Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צריך עזרה במציאת הגנה מזרם גבוהה ברמקולים .

פיוז / נתיך / נגד משתנה אשר מספק התנגדות עולה באום , ומגביל זרם , מסוג PTC - PPTC

הרמקול מוגדר לפעול בהספק עד 25W , התנגדות 7 אום מתח 12V מקסימום זרם 2A (נתון אידיאלי)

המגבר מסוגל לספק מתח מקסימלי 25-30V - יש להגן על הרמקולים מכך .

ע"י פיוז / נתיך / נגד מהיר FF , אשר יגיב מייד .

הערה – לא לחישוב - הזרם והתנגדות משתנה עם שינוי התדרים והעוצמה (מתח ).

להתייחס כאילו ההתנגדות קבועה (אידיאלי) , והזרם עולה על ידי הגברת המתח מכפתור המגבר

נתוני הרמקול – AR-6 התנגדות - 7 אום – הספק 25W – אפשר בפיק רגעי עד 30W .

ב 9V – מדידה ע" רב מודד מחובר להדקי הרמקולים במקביל מתחילה תנועה מוגזמת של הוופר .

צריך הגנה החל מ 10V – או זרם מעל 1.6A/1.8A – ע"י פיוז/נתיך בעל פעולה מהירה . FF .

ערך הרכיב הנדרש כ - 30V-50V אשר מעל זרם 1.6A/1.8A – יתחיל לספק התנגדות מהירה .

וב 12V יספק התנגדות של לפחות + 1 אום ., אפשר יותר .

וב 14V יספק התנגדות של לפחות + 2 אום . אפשר יותר

וב 20V יספק התנגדות של לפחות + 10 אום , וכו'

קראתי קצת וראיתי דוגמאות של נתיכי הגנה - PTC - PPTC בעלי זמן תגובה מהירים .

לדעתי עדיף נתיך עומס , המרים התנגדות ולא קוטע זרם .

אין לי ידע בקריאת מפרט טכני של רכיב זה - כגון

מהירות פעולה / זמן תגובה – רצוי מהר מאוד FF .

תחילת פעולת הרכיב – מתח / זרם החל מ 10V או 1.6-2A .

בכמה אום מעלה במתחים שונים .

התנגדות פנימית עצמית לפני תחילת העבודה – רצוי עד 1 אום ופחות .

אודה לעזרה במציאת רכיב מתאים .

אייל .

קרוסאובר קנווד 025.jpg

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

לחבר שלום,

בעזרת איזה ציוד ביצעת את המדידות ?

מנסיוני הרכיב המתאים להגנה על הרמקולים הוא פוליסוויץ' (פוליפיוז). קח בחשבון שהרכיב יחסית מאוד איטי ולא לינארי בהשוואה לפיוזים סטנדרטים מכול סוג שהוא ולא כפי שרשמת.

לפני זמן מה בניתי מעגל לבחינת תכונות של פוליסוויץ' ללא דף נתונים, תוכל להתרשם מהרכיב והסבר קצר על אופן הפעולה של הרכיב בעמוד הפייסבוק של אגודת חובבי הרדיו בישראל.

הפירסום תחת השם מרק מצגר "חידון האלקטרוניקה הגדול !" (דפדף בעמוד בקישור המצורף).

https://www.facebook.com/groups/353267071379649/

הבחירה של פוליסוויץ' המתאים לנתוני הרמקולים שלך מתוך דפי הנתונים של הייצרן היא יחסית פשוטה ואם תחליט ללכת בכיוון של פוליסוויץ' אין לי שום בעיה לבחור או להדריך אותך כיצד לבחור פוליסוויץ' מתאים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק - אין לי פייסבוק . האם אפשר להשיג את המאמר בדרך אחרת .

המדידות התבצעו עם מד מודד + נתוני יצרן .

אחרי מספר מדידות וחישוב , רכזתי את הנתונים והגעתי לממוצע נדרש .

המדידות שנרשמו להגנה ( סף התחלת בעיות ) להספק הרמקולים .

מקסימום מתח המגיע לרמקולים - 10V - AC

מתח מקסימלי של הרכיב - מעל 20V - AC

מקסימום אמפר - 1.7-2A .

מקסימום הספק - 20-25W .

התנגדות - 7 אום - ממוצעת - להתייחס אליה כקבועה .

הרכיב צריך להיות בנתונים הללו .

מתח מקסימלי של הרכיב - מעל 20V רצוי רכיב שיעמוד ב 25V ליתר ביטחון ( אפשר רכיב אשר מגיע גם ל 60V )

החזקת זרם לפני פתיחה - 1.5A

דרישת חסימה של אמפר החל מ - -1.7-2A - אפשר שיתחיל יותר נמוך 1.5A .( הוספת התנגדות החל מ 1.5A ).

הוספת התנגדות מהחסימה - לפחות 1 אום ב 2A ויותר .

זמן תגובה - מתחת לשניה .

מעבר מינימום הספק - 25W - הרכיב צריך לעמוד בהספק הנ"ל .

FBR_30V_PPTC_Resettable_fuse.jpg_250x250.jpg

ראיתי כאן מספר דוגמאות - אני מסתבך בקריאת הנתונים , נראה לי כי הם לא עומדים בהספק של 25W .

א - http://www.littelfuse.com/products/resettable-ptcs/radial-leaded/usbr.aspx

ב - http://www.alibaba.com/products-directory/recommended-resettable-resistors-fuses.html

ג - http://www.rfeinc.com/pdf/04/01/C5ED05%20FSMD%202920%20Series%20-%20Surface%20Mount%20PPTC.pdf

ד - http://il.mouser.com/TE-Connectivity/Resettable-Fuses-PPTC/TRF600-Series/_/N-1yzs6iiZaxfytZ1yzt1zb

ראיתי עוד סוגים

א - http://www.ebay.com/itm/231176042056?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649#ht_3303wt_986

ב - http://ie.farnell.com/littelfuse/0452002-nrl/fuse-antisurge-smd-2a/dp/9922369?MER=i-9b10-0000146042422829.jpg

תודה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אני לא התייחס בשלב זה למדידות שביצעת ולבקשות מכיוון שצריך להכיר קצת יותר לעומק את הנתונים והמאפיינים של הרכיב פוליסוויץ'.

1. ההספק בוואטים ( PD) הנתון בדפי הנתונים של ייצרני הפוליסווי'ץ הוא נתון אינפורמטיבי ואינו בעל משקל לבחירת הרכיב. הנתון מתייחס להספק שהרכיב מפזר בזמן שהרכיב עובר ממצב של התנגדות נמוכה להתנגדות גבוהה או במילים פשוטות הרכיב נכנס למצב הגנה על המעגל שאליו הוא מחובר.

הערך PD ניתן לחישוב בקירוב רב על ידי הכפלת הזרם I-TRIP בריבוע X ההתנגדות המקסימלית R1-MAX.

2. לא קיים פוליסווי'ץ עם זמן תגובה של 1 שנייה ליישומי הגנה על רמקולים. הרכיבים בעלי זמן תגובה נמוך של 1-3 שניות הם

מיועדים ליישומי רשתות טלפון והם בעלי התנגדות גבוהה מאוד של 3-20 אוהם.

שים לב לנתון הבאים:

בדפי הנתונים מופיע הנתון - Time-to-trip בשניות כאשר הזרם הזורם דרך הרכיב הוא פי 5 מהזרם ההחזקה I-HOLD כלומר אם בחרנו בפוליסוויץ' שזרם ההחזקה 1 אמפר רק כאשר הזרם יהייה 5 אמפר הרכיב יעבור תוך מספר שניות המצויין בדפי הנתונים למצב הגנה.

3. למרות כול מה שכתבתי יש מצב נוסף של הרכיב שהוא התחום שבין I-HOLD ל-I-TRIP. בתחום הזה אם הזרם עובר את הערך I-TRIP ההתנגדות של הרכיב עולה ולכן גם הזרם שמסופק למעגל יורד אבל בזמן בחירת הרכיב אסור להסתמך על התחום 'האפור.

התעייפתי :wink:.

אני מנסה לכתוב תקציר מנהלים על התכונות של הרכיב אך כול רגע עולה לי נתון נוסף ששכחתי להסביר לכן החלטתי לבחור עבורך רכיב מתאים.

משפחת הפוליסוויצ'ים הנקראת RXE או RXEF (ללא עופרת יענו יירוקים) תוצרת חברת Raychem או TE מתאימה ליישומי הגנה על רמקולים.

מכיוון שציינת שההספק RMS של הרמקולים שלך הוא 25W והעכבה 8 אוהם נבחר ברכיב REX110 או RXE090.

איך הגעתי לזה כול כך מהר ?

מחלקים את ההספק RMS בעכבה הנומינלית של הרמקול ומוציאים שורש ריבועי.

25/8=3.125.

שורש של 3.125=1.76 אמפר. שזה הזרם המקסימלי המותר שיזרום דרך הסליל של הרמקול.

** הבחירה של הרכיב מקורבת ומנסיוני זה מספיק טוב לצרכים שלך.

בהמשך נלמד איך להוסיף לד או מנורה שתאיר כאשר הפוליסווי'ץ עובר למצב הגנה וליישם זאת ניתן בצורה

פשוטה.

TE_Connectivity___Raychem-RXE110-AP-datasheet.pdf

TE_Connectivity___Raychem-RXE090-2-datasheet.pdf

פורסם

אייל,

מצורף הפירסום שלי בפייסבוק.

בתמונות ניתן לראות שלושה פוליסוויצ'ים בעלי ערכים שונים כאשר לשני פוליסוויצ'ים חיברתי במקביל לד ולשלישי חיברתי מנורת חוט להט.

המעגל נועד לבחינת תכונות של פוליסוויץ' (PPTC) ללא דף נתונים מסודר בצורה מקורבת או/גם הדגמה של עיקרון הפעולה של הרכיב. עיקרון הפעולה: ברגע שהזרם שנצרך על-ידי המנורה שאליה מחובר בטור הפוליסוויץ' עולה על ערך I-TRIP הפוליסוויץ' מתחיל להתחמם ולכן ההתנגדות שלו עולה ובשלב מסויים הפוליסוויץ' נהפך להיות התנגדות גבוהה מאוד של פי-10 מההתנגדות הנומינלית בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס ואז המנורה כבית. במעגל הוספתי לד חיווי אשר נדלק כאשר ההתגדות של הפוליסוויץ' עולה לערך מקסימלי והפוליסוויץ' נמצא במצב TRIP כלומר כול המתח נופל על הפוליסווי'ץ ואז הלד נדלק. בפועל בניתי מעגל להגנה על הרמקולים עם מנורת חוט להט (ניתן לראות בצילום) המחוברת במקביל לפוליסוויץ'. כאשר הפוליסוויץ' עובר למצב הגנה המנורה מתנהגת כמו PTC ומאפשרת זרימה של זרם מסויים לרמקולים מבלי לנתק אותם לחלוטיין. בתמונה האחרונה ניתן לראות שהפוליסוויץ' נכנס למצב של הגנה (התנגדות גבוהה מאוד) והמנורה כבית ורק זרם החזקה של 40 מיליאמפר זורם בצורה תמידית דרך הפוליסוויץ'.

זרם של 300 מיליאמפ&#1512.jpg

IMG_20140513_125113.jpg

פורסם (נערך)

מרק אתה גדול - כל הלילה שיחקתי בחישובים וניסיון להבין את הגנת המנורה PTC ברמקולים .

בבקשה פעם הבאה תכתוב בתשובה הראשונה - אייל לך לישון - מחר אני מארגן לך תשובה .

החישובים שלך נכונים , זה בדיוק דרישות הסף .

אלה הרכבים/רכיבים שצריך , ואתה עוד שיפרתה את הרעיון עם המעגל המקביל .

הוםפה - מרק יש נתונים של פוליסוויץ אשר נותנים את ההתנגדות בתחילת ה I-TRIP .

כגון ב 2.2A I-TRP - מוסיף 2 אום .

כך אפשר לדעת את התחום האפור בערך .

בין זרם ההחזקה I-HOLD , לזרם העבודה פעולה I-TRIP.

עכשיו אני צריך זמן לעבד את המידע , מבצע ריסט למחשבה שלי .

תודה אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

בצעתי שוב מדידות בעבודה רציפה של המגבר והרמקולים .

השמיעה במערכת היא בעוצמה די חזקה - זה הכייף .

המתח בשיא - כ 14V.

הזרם בשיא - כ 1.6A .

ההתנגדות משתנה לכן נמדדו שיאים .

כך שצריך פוליסוויץ PPTC שיאפשר עבודה נקיה ללא הוספה עד 1.6A .

יבצע I-HOLD עד 1.6A . ויתחיל להשתנות רק מעל נקודה זו .

מקסימום המתח בשיא אשר המגבר יכול לספק הוא 25V . אני משתמש מקסימום ב 14V .

האם כדאי להתאים רכיב של מקסימום 30-40V , כך אולי הוא יהיה עם טולנס /שינויים יותר טובים .

מאשר רכיב של 60-70V .

יש הגדרות - Multifuse Resettable Fuses - ו Cut Tape .

האם יש הבדלים בנייהם , או זו הגדרה כפולה דומה לפעולה - ראה קישורים ל רכיבים אשר לדעתי הנתונים מתאימים .

לא מצאתי את ההתנגדות שהם מייצרים בתחילת ה I-TRIP .

האם אפשר לדעת את התחום האפור בערך .

האם יש בנייהם המתאימים לדרישה -

א - http://www.uchidg.com/china-dip_30v_2_5a_pptc_resettable_fuse_polyswitch_ptc_devices_for_over_current_protective-1995943.html

ב - http://in.mouser.com/ProductDetail/Bourns/MF-RX160-99/?qs=sGAEpiMZZMsgjL4JkW1EEXuocB8HGulFCzG7sjLFDpo%3d

ג - http://in.mouser.com/ProductDetail/Bourns/MF-RX160-72-2/?qs=sGAEpiMZZMsgjL4JkW1EEQ3gnExm6D%2fW4p%2ftYgpdOfw%3d

ד - http://in.mouser.com/ProductDetail/Schurter/PFRA160/?qs=sGAEpiMZZMsgjL4JkW1EER6i%252bVXeKJMnEgXQYJAsI4M%3d

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מקסימום המתח בשיא אשר המגבר יכול לספק הוא 25V . אני משתמש מקסימום ב 14V .

האם כדאי להתאים רכיב של מקסימום 30-40V , כך אולי הוא יהיה עם טולנס /שינויים יותר טובים .

מאשר רכיב של 60-70V . -

מתח העבודה המקסימלי של הרכיב במקרה שלך יכול להיות ל-30 וולט וגם ל-60 או 72 וולט ואני לא רואה סיבה לחפש רכיב שיתאים דווקא למתח עבודה מקסימלי של 30 וולט

יש הגדרות - Multifuse Resettable Fuses - ו Cut Tape .

האם יש הבדלים בנייהם , או זו הגדרה כפולה דומה לפעולה - ראה קישורים ל רכיבים אשר לדעתי הנתונים מתאימים .

השם פוליסוויץ' הוא שם מסחרי השייך לחברת Raychem לכן חברות אחרות מכנים את הרכיב בשמות אחרים כמוMultifuse Resettable Fuses (אותה גברת בשינוי אדרת).

CUT TAPE - הכוונה שניתן לרכוש את הרכיב ביחידות בודדות כלומר הרכיב בדרך כלל מסופק בגליל מסחרי המכיל כ-1000-2000 פליסוויצ'ים והמוכר חותך עבורך כמה יחידות שאתה רוצה לרכוש.

לא מצאתי את ההתנגדות שהם מייצרים בתחילת ה I-TRIP . - גם לא תמצא כי הנתון הזה לא קיים בדפי הנתונים. מה שצריך לעניין אותך זה הקשר בין הזרם הזורם דרך הרכיב ולזמן שלוקח לרכיב לעבור למצב של התנגדות מקסימלית כלומר הרכיב מגן על המעגל שאליו הוא מחובר(ראה תמונה מצורפת).

האם אפשר לדעת את התחום האפור בערך .

הנתון שייצרן הרכיב מספק לגבי מה קורה בין I-HOLD או I-TRIP הוא שהרכיב עשוי להמשיך להיות במצב של התנגדות נמוכה או במצב של TRIP כלומר הטמפ' של הרכיב עולה וגם ההתנגדות עולה והוא עשוי להתייצב שום פעם במצב של התנגדות נמוכה מסויימת כלומר הרכיב לא נכנס עדיין למצב של התנגדות מקסימלית.

מעשרות בדיקות שביצעתי מתברר שבתחום האפור בין I-TRIP ל-I-HOLD בדרך כלל הרכיב נמצא במצב של I-HOLD לפרק זמן מסויים שמשתנה מרכיב לרכיב ובזרם שזורם דרכו והזמן יכול לנוע בין דקה ל-10 דקות עד אשר הרכיב עובר להתנגדות מקסימלית כלומר למצב TRIP.

אייל .

התקדמנו :wink:.

עדיין לא התייחסנו לטמפ' הסביבה שהינו נתון מאוד חשוב בבחירת הרכיב.

שים לב לנתון חשוב בדפי הנתונים. ישנם ייצרנים שנתוני הפוליסוויץ' בדפי הנתונים מתייחסים לטמפ' סביבתיית של 20 מעלות צלזיוס ואחרים לטמפ' של 25 מעלות צלזיוס ויש גם כאלה שהנתונים של הפוליסוויץ' מתייחסים לטמפ' של 23 מעלות צלזיוס.

11.JPG

untitled.JPG

פורסם (נערך)

מהסתכלות מהירה הפוליסווצ'ים בקישורים ב,ג,ד נראים דומים בתכונות שלהם לרכיב

RXE160 תוצרת TE ובהחלט אתה יכול לרכוש גם את הרכיב הזה. אני לא מתייחס לפוליסווצי'ים תוצרת סין או קוריאה בקישור א' מכיוון שיש לי ניסיון רע איתם.

אני אישית הייתי מזמין 3 פוליסווצ'ים ובודק איזה מהם מתאים יותר לדרישות שלך בכדי שהרכיב לא יעבור למצב הגנה מהר מידי כבר בעוצמת שמע נמוכה או לחילופין רק בעוצמת שמע מקסימלית לפרק זמן ארוך מאוד הפוליסוויץ' יעבור למצב הגנה והם:

RXE090

RXE110

RXE135

פורסם (נערך)

התקדמנו מאוד (זה מצבי עכשיו) :brickwall: תודה .

הרכיב/נתיך יותקן בגב הרמקול באזור חיבור חוטי הרמקול ( יש שם כיס עץ עם פטנציומטר ) עבודה בטמפרטורת החדר .

יש למטה 2 דפים של הוראות החברה עם סוג הפיוז המבוקש .

הרבה אנשים התלוננו על הגנת יתר מוקדמת + קטיעת צלילים נמוכים בעבודה הרגילה , והורידו את הפיוזים )

זה שם הפיוז -FNM-6/10 Bussmann 6/10 Amps | 250 Volts AC | Midget | Bussmann

http://www.allfuses.com/bussmann-fnm-6-10

attachment.php?attachmentid=383631&stc=1&thumb=1&d=1401652611fnm-6_10_bus_ele_fnm_15_100_220_21.jpg

ההתנגדות ב I-TRIP הבנתי - הרכיב תמיד מבצע מצב קטיעה ,הורדת זרם עי"י העלאת ההתנגדות באלפי אומים בנקודת הטריפ .(טריפ -טוב:wink:)

ולדעתי - מאחר ואני כנראה דפוק :lol: , אני חייב לבצע בדיקות בתחום האפור - בין I-HOLD ל I-TRIP , זה מעניין .

זמן התגובה של הרכיב חשוב - בין המרכבים יש שינויים במהירות תגובה , נראה לי כי יש מספר משפחות או דוגמאות .

איך אפשר לראות/לקרוא מי הרכיב המהיר ביותר ...בנתוני היצרן - האם יש הבדלים גדולים בכלל .

אני רוצה להתמקד בנתונים הללו -

I-HOLD עד -1.35-1.6A ובסביבות 30-70V - רצוי 30-40V

יותר נמוך לדעתי הזרם יקטע מאוד מוקדם , מאחר והשימוש הרגיל הוא ב 1.5A כל הזמן .

רשמתי את הרכיבים שהמלצת - האם הם נמכרים בארץ .

תודה - אייל .

מצאתי כאן פרסום לסוג הנתיך PPTC TE RXE160 וכתוב כי הוא מתאים לרמקולים .

so that the low resistance value is restored.Voltage ratings RN3460/62 - 60 volts;

the rest are 50 volts.Part No - RXE160Trip 4- Ohms - 23.0 wattsTrip 6- Ohms - 34.6 wattsTrip 8- Ohms - 46.1 wattsTrip Current - 2.40 amps

http://www.ebay.com/itm/RXE160-PTC-Fuses-Speaker-Protection-/310869525555?pt=AU_TabletAccessories&hash=item4861448433#ht_2566wt_1226

rn3466.pdf

נ תיכים 4.JPG

נתיכים  2.jpg

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

הרכיב/נתיך יותקן בגב הרמקול באזור חיבור חוטי הרמקול ( יש שם כיס עץ עם פטנציומטר ) עבודה בטמפרטורת החדר .

יש למטה 2 דפים של הוראות החברה עם סוג הפיוז המבוקש .

הרבה אנשים התלוננו על הגנת יתר מוקדמת + קטיעת צלילים נמוכים בעבודה הרגילה , והורידו את הפיוזים )

זה שם הפיוז -FNM-6/10 Bussmann 6/10 Amps | 250 Volts AC | Midget | Bussmann

http://www.allfuses.com/bussmann-fnm-6-10

attachment.php?attachmentid=383631&stc=1&thumb=1&d=1401652611fnm-6_10_bus_ele_fnm_15_100_220_21.jpg

אני לא אתווכח עם אודיופילים בקשר להשפעת הפיוז על איכות השמע וקטיעה של צלילים נמוכים.

על סמך דפי הנתונים של הפיוז בהחלט ייתכן שפיוז מסוג

FNM-6/10 Bussmann בתנאים מסויימים יישרף מוקדם ממה שאתה מצפה.

שים לב שהמדידות שביצעת לא תואמות או רחוקות מאוד מנתוני הזרם של הפיוז שמומלץ להתקין על-ידי הייצרן וגם מהבקשה שלך לפיוז מהיר או לרכיב מהיר מכיוון שהפיוז בתמונה הוא איטי.

עכשיו אתה מבין למה לכול אורך האשכול לא התייחסתי למדידות שביצעת.

האם אתה מתכוון להתקין גם פיוז רגיל וגם פוליסוויץ' ?

פורסם (נערך)

images?q=tbn:ANd9GcTrJfiC2qVIPJqmuDxPOGGaUbgKFErEWf1sHbtx2ggU9_gQKQBsP1RgtA

הרמקולים של Acoustic Research עד דגם AR-18 תוכננו בסוף שנות ה 60 ויצאו עד סוף שנות ה 70 .

http://en.wikipedia.org/wiki/Acoustic_Research

הרמקולים תוכננו למגברי מנורות שהיו אז בשוק - ולא למגברי הטרנזיסטורים שהחלו להגיע .

ההתאמה הייתה למוסיקה קלאסית , פופ קל וג'ז .- והרמקולים נחשבים למפורטים מאוד עם צליל בהיר - חסר להם נמוכים מלאים .

מתכנני החברה כשמה היא - מחקרים אקוסטיים היו מובלי השוק בשנות ה 50-60 ולימדו בקורסים לאקוסטיקה באוניברסיטה ובמכללול בארה"ב

רוב תעשיית הרמקולים שהתפתחה בשנות ה 60 ב ארה"ב ודנמרק היו יוצאי לימודים אלה , כולל כלל החברות הגדולות הידועות היום .

מהנדסי / מתכנני החברה עסקו גם בציוד רדיו :wink:

ופיתוחי מסנני הגברה וביטול רעש לאוזניתו לחרשים , ומהמעגלים הללו התפתחו הרבה טכנולוגיות של הגברה .

א - http://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Villchur#Hearing_aid_research_and_development

ב - http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Kloss

עם כניסת מגברי הטרנזיסטור - עוצמת השמע עלתה - לכן נדרשה הגנה לרמקולים מזרם גבוהה .

החברה הגבילה את הזרם ל 0.6A לחלק מהרמקולים - ועד כ 1.4A לאחרים - זו הגבלה בחסר -

הרמקול מתמודד טוב עם עם עוצמה של 1.6A בשמיעה רצופה - לפי מדידה - ברמת ה 1.8A הממברנה זזה ויוצאת החוצה בפראות .

עדיין ללא עיוות בצליל - אך נראה לי כי סף הנזק מכאן יכול להיות מהיר ולכן כדאי לקטוע כאן .

טכנולגיית הרמקול היא ללא פורט או תיבת אויר - אלה תיבת עץ מלאה/דחוסה בספוגים מיוחדים היוצרים לחץ נגדי - יצירת לחץ אויר בתיבה .

acoustic suspension והרמקול מפיק צליל נמוך מהתנועה הגדולה החוצה של הממברנה .

( כאשר הופכים את הרמקול , הממברנה שלו יוצאת ונוגעת במשטח - זה יותר כ 0.5-1 ס"מ מתנועת רמקולים רגילים )

הרמקול מיועד לאחי - החשש כי בטעות יגבירו את הזרם ויגרמו לנזק - דורש יצירת הגנה .

כדי להתאים את הרמקול לימינו ,להתמודד עם רוק כבד ועוצמה חזקה , צריך להתאים הגנה יותר גבוה לכן פתחתי את הדיון .

הרמקול אצלי עבר שיפוץ ושידרוג בקרוסאובר - הוסף פורט (יציאת אויר מהתיבה) ונשמר לחץ בתיבה - התיבה הוקטנה - ונשארה דחוסה -

לכן הלחץ בה גדל , במקביל - נבנה שופר פנימי עם פתח קטן - המשחרר את הלחץ העודף מהתיבה לפורט -

כך הלחץ בתיבה נשאר בנתונים הרצויים - והצליל הנמוך הבס חוזק - נ.ב שומעים מעולה .. במדידה ירד מ 40 ל 32H .

ראה תמונות למטה .

( אני עובד מתייעץ ומבצע בדיקות אצל דואק רמקולים ב חולון - ניסים , כך שהמדידות שלי די מדויקות :roll:

וגם בפורומים בחו"ל יש נתוני מדידות די דומות )

את הניסיונות והבניה אני עושה בבית בשיתוף השכנים - לא ישנים בלילה והבניין רועד ( אימון מקדים בנתוני רעידת אדמה )

מאחר וקשה לי להרים את הרמקולים או לצאת מהבית - לכן אני טוחן ומתייעץ ברשת ובטלפון לפני קבלת החלטות .

לאחר הסימפוזיון :lol: וקריאת התשובות שלך - אני אבדוק את הרכיבים שרשמתה , הם נראים המתאימים יותר להגנה על הרמקולים בנתונים האלה - Multifuse Resettable Fuses מאחר וגבול הסטייה בין השימוש לנזק הוא קטן .

אני צריך לפחות 4 + 4 מהרכיבים שרשמתה לי - ובמיוחד הרכיבים של החברה שרשמתה , והם גם המומלצים ע"י אחרים .

PPTC TE RXE135 , PPTC TE RXE160

מרק - אפשר להשיג אותם בארץ , או להזמין מבחוצה E-BAY .

ושוב תודה - אייל .

קרוסאובר קנווד 020.jpg

קרוסאובר קנווד 025.jpg

AR - 6 - 2 post-104602-1256982218.jpg

AR - 6 - 1.jpg

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

סימן טוב אלקטרוניקה מחזיק במלאי פוליסווצ'ים תוצרת חברת Thinking הטיוואנית אבל המבחר די מצומצם ותצטרך להגיע אליהם ולבדוק איזה סוגים קיימים במלאי.

באתר של אריהב תוכל למצוא מבחר מסויים שקיים במלאי וכמובן תוכל להזמין דרכם כמעט כול רכיב בעלות כספית נוספת.

בפעם האחרונה הזמנתי מאיביי פוליסווצ'ים מקוריים תוצרת חברת TE מהמוכר בקישור המצורף. אם למוכר אין במלאי פוליסוויצ'ים תוצרת TE תבחר רכיב שווה ערך תוצרת חברת Bourns.

http://www.ebay.co.uk/itm/RXEF110-Te-Connectivity-Raychem-Polyswitch-Radial-1-1A-/140969142378?pt=UK_BOI_CircuitBreakers_RL&hash=item20d26a686a

תראה, מדידות של זרם ומתח בתדירות שמע כאשר מתנגנת מוסיקה אתה לא יכול לבצע בעזרת רב מודד פשוט ולחשוב שהמדידות נכונות כי הם לא.

באינטרנט לא חסר מידע שגוי ואם כמה אנשים מבצעים אותה מדידה באותה שיטה שגוייה אז כולם מקבלים את אותה תוצאה. :lol:

רוב המודדים הפשוטים תגובת התדר שלהם היא עד 400 הרץ והיותר משוכללים 2.5 קילוהרץ. מדידה יותר מקורבת ניתן לבצע בעזרת רב מודד כמו פלוק 87 עם TRUE RMS כאשר אתה 'מזריק' לרמקולים אות סינוס בתדר של 1 קילוהרץ.

הבדיקה המקצועית היא רק בעזרת סקופ דיגיטאלי.

פורסם

מרק - תודה על ההכוונה והקישור .

http://www.ebay.co.uk/itm/RXEF110-Te...item20d26a686a

מתברר שיש חברה בינ'לאומית לאספקת רכיבי אלקטרוניקה , ברעננה - ישראל . - Mouser Israel Ltd

http://il.mouser.com/Circuit-Protection/Resettable-Fuses-PPTC/_/N-bm931/

אני בודק כרגע את ההבדלים בין גרסאות שונות של הרכיב כגון :

א - RXEF160, 650-RXEF160-AP - יש שני רכיבים עם מס' קוד שונים , AP , ורגיל .

ב - RXEF135, 650-RXEF135-2, 650-RXEF135K RXEF135-AP - ארבעה 4 רכיבים עם מס' קוד שונים .

כאשר רק לחלקם יש טכני-דטה - אפשר שהם תואמים בערכי העבודה עם מס' גרסאות .

ליתר ביטחון שלחתי להם הודעה לבדיקת הרכיבים הללו .

.

The components of the company TE Connectivity / Raychem - Resettable Fuses - PPTC Radial Lead -

1 - component, the number of company

650-RXEF160, 650-RXEF160-AP - Are there differences in the fed both of them.

2 - component 650-RXEF135, 650-RXEF135-2, 650-RXEF135K

, RXEF135-AP

Are there differences in them.

3 - Do they have different Data Sheet - or they are similar to the values ​​of the work.

Thanks - EYAL - Israel - - ZZZZZZZ

Please if you need to call on the phone, perform after 12:00]

בנתיים אני ממתין לתשובה , אם יש בניהם הבדלים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אייל, אין הבדלים בתכונות החשמליות או הביצועים בין הרכיבים עם הסיומת שציינת. המשווק או הייצרן לפעמים מוסיפים אות בכדי להבדיל בין רכיבים 'ירוקים' כלומר עשויים מחומרים ידידותיים לסביבה. לדוגמא ללא עופרת או הלוגן (HALOGEN FREE) ועוד...

לפעמים תוספת האות או המספר נעשית על ידי המשווק בכדי להבדיל בין רכיבים שנמכרים בתפזורת (קופסא בתכולה של 1000 יחידות לדוגמא) או רכיבים שמודבקים לגליל בתכולה של 1500 יחידות או פשוט המשווק מוסיף מספר או אותיות למק"ט המקורי של הייצרן והופך אותו למק"ט שלו.

ניסיתי לחסוך ממך את הזמן בחיפושים אחר משווק מתאים לכמות שאתה מתכוון להזמין ולמחיר אבל אתה אוהב לבדוק בעצמך אז סבבה :-). (אני מכיר את החברות האלה קצת יותר משני עשורים).

להרבה חברות בינלאומיות נוספות יש נציגות בארץ כמו RS/FARNELL אבל לא ציינתי זאת מכיוון שלחלקם יש מינימום הזמנה או דמי משלוח מטורפים. לחלק מהמשווקים יש כמות מינימום לרכיב לדוגמא 5 יחידות וברוב המקרים זה לא כלכלי לאנשים פרטים לרכוש מהם רכיבים.

למה המלצתי לך על אריהב ?

אריהב אינו נציג רישמי של החברות הבינלאומיות אלא הוא 'אוסף' מספר הזמנות מהלקוחות ומזמין את החלקים מפרנל או RS ומשלם משלוח עבור הזמנה אחת וחוסך מהלקוחות את עלות המשלוח שנעה בין 25-35 דולר.

הבעיה זמן ההמתנה יותר ארוך לרכיב והוא גם גוזר קופון עלייך.

• תוכן חדש...