Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קדמיים:

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=107

אחוריים:

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=601&PHPSESSID=55d44efdb3d03d3fb42770f063be9c21

יותקנו ברנו קליאו 2012, לפי הנתונים שמצאתי ברשת, המידה שלי היא 5.25.

המערכת היא מערכת סטוק + TK30 של מוטורולה.

אשמח אם מישהו יאמת את זה ויגיד האם הרמקולים מומלצים או שבמסגרת התקציב ניתן למצוא משהו עדיף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

א' - לא חושב שיהיה שיפור כזה משמעותי בין הרמקולים המקוריים שיש לך ברכב לבין אלו (מילא אם האוטו שלך היה משנת 2002 ואז הרמקולים היו כנראה מפוררים).

ב' - אישית לא מאמין ברמקולים מאחור (מעולם לא היו חסרים לי שם), ועל כן, הייתי מחבר את התקציב של האחוריים לתקציב של הקידמיים, מוסיף עוד 50-100 שקלים ולוקח סט קומפוננט שיהיווה שדרוג מסויים לעומת הקיים, ויוכל להמשיך איתך לרכב הבא, או לשדרוג הבא (אם תרצה).

פורסם

איזה קומפוננט לא יקר וייתן שיפור ממה שיש לי עכשיו? (ועדיף שההרכבה לא תהיה מסובכת, כדי שלא יעלה לי הרבה)

אני יודע שהמורל טמפו נחשבים טובים אבל הם עולים 600₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

זה המחירים.

אגב, היית שם ~250 על רמקולים קידמיים + ~150 על אחוריים כבר מדובר על קצת פחות מ-400, ומשלם יותר על התקנה (בגלל שהיה צריך גם לפרק דיפונים מאחור).

אם כרגע כבד לך ה-600 האלו + כמה שתעלה ההתקנה, חפש סט יד שנייה, אם גם זה לא מתאים לך, חכה וחסוך, חבל כל פעם לשפוך כסף, לא להיות מרוצה, להחליף שוב, וחוזר חלילה.

אגב, לא אמרת מה הסיבה שבגינה אתה רוצה להחליף את הסט שלך?

פורסם

מחפש סאונד יותר איכותי.

ואני לא יודע אם זה יענה על זה, אבל רמקולים שפחות צורמים כשיש כל מיני הברות עם ש' וס' שנשמעים שורקים.

פורסם

פורסם

אני מבין שהדעות חלוקות בנושא (כי חבר פורום אחר כן אמר ששווה להחליף לGTO של JBL)

אם כך, איזה סט לא יקר יחסית ייתן שיפור?

יש איזשהו אתר שנותן חוות דעת או ביקורות? בתחומים אחרים שאני מתעסק בהם יש המון חוות דעת, יש ביקורות של אתרים שונים שאני סומך עליהם וכו', אין משהו דומה לתחום הסאונד?

פורסם

דור,

האתר שאמור להכיל בתוכו את כמות חוות הדעת הכי גדולה לגבי רמקולים, לפחות כאן בארץ, הוא האחד שאתה נמצא בו כרגע.

מה שאתה צריך להפנים זה שחוות דעת בנוגע לציוד אודיו הן חוות דעת אישיות אשר אותן אתה צריך לקחת בערבון מוגבל היות ואתה מסתמך גם על טעם אישי של נותן חוות הדעת, גם על מידת הנסיון שלו והחשיפה שלו למערכות סאונד לרכב ובסופו של דבר בהתבסס על הרכב והמערכת בהן הוא שמע את הציוד המדובר - במידה והרכב כוון כהלכה כנראה וניתן להסתמך על חוות הדעת - במידה ולא - חוות הדעת עלולה להיות שלילית מסיבות לא מוצדקות ואת זה - אין לך דרך לדעת.

אבל - ככל שתקרא יותר חוות דעת על ציוד מסויים - הסטטיסטיקה שתוכל להפיק מהן תיתן לך כוון ויכולת לבצע הימור מושכל.

מהיבט על הסטים שציינת מבית JBL שהם חלק מקונצרן הרמן (קרדון) וגם יש להם דגמים מגבילים או דומים מבית אינפיניטי - ומנסיון שהיה לי עם סטים פשוטים של היצרנים האלה, נסיון אישי ז"א ומנסיון רב לאורך השנים של ישיבה ברכבים בהם הותקנו רכיבים ברמות האלו מאותם היצרנים - אני יכול לתת את חוות הדעת האישית שלי (גם כן, תיקח אותה בערבון מוגבל)

ללא כל קשר לסוג המוזיקה ולאהבתי לז'אנר כזה או אחר.

לרוב הסטים האלו מתאפיינים בטוויטרים מאוד צורמים לאוזן וחסרי פירוט ומאידך במידבאסים אשר מפיקים תוצאה טובה בעיקר בתחום המיד אבל לא בתחום הבאס.

ההימור שלי הוא שהGTO יפיק באס טוב יותר אבל יהיה עוד יותר קשה להגברה וגם הקרוס שלו נראה כמו משהו שיזלול קצת יותר הספק (עלול להיות רק לטובה במובן התוצאה הסופית של הטוויטרים)

גם כן, בהתחשב בעלות הציוד, לרוב כמות ההשקעה ברכב תואמת ולכן מדובר לרוב ברכבים שלא נעשה בהם בידוד אקוסטי כלל וכלל בדלתות וזה באופן ישיר מאפיל על התוצאה הסופית ולכן גם מיצוי הפוטנציאל של אותם הרכיבים לא מתקרב בכלל למה שהם מסוגלים לתת במקרה הטוב יותר שלהם.

ההמלצה שלי - היות ולא ניתן באמת לכמת במילים איכות.

היות ולא ניתן באמת לתאר במילים את התוצאה אותה אתה מחפש.

תגיע למפגשי הפורום או תנסה למצוא בית התקנות שמוכר את הציוד הזה ויכול לתת לך לפחות להתרשם מהשמעה שלהם ותראה אם הם קולעים לטעמך.

יתכן וזה כל השידרוג שאתה מחפש, יתכן ופתחת קופסאת שרצים ואנחנו נראה אותך כאן עוד זמן רב.

אני באופן אישי - ברכב החדש של אשתי, לאחר ששמענו את הרמקולים המקוריים - למעט החלפת יחידת הראש, השארנו את הרכב כפי שהוא!

אני לא רואה בסטים האלו שיפור ניכר או שיפור ראוי ביחס להשקעה, בטח ובטח שלא על מערכת נטולת הגברה חיצונית.

זו דעתי האישית - בלבד! קח אותה בערבון מוגבל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ראשית ללא רמקולים 6X9 על המגש האחורי יהיה לך חוסר בבאס וזה לא ישמע טוב

שנית הקומפוננטים של JBL ידועים כצורמים ולכן לא הייתי מציע לך אותם אם זה העניין שמפריע לך.

בתקציב נמוך אתה יכול ללכת על :

TSA6965S Pioneer

TS G1614R Pioneer

וזוג טווטרים פשוטים של 50 ש"ח מסוג "פיאזו"

שניתן להשיג כמעט בכל מקום על הדשבורד.

זה סטאפ בעלות של פחות מ-400 שח שיתן לך תמורה נאה לכסף.

פורסם

טוויטרים מהסוג שתיארת צורמים אף יותר - למען האמת, הם בלתי נסבלים כשמכוונים אותם און אקסיס.

מסכים לגבי ה6*9 כאן כבר יהיה שדרוג גם ללא הגברה על זוג נציל.

אם כבר הייתי מחפש לקדימה רמקול קואקסיאלי 2WAY וזהו.

בעיניי הרמקולים האלה הם תחליף לרמקולים מקוריים של רכב אחרי שנקרעו, התפוררו או למי שמחפש שדרוג מינורי - לגבי 6*9 במקרה שכזה שווים את ההשקעה, רוב הרכבים מאפשרים זאת ללא בעיות מיוחדות בהליך ההתקנה. לגבי הסט הקדמי - לעיתים רבות מגלים שהיעדר הגברה עושה רק רע בשדרוג מרמקולים מקוריים לסט קומפוננט או קואקסיאלי לא נצילים.

פרח לי מהראש בכלל החשיבה על 6*9

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מעוניין להשתגע בהתקנה. מעוניין לשמור על הרכב מקורי ככל הניתן.

המידות שהבאת לי לא מתאימות כלל לרכב שלי ואין לי כוונה להתעסק בכל מיני בניות.

אני מקבל המלצות ודעות סותרות מכל מיני גורמים בתחום (כולל חברי פורום), ככה שאני מבין שהדעות מאוד חלוקות.

פורסם

לא רק שהדעות חלוקות, חלקן גם מלוות באינטרסים ולכן עליך להפעיל שיקול דעת ולהבין מתי מושכים אותך בכוח לכוון מסויים, ציוד ספציפי, בית עסק ספציפי לבין להחליט אם ברצונך לנסות וליישם את מה שהציעו לך.

הסיבה העיקרית לכך שאתה נתקל בדעות סותרות היא כי מדובר בטעם אישי של אנשים - זה כמו אוכל, אף אחד לא יכול לאמר לך שמרק עגבניות הוא טעים וזה באמת יהיה נכון עבורך.

וגם בתוך מרק עגבניות ניתן למצוא עולם ומלואו - לאנשים מסויימים מרק עגבניות כזה או אחר יכול להיות ההבדל גורמה לכל רמה אחרת של קולינריה.

הכל בערבון מוגבל.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש כל כך הרבה מושגים וסוגים ואני מתבלבל ומשתגע בתוך כל הסלט הזה.

אני עתיד לבצע את ההתקנה של TK30 במקום מסוים, ולכן חשבתי "על הדרך" כבר להתקין רמקולים באותו מקום.

אני לא מבין, אתה ממליץ על רמקול קוואקסלי?

אני לא מחפש שדרוג מינורי, אלא שדרוג הגיוני במסגרת תקציב לא גבוה מדי. אם השיפור לא באמת יהיה מורגש לאוזן, אז אולי עדיף לחסוך עוד כסף או לא לעשות כלום פשוט.

אני מרגיש שבחלק מהשירים שאני שומע הצלילים נבלעים.

• תוכן חדש...