Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע שלי אחרי החלפת מייסבים וסט צילינדרים בוכנות ורינגים חדשים ושיפוץ ראשים כמובן גם פין בוכנה , עברתי כבר 500קמ , שמן הוחלף שסתומים כוונו.

אתמול מדדתי קומפרסיה ואמור להיות 150 יצא לי 120 psi אחרי הוספת שמן לצילינדר עלה מעט ל130.

האם יש סיכוי שהקומפרסיה עוד תעלה או שמשהו דפוק?

uploadfromtaptalk1373269108152.jpg

uploadfromtaptalk1373269122461.jpg

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

בדוק את כיוון השסתומים, יכול להיות שהם לא סגורים עד הסוף.

בבדיקת ליקג' עם או בלי ססטוסקופ תוכל לגלות אם האויר בורח ומאיזה שסתומים כשהם סגורים.

פורסם

הבעיה נראית לך בראשים לא ברינגים?

הראשים הודקו לפי 35 קילו ניטון לפי הספר ושסתומים כיוונתי ל0.15 מנוע קר כמו בספר.

מה זה הבדיקות שאמרת ואיך מבצעים אותם?

לפי ההרכבה בדקתי את הראשים בוואקום כל השסתומים שמרו 0.6באר.

חיפושיות 73-74

פורסם

בדקתי עכשיו במנוע קר יצא 110-115

אצל מי אפשר לעשות בדיקה כמו בסרטון?

uploadfromtaptalk1373277714359.jpg

חיפושיות 73-74

פורסם
בדוק את כיוון השסתומים, יכול להיות שהם לא סגורים עד הסוף.

בבדיקת ליקג' עם או בלי ססטוסקופ תוכל לגלות אם האויר בורח ומאיזה שסתומים כשהם סגורים.

פרוקסימה שלום רב !

מדובר בחיפושית , עם עם מעל ל35 שנות וותק על הכביש.

הגישה לאזור הפלגים בעייתית.

לבצע בדיקת לחץ הפוך בתנאים ביתיים, ללא מכשור מתאים, שאין לאדם הממוצע, היא לא קיימת.

גם בתנאי מוסך לא ניתן להבריג מתאם המחובר ללחץ אוויר, ושום מוסך מודרני, לא בנוי לכך.

לעומת זאת דווקא בעזרת שעון וואקום, הנראה בתמונה, שיש לשי, ניתן לבדוק אטימות של טבעות בוכנה, והשאלה במקומה, טבעות הבוכנה לא אטומות, וזה הסיבה , לדחיסה הנמוכה, ללחץ שמן נמוך, ואני מניח שגם לפליטת עשן לבן וסמיך מצינור הפליטה.

יתכן והצילנדרים לא לוטשו כראוי, והטבעות מתקשות להצמד לדפנות הצילנדר.

סימן הכר נוסף, רחש בולט בפתח מכסה מלוי השמן במנוע עובד,ו/או פליטת אוויר דרך מדיד שמן המנוע, המעיד על בריחת קומפרסיה דרך טבעות הדחיסה .

בנוסף יתכן והמצתים גם נרטבים בשמן, ובהוצאת הפלג, האלקטרודה תיהיה רטובה בשמן ומפויחת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אנא ספר איך ביצעת את בדיקת הקומפרסיה, אולי משהו בתהליך הבדיקה לא נכון או לא מדוייק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נסה למדוד בשעון קומפרסיה אחר, השעון הזה לא כ"כ איכותי יכול להיות שהוא מזייף, תנסה להשאיל ממישהו שעון אחר, ותשווה.

באריזה של השעון קומפרסיה הזה יש מאריך צינור גמיש, משום מה שאני מודד איתו קומםרסיה התוצאה יורדת בכ 10-20PSI איני יודע את הסיבה לכך כניראה הצינור המאריך מוריד מהיחס דחיסה, לעומת זאת כאשר אני מודד ללא הצינור מאריך ע"י הגומי קונוס שלוחצים בכוח לתבריג הפלאג התוצאה יוצאת טובה יותר, עם השעון הזה בדיוק.

או שכניראה השעון דפוק יש לו ונטיל שלעיתים דולף והשעון יוצא מכיול.

כמו שאמרתי נסה שעון אחר.

פורסם

קודם הסט צילינדרים חדש גרמני.

אין צריכת שמן ואין עישון המנוע נוסע חזק.

הבדיקה לפי הספר , מנוע חם כל הפלאגים בחוץ ומצערת פתוחה.

חיפושיות 73-74

• ספונסר פורום
פורסם

קח את השעון הזה וזרוק אותו לפח,מניסיון של 3 שעונים כאלו,המצב של המחוג רחוק מהמציאות לעתים ב50!! PSI, בדוק עם שעון איכותי לפני שאתה רץ לחפש צרות.

אורן

פורסם

פרוייקט הגמר שלי בבית הספר היה סוגי טבעות בוכנה למינהם. טבעות של 4 ו 2 פעימות בכל מיני צורות. ממה שאני זוכר (זה היה לפני כמעט 20 שנים) לוקח לרינגים להתאים את עצמם בערך 400 ק"מ. בהנחה שהחלפת רק את הרינגים ולא את הבוכנות אז את ההרצה שלהן כבר גמרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חברים בבקשה תקראו שוב!

הוחלף סט חדש של צילינדרים בוכנות פין בוכנה ורינגים של מאלי גרמניה!

הראשי מנוע שופצו ואני חושד בהם כגורם אשם .

אני ינסה להשיג עוד מד קומפרסיה.

חיפושיות 73-74

פורסם

בצע בדיקת ליקג', החדרת לחץ אוויר לצילנדרים בנ.מ.ע , מהיכן שיש דליפה תשמע את האוויר בורח, אם מהאגזוז אז שסתום פליטה לא אוטום, ואם מהקרבורטור אז יניקה לא אוטום, אם דרך פקק מילוי השמן אז מהרינגים, לגבי הרינגים בשביל לקבוע אם הדליפה מהם תקינה זה רק אם הבדיקה מתבצעת ע"י ציוד ייעודי עם שעון שמציג את נפילת הלחץ באחוזים, כי דליפה מהרינגים אתה בוודאי תשמע דרך פתח פקק מילוי השמן.

אם יש דליפה מהשסתמים, לא למהר להסיק מסקנות שיש בעיה בראש/ בשסתום, אלא להתחיל לבדוק שוב את כיוון השסתומים.

האם יש בעיה כלשהי במנוע? או שאתה מסתמך על הבדיקת קומפרסיה עם השעון הלא אמין.

פורסם

שלום רב !

מקריאה חוזרת של השרשור, ובמידה והקומפרסיה אחידה בכל הצילנדרים(120), אני מסיק, שאו ששעון הקומפרסיה מזייף, כלפי מטה, או שהשסתומים מעט סגורים, או שניהם גם יחד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...