Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני שלושה וחצי שבועות הלכה לעולמה הB4 2008 האהובה שלי בתאונת טוטאלוסט. ככה הסתיימו שנתיים וחצי עם הרכב שהתאים לי כמו כפפה וענה על כל הצרכים שלי בצורה המיטבית. החסרון כמובן הגיע בצריכת הדלק הגבוהה (1 ל7 בעיר), אבל נהנתי מכל לגימה ולגימה.

לאחר התאונה חיפשתי עוד רכבים שיכולים לענות לי על כל הצרכים. בכל זאת, הזדמנות לשנות. אחרי בחינות וחיפושים באינטרנט הגעתי למועמד אחד בלבד - האאודי A6 2006 3.2 קוואטרו. מבירור והתייעצות בפורום הבנתי שעלויות האחזקה כפולות ואף משולשות מהסובי, וירדתי מהעץ. לבסוף אף שקלתי רכב אצ'בק קטן ויפה שעם קיפול מושבים אוכל למלא אותו בציוד, ומכל המבחר האיביזה 2013~ היחידה שקרצה לי.

ב21 יום האחרונים התניידתי בניסן מיקרה צורה חדשה, מנוע 1.2 גיר רציף שקיבלתי מהביטוח. עם כמה שהרכב הזה אמור להיות חסכוני הוצאתי ממנו 1 ל11 בסיכום כאלף קילומטר משולב (יצרן מדבר על 17~ משולב). אף על פי שהרכב זריז והפתיע באחיזת כביש (כשהאספלט אחיד) היה מוזר לחזור להנעה קדמית. בכל חניה בים עם קצת חול צריך לחשב מהלכים ולקוות לטוב. קטע מלוכלך באבנים על הכביש ונדמה שאתה עומד להתעופף. מקרה של מדרכה לא גבוהה שהרכב סירב לטפס גם שהדבקתי את הדוושה לרצפה (פשוט עמד באדישות). מצב שהסובי כבר היתה מטפסת בו על המדרכה וגם על הבניין שאחריה.

הבנתי שהנעה קדמית זה לא בשבילי - איביזה אווט. האופציה המוכרת והאהובה, והשתיינית - אין.

שלשום, יום לפני שהייתי צריך להחזיר את המיקרה שותטטי כהרגלי ביד2, וכאילו בהזמנה גיליתי מודעה חדשה של B4: שנת 2009, יד ראשונה, 132K ק"מ, דגם TOP עם 6 כריות אוויר (אצלי היו 4), בקרת יציבות (לא היתה לי), GPS עם מצלמת רוורס (זה כן היה), תפוח גרירה (לא היה) ועוד תוספות שלא היו לי כמו שליטה מההגה, AUX, כיסא חשמלי והתוספת הגדולה מכולן... ברכב מותקנת מערכת גז! וכל זה פה בחיפה בסוכנות סובארו שכבר רכשתי ממנה רכב בעבר :-D

רק חסר הסאן רוף שהיה לי בקודמת, וזה שהיא בצבע לבן פנינה במקום שחור. ניחא!

אף על פי שכסף מהביטוח אקבל עוד כחודשיים שלוש, לא חשבתי פעמיים ובוקר למחרת עם החזרת המיקרה התייצבתי בסוכנות והלכתי להתרשם. סוכם שטרם הקניה הסוכן בודק ומטפל בברקסים (היו קצת שריקות), עושה טיפול קטן, שם מצבר חדש ומתקין לי דיבורית בלוטוט'. כל זה ב8K ש"ח פחות מהמחיר ההתחלתי שביקש, וכ3K פחות מהמחירון שאקבל על ה2008 :-o. שילמתי מקדמה והוא התחיל לעבוד על הרכב.

הבוקר השלמתי את הקניה ויצאתי לנסיעה חופשית ראשונה. היעד: למלא את מיכל הגז בדור אלון בצ'ק פוסט (הבנתי שרק שם ובתחנה קרובה בשם תפוז אפשר לתדלק גז בחיפה?). מזל שהיה שם בחור שהסביר לי מה צריך לעשות :lol:

התכנון שלי הוא לנסוע כמה שיותר על גז, ככל שניתן להמנע מבנזין. מחיר הגז כמחצית מחיר הבנזין, עם קיזוז היעילות הנמוכה במעט של הגז מול הדלק לדעתי אגיע למצב של כ45-40 אחוז חיסכון. נתון משמעותי מכל בחינה, בטח בהתחשב בזה שלא שילמתי כ8K על התקנת המערכת, והחיסכון שלי הוא מיידי :-P

רכשתי את השרידים של הרכב הקודם והחלקים עומדים גם לרשותי, אני שוקל לפרק ממנו את הסאן רוף (הרכבה מקומית) ולהרכיב בחדש. כמובן על ידי מישהו מקצועי, ועם אישור ברשיון. גם את הצמיגים אחליף מהקודם - גודייר F1 מצויינים בני שנה מול רביעייה סינית שמורכבת בחדש. אולי גם כמה פלסטיקים אם יתגלו כשמורים יותר :-)

לגבי הצבע? שוקל לעשות פלסטידיפ ולהחזיר את השחור לעיניים 8)

hse7.jpg

אז זהו חברים. אעדכן לגבי התפתחויות אם יהיו.

תודה רבה לכל מי שעזר בייעוץ ועם סיבוכי התאונה.

יקי

עריכה אחרונה על ידי djyakini

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

5.5K ש"ח. הרכב נמצא עכשיו בתהליכי פירוק במוסך של חבר. החלקים ימכרו במשך הזמן והוא יקבל מכל מכירה אחוזים.

BMW E92 8)

פורסם

תתחדש ,

דוקא אני נרתע לקנות רכבים שמותקן בהם וו גרירה - אף פעם לא יודעים מה הרכב גרר אחריו ואיך , תמיד יש לי בראש את הערסים בהרצליה שנכנסים עם חצי רכב למים כדיי להוריד/להעלות בנוחות את האופנוע ים ...

פורסם

תתחדש!

למה החלק האחורי של הרכב כל כך נמוך ביחס לקדמי? או שככה זה אמור להיות?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

אממ.. בגלל המיכל גז של 68 ליטר? האמת שזה נראה ככה בעיקר בגלל הזווית. במציאות זה נראה נורמאלי לגמרי.

עוד תמונה שיש לי מזווית טיפה שונה, אפשר כבר לראות שזה בסדר

ngk3n.jpg

אגב מיכל הגז, הוא יושב במקום הצמיג הרזרבי ואינו גורע מנפח תא המטען.

הצמיג עם הכלים יושב כרגע במחסן, וקיבלתי קומפרסור חביב של סובארו למקרה של פאנצ'ר.

wwave, תודה רבה :-)

rk1, אכן, תודה :-P

m1011409, ניתן לו כמה ימי נסיון :wink:

Emanuel5, לא חשבתי על כך, אבל הרכב תקין לגמרי כך שגם אם כן.. :roll:

עריכה אחרונה על ידי djyakini

BMW E92 8)

פורסם

תתחדש ותהנה!

לדעתי הלבן דווקא יותר יפה מהשחור. על הרכב הזה הלבן פנינה של סובארו יושב ממש ממש יפה.

מאחל לך המון נסיעות נעימות ובטוחות עם הרכב החדש.

פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות.

הרכב נראה שמור מאוד - לדעתי חבל להרוס את הצבע כי לטעמי הצבע הזה עושה את הסובארו ליותר יפה (לא בגלל ששלי גם בלבן :twisted:).. תעשה ווקס טוב ותהנה מהצבע.

לגבי הגג, תנסה לפנות ל ש.א. סביר במושב גנות - אלו שהתקינו את הגג ברכבך הקודם.. לדעתי יש להם ניסיון גדול אחרי אלפי B4, ובנוסף תוכל לקבל אחריות על ההתקנה.

בהצלחה!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אחלה רכב, לדעתי אתה קצת מגזים עם העניין שאין תחליף ראוי וההשלכות של המיקרה על פני הנעה קדמית.

הצמיגים במיקרה כמו של אופניים, אם תקח רכב הנעה קדמית עם צמיג כמו בסובארו וESP, תקבל רכב שאוחז לא רע בכלל.

ברשותי גם סובארו B4 והרכב אכן אוכז, דווקא אהבתי שאין לו את ה ESP כי אפשר להשתובב קצת(המצאתי מילה?) להבדיל מספיריט שגם יש לי ששם אי אפשר לנתק לחלוטין את הESP וזה מציק.

אחלה רכב, סע בדרכים טובות ולבן פנינה זה הצבע הכי יפה על הB4 הזאת לדעתי

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...