Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום, הרבה זמן לא הייתי פה.

אני כבר שנה וחצי כמעט נוהג על סיוויק 2004 אוטומטית. אני אוהב את הרכב ושם לב לכל שינוי קטן שקורה בו.

בזמן האחרון אני שם לב לתופעות מוזרות של הגיר הפלנטרי.

1) במעבר מניוטרל ל-D יש השהייה

2) לפעמים במעבר מהילוך ראשון לשני יש הרגשה שהגיר נמצא בניוטרל, הסל"ד עולה וכשההילוך משולב מורגשת בעיטה קטנה

3) בזמן בלימה מתרחשת הורדת הילוך מוקדמת ומתווספת לבלימה שלי בלימת מנוע מורגשת שממש מבאסת את הנהיגה

4) בנסיעה בעליה הרכב פשוט לא מוכן להרים הילוך, למרות שאני בטוח שכן יהיה לו מספיק כוח לסחוב גם בהילוך הבא. התוצאה היא נסיעה ממושכת בסל"ד גבוה (3800~4500)

בנוסף אני מקבל תחושה שהמנוע איבד כוח, או שפחות כוח מועבר לגלגים. בטיפול האחרון הוחלפו 4 פלאגים, והוחלף שמן. בדרך הביתה מהמוסך הרגשתי כאילו החליפו לי מנוע, השיפור היה משמעותי מאוד, אבל עכשיו אני מרגיש שהרכב יותר חלש ממה שהיה לפני זה. ועשיתי גם את הטעות ושמתי תוסף K44 אחרי החלפת שמן.

אציין שכל הדברים האלו לא מורגשים בצורה קיצונית, אני מאמין שאם אמא שלי תיקח את הרכב לסיבוב היא לא תשים לב לכלום, אבל עצם הקיום שלהם מטריד אותי ואני מפחד שההחמרה של תופעות אלו תמשיך.

השאלה היא האם מישהו מכיר את התופעות ויכול לתת כוון לגבי הגורם להן ברכב הספציפי הזה? יש משהו שניתן לעשות כדי לשפר את המצב? הפחד שלי הוא שהסיבה היא פשוט התעייפות של הגיר והפתרון יהיה לחכות עד שזה יגיע לרמה בלתי נסבלת ופשוט להחליף אותו...

(ד"א אם זה עוזר אני יד שניה, והרכב מטופל מהיום הראשון במוסך אהרון ויהושוע בהרצליה עם ספר טיפולים)

עריכה אחרונה על ידי OrFux
פורסם

לא מצויין במפורש בספר רכב, עוד 1500 ק"מ יש לי טיפול, אני אשאל במוסך. מפלס שמן גיר זה משהו שאני יכול לבדוק לבד? אני די בטוח ש'אי פעם' הוחלף,

לפני שקניתי אותה היא עברה טיפול שרשום בספר כ"טיפול 100K", אם אני לא טועה ב-100K נהוג להחליף שמן גיר לא?

התופעות שהזכרתי מתאימות לדעתך למחסור בשמן גיר? כי אין חריקות, ומעבר הילוכים לא קשה. אני חשבתי אולי על כוון של הממיר מומנט, אולי שם באמת יש ירידה בלחץ השמן וזה מתבטא בתחושת "ניתוק".

יש לי דרך לוודא את הנתונים האלה לבד עוד לפני הטיפול?

פורסם

ממליץ על החלפת שמן הגיר (לא עסק זול ובמיוחד לא במורשה יבואן) על מנת לבדוק שחב התחלתי. (במידה ואתה לא בטוח שהוחלף) דבר נוסף רק נוזל גיר מקורי של הונדה atfz1 לדעתי.

יש ברשותי אותו רכב 05 ואחרי שבוצעה אצלי החלפה זה היה כאילו קיבלתי גיר חדש, אכן הגיר מאד מאד מסרס את המנוע ואם ישנן החלקות וכו' הרגשת הביצועים והנסיעה נפגעות מיידית.

פורסם
ממליץ על החלפת שמן הגיר (לא עסק זול ובמיוחד לא במורשה יבואן) על מנת לבדוק שחב התחלתי. (במידה ואתה לא בטוח שהוחלף) דבר נוסף רק נוזל גיר מקורי של הונדה atfz1 לדעתי.

יש ברשותי אותו רכב 05 ואחרי שבוצעה אצלי החלפה זה היה כאילו קיבלתי גיר חדש, אכן הגיר מאד מאד מסרס את המנוע ואם ישנן החלקות וכו' הרגשת הביצועים והנסיעה נפגעות מיידית.

אני אבדוק את העניין :) אם כן הוחלף שמן גיר ד"א אז זה היה לפני 37.5K כנראה.

לפני החלפת השמן היו לך תופעות דומות לשלי? מרגע לרגע הרעיון של חוסר שמן מתחיל להישמע לי הגיוני יותר ויותר... השהייה בהעלאת הילוך והורדת הילוך מוקדמת... אם ההחלטה על הורדה/העלאת הילוך מסתמכת על לחץ שמן בגיר אז זה באמת מסתדר יפה ביחד.

לדעתך כדאי להקדים טיפול בשביל בעיה כזו? מבחינת חודשים נשארו לי עוד 4 וחצי חודש לטיפול הבא! ומבחינת קילוטרים עוד 1.5K, מעבר לנוחות הנסיעה, הזנחה של הבעיה יכולה לגרום להחמרה ונזק לשאר המערכות?

פורסם

תראה אם ישנה בעיה היא לא תעלם, אלא רק תחמיר. קצב ההחמרה תלוי בעיקר באופי הנהיגה שלך אם אתה נהג רגוע ולא מרבה בקיקים ושטויות אין לך מה לדאוג ואתה יכול ל"סחוב" עד הטיפול. לגבי שאלתך כן לפני ההחלפה שעשיתי היו לי תופעות של בעיקר משיכת הילוך וחוסר רצון של התיבה להעביר הילוכים בעיקר בעליה (מאד מרגיז!) הייתי צריך ממש להוריד טיפה רגל מהגז ולהכריח את התיבה להעביר הילוך (ממש לעזור לה) בגדול הגירים האלו ידועים באמינותם הקלוקלת אחרי 100 אלף אם לא עשו החלפות שמן בזמן.

פורסם

תודה רבה!!

לדעתי אני אקדים את הטיפול, כי למרות שאני משתדל להיות נחמד להונדה שלי דווקא בגלל המחסור הזה בכוח אני מוצא את עצמי לוחץ על גז יותר מבעבר... מפחד לגרום לה נזק.

אם מותר לדחוף שאלה לא קשורה, אני כבר שנה נוסע על תושבת גיר קרועה כי עדיין יש עליה הרבה בשר, זה יכול להיות גורם להרגשה של רעידות מוגזמות בזמן האחרון בזמן דימום מנוע? או שכדאי לבדוק תושבות מנוע? מחירים? ובואו נזכור שזה מוסך מורשה... חבל לי לתת טיפולים קטנים למוסכים אחרים כי החברה בהרצליה מכירים את הרכב ברמה שכשהגעתי למוסך בפעם הראשונה עוד לפני שהוצאתי רבע מסמך הבן אדם שאל אותי "זה לא האוטו של גילה?"

פורסם

שמן גיר מחליפים כל 60אלף בסיוויק לשמן גיר מקורי בלבד יכול להיות שהחלפה של השמן תעדן קצת את הבעיה

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

מניסיון במשפחה עם סיויק 2001 יד 2(דגם זהה לשלך) שמורה במיוחד ולמרות ק"מ נמוך יחסית - הגיר שלה לא מצדיק את האמינות של הונדה. מהניסיון שלנו - הגיר התפגר ב 120KM. גם אצלינו לפני שהתפגר הגיר אבא שלי טען שהוא מרגיש ירידה בסחיבה לעומת העבר.

אל תזניח! נסה לקבל חוו"ד של מומחה

פורסם

קיבלתי, הפנמתי.

לצערי אני עכשיו בדיוק בתקופה הכי לא מתאימה לזה... אני נוסע כל יום לצריפין עכשיו, אני לקראת סיום פרויקט פרויקטנט בחיל אוויר וכל האנרגיה/זמן שלי מושקעת בזה כרגע.

כנראה אני אצטרך להתחיל לקחת אוטובוסים :/

מבטיח לעדכן אחרי ביקור במוסך, תודה!

• תוכן חדש...