Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מעט מתחיל ללמוד, ממש בקרוב תאוריה.

השאלות כאלו:

- עם תקציב של 10K שקל בערך (גג, ומדובר כאן המקסימום של המקסימום, 15.)

אפשר לקנות רכב נחמד? כמו מה לדוגמא?

- בתור נהג חדש, כמה זה כלכלי לקנות רכב? (כמה יעלה לדוגמא ביטוח מקיף והוצאות דלק?)

- בתקופת המלווה אני לא מתכוון לקנות רכב, כשייגמר המלווה יתפנה לי המון זמן ותהיה לי משכורת שוטפת

של 3000~ ש"ח בחודש. האם בסכום כזה אני אוכל להחזיק רכב בעצמי?

פורסם

1. ב15 אלף ש"ח אפשר לקבל רכבים לא רעים. תצטרך לעשות פשרות ולהיות סבלני, ועדיף ללכת על רכב עם גיר ידני.

יונדאי גטס, פיאט פונטו ספייס, פז'ו 206, דייהטסו YRV וכדומה.

2. רכב זה לא דבר כלכלי. זה הרבה הוצאות. ביטוח מקיף לא עושים למכוניות זולות בדרך כלל. הוצאות דלק זה תלוי בכמות ק"מ שתעשה, סגנון נהיגה, ואיפה תיסע (ברכב שלי למשל, על פחות מ6 ליטר דלק אפשר לנסוע 100 ק"מ מחוץ לעיר, בתוך העיר לעומת זאת אני אסע משהו כמו 65-70 ק"מ על אותה כמות דלק). דלק כמובן תלוי כמה תיסע.

3. עם 3000₪ אתה יכול להחזיק לדעתי בכיף רכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אל תשכח שלפי הרישיון החדש תקופת המלווה גדלה ל חצי שנה ( 3 חודשים מלא ו3 חודשים רק בלילה),במקרה הזה יהיה לך עוד זמן לחסוך לרכב והתקציב יגדל.

אני לדוגמה עשיתי 40 שעורים+תאוריה ראשונה+טסט ראשון,אני מכיר אחד שעשה 50 שעורים וטסט ראשון,אחת עם 90 שעורים וטסט ראשון ועוד בחור עם 28 וטסט ראשון. זה עיניין של תרגול והרבה מזל איזה טסט תעבור.

יש לי גם חבר עם 85 שעורים ו10 טסטים אבל הוא מיוחד :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

- בתקופת המלווה אני לא מתכוון לקנות רכב, כשייגמר המלווה יתפנה לי המון זמן ותהיה לי משכורת שוטפת

של 3000~ ש"ח בחודש. האם בסכום כזה אני אוכל להחזיק רכב בעצמי?

השאלה היא לא כמה תרוויח בשוטף, אלא כמה תהיה מוכן להשקיע מהסכום הנ"ל בטיפול שוטף לרכב, שהרי לא סביר שתעבוד כל החודש אך ורק עבור הרכב.

פורסם

ביטוח לנהג צעיר בגילך זה דבר מאוד יקר. מאמין שתיאלץ לשמור כ600 שקלים בחודש רק כדי לחסוך לביטוח בסוף השנה.

בנוסף יש את עניין הטסט וטיפולים שוטפים (תיאלץ לשמור עוד כ100-150 שקלים בחודש בצד)

בנוסף לכך, אתה תקנה רכב יחסית ישן שעבר לא מעט בחייו ולכן צפויים גם בלתמים (יכול להיות משהו קטן של כמה מאות בודדות ויכול להגיע לכמה אלפים). לכן תצטרך בכללי לוודא שאתה יכול לחסוך מהמשכורת שלך ולא רק להוציא אותה על הוצאות שוטפות.

כל זה לפני שאתה מזיז את הרכב מהחנייה, וכשתזיז זה ידרוש דלק- לא דבר זול בימינו.

אתה בחור צעיר, אם קניית הרכב היא בגדר "רצון" הייתי חושב שכדאי לחשוב על חלופות אחרות כמו להשאיל רכב מההורים כשתצטרך או אפילו תחבורה ציבורית. תחסוך את הכסף לצבא (3 שנים של משכורת זעומה) ולחיים שבאים אחרי הצבא (טיול, לימודים ושטויות אחרות).

אני הייתי נמנע מקנייה עכשיו (כפי שאני אכן עושה, למרות שאני ממש ממש רוצה וצריך ואני בן 25)

מקווה שתבצע החלטה מחושבת ושתסתדר לך על הצד הטוב ביותר, גם אם תחליט שאתה רוכש.

בהצלחה!

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

יש לי גם חבר עם 85 שעורים ו10 טסטים אבל הוא מיוחד :lol:

אאוץ'.

רישיון יקר זה :?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אנשים פה קצת מגזימים עם עלות אחזקת רכב. ביטוח לנהג צעיר, חובה+צד ג צריך לעלות בערך 3,600 שזה 300₪ בחודש. חוץ מזה יש לך את הדלק שזה תלוי בכמות הנסועה שלך ובאופן הנסיעה שלך. עוד דבר זה טסט שנתי ועלויות תיקונים/טיפולים. לדעתי חפש רכב ידני אמין שעבר טיפולים בזמן ואז לא צפויות לך הוצאות מיותרות. 1,500 שח לשנה על טיפולים +1000₪ טסט וזה כל הסיפור. שיהיה בהצלחה!

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אמינות ברכב ישן זה תמיד הימור. נכון שההימור עם סובארו אימפרזה קטן יותר מאשר ברנו מגאן, אבל עדיין זה הימור וצריך עודף תקציבי לבלת"ם.

300-400 ש"ח לחודש לביטוח הבסיסי ביותר שלא יכסה לך שום נזק מתאונה (ונהגים צעירים עושים הרבה תאונות).

80 לחודש על טסט ואגרת רישוי.

תחזוקה שוטפת - 200 לחודש (טיפולים, צמיגים, מגבים, נורות, מצבר כל כמה שנים, שטיפות וכו')

דלק - תלוי ברכב ובקילומטרז', מדובר בהוצאה כבדה מאוד במדינת ישראל.

קלקולים והפתעות - מ-0 ועד השבתה מוחלטת של הרכב (ערך תיקון בלתי סביר).

לסיכום - כן, אפשר בהחלט להחזיק מכונית (עם קילומטרז' של עד 1000-1500 לחודש) ב-3000 לחודש. אבל זה לא ישאיר לך הרבה בצד לשאר ההוצאות ואתה תמיד צריך להיות מוכן לשלוף כמה אלפים על "הפתעות".

פורסם

אני כמווך קניתי אותו עכשיו גרמני עוד [פולו 1.4 ] בחודש הראשון הוציא כמעט כמו שהואטו עלה לי יישור קו 3500 עם טיפול טיימינג שמנים והכול מהכול!

ביטוח 5200 חובה+ג וגרירה

8700 שקל.. רק דברים שעשיתי ואיפה עוד המערכת שהרכבתי הצמיגים ועוד דברים שאני מתכנן אבל הצלחתי להחזיק תכין לך תמיד כסף בצד ליום קשה מה שנקרא... אבל אם אין לך כסף להחזיק אותו פשוט אל תסע בו..

פורסם

ניתן לתחזק בקלות. קניית רכב שמור תדרוש ממך פחות הוצאות שאתה מוכרח להוציא (תיקונים) ויותר הוצאות "לבחירתך" כמו דלק וטיפולים (שאדם שמשקיע יטפל בחומרים איכותיים ובעלויות גבוהות יותר ומי שפחות בפחות)

מאידך, צפויה לך ירידה ברמת החיים. איפה שיעלה לך הרכב תצטרך לקצץ בדברים אחרים. יש לקחת בחשבון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...