Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני רוצה להוסיף פנסי ערפל לדים לפולו 2012 שברשותי.

בהתחלה רציתי לשים פנסים רגילים עם שינוי הסוויץ' בתא הנהג שאפשר לכבות ולהדליק בעת הצורך, אך זה קצת יקר לי כרגע וגם הפרוצדורה בעייתית ומורכבת יותר.

בכל מקרה, הבנתי כי יש אפשרות לחבר פנסי לדים שדורשים פחות עבודה וכסף. דוגמא בלינק.

השאלה האם מותר להוסיף פנסי ערפל עם מנורות לד הדולקים תמיד?

כלומר כל פעם שאני מדליק אורות דרך או אורות רגילים הם ישר דולקים.

כרגע אני מכיר שיש כמה וכמה רכבים שנעים במדינה שלנו עם התצורה הנ"ל, דוגמאת קורולה (שזה באזור הגריל)

תודה.

Polo 2012

פורסם

הפנסי "ערפל" שאתה קורא להם שיש בטויוטה קורולה הינם DRL.

בדיוק כמו בI30 , קיה אופטימה וכו.

על פי החוק רק אם זה הגיע ככה מיצרן הרכב זה חוקי, על פי המציאות המון מוסיפים את הלדים והשטויות האלו ולא אוכפים את זה בכלל - תעשה מה שנראה לך לנכון, האחריות כולה שלך.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

זה לא בדיוק פנסי ערפל אלא סוג של לדים שאמורים לשמש כחלק ממערכת DRL,בעיקרון אסור להוסיף תאורה חיצונית שלא הגיעה מהיצרן אבל במקרה הזה של חלק מקורי לא נראה לי שמישהו ישים לב (חוץ מהטסט,שם תאלץ לכבות את העסק).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

המוצר הזה לא מקורי ואפילו לא OEM.

זאת ועוד בשום מקום לא מצוין האם הפנסים הללו עומדים בתקנים כלשהם, E, DOT, משהו.

אי לכך ובהתאם לזאת אם ייתפס במכס אפילו לא תגיע לשאול את השאלה "האם זה חוקי", כי זה פשוט לא ייכנס לארץ ויילך להשמדה.

מעבר לכך פנסי DRL לפעמים ממוקמים באותו בית מנורה יחד עם פנסי הערפל, אך הם נורה אחרת, שמכוונת אחרת.

פנסי DRL גם נכבים בעת הדלקת אורות המעבר (נמוכים) או הדרך (גבוהים) ונדמה לי שאפילו בהדלקת אורות החנייה ה-DRL נכבים.

כלומר במצב שבו אתה רואה גם פנס ראשי דולק (אורות מעבר או דרך) וגם פנסים כאלו, אלה פנסי ערפל לכל דבר, לא DRL.

והדלקתם היא עבירה שבצידה 250 ש"ח קנס.

אני מציע לא להיכנס להרפתקה כזו, זה לא חוקי מאף זווית שאתה מסתכל דרכה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צריך לזכור בנוסף שתאורת הלד המקורית בעלת שתי דרגות עוצמה - חלשה יותר כאשר הפנסים הראשיים דולקים וזאת בכדי למנוע סנוור של נהגים אחרים.

פורסם (נערך)
המוצר הזה לא מקורי ואפילו לא OEM.

זאת ועוד בשום מקום לא מצוין האם הפנסים הללו עומדים בתקנים כלשהם, E, DOT, משהו.

אי לכך ובהתאם לזאת אם ייתפס במכס אפילו לא תגיע לשאול את השאלה "האם זה חוקי", כי זה פשוט לא ייכנס לארץ ויילך להשמדה.

מעבר לכך פנסי DRL לפעמים ממוקמים באותו בית מנורה יחד עם פנסי הערפל, אך הם נורה אחרת, שמכוונת אחרת.

פנסי DRL גם נכבים בעת הדלקת אורות המעבר (נמוכים) או הדרך (גבוהים) ונדמה לי שאפילו בהדלקת אורות החנייה ה-DRL נכבים.

כלומר במצב שבו אתה רואה גם פנס ראשי דולק (אורות מעבר או דרך) וגם פנסים כאלו, אלה פנסי ערפל לכל דבר, לא DRL.

והדלקתם היא עבירה שבצידה 250 ש"ח קנס.

אני מציע לא להיכנס להרפתקה כזו, זה לא חוקי מאף זווית שאתה מסתכל דרכה.

הרשה לי לתקן אותך, בטויוטה קורולה ובמרצדסים למינהם, הDRL לא נכבה כאשר מדליקים אורות דרך ראשיים הוא רק מפחית את עוצמת התאורה שלו כדי לא לסנוור.

בנוסף עם הדלקת תאורת החנייה הDRL אינו כבה , לפחות לא ב I30 :)

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

תוקנתי :)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...