Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשנתיים אני גר בקומה אחרונה(מתוך 3) בבניין שנבנה ב 1993 באשקלון. על הקירות מבחוץ מתחילים להיווצר סדקים. בעיקר זה מתחיל מתחילת הקיר בגג (מעקה) ויורד למטה עד אזור הריצפה. הסדקים נראים טוב מבחוץ אבל לא נראים מתוך הדירה. בחורף דרך סדקים אלו כנראה נכנסת לחות ומי גשם והקיר מקבל עובש ופיצוצים בצבע. הורדת העובש עם אקונומיקה עוזרת למספר שבועות אבל חוזרת על עצמה כל הזמן בחורף כל עוד יש גשם. עכשיו בקיץ העובש לא חוזר כי השמש והחום הורגת אותו, אבל אני בטוח שבחורף הבא זה יחזור.

לפני החורף עליתי על הגג וסתמתי את הסדקים שהצלחתי להגיע אליהם עם היד (על הקיר והמעקה), הורדתי עובש וירוקת ומרחתי שתי שכבות טופגג של נירלט. זה לא עזר, כי עדיין יש הרבה סדקים שאני לא מצליח להגיע אליהם אפילו עם רולר על מוט. ניתן להגיע רק אם בונים פיגום או בסנפלינג.

הזמנתי בעל מקצוע שנתן הצעת מחיר לאטימת הקירות עם אחריות לשלוש שנים. מילוי סדקים, חומרים אוטמים והכל בסנפלינג. ההצעה בסביבות 7,000 ש"ח. הוא היחיד שמוכן לתת הצעת מחיר כתובה, קבלה ואחריות בכתב.

אני יודע שבדברים כאלה כל הדיירים חייבים להשתתף, אבל בבניין משותף תמיד יהיו עם זה בעיות.

יש מספר בעיות:

1. יש שתי כניסות בבניין (בכל כניסה 5 דירות). האם רק הכניסה הרלוונטית צריכה להשתתף או כל הבניין?

2. ניסיתי לערב את וועד הבית, אבל הוא לא הראה התלהבות רבה ושיתוף פעולה. אפשר להבין אותו כי אין ממש ועד בבניין, זה יותר סוג של אוסף כספים על ניקיון חדר מדרגות וחשמל ואין קופה לתיקונים. משלמים כל חודש 50 שקלים לוועד.

3. אם בדירה שלי התחיל עובש ורטיבות מהקיר, אז בטח בעוד שנה שנתיים גם לשכנים האחרים בקומות האחרונות זה יגיע. הרי כל הבניין בנוי אותו הדבר. אז מבחינה אסטטית וכלכלית (במחשבה לעתיד), עדיף כבר לשפץ את כל הקירות החיצוניים בכל הבניין ובכל הקומות וגם לצבוע. עדיף לבנות פיגומים מסביב לכל הבניין ולעשות איטום אחיד ויפה להכל ולא רק תיקונים מקומיים ומכוערים אצלי.

4. מתחת לבניין יש בית מרקחת ומרפאת שיניים. הם מחוברים לבניין שלנו אבל כמובן עם כניסה נפרדת. מספר הבניין שלנו זהה. האם גם הם צריכים להשתתף?

5. לבניין אין ביטוחים או תשלומים לתרבות הדיור.

6. חצי מהדיירים חיים בשכירות. ליצור קשר עם בעלי הדירה לא תמיד קל.

אני מעדיף איטום וצביעה של כל הבית, אבל מוכן להסתפק בתיקון מקומי אצלי אם לא תהיה הסכמה. העיקר שבחורף לא אסבול מקירות לחים ועובש.

איך אתם מציעים לי לפעול? לעבור דייר דייר, לכתוב מכתב לכל בעל דירה, לכתוב מודעה בלובי?

פורסם

תעלה כמה תמונות שנבין מה הנזק.

יש נוהל שאתה יכול להכריז על בחירת וועד חדש ובאין מתנגדים להפוך לוועד, תבדוק את זה.

אם הגג משותף אז גם הצרות משותפות, משמע כל הדיירים צריכים לשלם ולא משנה באיזה כניסה הם, כנ"ל עסקים.

פורסם

אני לא מעוניין להיות הוועד.

כולם צריכים להשתתף, אבל נגיד ששליש מהדיירים משלמים את חלקם מראש, שליש אומרים שישלמו רק אחרי התיקון ושליש לא מוכנים בכלל לשמוע.

איך אני מתנהל במצב כזה? מתקן על חשבוני, משלם בצ'ק דחוי ותובע כל דייר שסירב לשלם בנפרד?

20140614_092254.jpg

20140614_092258.jpg

פורסם (נערך)

יש במשרד המשפטים גוף שנקרא רשם בתים משותפים או משהו דומה. מדובר בבעל תפקיד מנהלי, שהוא גם בעל סמכויות שיפוט של שופט שלום בתחום אחריותו, ויכול לחייב את הדיירים להקים ועד ואף למנותו, וכן לחייבם בתשלום דמי הועד או, במקרה זה, אחזקת הבניין.

כדאי גם להביא לידיעת הדיירים שכל נזק שיגרם לרכושך כתוצאה מאי תיקון הסדקים ייתבע מהם, כלומר אם הם לא יממנו את התיקון כעת הרי שהם עלולים לשלם הרבה יותר בעתיד.

בכל מקרה - הצעד הראשון צריך להיות פניה לאגודה לתרבות הדיור. הם מומחים לטיפול במחלוקות מסוג זה. יתכן שלא תהיה לך ברירה אלא להוועץ בעורך דין.

את בעלי הדירות לא קשה לאתר - בהשקעה של 10 ש"ח תוכל להוציא נסח טאבו שבו רשימת כל בעלי הדירות, מכאן ועד איתור שלהם הדרך מתקצרת מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפות"ש -יש מספר נקודות שעלייך לקחת בחשבון:

1. האם הגג הוא משותף ? קרוב משפחה שלי מתגורר בבניין בדיוק כמו שלך (3 קומות +מספר דירות בקומת קרקע, 2 כניסות לבניין) וחלק מהגג שייך לדירות בקומה האחרונה.

2. לא כ"כ הצלחתי לראות היכן בדיוק הסדקים, אך בבניין כזה המים מחלחלים מהגג לתוך הרווח בין שני בניינים צמודים (2 הכניסות לצורך העניין)

3. אם הסדק הוא על הקיר ולא על הגג - התיקון הוא באחריותך בלבד כי קיר חיצוני של דירתך אינו מוגדר רכוש משותף (ראה ערך התקנת צלחת לווין על קיר חיצוני)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

קיר חיצוני הוא רכוש משותף. כל בעלי הדירות מחוייבים בתיקונו .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה שהקיר הוא רכוש משותף אני מבין. השאלה איך "מכריחים" אותם להשתתף?

עריכה: מצאתי כמה מקומות באינטרנט שבהם מוזכר שוועד הבית חייב לטפל בזה ע"פ חוק.

http://www.kehilot.co.il/ArticleDetails.asp?ArticleID=734

אני אלך שוב להציק לוועד ואדרוש שיעזור לי בזה.

אני גם אתלה בלוח מודעות בלובי מכתב שבו אסביר על הרטיבות והעובש בדירה שלי שנובע בגלל הסדקים בקיר החיצוני. במדעה גם אבקש מדיירים נוספים שיש להם בעיה דומה לדווח לוועד על מנת לאחד את טיפול הבעיות.

עריכה אחרונה על ידי fixxxer
פורסם

ככל הנראה תצטרכו להעמיד פיגומים או סנפלינג ולבצע איטום.

אם לא נכנסים לסשן של חציבות, מילויים וכד' - החומר שאפשר להשתמש בו (ובטח יש עוד אופציות שלא עולות לי כרגע בראש) הוא "סופר גמיש" של נירלט.

זה סוג של חומר, כמו גומי, מאוד צמיגי, שניתן ליישם באמצעות רולר או התזה (אני עבדתי איתו עם רולר כמה פעמים).

החומר בעל יכולת גישור של סדקים עד 2 מ"מ (זה ה-מ-ו-ן), עמיד בפני קרינת UV ומאפשר מעבר של אדי מים מהקיר החוצה.

החומר לא זול - פח של 20 קילו עולה כ 400 ש"ח (כל קילו מכסה כ 1 מ"ר).

http://www.nirlat.com/product/?product_name=%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8+%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%A9+%D7%97%D7%9C%D7%A7

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...