Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מחפש לקנות מאזדה 3 שנת 2010 מיד שניה, רוב המכוניות שנכנסות לי בתקציב הן מליסינג חברה או ליסינג מימוני, אני יודע שמבחינה תיאורטית ליסינג מימוני נחשב לרכב פרטי לכל דבר, לפחות מבחינת השימוש, אבל עדיין קיים הכתם של הליסינג וכמובן גם ירידת ערך אוטו'.

אותם אנשים שמוכרים את הרכב מליסינג מימוני טוענים שהתשלום על הרכב כבר הסתיים ויש להם טפסים שמוכחים כי הרכב עבר לבעלותם הבלעדית ללא כל תלות מחברת הליסינג, אבל איך אני מוודא בצורה אבסולוטית שהרכב לא משועבד או שיתרת התשלומים עליו שולמה במלואה? חברת הליסינג תוכל לספק לי פרטים כאלה אם אני יוצר איתם קשר? אני בטוח שהמוכר לא יתנגד לשיחה מולם אחרת אין על מה לדבר.

רב תודות!

פורסם

קודם בכל ברכבים כאלה תבקש לראות את החוזה מול חברת הליסינג או מסמך שמאשר כי הרכב הוחכר עיסקת ליסינג מימוני.

לי אישית יש רכב כזה שנרכש במודע שהוא ליסינג מימוני אך ללא הניירת. לאחר הרכישה פניתי לשלמה כ.א.ל וקיבלתי מהם אישור עם מספר הרכב שלי שאומר שהוא נמכר בעיסקה כזו.

לגבי סוגיית הבעלות, בקש מהמוכר לגשת למשרד הרישוי ולהוציא כפל רישיון בכדי לראות מי הבעלים. אם הבעלים הוא האדם שעומד מולך (בקש להעיף מבט בתעודת הזהות ולהשוות לרישיון) ויש לו מסמכים המאשרים את העיסקה - אפשר להתקדם.

שים לב שהרבה בעלים של רכבי ליסינג תפעולי לשעבר מפרסמים שהרכב הוכחר בליסינג פרטי - בקש הוכחות. גם ירידת הערך במחירונים שונה בין ליסינג תפעולי למימוני.

פורסם

למה אתה מתעקש אל המאזדה 3 2010? רכב לא נוח, צרכן דלק לא סביר וחלש. הדבר היחיד שטוב בו הוא העיצוב החיצוני.

חפש משהו יותר מוצלח באותו תקציב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Mike808 - תודה על ההסבר המפורט. אני אקח את כל הדברים שכתבת לתשומת ליבי!

sperial - אני לא נעול על המאזדה, אבל אני לא מוצא אלטרנטיבה אחרת באותו תקציב (55K-60K).

בהתחלה דווקא זלגתי יותר לכיוון של המיצובישי לנסר שנת 2010, איך היא לעומת המאזדה מבחינת אמינות, חסכון בדלק ותחזוקה? הכוונה לדגם הבסיסי, לא עם הנפח של ה-1800 שלצערי חורגת בהרבה מהתקציב שיש ברשותי.

תודה!

פורסם

לא מכיר את המיצובישי מקרוב.

הדעה שלי היא נסיון אישי: לאשתי היתה מאזדה 3 2010 1600 בליסינג, לטעמי היתה לא נוחה לישיבה, תא המטען קטן עם פתח צר, תיבת ההילוכים לא הסתדרה עם העליות של חיפה (ונעשה לא מעט שימוש בטיפטרוניק) וצריכת הדלק נעה סביב 7-8 קמ"ל, אבל - למען ההגינות - בעיקר נהיגה עירונית הררית של האשה והבנים.

המאזדה 3 בנויה למנועי 2 ליטר ומעלה, ומנוע ה-1600 פשוט חלש מדי למשקל הגוף שלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תנסה קיה סיד. רכב יותר זול ותוכל אולי לעלות בתקציב או לרכוש ישירות מחברת ליסינג\השכרה, ככה שזה יבטל את החששות שלך.

הוצאת לי את המילים מהפה.

תוכל למצוא אולי יונדאי I30 במחירים האלו.

הייתי ממליץ לך לנסות אפילו סוזוקי SX4

-----------------------------------

Audi A8 6.0L W12 '08

פורסם

סוזוקי SX4 - רק החל מדגם 2010, עם המנוע המשופר (120 כ"ס). מצריך מתיחת תקציב כלשהי.

הדגם הקודם, בדומה לליאנה, יהיה קצת עצל, אם כי מבחינת שימושיות וכנראה גם אמינות צפוי להיות טוב.

פורסם

בדקתי קצת על הרכבים שהצעתם ואלו הרשמים:

קיה סיד - היצע מאוד מוגבל ומדאיג, אני מעדיף לקנות רכב שיש לו ביקוש נורמלי + המחיר גבוה וחורג מהתקציב.

SX4 - מחיר גבוה, התקציב כבר נמתח לסכום שלא רציתי להגיע אליו אז לצערי הסוזוקי לא רלוונטית.

עשיתי חיפוש בפורום וקראתי קצת חוות דעת על רכבים אחרים באותה קטגוריה והגעתי למסקנה שאני מתלבט בין שלושת הרכבים הבאים (שנתון 2010):

מאזדה 3 אקטיב - קניה מבנאדם פרטי שרכש את הרכב דרך ליסינג מימוני, ק"מ נמוך, מחיר 55K-59K.

מיצובישי לנסר 1.5 - קניה מיד פרטית, ק"מ נמוך, 53K-57K.

קיה פורטה - קניה מיד פרטית, ק"מ נמוך, 50K-55K.

הדברים הכי חשובים לי ברכב זה אמינות, תחזוקה זולה והגורם הכי מכריע זה חסכון בדלק!

אני מודה שמבין כל שלושת המכוניות הכי אהבתי את הצורה של הלנסר. המאזדה לעומת זאת מנופחת וגסה מדי לטעמי, והפורטה בסה"כ בסדר גמור.

לא תיארתי לעצמי שאני אהיה כ"כ ביקורתי ויסודי בחיפוש אחר רכב, את הרכב הקודם קניתי חצי שעה אחרי שהתקשרתי למודעה שראיתי על הרכב, הפעם לעומת זאת משהו השתנה :wink:

אני אשמח לקבל מכם התייחסות לגבי שלושת המכוניות למעלה.

תודה לכם!

פורסם

הנושא נבלע ועבר לעמוד השני, אני מקווה שאני לא עובר על החוקים בהקפצה של הנושא.

אני אשמח לקבל מכם התייחסות למכוניות בהודעה הקודמת, תודה רבה!

פורסם

קשה להתייחס להבדלים בין שלושה גוונים של אפור. שלושת המכוניות האלו לא ממש מלהיבות, מה שממש מוריד את החשק להכביר מילים עליהן. הפורטה עוד איכשהו סוחבת, המאזדה כבר ממש איטית והלנסר היא דוגמא מצוינת לכבשה בעור זאב ובגרסת ה-1.5 האוט' כנראה משמשת כאחד מרכבי הפוסטר בחדר השינה של מתנדבי אור ירוק.

אף אחת מהן לא תבריק מבחינת צריכת דלק. למיצובישי יש אולי יתרון קל על פי דיווחים ברשת.

אמינות - תקפיד על רכב מקילומטרז' נמוך עם היסטורית טיפולים מתועדת ממוסך מורשה + בדיקה מדוקדקת שלך עוד לפני בדיקה במכון. זה מאוד עוזר למזל - חוץ מזה אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום. המכוניות האלו באופן כללי לא ידועות כבעיתיות.

פורסם

אף אחד מהרכבים האלו לא מציע צריכת דלק טובה באופן יוצא דופן או צריכת דלק גרועה באופן יוצא דופן. עם הרכב הכי חסכוני בקטגוריה הזאת אתה תגרד את ה-11 קילומטרים לליטר בממוצע ועם הרכב הכי פחות חסכוני אתה תגרד את ה-10 קילומטרים לליטר בממוצע. גג שבגג אם תבחר באיזו קורולה רובוטית תגרד עוד קילומטר לליטר פלוס מינוס.

לדעתי רוב הרכבים שאתה מוצא מ"ליסינג פרטי" הם רכבי ליסינג תפעולי שמוכרים לך סוחרי מדרכה, שגילו דרך חדשה לדוג פרייארים ברשת. הלוואי ואני טועה, אתה מוזמן להוכיח לי (ובעיקר לעצמך) אחרת ולהשיג אישורים מחברת הליסינג שהאיש שעומד מולך אכן החזיק ברכב בליסינג פרטי. לדעתי לא תצליח להשיג אישור כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עדיפה קיה פורטה. רכב עם מראה מרשים, מחיר טוב, זריז למדי.

כל שלושת הרכבים שאתה מתעניין בהם הם לא מצטייני החיסכון.

רוצה חיסכון? קנה רכב קטן.

• תוכן חדש...