Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין הפיאט גרנדה לספייס

עשיתי חיפוש ביד 2 וראיתי שלא קיים כמעט ספייס רק שנתון 2005 + ואלה שיש הן יותר יקרות מהגרנדה עם קילומטראז'

הרבה יותר גבוהה . מה הסיבה לכך ?

פשוט אני מסתכל בכבישים ולא ראיתי גרנדה אחת אפילו ראיתי רק ספייס יש גם לחבר שלי והיא יפה ונוסעת מעולה

אני בכל מקרה חושב לקנות אם זה ספייס אז אוטומט ואם גרנדה אז הילוכים ( גיר רובוטי זה על הפנים )

מה הסיבות לכך ?

תודה רבה ושבוע טוב

פורסם

יש לא מאט גרנדות,ההבדל ביניהם הם הבבטיחות,גודל,הרכב מרגיש מודרני יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז מה עדיף ? לדעתך ? חבר אמר לי שהגרנדה לא סוחבת ובמאה מתחיל לרעוד לך ההגה כאילו אתה על 300

וכן יש הרבה גרנדות ומעט ספייסים בתכלס לא יצא לי לראות גרנדה ישירות אמרו לי שהיא מכוערת מאוד

פורסם

עדיף את הגרנדה,ההגה לא רועד ב100 וגם לא צפונה,הרכב עם מנוע ה1.2 לא טיל אבל 100 אין בעיה לנסוע,ה1.4 עדיפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ענית בגוף השאלה: אין יותר מידי אקזמפלרים למכירה,הרכב די מבוקש ורכבים טובים נמכרים גם מעל המחירון הלא ממש קדוש.

רכב טוב לצורך העניין יהיה בעל ק"מ ממוצע/נמוך יחסית לשנתון בשילוב יד נמוכה וכמובן ללא תאונות שילדה למיניהן ושברדיאטור שלו יש מי קירור מקוריים (פארפלו) ולא מי ברז.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

והגרנדה היא על מי ברז או על מי קירור מקוריים?

ואתה אומר שעדיף רובוטית (1400 סמ״ק) על הידנית?(1250 סמ״ק)

פורסם

משיטוט באינטרנט, התיבה הרובוטית של הגרנדה לא משהו. לא נהגתי עליה אבל כשחיפשתי אחת לעצמי ועשיתי חיפושים באינטרנט, מצאתי המון בעיות. גם בפורום הזה וגם בפורום פיאט הישראלי.

בספייס יש תיבה רציפה שנחשבת למאוד אמינה. הייתה לי ספייס שנת 2001, מאוד מאוד נהניתי ממנה. הרכב גם מאוד חסכוני. אם אתה קונה ספייס, שים לב שאתה קונה את דגם הELX עם 80 כ"ס, האוטומטית עם 60 כ"ס מגיעה עם התיבה הרובוטית הפחות טובה.

לגבי הגרנדה, רעידות בהגה ב100 קמ"ש? הרכב של חבר שלך לא תקין. איזון גלגלים/כיוון פרונט/צמיג דפוק/אלוהים יודע מה. אין דבר כזה רעידות ב100 קמ"ש ברכב מבלי שיש בעיה כלשהיא, חבר שלך פשוט לא יודע להגיד שיש בעיה שהוא לא טיפל בה, ומעדיף להאשים את הרכב. נהגתי על גרנדה ידנית והיא הייתה מעולה!

אכן מומלץ יותר מנוע ה1400, למרות שגם הוא לא בדיוק יגרום לך לעוף ב160 קמ"ש...

נהגתי על גרנדה ידנית, עם המנוע 1400. סה"כ 75 כוח סוס, אבל הרכב מרגיש מעולה. הוא גם בטיחותי יותר עם 6 כריות אויר במקום 2 בספייס, ESP, מבחן ריסוק טוב יותר, רכב מפנק יותר, מודרני יותר, נראה טוב יותר ועוד.

בכל דגמי פיאט יש מי קירור ייעודיים, מי ברז זה אף פעם לא טוב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

קצת סדר בדברים.

פונטו ספייס יש בשנים 2000-2006 בשני דורות שהתחלפו באמצע 2004 עם שינויים קטנים (הבולט - פנסים קדמיים עבים במקום צרים).

בלוחות יש המפרסמים אותם בקטגוריית "פונטו ספייס" ויש תחת קטגורייה "פונטו" (בגלל בורות). אם תחפש בשתי הקטגוריות - שהן כאמור אותו רכב פתאום יהיו הרבה למכירה.

גרנדה פונטו יש החל מ - 2007.

הבדלים : באופן כללי הגרנדה יותר מודרנית, קצת יותר מרווחת , יותר בטיחותית , יותר נאה (עניין של טעם).

החסרון העיקרי -

דגם 1.2 - מנוע 1242 עם 65 כ"ס רק גיר ידני - מעט חלש . נתוני יצרן 0-100 קמ"ש - 14.3 שנ'.

דגם 1.4 - מנוע 1368 עם 77 כ"ס . מעטות עם גיר ידני , רובן אוטומטי שהוא בעצם רובוטי חד מצמדי. מנוע כמובן קצת יותר חזק. נתוני יצרן לתאוצה 0-100 קמ"ש של 13.2 שנ' לשני הדגמים.

הגיר הרובוטי לא מאוד נעים אבל סביר בתפעולו והרגשתו. החסרון - בדגמים עם 5-7 שנים עלולות לצוץ בעיות יקרות לתיקון.

חלופה אפשרית עדיפה היא לחפש פונטו ספייס דגם דינאמיק מודל 2004-2006 שמורה היטב.

דגם זה הוא בעל מנוע 1242 אבל עם 16V שסתומים , להבדיל ממנועי הגרנדה שהזכרתי שהם מנועי 8V. ההבדל הוא שהמנוע

חזק עם 80 כ"ס ומומנט עדיף.

רוב הדגמים בארץ הם אוטומטי שהינו גיר רציף. מדובר בגיר יפאני (תוצרת פ'וג'י / סובארו) שנעים לשימוש הרבה יותר מרובוטי

חד מצמדי ומגלה אמינות יפה מאוד. יש מעט מאוד דגמי דינמיק 16V ידניים .

דגם זה כולל בגיר הרציף בעל ביצועים מצויינים עדיפים על הגרנדה לסוגיהם , ואף חסכוני בדלק.

נתוני היצרן לתאוצה 0-100 קמ"ש - 12.2 שנ' לאוטומטי ו 11.6 שנ' לידני.

כל מנועי פיאט בכל הדגמים רגישים לשימוש במי ברז , דבר שיביא לתקלות יקרות . בכל פיאט יש להשתמש רק בנוזל מקורי הנקרא

פראפלו.

מה שחשוב בסופו של דבר למצוא אקזמפלר שמור ומטופל היטב ואז לא ירעד באף מהירות ויבטיח שימוש אמין ומהנה.

פורסם

אוקי אז לפי מה שהבנתי או ללכת על הספייס בין 2004-2006 מנוע דינאמיק 1.4

או ללכת על הגרנדה 1.4 הילוכים שהיא נדירה , עכשיו אני מרשה לעצמי לקפוץ על מציאה ועם זאת אני לא ממהר אני יכול לחכות עד שאני ימצא משהו כזה , כמה זה קילומטראז נמוך ? ראיתי ספייס מנוע דינאמיק 2005 נראית במצב טוב עם קילומטראז 155,000

זה דיי הרבה לא ?!

אז הבנתי אותכם שאני צריך למצוא לי גרנדה 1400 או ספייס 1400 עם V16 ... עכשיו השאלה אם אוטומט גם יכולה להיות אופצייה כי כל עוד זה לא רובוטית זה בסדר מבחינתי אוטומט יכול לשבת טוב למרות שגם הילוכים אין לי יותר מידי בעייה עם שנייהם

פורסם

גרנדה זה מנוע 1400, ספייס זה מנוע 1300 (או 1242 ליתר דיוק).

גרנדה 1400 ידנית, לא ידוע אם זה נדיר או לא. אם אמרו פה אז כנראה שכן...

ספייס 1300 אוטומטית תהיה בחירה מצוינת. זה רכב מעולה. לגבי הקילומטראז' לטעמי זה טיפה גבוה. כמעט 20K בשנה. יש כאלה שזה לא יפריע להם.

קח בחשבון שכשאתה קונה פונטו, כדאי שתשקיע כסף וזמן בבדיקה של הרכב במכון בדיקה ותוודא היסטוריית טיפולים של הרכב, עם דגש על נוזל הקירור. דגש חזק מאוד.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני אקח את זה לצומת ליבי תודה

וואי בעייתי למצוא תדגמים האלה נצתרך לחכות ולהתעדכן יום יום

לגבי הספייס כמעט כולם קילומטרז של 200,000 + בספייס אין לי בעייה ללכת גם על הילוכים וגם על אוטומט מעדיף אוטומט

לגבי הגראנדה 1.4 ידני לא קיים בכלל בלוחות מכירת רכב בכלל אפילו לא משהו ישן או עם קילומטרז אסטרונומי

אני ימתין לאיזה מציאה ויעוף עלייה כנראה , לא קל לקנות רכב בימינו זה כאב ראש לא קטן

פורסם

הכל תלוי מה התקציב שלך. בתקציב נמוך אין מציאות כמעט.

בתקציב גבוה יש חברות ליסינג והשכרה שימכרו לך גרנדה פונטו במחיר של סביבות 40K לשנתון 2010 או פיאט פנדה במחיר זהה, אבל שנתון 2011. הק"מ בהתאם.

אני קניתי לאחרונה פיאט פנדה 2011 במחיר 40K ואני מאוד מרוצה - 15K שילמתי במזומן ואת היתר לקחתי בהלוואה שבה אני משלם סביבות 450 ש"ח בחודש במשך 5 שנים. זה עדיף מלשלם למוסך על תיקונים של גרוטאה.

פורסם

אם יש לך 25 אז כדאי ספייס,תהיה לך בחירה יותר גדולה.

פורסם

גם לי אין 40. גם 25 לא היה לי, למען האמת. רק 15K.

ברוך בורא ההלוואות. ככה במקום להעביר את הכסף למוסכים, אני מעביר אותו לבנק. לפחות בדרך אני נוסע באוטו נורמלי ולא מבלה במוסך.

• תוכן חדש...