Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך שיטוטי באתר אלפא רומאו נתקלתי בפיסת מידע מעניינת אודות ה4C.

http://www.alfaromeo.de/de/#/modelle/4c/technologie/pump-system

בקצרה, אלפא טורחים לציין כי ב-4C קיימת משאבה חשמלית אשר דואגת לשימון יעיל של מגדש הטורבו, גם לאחר דימום המנוע.

מעניין מה המשמעות של פרסום זה ביחס למנועי הטורבו השונים אשר קיימים ביותר ויותר רכבים. האם עצם העובדה שהם טרחו לציין זאת במיוחד, בהקשר של ה-4C, משמעה כי ברכבים אחרים אין משהו כזה?

נ.ב. ממה שאני מכיר, בג'ולייטה, אשר מותקנת בה מערכת עצור וסע, כן יש משאבה חשמלית אשר "דואגת" לטורבו כאשר העצור וסע מדומם את המנוע, אך לא עובדת כאשר הנהג מדומם את המנוע (הוצאת מפתח).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

יש רכבים שגם אין צורך להמתין כמו ברכבי VAG עם מנועי TSI ששם הטורבו מקורר ע"י נוזל הקירור.

אני לא מכיר עוד רכבים כאלה כי לא התעמקתי בעניין האמת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הרבה מגדשים הם מקוררי מים ובכול זאת כדאי לדומם מנוע לאחר המתנה של כמה שניות לאחר עצירה והמתנה של לפחות שתי דקות לאחר נסיעה מואמצת

פורסם
יש רכבים שגם אין צורך להמתין כמו ברכבי VAG עם מנועי TSI ששם הטורבו מקורר ע"י נוזל הקירור.

אני לא מכיר עוד רכבים כאלה כי לא התעמקתי בעניין האמת.

אשמח אם תבהיר מה עניין נוזל הקירור לטורבו, ממה שאני (חושב שאני) יודע עד עכשיו- הבעיה בכיבוי הרכב מיד לאחר הנסיעה היא שהטורבו ממשיך להסתובב זמן מה, רק שבמצב כזה הוא לא מקבל שימון- מה שגורם לבלאי מואץ. לחידוד השאלה- אני מבין את העניין של קירור הטורבו בזמן עבודה, רק לא את בקשר בזמו הכיבוי.

פורסם

נניח אתה מכבה מנוע טורבו אחרי נסיעה מאומצת.

הטורבו מסתובב ב 200 אלף סל"ד, ועם כיבוי המנוע אין יותר הספקת שמן למייסב של הטורבו.

השמן שכבר נמצא במייסב מתחמם מאוד ונשרף. נשרף - נוצרים משקעים ש"מתיישבים" על המייסב עם כל המשתמע מכך.

כשיש קירור מים לבית המייסב, והמים ממשיכים לזרום גם לאחר כיבוי מנוע (על ידי משאבת מים חשמלית נוספת) זה מונע ממנו להגיע לטמפרטורות גבוהות והתופעה שתארתי לא מתרחשת. לא אמורה בכל אופן.

• תוכן חדש...