Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כשאני פותח את דלת תא המטען הדלת נשארת תקועה במקום, ועולה רק אם אני עוזר לה וגם אז צריך להפעיל כוח מכיוון שאני מרגיש התנגדות. מצד שני, היא לא נופלת.

רציתי לשאול האם יש אפשרות לשמן את המוטות הטלסקופיים בצדדים אולי ע"י WD40 מבלי לעשות נזק לבוכנות? אני חושב שיש שם לכלוך שמונע מהדלת להיפתח כנדרש, מכיוון שלא הגיוני שאחרי 6 שנים הם יתקלקלו וגם בגלל שהדלת לא נופלת (בפיאטים זה החזיק מעל 16 שנה).

במידה ולא מומלץ להתעסק, כמה זה אמור לעלות אצל צ'מפיון (רק החלקים) והאם מסובך להחליף לבד ברכב הזה?

ושאלה נוספת, עוד 1500 ק"מ יש לי טיפול של 6 שנים על הכביש, מישהו יודע אם זה טיפול קטן או גדול ומה צריך להחליף? בספר הטיפולים שסופק לי ע"י צ'מפיון בזמנו נמסר לי ספר הטיפולים של הפאביה הישנה ולא החדשה בטענה שאין להם, אז חוץ מלרשום שם שהרכב עבר טיפול במשבצות אין לי מה להסתכל עליו.

תודה,

גיא.

פורסם

שלום גיא,

שום שימון לא יעזור, אבל להרוס את האטמים עוד יותר הוא כן יכול.

הבוכנות הטלסקופיות נחלשו קצת, 6 שנים זה זמן סביר לכך.

לא יודע כמה הן עולות אצל צ'מפיון, אבל בחנויות חלפים מחיר סביר לזוג הוא כ 250-350 ש"ח.

החלפה מאוד פשוטה, כל אחד יכול להחליף.

שים לב שאתה קונה בוכנות עם כוח פתיחה זהה למה שיש לך היום - מצויין על גבי הבולם עצמו, לדוגמא 350N.

כלומר אתה צריך שני נתונים: אורך וכוח פתיחה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

STIO,

התופעה שציינת לא מצביעה בהכרח על בוכנות תקולות.

הלחץ בבוכנות משתנה בהתאם לטמפ' החיצונית ! בהרבה מקרים כאשר הטמפ' עולה ב-10-20 מעלות לחץ הגז בבוכנה עולה לכן הבוכנה מתפקדת בצורה לא מבוקרת וספוטנית בזמן העליה ובדרך כלל גם בזמן הסגירה דרוש להפעיל כוח רב יותר.

תבדוק את תפקוד הבוכנות בבוקר כאשר הטמפ' בסביבות 20-25 מעלות צלזיוס וכמו כן פתח וסגור מספר פעמים את דלת תא המטען בכדי שהשמן שנמצא בבוכנה שתפקידו לסכך את האטמים יעשה את העבודה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התשובות.

שמתי לב שבבוקר קל יותר לפתוח את הדלת מאשר בשעות בצהריים החמות. אבל בבוקר כשאני פותח את הדלת היא עולה באיטיות מחרידה, עדיין לא כמו במכוניות החדשות למשל שאיך שפותחים את הדלת היא טסה למעלה.

בשעות הצהריים שכבר יותר חם, היא פשוט לא עולה. היא נתקעת, ואז צריך לדחוף אותה למעלה ידנית.

בשני המקרים, בסגירת הדלת, צריך להפעיל כוח משמעותי יחסית, לעומת מכוניות חדשות שאפשר לסגור את הדלת עם אצבע. אפשר לחיות עם זה, אבל זה סתם מעצבן. פעם זה לא היה כך.

פורסם

החלפתי כאלה בסי5 של חבר שהגיעה למצב שצריך להביא מאבטח צ'צ'ני בשביל להרים את הדלת (ובסי5 יש וואחד דלת), שילמנו 150 שקל לאיביי ועוד 2 דקות עבודה וזה כמו חדש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תודה על התשובות.

שמתי לב שבבוקר קל יותר לפתוח את הדלת מאשר בשעות בצהריים החמות. אבל בבוקר כשאני פותח את הדלת היא עולה באיטיות מחרידה, עדיין לא כמו במכוניות החדשות למשל שאיך שפותחים את הדלת היא טסה למעלה.

בשעות הצהריים שכבר יותר חם, היא פשוט לא עולה. היא נתקעת, ואז צריך לדחוף אותה למעלה ידנית.

בשני המקרים, בסגירת הדלת, צריך להפעיל כוח משמעותי יחסית, לעומת מכוניות חדשות שאפשר לסגור את הדלת עם אצבע. אפשר לחיות עם זה, אבל זה סתם מעצבן. פעם זה לא היה כך.

המצב אצלי ברכב די דומה ואינני מתכוון להחליף את הבוכנות עד אשר באמת יהייה צורך להחליפם. מבחנתי חוסר הנוחות הוא מזערי.

נסה לשמן את איזור הצירים בחלק העליון וגם התחתון בעזרת ספריי סיליקון וגם לנקות את המוט של הבוכנה. אל תשמן את מוט הבוכנה.

לפני זה רצוי לנקות היטב את הצירים בעזרת מברשת או לחץ אוויר.

פורסם

אצלי כשהרכב עומד בחנייה המקורה שלי, מכוסה, בבוקר, כשעוד לא חם? המוטות כבר לא פותחים את תא המטען בעצמם. והואוט רק בן שנתיים!

אבל אם האוטו עומד בשמש בחנייה בעבודה שלי? תא המטען נפתח כמעט בכוחות עצמו ברגע שלוחצים על הכפתור, ואחרי תנועה קטנה בכיוון אני עוד צריך להפעיל התנגדות בשביל שהוא יפסיק לעלות כדיי שאני אוכל לקפל את הכיסוי כמו שצריך.

בקיצור, הבוכנות חלשות מדיי בשביל טמפרטורה סבירה, אבל בוכנות חזקות יותר היו ממש חזקות מדיי בטמפרטורה חיצנית ישראלית.

פורסם
תודה על התשובות.

אם בכול זאת חשקה נפשך להחליף את הבוכנות בדוק אצל הייבואן של בוכנות תוצרת stabilus אם יש במלאי בוכנה שהמק"ט שלה 031139.

רדקו – חברה לציוד ותעשיות בע"מ

ריב"ל 3, 67778, תל-אביב.

טלפון: 03-6394185

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז חלפו 9 חודשים והשארתי את זה כך. התוצאה: ביום שישי האחרון כשאמי רצתה להכניס לתא מטען משהו הדלת לא התרוממה למעלה, היא חשבה שהיא כן - התוצאה: הראש שלה נפגע בחוזקה בדלת, הרבה כאבים, סחרחורות ונפיחות בראש (היה יכול להיגמר יותר גרוע).

בקיצור אני רוצה להחליף אותם דחוף - הם גמורים.

התקשרתי לצ'מפיון והם רוצים (תחזיקו חזק) 756 ש"ח על הבולמים הנ"ל - וזה רק כי אני מרכיב בעצמי, אם אני ארצה שהם ירכיבו (ואני לא רוצה), אאלץ להיפרד מסכום שהוא נושק ל- 1000 ש"ח. :shock::shock::shock:

שאלתי אותו למה זה כ"כ יקר, ענה שזה המחיר וזהו. ממש אחלה.

פתחתי את איביי - מצאתי כל מיני בולמים, לא מצאתי מוכר שיסכים לשלוח לארץ הקודש, ואלו שכן רוצים על המשלוח 150 ש"ח או שזה בכלל לא מתאים. בקיצור אחרי שעת חיפוש שם התייאשתי.

טוב, אז ניגשתי לאופציה של חלקים מרכב שעבר תאונה, מצאתי במאגר זוג בולמים ב- 216 ש"ח. פורקו מרכב סיומת 73, כלומר כמעט חדש אבל חטף מכה רצינית מאחור, ונשאלת השאלה האם כדאי לקנות אותם בהתחשב בפיצוץ שהרכב חטף מאחור?

http://www.maagar.co.il/%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%9D/14829

אורך הבולם שלי כולל הכל הוא 31 ס"מ.

מצרף תמונה של הבולם שצילמתי מהרכב שלי.

ניסיתי גם לשמן עם WD40 וזה לא עוזר בכלל.

מישהו יכול לעזור לי עם זה בבקשה? מה רושמים באיביי כדי למצוא? כדאי להזמין את אלו מפירוק? רוצה להזמין מידית. אני מהצפון.

תודה רבה.

11141699_10206594832938312_2062557639_o.JPG

פורסם

ניסית לבדוק עם רון אם יש לו משהו תחליפי?

פורסם

על הבולם אמורים להיות נתונים שלפיו תוכל אולי למצוא תחליפי בחו"ל/איביי או שאולי מישהו יכול להפנות אותך פה לקטלוג של יצרן בולמים כאלו כדי שתזמין הבולם הנכון.

למיטב ידיעתי WD40 לא מתאים לדברים כאלו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

זה לא מעט לחלק משומש, איזה שנה הרכב שממנו הם פורקו?

פורסם (נערך)

אין עליו נתונים ולכן זה מאוד מקשה עליי לחפש באיביי, צילמתי את מה שיש :(

ולגבי ה- WD40 ידעתי שזה בעייתי, אבל הבולמים גם כך גמורים אז אם זה לא יועיל מצידי שיהרסו עוד יותר. במילא ילכו לפח בקרוב אז זה לא משנה.

עריכה: botzek1 מדובר על רכב סיומת 73, אני מעריך 2013-2014. משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי stio
  • תוכן חדש...