Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו P1800

יעקב סימל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו כמה וולבו המלאך שהסתובבו פה (לפחות בשנות ה-80)

אבל שנים ארוכות שלא ראיתי אחת. מעניין כמה מהישראליות שרדו

ובעניין דומה, הייתה גם 262C של מנהל מלון השרון בזמנו, כסופה עם גג שחור ומושיבי עור שחורים. מה עלה הגורלה?

פורסם
מאוד מפתיע לראות רכב כזה ישן עם דיסקים.

בהצלחה בשיפוץ.

לי יש אלפא גוליה משנת 1966 עם בלמי דיסק בכל הגלגלים

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם
מאוד מפתיע לראות רכב כזה ישן עם דיסקים.

בהצלחה בשיפוץ.

שלום

בשנת 1961 יוצרה הדופין גורדיני אם בלמי דיסק בכול 4 הגלגלים קדמי ואחורי,

ולאחר מיכן הרנו 8 , 10 , קארוול [פלורידה] המשיכו את המשורת ממש לא ולוו

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
היו כמה וולבו המלאך שהסתובבו פה (לפחות בשנות ה-80)

אבל שנים ארוכות שלא ראיתי אחת. מעניין כמה מהישראליות שרדו

ובעניין דומה, הייתה גם 262C של מנהל מלון השרון בזמנו, כסופה עם גג שחור ומושיבי עור שחורים. מה עלה הגורלה?

אני מכיר אישית שתי וולבו המלאך ישראליות ותיקות במצב נסיעה (ואת הנהגים שלהם) , אפילו זכיתי לנסוע באחת מהם..הדגם עם ההילוך החמישי החשמלי, באמת רכב שרץ יפה :)

למיטב ידיעתי , שניהם לא הגיעו בשנים האחרונות למפגשים או פעילות כלשהי של אחד מהמועדונים, מעדיפים להישאר ככה. אחת חודש לה הרישוי לפני שנתיים אחרי עמידה של כמה שנים, השניה עם 120,000 קילומטרים מקוריים עם הסטוריה מלאה, רכב חדש ומקורי להדהים...

"אלה שרוקדים נראים משוגעים בעיני אלה שלא שומעים את המוזיקה" :turn-l: תבקרו..הסיפור של רכב האספנות הראשון שלי... VW BUS 1978 [url]http://www.wix.com/omergart/nirvw/page-1#!__page-1/my-car[/url]

פורסם
לי יש אלפא גוליה משנת 1966 עם בלמי דיסק בכל הגלגלים

ולי היו וולבו 121 ו-122S, מהשנים 65-66 ובשתיהן דיסק מקדימה

פורסם

בלמי דיסק הגיעו למכוניות מעולם התעופה.

יתרונם העיקרי הוא פיזור חום עדיף בהרבה מזה של בלמי תוף, ויכולת עצירה שווה ללא קשר למצב הבלאי של רפידות הבלם, מאחר ואין צורך במנגנון כיוונון כלשהוא.

בנוסף, התקנת חיישני ABS קלה בהרבה במכוניות בעלות בלמי דיסק.

הסיבה העיקרית שמנעה שימוש נרחב בהרבה בבלמי דיסק בשנות ה 60' היה איכות נוזל הבלמים.

בשל המבנה שלהם, בו יש קשר כמעט ישיר בין בוכנת הבלימה (קאליפר), בניגוד לבלמי התוף בהם הבוכנה רחוקה מהנוזל, נטה נוזל הבלמים לרתוח במאמץ ולאבד מיעילותו, ורק כשהחלו להופיע נוזלי בלימה (זה אינו שמן !) באיכות גבוהה יותר, החלו כל היצרנים להשתמש בבלמי דיסק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...