Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב הזה לא מזמן זה הרכב הראשון שלי ויש לי כמה שאלות

1. כשהרכב מונע ועומד על מצב סרק ועם בלם יד אז יש רעשים מהאגזוז כיאילו הוא לפעמים עובד רגיל ולפעמים אני שומע אותו נחנק כזה, שמתי גם לב שיש לי שתי חורים ממש קטנים בסוף האגזוז איפה שהקופסא הגדולה ממש לפני הסופית וגם נוזל לי משם נוזל כלשהו שניראה לי כמו מים.

המים והגמגומים של האגזוז נובעות מחורים אלה? מה אתם ממליצים לי לעשות?

2.כשאני מניע נדלקת לי הנורה הזאתIMG_0887.jpg

היא דולקת כל הזמן גם כשאני נוסע נסיעה ארוכ. אני חושב שזה הנורה של הכרית אוויר. ראיתי פה שהנורה הזאת נדלקה לאנשים סתם ככה בגלל בעיות חשמל. אז מה הנורה הזאת אומרת ? אם זה כרית אוויר אז יש מצב שזה רק בעיית חשמל או באמת הכרית פגומה? מה אתם ממליצים לי לעשות? תודה מראש :wink:

פורסם

1. תלוי מה גודל החורים. הקופסה הגדולה הזאת נקראת דוד. כמו הדוד שמש שיש לך בבית. דוד.

אתה אומר נחנק. האגזוז בעיקרון לא נחנק, אלא המנוע נחנק. אם המנוע נחנק, אז זה יכול להיות בגלל מספר סיבות מלבד האגזוז (כמובן שגם הוא יכול להיות סיבה לחנק המנוע), אבל קשה לדעת מהתכתבות בפורום. אולי תנסה להקליט את הרעש שאתה שומע ולהעלות לכאן כדי שנוכל לעזור יותר.

בכל מקרה, חכה לתשובות מאנשים נוספים בנושא הזה.

2. זאת אכן נורת כרית האוויר. על מנת לדעת מה גורם לנורה הזאת להידלק, עליך לחבר את הרכב למחשב אבחון (Examiner) שיידע לתת לך קוד תקלה. באמצעות קוד התקלה הזה תוכל לחפש באינטרנט מה הוא אומר, ואיך פותרים את זה.

הפיתרון באמת יכול להיות בעיה מאוד קטנה, בסגנון של קונקטור שאינו מחובר כראוי, ויכול גם גרוע מאוד, למשל מנגנון כרית אויר תקול (מנגנון כזה יכול לעלות הרבה כסף, אני לא בטוח כמה הוא יעלה ברכב ישן כזה).

בקיצור, צריך לחבר את הרכב למחשב אבחון על מנת לדעת מה גורם לתקלה.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בקשר לנורת כרית האויר, יכול להיות שאפילו הייתה בעיית מגעים רגעית בנקודת זמן כלשהי (הנעה ללא לוח שעונים למשל) והנורה הזאת תשאר דלוקה עד לאיפוס התקלה, למרות שיתכן ועכשיו אין שום תקלה כלל.

בכל מקרה, ללא חיבור למחשב לא ניתן לדעת. ובכל מקרה כדי למחוק את התקלה שאוכסנה יש להתחבר למחשב.

לידיעתך, כל עוד הנורה דולקת, מערכת כריות האוויר לא פעילה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כבר ניתקלתי בדיגמי פיאט פונטואים שנתונים מיתקדמים יותר שבהם קיים גם כן חורים קטנים לניקוז המיים והלחות המיצטברת במערכת הפליטה אך כדאי לבדוק אם בבראבה זה גם אמור להיות.

פורסם
בקשר לנורת כרית האויר, יכול להיות שאפילו הייתה בעיית מגעים רגעית בנקודת זמן כלשהי (הנעה ללא לוח שעונים למשל) והנורה הזאת תשאר דלוקה עד לאיפוס התקלה, למרות שיתכן ועכשיו אין שום תקלה כלל.

בכל מקרה, ללא חיבור למחשב לא ניתן לדעת. ובכל מקרה כדי למחוק את התקלה שאוכסנה יש להתחבר למחשב.

לידיעתך, כל עוד הנורה דולקת, מערכת כריות האוויר לא פעילה.

1. תלוי מה גודל החורים. הקופסה הגדולה הזאת נקראת דוד. כמו הדוד שמש שיש לך בבית. דוד.

אתה אומר נחנק. האגזוז בעיקרון לא נחנק, אלא המנוע נחנק. אם המנוע נחנק, אז זה יכול להיות בגלל מספר סיבות מלבד האגזוז (כמובן שגם הוא יכול להיות סיבה לחנק המנוע), אבל קשה לדעת מהתכתבות בפורום. אולי תנסה להקליט את הרעש שאתה שומע ולהעלות לכאן כדי שנוכל לעזור יותר.

בכל מקרה, חכה לתשובות מאנשים נוספים בנושא הזה.

2. זאת אכן נורת כרית האוויר. על מנת לדעת מה גורם לנורה הזאת להידלק, עליך לחבר את הרכב למחשב אבחון (Examiner) שיידע לתת לך קוד תקלה. באמצעות קוד התקלה הזה תוכל לחפש באינטרנט מה הוא אומר, ואיך פותרים את זה.

הפיתרון באמת יכול להיות בעיה מאוד קטנה, בסגנון של קונקטור שאינו מחובר כראוי, ויכול גם גרוע מאוד, למשל מנגנון כרית אויר תקול (מנגנון כזה יכול לעלות הרבה כסף, אני לא בטוח כמה הוא יעלה ברכב ישן כזה).

בקיצור, צריך לחבר את הרכב למחשב אבחון על מנת לדעת מה גורם לתקלה.

בהצלחה.

כמה יעלה לי בערך להתחבר למחשב ולאפס תקלה במוסך?

פורסם

כשהייתי במוסך מורשה עם הפיאט פונטו שלי (2001) זה עלה לי 120 ש"ח. לא יודע כמה זה עולה היום ואם יש שוני במחיר כתלות בדגם הרכב.

שים לב, אם אתה הולך למוסך ובאמת עושה את זה, תזכור את קודי התקלה שעולים במחשב. אולי אפילו לצלם את מסך המחשב עם הפלאפון. ככה אני עשיתי עם הפונטו שלי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...