Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"שתי", כלומר "שתי משמעויות".

ארמית בלאט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשר להשתמש בשני הביטויים, רק שאחד מושרש כביטוי בפני עצמו והשני משמש בעיקר להסברים וכדומה. זה כל ההבדל. רוב האנשים מכירים את "תרתי משמע", אבל אם יגידו להם "דו משמעי" הם ירימו גבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מסכן הילד, חבל לי עליו :wink:

פגישה תהרוס את הגיבוב לדעתי.

למה נראה לך? אז אני מחרים את ערב הקרניבורים!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
למה נראה לך? אז אני מחרים את ערב הקרניבורים!

אני מחרים מפגשים קבוצתיים/אישיים מכל סוג שהוא.

נפגש רק עם משפחה או חברים מאוד טובים או אנשים שאין לי איך להימנע מלפגוש אותם,אני ממש לא הטיפוס המתחבר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הבוקר התחיל בביקבוק הבירה החדשה שבישלנו, IPA מרה כמו המוות ומפוצצת בכשות, 7% אלכוהול. כמו שצריך ואין איפה למצוא בארץ (אלכסנדר גרין איכשהו מתקרבת, אבל מאנייק מי ישלם 15 ש״ח לבקבוק שליש, והיא עוד לא מספיק טובה).

לשם השוואה - מרירות מודדים ביחידות IBU. מעל 45 הבירה נחשבת מרה. גולדסטאר עומדת על איזור ה-20 לפי הערכות שמצאתי. גינס בערך 45. שלנו? 70-80. אדיר פשוט. כרגע מפתחת גזים בבקבוק, עוד שבועיים נטעם את התוצאה הסופית.

בינתיים מסתפק בחקר הבירות הזולות והחזקות, הנה הבציר מהיום: 8 פחיות, 6.5 ש״ח כל אחת, 8% אלכוהול ממוצע. שוב לשם ההשוואה - הבירה שאנחנו מכינים עולה בערך 5 ש״ח לחצי ליטר.

attachment.php?attachmentid=363068&stc=1&d=1385732156

IMG_1852.jpg

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הי מי מדבר על הערב קרניבורים ? אתמול הייתי בדומיה רוסה (לא ממש, הייתי בפאב ליד ונכנסתי להגיד שלום), הרשימה סגורה, אין נכנס ואין יוצא.

אנלוגי איפה אפשר להשיג אותך ואת הבירה שלך ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אותי ניתן להשיג בדרום תל אביב. את הבירה אין להשיג כרגע בשום מקום, עד עכשיו בישלנו 20 ליטר כל פעם שמתחלקים ל-4 אנשים. פעם הבאה נבשל 40 ליטר.

התכנון לטווח הארוך הוא להגיע למצב שזה יהיה מסחרי ברמה כזאת או אחרת, אבל זה עוד רחוק מאוד, יש עוד המון מה ללמוד, אנחנו ממש בתחילת הדרך. יחד עם זאת באופן מפתיע יש לקוחות מחכים, אני ממש מתאפק מלגלות מי, זה די מרשים. לא אגלה כמובן עד שדברים יקרו, וזה לא יהיה בשנה הקרובה.

כרגע - מי שממש מתעקש לטעום צריך להיות חבר טוב שלי, או לגדל איברים נשיים ולהיות זורמת.

ר. פרסקי

פורסם

Sאמק. ביליתי לא מעט זמן בניסיון לבנות משהו, עם הכלים הדרעק שיש לי. ידעתי שזה הולך להוות בעייה, אבל התעלמתי מהתחושת בטן. המשכתי, חדור מוטיווציה.

כשראיתי שלא הלך, ניסיתי לתקן בצורה מסויימת.

כשראיתי שזה לא הולך, ניסרתי וניסיתי לתקן בצורה אחרת.

כשהגעתי לנקודה שבה היה ניתן לעשות את ההתאמה הראשונית, לבדיקה, החלק פשוט נשבר לי ביד.

גררררררררררר.

הסיבות שהביאוני עד הלום:

1) מקדחה ח*א. אם רק הטובה שלי לא הייתה מתפגרת בטרם עת, אולי זה היה נראה אחרת.

הייתי צריך לקדוח חור בקוטר 14 מ"מ (בתכלס הייתי צריך קוטר 16, אבל אין לי כזה מקדח, אבל גם 14 יכול לעבוד אז אמרתי למה לא). מסתבר שהפוטר של המקדחה רוטט ורוקד לו להנאתו.החור נכנס בדיוק איפה שרציתי, אבל יצא במקום נוראי. כמובן שגם אי היה אפשר לקדוח ישר דוך אלא הייתי צריך להפוך את העץ (קדח ארוך יותר מהביט), מה שגם תרם למרות המדידות המדוקדקות שעשיתי.

2) ההבנה שטעיתי במידות... ולמעשה הייתי צריך להסתפק בעץ קצר יותר, כך שהמקדח היה עובר הכל במכה אחת בלי להפוך את החומר. לא מבין איך לא ראיתי את הנקודה הזו כשדמיינתי את המוצר ואת הליך הבנייה שלו, אני כנראה מזדקן.

מעניין מה ישתבש כשיגיע הזמן לעשות את הפיניש, הגימור האמנותי שתכננתי לו.

תכנית א' נכשלה.

תוכנית ב' תתחיל בקרוב. מידות נכונות (בתקווה שלא עשיתי עוד פשלה קטנה), וקדיחה עם מקדחת עמוד- כך שעם זה ייצא עקום, זה רק כי אני עקום ולא כי הכלי לא תקין.

[ים של קללות] רציתי לסיים עם הבנייה הזו היום, אני צריך את המוצר הזה לכל הרוחות.

כל כך מעצבן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
איך אתם מבקבקים את הבירה?

אחרי שהנוזל עבר תסיסה ראשונה בחבית ע״מ להפוך את הסוכרים לאלכוהול (עלק חבית, דלי פלסטיק) מערבבים אותו עם ממש מעט סוכר, ומעבירים לבקבוקים. איך מעבירים? זה דווקא קל, יש ברז למיכל, מחברים אליו צינורית עם שסתום לחיצה (לא לוחץ - לא יוצא בירה) ויאללה.

למה להוסיף סוכר כשהמטרה בירה מרה? כי ברגע שהבקבוק נסגר עם פקק מתאים (רגיל, עם מכשיר מיוחד הסוגר אותו חזק), השמרים מפרקים את הסוכר ואחד מתוצרי הלוואי הוא CO2.

ברווז - מה אתה בונה?

, ממליץ מאוד, בעיקר ללוקו.

אפשר לראות את הקליפ, אבל יותר חשוב להקשיב למילים. אצלם לכם מהדיסק אם תרצו, או אתן לרופני להקליד.

גיבוב על הזמר (יובל גורביץ׳ המלך), נדמה לי שכבר כתבתי פעם, אבל אכתוב שוב לפי דרישה.

http://www.youtube.com/watch?v=aazbPXjHDyM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ר. פרסקי

• תוכן חדש...