Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מצב קיים היום- מפסק יחיד שמדליק את האור במרפסת.

מצב חדש שברצוני לעשות- מפסק כפול, אחד ידליק את האור במרפסת ואחד יפעיל שקע חשמל חדש שאחווט מנקודת התאורה.

ברור לי שעלי להעביר חוט חשמל נוסף בשרשור שבתוך הקיר עד לנקודת התאורה, את החיווט שבשקע הכפול החדש אני יודע, השאלה היא בנקודת התאורה ונקודת החשמל החדשה.

את החוט החדש שהעברתי עבור נקודת החשמל, אני מחבר לאן ? לפזה ? לאפס?

תודה לעוזרים.

פורסם

אתה יכול להשתמש בתעלה של התאורה אך אתה צריך להעביר החל מנקודת הסעף שמזינה את מעגל התאורה ועד לנקודת הקצה 3 חוטים- פאזה, אפס והארקה ייעודיים לשקע. ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא לקרוא לחשמלאי. מבלי לפגוע, בלי לדבר על החוק ברור שאין לך את הידע הדרוש ולכן הייתי מציע בחום שתרד מעבודה עצמית. טעויות בחשמל לא פעם ולא פעמיים עלו בחיים.

מפסק כפול הוא קומבינה כי מיתוג של שקע צריך להיות דו קוטבי (פאזה ואפס) ואין אפשרות לעשות את זה בעזרת מפסק כפול.

פורסם

לא נעלב, תודה על ההערה.

כבר ביצעתי לא מעט עבודות חשמל בית, אני פשוט מחפש את ההיגיון בעבודה הזאת כי את זה עדיין לא ביצעתי.

את הפזה (החוט החדש) מהמפסק שאני מעלה מעלה לכיוון נקודת התאורה, אני מחבר עם קלמרה לפאזה של כבל החשמל החדש שאני עושה ?(נקודת החשמל תצא מנקודת התאורה עם חוט 3 גידים לכיוון 5 מטר ימינה עד למיקום השקע החדש) .

מי בעצם מזין את הפאזה ? את האפס של כבל החשמל החדש אני מחבר לאפס של המנורה שכבר קיימת ? הארקה כמובן זה הארקה אז כאן אין שאלות :-D

• תוכן חדש...