Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני צריך ייעוץ בנוגע למקרה מצער שקרה לי.

לפני כשנה קנינו רכב (סוזוקי אלטו מנוע 1000 ידני) ששירת אותנו נאמנה.

לפני כחודש התנגש בנו גנב מכוניות והרכב הלך טוטאל לוס.

הפיצוי מהביטוח הניב את ערך הרכב בירידה של 22% בטענה כי מדובר ברכב חברה.

העניין הוא כזה (כך הסתבר):

קנינו אותו מחברים של המשפחה במחירון של יד פרטית, אך מסתבר שהרכב היה רשום על שם החברה של הבעל. זוהי חברה שלו, בבעלותו ובעלות אחיו. כלומר לא מדובר בליסינג, או קניה מליסינג אלא קניה מחברה.

שאלותי הן בעצם:

מה ההבדל מקניה מליסינג לקניה מחברה פרטית (סתם חברת הנדסת גשרים בע"מ למשל)?

האם בכל מקרה יורדים 22% בערך משווי הרכב במחירון?

ראיתי שבמחירון של לוי יצחק יש כל מיני קטגוריות (עם קריטריונים, בלי קריטריונים) - אשמח להסבר.

כל מידע ועזרה בנושא יעזרו לי (זאת, כי אני מעוניין, במידה והצדק עמי, לבקש את ההפרש ששילמתי אקסטרא במעמד הקניה דאז).

תודה על כל עזרה שהיא

דרור

פורסם

שלום לך,

מצטער לשמוע על המקרה, לידיעה כללית רכב שקנית היינו רכב חברה ולא רכב פרטי ועל כן יש ירידת ערך לרכב כלומר אתה צריך לדרוש את ההפרש על סכום הקנייה ביום הרכישה של הרכב לפי אחוזי סכום הפיצוי שקבלת מחברת הביטוח דהינו 22%.

המוכר מחובתו לידע אותך לגבי בעלות קודמת של הרכב!

בהצלחה.

פורסם

את הבעלות יכולת לבדוק ברישיון הרכב לפני הקניה. ככל הנראה היה כתוב שם XXXX בע"מ. \

זה ש"החברים" שלכם לא הודיעו לכם מראש ולקחו מכם מחירון מלא, זה כבר עניין לאמירה הידועה "עם חברים כאלה...". במינימום - בקש מהם את ההפרש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה נשמע מוכר...

אחי הצעיר קנה גטס מחברים של ההורים. למעשה הרכב שימש את הבת של החבר של אבא שלי והוא קנה אותו מלקוח/חבר שלו.

כולם מכירים את כולם אז אחי סמך על חבר של אבא שלי שסמך על החבר/לקוח שלו עד שאחי מכר את האוטו.

אז התברר מבדיקה שעשה הקונה, שלרכב יש 1) עבר בבעלות של חברת ליסינג 2) תאונה.

לכולם לא נעים אבל אחי היה זה שפשטו לו את העור במכירה כי הוא האחרון בשרשרת "החברים" והוא שילם את המחיר שחסך הראשון כשלקח רכב מליסינג וגם עשה איתו תאונה שהסתיר.

מיותר לציין שאף אחד לא עשה בדיקה במכון ו/או בדק היסטוריית טיפולים או במשרד הרישוי.

כמו שכתוב כאן בפורום:

תמיד(!) ברכב מיד שניה, לא משנה אם קונים מהיבואן, חבר או בן משפחה - תמיד לבדוק היסטוריית טיפולים, להכניס את הרכב למכון ולברר במשרד הרישוי מי היו הבעלים. אילו אחי הצעיר היה מתייעץ איתי כל זה לא היה קורה (ולו בשל הסיבה שהייתי מונע ממנו מלקנות יונדאי גטס בלי קשר לדגם המדובר)

פורסם

אני הייתי מדבר עם ה"חבר" הזה שמכר לכם את הרכב ומבקש החזר.

דרך אגב אתה מדבר על התאונה בחוצ"ש?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לגבי המחיר ששולם - אתה הסכמת לשלם מחיר X עבור הרכב.

לא טרחת לבדוק את העבר של הרכב - אז אינך יכול לבוא בטענות על כך ששילמת יותר מדי.

קנייה ומכירה של מוצר הן עסקה בה שני הצדדים רשאים להתמקח על מחיר המוצר.

קנית מוצר במחיר מסוים - אח"כ אינך יכול לבוא בטענות כי המחיר היה צריך להיות יותר נמוך

(הערה : האם היית מוכן שהמוכר יבוא וידרוש ממך תוספת למחיר מאחר והמחיר שהוא מכר לך היה נמוך מדי ??).

לגבי הורדת ערך - אין הבדל בין קנייה מליסינג לקנייה מחברה.

אם לא ידוע (ומתועד במסמכים) כי הרכב היה נהוג ע"י אדם אחד אז הנחת המוצא היא כי הרכב היה בשימוש ללא מגבלה (במילים מעט בוטות - הרכב היה זונה), וזה מוריד מערכו של הרכב.

פורסם

גם לי יש את אותה בעייה עכשיו בעקבות תאונה שעברתי עם האוטו והביטוח שהוריד את 22% ממחיר הרכב...

על הרישיון רכב שהעברתי להם חייב להיות רשום שהאוטו היה ליסינג נכון???

כי ששלחתי את הרישיון לא צילמתי אותו ועכשיו ביקשתי שיחזירו לי ולא רשום כלום על בעלים קודמים שהיה ליסינג ממה שאני יודע יש סעיף למעלה שצריך להיות רשום אם היה השכרה חברה וכדו' נכון?

פורסם

ערן, אתה טועה. לפני שנת 2006 לא צויין ברישיון הרכב בסעיף מקוריות במידה והרכב היה בבעלות חברה/ליסינג בעבר.

מה שאתה כן צריך לעשות כתור הבעלים החוקי של הרכב הוא לפנות למשרד הרישוי ולבקש דו"ח מפורט של היסטוריית העלות כדי לבדוק האם הטענה של חברת הביטוח נכונה.

להם מן הסתם יש גישה חופשית למידע הזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...