Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב 6 שנים שהרכב שלי (מרצדס C240 משנת 98 ) ברשותי מערכת המיזוג החלה להיות יותר ויותר בעייתית. כשנה לפני שהרכב נקנה הוחלף המדחס במדחס משומש ומרגע הקנייה החלו בעיות. בתחילה זה היה מילוי גז פעם בשנתיים, לאחר מכן פעם בשנה וכיום כל הגז דולף כבר לאחר פחות משבוע. במזגן בוצע טיפול אטימה בדליפות לפני כשלוש שנים אך עדיין ההגז נעלם כל שנה. טכנאי המזגנים שטיפל ברכב שלי טוען שהדליפה היא כנראה מהראדיטור הפנימי אך בפעם האחרונה שבדק באמצעות רחרחן את האוויר שיצא אל חלל הנוסעים לא התגלו סמני דליפה (וזאת אע"פ שכל הגז דולף לאחר פחות משבוע). היום (שבועות) באיזור המרכז מד החום החיצוני ברכב הראה 49.5 מעלות ואישתי החליטה כי מצב זה אינו יכול להמשך וחייבים לטפל במזגן או בבעל...

הדילמה שלי היא כזאת. החלפת המעבה אינה טריוויאלית ודורשת פו"ה של לוח השעונים, הדבר מייקר את העבודה ומדאיג אותי שפלסטיקים ישנים ישברו בזמן הפו"ה. טיפול הכולל הגל, החלפת הראדיטור הפנימי בחדש, החלפת אטמים/שסתומים ומילוי גז אמור לעלות בסביבות 5 אש"ח ואני מוכן לבצע זאת.

אלא מה, אני רוצה להיות בטוח לחלוטין כי זו הבעייה והיא לא תחזור, אני לא מוכן להשקיע סכום כזה ולגלות כי אין לי מזגן אחרי שנה. אני מחפש טכנאי מזגנים ממש מקצועי באיזור המרכז שיכול לוודא כי רק זו הבעייה, לבדוק את כל מערכת המיזוג, לבדוק את תקינות החלפת הראדיטור הפנימי, לבצע את מילוי הגז ולהתחייב כי התקלה לא תחזור.

מישהו מומלץ?

פורסם

עמוס מזגנים בבני ברק בדיוק. הכתובת בשבילך מבחינת איבחון ומתן אפשרויות לתיקון/שיפור המיזוג

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחרי חצי שנה שהתרוצצתי בין כל מיני.... כי המזגן ברכב שלי עבד לסירוגין הגעתי לעמוס. עוד לא הספקתי לפתוח כרטיס עבודה, והם כבר עלו על התקלה.

החליפו ממסר למשומש בעלות של 300 ש"ח שעובד כבר 3 שנים.

בפעם הבאה, כאשר יחידה אחורית הפסיקה לעבוד ישר באתי אליו. ושוב בתוך שניות מצאו את הבעיה.

הוחלפו חוטי חשמל שחיברו את היחידה למצבר בעלות של 96 שקלים .

עוד אומרים כאן שעמוס לא זול ...

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מחזק עמוס מזגנים איש מקצוע מעולה ואמין.

נכנסתי אליו עם תקלה ברכב שלי (יבוא אישי) ששלושה אנשי מיזוג אוויר הרימו ידיים וטענו שיש בעיה מהמחשב מנוע.

עמוס עלה על הבעיה אחרי בדיקה מדוקדקת, ולבסוף התעקש שאשלם לו רק בעוד כמה ימים אחרי שאוודא כי התקלה לא חזרה. והמחיר היה בגדר בדיחה.

מומלץ בחום (קור).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

חיים, אתה בבעיה.

לא כול החשמלאים/מזגניסטים אוהבים סוג זה של עבודה קרי החלפה המאדה אשר כרוכה בפירוק הדשבורד וכול מה שמסביב.

איזה כייף לי :)

פורסם
מחזק עמוס מזגנים איש מקצוע מעולה ואמין.

נכנסתי אליו עם תקלה ברכב שלי (יבוא אישי) ששלושה אנשי מיזוג אוויר הרימו ידיים וטענו שיש בעיה מהמחשב מנוע.

עמוס עלה על הבעיה אחרי בדיקה מדוקדקת, ולבסוף התעקש שאשלם לו רק בעוד כמה ימים אחרי שאוודא כי התקלה לא חזרה. והמחיר היה בגדר בדיחה.

מומלץ בחום (קור).

באיזה רכב מדובר ומה היה הפתרון של התקלה ?
פורסם

אני יודע מרק, ועדיף. אם בעל המקצוע אינו בטוח כי יוכל לבצע זאת מוטב שלא יבצע זאת.

הכל מקרה בשיחת הטלפון עם עמוס הוא שאל אם הדשבורד במצב תקין (לא יבש או סדוק) וכשאישרתי זאת הוא אמר לי כי עלות הפו"ה בלבד היא 2000 ש"ח.

פורסם

חיים, אתה אומר שמקור הדליפה לא נמצא ב 100%.

תגיע עם הרכב ותבקש שיחפשו מהיכן הדליפה, ללא הכוונה כלשהי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

הייתי ביום ג' (לפני 4 ימים) אצל עמוס מזגנים לבדיקה ומאוד התרשמתי מהיכולות שלהם. בבדיקה עם רחרחן (שונה מאלה שראיתי בעבר אצל טכנאי מזגנים קודמים) התגלה כי הדליפה היא מהראדיטור החיצוני (המורכב לפני ראדיטור המנוע) ולא הפנימי כפי שחששתי, מדהים אותי שב 4 בדיקות הקודמות זה לא התגלה!

עמוס הציע לי טיפול מלא הכולל את החלפת הראדיטור ומילוי גז ב 2000 ש"ח בתוספת מע"מ, הטיפול לדבריו נמשך מספר שעות. כששאלתי אותו איזה ראדיטור יורכב הוא אמר כי הוא אינו בטוח כי הוא עדיין לא מוצא אותו אך כנראה מדובר על ראדיטור תחליפי סיני והוא אינו אינו עומד להיות אחראי למצב מערכת המיזוג לאחר ההחלפה עקב טיפול האטימה שבוצע. התרשמתי כי הוא רציני, מקצועי והוגן ושילמתי עבור הבדיקה כ 200 ש"ח.

נסעתי לטכנאי המזגנים שביצע לי את האטימה הכושלת, הוא נראה מאוד מתפלא אך הציע לי את הטיפול ב 1800 ש"ח בתוספת מע"מ וטען כי העבודה מאוד מורכבת עקב פו"ה הראדיטור.

קפצתי אל המוסך שלי (מוסך רם) הממוקם רחוב ליד וביקשתי עצה, משה אמר כי הם יכולים לבצע את כל התיקון במחיר של שעת עבודה (250 ש"ח בתוספת מע"מ) ועלות הראדיטור (כ 1000 ש"ח לתחליפי סיני). הסכמתי מייד (אני מעדיף לבצע את כל הטיפול במקום אחד מאשר במספר מקומות נפרדים שיפילו את האחריות אחד על השני), פירוק הראדיטור נמשך פחות מ 10 דקות (שליפת מספר חלקי פלסטיק, פירוק מגן מנוע, פירוק גשר עליון, מאוורר ועוד כ 4 ברגים מלמטה) ואכן, סימני הדליפה נראו בעיין מתחת למאורר החשמלי הימני. 20 דקות לאחר מכן הגיע הראדיטור התחליפי הסיני והתגלה שהוא אינו תואם (מיועד לדגמי 99 ללא חיבור למאוררי העזר ההחשמלים). לאחר לא מעט טלפונים נמצא ראדיטור תואם בעלות של 2000 ש"ח בתוספת מע"מ (גרמני OEM של מרצדס, המקורי עולה כש 6 אש"ח בכלמוביל) ותוך שעה הוא הגיע. ההרכבה נמשכה זמן דומה ולאחר מכן בוצע וואקום ומילוי גז חדש.

בבדיקה לאחר מכן הופיעה שוב הבעייה כפי שקרתה בפעם הקודמת בה מולא הגז, לחץ הגז עולה מספיק (כפי שנמדד במכשיר המילוי) כדי שמחשב הרכב יפעיל את מאוררי העזר ההחשמלים ויתחיל לקרר אך דבר לא קרה, לאחר כחצי שעה של עבודה לפתע המזגן החל לעבוד ולא נמצאה הסיבה לתקלה.

בקשתי מאשתי כי תפעיל את המזגן באופן קבוע בזמן הקרוב כדי לגלות אם התיקון הצליח (כל הסיפור הזה הוא באשמתה אחרי הכל:wink:) ובנתיים הכל בסדר. אעדכן אם יתגלו הפתעות חדשות.

מסקנות:

-עדיף לשלם הרבה על ביצוע בדיקה לפני טיפול כל כך יקר, חסכתי את החלפת הראדיטור הפנימי בחדש בעלות של 5 אש"ח ללא צורך. למרבה הצער ברוב המוסכים מתקנים את מה שהם חושבים כתקול ואם הטיפול לא מצליח מתוקן דבר אחר ללא כל זיכוי על העבודה שנעשתה ללא צורך.

-עדיף לפנות לבעל מקצוע איכותי בפעם הראשונה מאשר לשלם מספר פעמים על אותו תיקון שלא מצליח, עלויות האטימה הכושלת והוספות הגז השנתיות היו גבוהות מעלות החלפת הראדיטור.

פורסם

בקיצור, קרה לך בדיוק מה שקרה לי - אחרי מספר מוסכים שלא הצליחו לאבחן את הבעיה ורצו להחליף חלקים על עיוור הגעת לעמוס....

וזה שבסוף ביצעת את העבודה במוסך אחר לא מבטל את חשיבותה של השקעת 200 ש"ח לאבחון נכון.

פורסם

אני מקווה שמה שעשו יצליח ויהיה תקין. כל או אחרת, למסקנות הייתי מוסיף כי אחרי שפנית לבעל מקצוע רציני לאבחון ומציאת הבעיה שאחרים לא מצאו, כדאי לתת לו לבצע את התיקון, במיוחד כאשר יש בטחון באיכות והידע (ראה את רצף ההמלצות שקיבל).

עמוס סייע לי כמה פעמים בעבר בתקלות מיזוג, פעם 'ויתר' על עבודה כדי לחסוך לי תשלום מיותר (שהוא יקבל) ושלח אותי למקום אחר כאשר התקלה היתה בבורר המהירויות. גם אם אינו מהיותר זולים יש לי אמונה ובטחון מלאים באמינות, יכולות ובאיכות עבודתו ושל הצוות שלו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ממה שהבנתי, עמוס לא רצה לתת אחריות על מערכת המיזוג בגלל איטום שמישהו אחר ביצע לפניו, לא היה ברור איזו תוצרת של רדיאטור הוא יתקין (גם לא כל כך מהר מצא רדיאטור) גם המחיר היה לא זול עבור רדיאטור כנראה סיני. בסוף שולם אותו המחיר עבור רדיאטור גרמני במקום אחר (המוסך הקבוע שמטפל ברכב) שכנראה גם נתן אחריות על הכל. אם העבודה בוצע בצורה הנכונה, הכל הגיוני.

• תוכן חדש...