים בכל פעם במצב ידני.

הרכב כשלעצמו במצב אוטומט - מרבה להחליף הילוכים בעיקר להעלות כדי לחסוך בדלק, התנהגות הגיר היא טובה מאוד ורוב הזמן הגיר יודע באיזה הילוך להימצא מה שעושה את העבודה מאוד קלה, שזה די מפתיע אותי כיוון שנהגתי כמה פעמים ב 107 רובוטית שהעבירה לי תחושה שאני לא רוצה רכב עם גיר כזה.

רוב הזמן אני גם במצב ספורט (גיר עצלן במצב חיסכון), אבל לפעמים אכן אני מרשה לעצמי להאיץ, לא דוחף את הדוושה עד הסוף אבל בחופשיות.

אז איך נוהגים בו בדיוק?

אנשים "שמכירים" (אני לא יודע עד כמה זה נכון) אמרו לי שכשהרכב עומד להחליף הילוך במצב אוטומט, אז לשחרר את הרגל מהגז ולתת לרכב להחליף הילוך.

אישית זה נשמע טיפשי, אז אני לא עושה זאת, מה שגם שניסיתי פעם אחת לעשות זאת והרכב פשוט לא העביר הילוך (גיר חכם). אז אני ממשיך לנהוג רגיל כשהרגל על הגז גם בהחלפת ההילוך, אבל מרים מעט את הרגל מהדוושה כשהוא מעביר הילוך.

אשמח להערות הארות בנוגע לאופן שימוש

תודה רבה :)

Opel Adam S 2017

פורסם

כשאתה מרגיש שהרכב מתחיל להחליף הילוך-הרם את הרגל מהדוושה. אם יש לך מצב ידני-השתמש בו, ושמור את המצב האוטומטי לפקקים (אלא אם בא לך להעביר הילוכים).

איני יודע אם הרכב שלך דורש איפוס ולימוד קלאץ' באופן יזום (או החלפות שמן גיר כל תקופה מסויימת) כמו בטויוטה. צריך לבדוק מול הוראות היצרן.

לגבי חנייה והשארת הרכב בהילוך בהתאם לתנאי הדרך-בדוק בספר הרכב.

תסמינים לקלאץ' שחוק-הרכב מעלה טורים אך לא מתקדם. נורת אזהרה דולקת בלוח השעונים. ריח של משהו שרוף (אם באמת הקלאץ' התחמם).

פורסם

תודה רבה,

לגבי חניה וכדומה זה בד"כ נשאר על הילוך ומתאפס כשמכבים / מתניעים את הרכב (שומעים את הגיר הרובוטי מכין את עצמו), אני תמיד חונה על הילוך 1, ולא על N כי לאחר מכן מתחיל צפצוף של הרכב שמעיר לי על כך.

לפי המוסך שאני מטפל בו - החלפת שמן גיר רק אם נחוץ או חסר - לפי יצרן לא מחליפים, לא אוהב את השיטה הזו אבל ככה נאמר גם מבעל המוסך רק במידה ויש צורך כלשהו, לפי אתרים בחו"ל המערכת גיר של הפיאט אטומה ואי אפשר להחליף (?!) שמן.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...