Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה מאוד חשובה ולא קלה. למישהו יש תשובה חד משמעית?

קראתי את כל ההודעה, והייתי בטוח שבסופה תגיע למסקנה, הכמעט מתבקשת מעליה, שאתה צריך לעבור קורס נהיגה מתקדם, כזה שבאמת ילמד אותך לעבור מצבי חירום ברכב.

ואז הגעתי לסוף ההודעה, והבנתי שהשאלה שלך היא אחרת לגמרי.

חבל שזה מה שלמדת מהמקרה.

ולשאלתך, במשפט יכולת להגיד להגנתך כי החלקת עקב הגשם הראשון, ולא הצלחת לבלום. לדעתי, השופט יבטל טענה זו, ויאמר כי נהגת במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאחר ובמצלמת רמזור מצלמת פעמיים

אם בשתי התמונות הרכב נמצא באותו מקום--כלומר בקו העצירה או מטר ממנו -אתה לא תקבל קנס.

פורסם

אם בשתי התמונות הרכב נמצא באותו מקום--כלומר בקו העצירה או מטר ממנו -אתה לא תקבל קנס.

אני מדבר על מצב, שאני התחלקתי כ"כ לצומת שהדרך היחידה לצאת ממנו היא פשוט להמשיך ישר.

ולגבי הקורס נהיגה מתקדמת, שלא תחשבו שלא חשבתי על זה, אך אני לחוץ קצת מבחינה כלכלית. אני לא יכול להוציא סכום שכזה בכזאת קלות.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

נגיד וזה היה קורה עוד כמה מטרים, לא היה רכב מלפניי והייתי בלב ברירה נכנס לצומת באור אדום.

ועם המזל נאחס שלי הייתי מצולם.

במשפט, הייתי מקבל את ה1000 שקל וה10 נקודות שבדר"כ מקבלים באור אדום?.

או שהיו מוותרים לי כשהייתי אומר שנהגתי הכי רגוע שאפשר והאוטו החליק בגלל תנאי שטח ירודים ובנס לא קרתה תאונה?

שאלה מאוד חשובה ולא קלה. למישהו יש תשובה חד משמעית?

יוסי.

ואם הרמזור היה למעבר חציה, ואנשים היו חוצים את הכביש ? המצלמה מדאיגה אותך ?

בכביש רטוב הרכב מתנהג אחרת. תדע את זה מראש ולא תהיה מופתע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ואם הרמזור היה למעבר חציה, ואנשים היו חוצים את הכביש ? המצלמה מדאיגה אותך ?

בכביש רטוב הרכב מתנהג אחרת. תדע את זה מראש ולא תהיה מופתע.

אם השאלה היתה מופנת אלי, כמובן שחשבתי על קודם כל אם תהיה תאונה ורק אחר כך על הקנס.

תאונה לא הייתה ב"ה(!) אבל אם הייתי גולש ממש לתוך הצומת (הרכב מחליק ואין שליטה עליו כמו שאתם וודאי יודעים) והייתי מצולם, מה אז? יש כתב הגנה זוכה?

פורסם

על מה בדיוק אתה רוצה להיות מזוכה ?

על זה שאתה לא שולט ברכב ? על זה שאין לך מושג מה אתה עושה על הכביש ?

אני יודע שאני יורד עליך עכשיו בצורה שהיא ,איך נגיד ? לא הכי יפה - אבל פשוט מרתיח אותי לחשוב שאתה עשוי לקחת איתך אותי או כל אחד אחר בדרך לתאונה שבוא תבוא (אלא אם יהיה לך מזל שרק ההוא למעלה יכול לספק לך) - אני קורא לזה הגנה עצמית.

ההילוך לא נכנס לך כי ניסית להוריד להילוך שני במהירות גבוהה מדי , מה שגם עזר לגלגלים להינעל אחרי שהצלחת באלימות להכניס להילוך ושחררת את הקלאץ'. בלימת המנוע במקרה זה , על כביש רטוב , מתפקדת כמו ברקס פתאומי - וכאן גם שום ABS לא יעזור.

אחרי שהיית עם גלגלים נעולים , איבדת גם את כושר ההיגוי - ועברת למצב ציפה - מה שמסביר את ההגה הקל.

יוסי - אני מתחנן אליך - לפני שתהרוג את עצמך ועוד מישהו - לך תעשה קורס.

ואם אין לך איך לממן את הקורס (אגב ,גם בחישוב כלכלי קר , הפח הראשון שייפגע לך באוטו , ובוא לא נחשוב על פגיעה בנפש חלילה - יעלה לך כמו הקורס) , לפחות תיקח את עצמך ותוריד מעצמך את הדאווין של RACING IS MY LIVING... אתה רחוק מאוד מאוד מנהג מירוצים , בעצם אתה רחוק מלהיות נהג מודע.

סע יותר לאט , קח מרחקים והערכות גדולים יותר - חבל עליך ועל כל מי שתהיה בסביבתו.:?

פורסם
על מה בדיוק אתה רוצה להיות מזוכה ?

על זה שאתה לא שולט ברכב ? על זה שאין לך מושג מה אתה עושה על הכביש ?

אני יודע שאני יורד עליך עכשיו בצורה שהיא ,איך נגיד ? לא הכי יפה - אבל פשוט מרתיח אותי לחשוב שאתה עשוי לקחת איתך אותי או כל אחד אחר בדרך לתאונה שבוא תבוא (אלא אם יהיה לך מזל שרק ההוא למעלה יכול לספק לך) - אני קורא לזה הגנה עצמית.

ההילוך לא נכנס לך כי ניסית להוריד להילוך שני במהירות גבוהה מדי , מה שגם עזר לגלגלים להינעל אחרי שהצלחת באלימות להכניס להילוך ושחררת את הקלאץ'. בלימת המנוע במקרה זה , על כביש רטוב , מתפקדת כמו ברקס פתאומי - וכאן גם שום ABS לא יעזור.

אחרי שהיית עם גלגלים נעולים , איבדת גם את כושר ההיגוי - ועברת למצב ציפה - מה שמסביר את ההגה הקל.

יוסי - אני מתחנן אליך - לפני שתהרוג את עצמך ועוד מישהו - לך תעשה קורס.

ואם אין לך איך לממן את הקורס (אגב ,גם בחישוב כלכלי קר , הפח הראשון שייפגע לך באוטו , ובוא לא נחשוב על פגיעה בנפש חלילה - יעלה לך כמו הקורס) , לפחות תיקח את עצמך ותוריד מעצמך את הדאווין של RACING IS MY LIVING... אתה רחוק מאוד מאוד מנהג מירוצים , בעצם אתה רחוק מלהיות נהג מודע.

סע יותר לאט , קח מרחקים והערכות גדולים יותר - חבל עליך ועל כל מי שתהיה בסביבתו.:???:

מי שמכיר אותי טוב, יודע שבכביש ובמיוחד עכשיו בגשמים הראשונים ובחורף בכלל אני נוהג סופר זהיר, פניות בזהירות ולא הצמדויות והדבקויות לנהגים אחרים ובכלל לא בלימות של הרגע האחרון.

אצלי אגב, כולם, כל הזמן חגורים. אני מתווכח עם מי שלא רוצה לחגור לפני הנסיעה, -אם אתה רוצה לבוא איתי תחגור. אם לא אז רד מהאוטו.

לאחר המקרה והעצות שלכם אני אדבר כבר עם אבא שלי ונראה אם יהיה אפשרי ללכת לקורס כזה או אחר.

זה שהחלקתי, באד לאק של נהג מתחיל. הכל קרה ביחד, וד"א אם לא הייתי שומר מרחק ובמהירות נמוכה הייתי נכנס בצרפתיה (306 נדמה לי) שנסעה מלפניי.

זה שיצאתי מההחלקה רק על ידי השימוש הכי גרוע שאפשר להשתמש בברקס (פול ברקס ואפילו לא פמפום) ולא נכנסתי במכונית שלפניי מעידה על כך ששמרתי מרחק מתאים.

ואתם רואים שאכפת לי, הסיבה העיקרית שבגללה פתחתי את השרשור הזה היא לדעת מה לעשות במקרה חוזר או איך למנוע מקרה כזה שחלילה לא יחזור.

אם קורס ילמד אותי איך להתנהג בכבישים של ארצנו ואיך לדעת לחזור לשליטה לאחר איבוד שליטה. ואיך בכלל מההתחלה לא לאבד שליטה. אני אשקול זאת ברצינות רבה.

יוסי.

פורסם
זה שיצאתי מההחלקה רק על ידי השימוש הכי גרוע שאפשר להשתמש בברקס (פול ברקס ואפילו לא פמפום) ולא נכנסתי במכונית שלפניי מעידה על כך ששמרתי מרחק מתאים.

אם קורס ילמד אותי איך להתנהג בכבישים של ארצנו ואיך לדעת לחזור לשליטה לאחר איבוד שליטה. ואיך בכלל מההתחלה לא לאבד שליטה. אני אשקול זאת ברצינות רבה.

1. השימוש הכי נכון בברקס הוא "פול ברקס" בלשונך. ז"א לסחוט את הדוושה בכל הכוח מהתחלה ועד הסוף. פמפום זה מיס-קונספציה, כל נסיון לפמפם יאריך משמעותית את מרחק הבלימה. אם ברצונך להתחמק ממכשול אז עזיבת הברקס דרושה, אבל אם אין לך לאן לברוח והמטרה שלך היא לבלום במרחק הכי קצר, אז סחיטה עד הסוף של דוושת הברקס היא הדבר הנכון לעשות (עם או בלי ABS). אין אדם שמסוגל לפמפם מספיק מהר בכדי לעשות זאת ביעילות אמיתית.

2. ממליץ מאוד ללכת לקורס נהיגה מתקדמת. אתה תופתע לראות כמה התגובות שלך הינן מוטעות והן אינן כמו שאתה חושב. אני בעצמי עברתי קורס כזה לא מזמן ואני ממליץ בחום, לדעתי זה קורס חובה לכל נהג על הכביש. המחיר של הקורס אמנם יקר, אבל זה עדיין חצי מהשתתפות עצמית בתאונה... שלא נדבר, כפי שאמרו כאן, על חייך וחיי האנשים מסביבך.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
1. השימוש הכי נכון בברקס הוא "פול ברקס" בלשונך. ז"א לסחוט את הדוושה בכל הכוח מהתחלה ועד הסוף. פמפום זה מיס-קונספציה, כל נסיון לפמפם יאריך משמעותית את מרחק הבלימה. אם ברצונך להתחמק ממכשול אז עזיבת הברקס דרושה, אבל אם אין לך לאן לברוח והמטרה שלך היא לבלום במרחק הכי קצר, אז סחיטה עד הסוף של דוושת הברקס היא הדבר הנכון לעשות (עם או בלי ABS). אין אדם שמסוגל לפמפם מספיק מהר בכדי לעשות זאת ביעילות אמיתית.

2. ממליץ מאוד ללכת לקורס נהיגה מתקדמת. אתה תופתע לראות כמה התגובות שלך הינן מוטעות והן אינן כמו שאתה חושב. אני בעצמי עברתי קורס כזה לא מזמן ואני ממליץ בחום, לדעתי זה קורס חובה לכל נהג על הכביש. המחיר של הקורס אמנם יקר, אבל זה עדיין חצי מהשתתפות עצמית בתאונה... שלא נדבר, כפי שאמרו כאן, על חייך וחיי האנשים מסביבך.

אני חשבתי שלחיצת ברקס מלאה צריכה להביא לנעילת גלגלים ולגלישה של האוטו על פני האספלט.

או במילים אחרות, בלימה לקויה.

כן היה מכשול, הרכב שמלפניי. שעליו הייתי אמור לחלוף. רציתי לעבור לנתיב הימני כדי לחלוף על פניו.

אבל עם ברקס עד הסוף והגה מוטה ימינה, שום דבר לא עזר. הגלגלים ננעלו והרכב גלש קדימה.

יש למישהו פה מדריך או משהו בסגנון שילמד תאורתית איך להמנע\לצאת ממצבים כאלו?

יוסי.

פורסם

במידה ורצית לסטות עם הרכב, אכן היית צריך לשחרר את הבלימה, לפחות במידה חלקית.

בכל אופן, כל אלו עצות שווא, והן רק בדיעבד.

אין כמו תרגול אמיתי כדי להבין את הדברים האלו. גם אני פעם חיפשתי מאמרים והסברים בנושא. שום דבר שתקרא לא ישתווה למצב שבו תתרגל על אספלט תת-היגוי, היגוי-יתר, תיקונים, היגוי נגדי, בלימה והחלקה, עקיפת מכשול כשהרכב מחליק וכו'. כל זאת תחת לחץ (פיזי ומנטלי) ובכל זאת באופן מבוקר עם מדריך שיגיד לך כיצד לפעול והיכן עליך לשפר את דרכיך.

חסוך כסף ולך לקורס נהיגה מתקדמת.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
אני חשבתי שלחיצת ברקס מלאה צריכה להביא לנעילת גלגלים ולגלישה של האוטו על פני האספלט.

Another one of the dangerous video commercials that the ministry of transportation in israel released years ago and made everyone thinking by mistake that this is the best way to brake... the people responsible for this commercial should be charged in court and sent to serve time in jail

Back to proper braking - the best way to brake is to press the brake pedal once, DO NOT PUMP THE PEDAL (!!!), you need to press it to the point that it ALMOST locks the wheel but allow them about 10% of slip... I wouldn't lie to you, it takes a lot of practice, but this is the correct way to brake

Locking the wheels will result in lack of ability to steer the vehicle while braking and is dangerous, not to mention that it will also ruin your tires by creating a flat spot in them

you need to take a good driving school as others suggested, in the meanwhile, keep your distance and drive slow, especially in the rain

.Moti

פורסם

Another one of the dangerous video commercials that the ministry of transportation in israel released years ago and made everyone thinking by mistake that this is the best way to brake... the people responsible for this commercial should be charged in court and sent to serve time in jail

Back to proper braking - the best way to brake is to press the brake pedal once, DO NOT PUMP THE PEDAL (!!!), you need to press it to the point that it ALMOST locks the wheel but allow them about 10% of slip... I wouldn't lie to you, it takes a lot of practice, but this is the correct way to brake

Locking the wheels will result in lack of ability to steer the vehicle while braking and is dangerous, not to mention that it will also ruin your tires by creating a flat spot in them

you need to take a good driving school as others suggested, in the meanwhile, keep your distance and drive slow, especially in the rain

.Moti

YOU GOT TO PUMP IT UP :)

תודה מוטי.

במקרה הבא (שלא יבוא אני מקווה) אני לא אפמפם ואלחץ לחיצה ארוכה על הדוושה במקרה חירום.

עם זאת, חבר שלי אמר לי שמידי פעם צריך ללחוץ מעט על הברקס כדי שהבולמים יתייבשו.

עד כמה זה נכון?

יוסי.

פורסם

העצה הכי טובה שאתה צריך לקבל היא כזו - פשוט תפסיק לנוע בכבישים בגרוטאה נטולת בטיחות פאסיבית ויותר חשוב, נטולת בטיחות אקטיבית - במקרה שלך ABS - מערכת זו היתה מונעת מגלגליך להינעל והיית "נשאר" עם היגוי פעיל!!!

ושלא תבינו לא נכון איני מתנגד למכוניות ישנות - אולם היות ולליאונה אין שום ייחוד/אופי .... אין סיבה אמיתית (חוץ ממחסור בכסף) לשימוש יומיומי בה....

וליוסי תבין, הסיסמה שלך מצחיקה חובבי רכב ומוטוריקה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
YOU GOT TO PUMP IT UP :)

תודה מוטי.

במקרה הבא (שלא יבוא אני מקווה) אני לא אפמפם ואלחץ לחיצה ארוכה על הדוושה במקרה חירום.

עם זאת, חבר שלי אמר לי שמידי פעם צריך ללחוץ מעט על הברקס כדי שהבולמים יתייבשו.

עד כמה זה נכון?

יוסי.

חבר שלך טועה - ההמלצה היא רק ביציאה משלוליות עמוקות (עת הרפידה כולה נרטבת).

אל תיקח את ההמלצה לעצור בלחיצה ארוכה על הדוושה כמובנת מאליה.

כמו שניסו להסביר לך - מבחינת מרחק עצירה הדרך הטובה ביותר היא נעילה של הגלגלים , או על סף הנעילה למען הדיוק.

עם זאת , נעילה כזו עשוייה להוביל את הרכב למקום שאינך רוצה בו , כגון גדר הבטיחות , או אחוריים של רכב אחר.

בעיקרון , אם המטרה היא בלימה מהירה ככל האפשר - ברקס בעוצמה המלאה.

אם ניתן להאריך את המרחק ובתמורה להישאר עם היגוי - יש לשחרר את הלחץ מהדוושה מעט ומייד ללחוץ שוב עד לנעילה הבאה וחוזר חלילה.

אין שום סיכוי שמישהו יוכל להגיד לך איך להתנהג באופן פרטני לגבי כל מקרה , אימונים ונסיון (וקצת רגש) זו התרופה היחידה.

פורסם
חבר שלך טועה - ההמלצה היא רק ביציאה משלוליות עמוקות (עת הרפידה כולה נרטבת).

אל תיקח את ההמלצה לעצור בלחיצה ארוכה על הדוושה כמובנת מאליה.

כמו שניסו להסביר לך - מבחינת מרחק עצירה הדרך הטובה ביותר היא נעילה של הגלגלים , או על סף הנעילה למען הדיוק.

עם זאת , נעילה כזו עשוייה להוביל את הרכב למקום שאינך רוצה בו , כגון גדר הבטיחות , או אחוריים של רכב אחר.

בעיקרון , אם המטרה היא בלימה מהירה ככל האפשר - ברקס בעוצמה המלאה.

אם ניתן להאריך את המרחק ובתמורה להישאר עם היגוי - יש לשחרר את הלחץ מהדוושה מעט ומייד ללחוץ שוב עד לנעילה הבאה וחוזר חלילה.

אין שום סיכוי שמישהו יוכל להגיד לך איך להתנהג באופן פרטני לגבי כל מקרה , אימונים ונסיון (וקצת רגש) זו התרופה היחידה.

תודה שמר, נחמד שיש כאן אנשים רציניים עם תגובות רציניות שמוכנים לענות כמו שצריך. וזה מה שמייחד בעיניי את הפורום.

וחבל שאנשים כמו ירון פ נמצאים כאן ומכערים אותו ונותנים לשאר המשתמשים תחושת החמצה.

ירון, התגובה שנתת כאן היא פשוט מטומטמת (אולי כמו המשתמש?) וחסרת טעם. חבל שבכלל כתבת אותה. אם יש לך 205 (כמו בתמונה) אז זה לא אומר שאתה יכול לומר מה שבא לך ובמיוחד לגבי מה שאני מרגיש חופשי (עד גבול מסוים) לכתוב בחתימה שלי. לא אהבת? אל תקרא! אין צורך להשמיץ בפורום! אם לך יש 205 ומצידי שיהיו לך גם Z4, R1, חיפושית משופרת, מרצדס C קלאס וריינג'רובר! אתה חביבי, לא תקבע מי חובב מוטוריקה ומי לא! ובמיוחד אם המידע שאתה נשען עליו הוא זה שיש לי סובארו לאונה. פשוט בושה וחרפה שיש כאן משתמשים שמדברים בפורום בצורה כזו ועדיין נשארים בו. ההודעה שלך נכתבה בתוך זלזול גורף בי, משתמש אחר בפורום הזה.

חבל על הזמן שאני מבזבז על ההודעה שאני כותב לגביך, אם תרצה תשלח לי ה"פ. אני לא אמשיך למתוח עליך ביקורת ולמשוך את מטרת הנושא למקום לא רצוי.

יוסי.

• תוכן חדש...