Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בנסיעה אטית , ראשון ב-20 קמ"ש בערך נדלקה מנורת בקרת האחיזה {ESP} ולא הייתה תגובת מצערת , דוושת גז מתה לגמרי ! . לאחר כמה שניות התגובה חזרה , אך המנורה כבר הייתה דלוקה קבוע . כיביתי את הרכב , הדלקתי מחדש ו... כאילו כלום לא קרה . הכל היה נורמלי . המשכתי לנסוע רגיל והכל היה בסדר . אחר כך נסעתי קצת מהר בסיבובים , כדי לבדוק את המנורה והיא הבהבה רק , שזה תופעה נורמלית לגמרי ,אך הדוושה של הדלק הגיבה בכל מצב . כמו שצריך . אני יודע שכשאני אלך למוסך לא ימצאו שום דבר . אני גם יודע שדברים כאלה עלולים לחזור על עצמם שוב ודווקא במצבים של עקיפת רכב אחר , זה עלול להיות קטלני !

היום זה קרה לי פעם ראשונה ורק עם 6000 ק"ם בסך הכל על השעון .אני נוסע די רגוע ולא הייתה שום סיבה שזה יקרה .

 

אני לא סומך על הרכב הזה יותר . מדברים פה הרבה על רכבים צרפתיים , איטלקיים ועוד ... מבחינת אמינות . מה שונה הרכב הזה מהם ? למה אנשים צריכים לשלם כל כך הרבה כסף על פורד ? רק פוזה וזהו . התלהבות ראשונית . בכל אופן אני כבר עברתי את הגיל הזה מזמן.

שכל אחד מכם יעשה את החשבון שלו. מה עדיף ? רבב יפה , נוח , מרווח , יציב , עם היגוי טוב , סטריאו טוב , מזגן סביר + , אך מנגד שרות ואחריות גרוע ועם נטיייה לחוסר אמינות , תקלות , ויקר ...

או רכב אחר , ללא כל ה"יתרונות" הללו {כמעט} אך עם מוניטין מצויין , אמינות מופלגת אחריות טובה ומוסך עם הרגשה ביתית .

 

כל מילה נוספת מיותרת .

פורסם
מה אתה רוצה שנבין מכל הסיפור הזה ?

או שאתה פונה לעזרה או שתעזור לאחרים .

 

האם ניתוק המצבר יעזור , כדי שהבעיה לא תחזור על עצמה ,לדעתך ?

אני יודע שהחלפת YAW MODULE תפתור את הבעיה בוודאות . {לאחר בדיקה באתרים בחול} .אבל איך אשכנע את המוסך לעשות זאת ?

 

בקשר לאחרים , קחו עצה בחינם : תתרחקו מפיאסטה !

פורסם
למה אנשים צריכים לשלם כל כך הרבה כסף על פורד ? רק פוזה וזהו . התלהבות ראשונית . בכל אופן אני כבר עברתי את הגיל הזה מזמן. .

 

"כ"כ הרבה כסף..."? על פיאסטה? :shock:

 

קנית רכב זול וטוב, לא יקר ולא פוזה.

 

הוא עדיין במסגרת אחריות, גש למוסך, עפ"י מה שאתה מתאר, חיטוט במחשב הרכב יראה את התקלה הזו ודרוש לתקן את הדרוש תיקון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יוסי, אני לא מבין מה הפואנטה. כן, הבנו שנפלת על רכב לימון (אם אינך טרול אינטרנטי מצוי). רכבים לימון קיימים אצל כל היצרנים ומכל היבשות. אתה יכול למצוא אין סוף תלונות על ה DSG של קבוצת VAG, תמצא תלונות על צריכת הדלק המופרזת של הפיקנטו, תמצא תלונות על הגיר הרובוטי של היפנית מס' 1 בעולם ואפילו תמצא תלונות על לוח המחוונים המתפגר של כוכבת הפורום והרכב הטוב בעולם - סקודה פאביה.

 

אז די, הבנו שאתה לא מבסוט על הרכישה ושעוד יבואן חזירי מתייחס אליך כנטל ולא יודע מה פשר המילה שירות. Welcome to Israel.

 

הזמנת רנו, אני מקווה שממנה לפחות יהיה לך קצת שקט.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב באחריות, לא?

 

כשנורת אזהרה נדלקת נוצר במחשב הרכב רישום של הארוע (Freeze Frame) עם כמות מרשימה של נתונים טכניים.

אפשרות אחת זה ללכת למוסך מורשה.

אם אתה לא סומך עליהם, תרכוש או תלווה סורק תקלות ותבצע סריקה. בדרך כלל רישום התקלה יכיל קוד שניתן לבדוק בגוגל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

 

פורסם

איש יקר שלום,

 

באמת לא ברור מה העניין - קנית רכב חדש. מזל טוב! תהנה ממנו. יש תקלות? הרכב באחריות יצרן. אל תתחיל בניתוקי מצבר ועוד נזקים שעלולים לגרום לך נזקים גדולים יותר.

 

כפי שאמרו לך - סע למוסך שיתחברו למחשב.

אה ועוד משהו - פורד? פיאסטה????פוזה?? הנרי (פורד) מתהפך בקברו....

 

בהצלחה!

פורסם

יש לי שאלה ברשותך.

האם זה אתה שהתלונן שלאחר הרכישה לא החזירו לו כסף

עקב מבצע (שהחל לאחר רכישת הרכב) ושהוחלף דגם ולא יידעו אותך?

לאחר מכן, החלו ריחות דלק, קילופי צבע, וכעת נורות התראה.

נראה לי כי השרשורים שלך, וחוסר שביעות רצונך הכללית.

קשורים כולם לכך שלא החזירו לך כסף בגין המבצע.

פורסם
אחרי קריאת כל ההודעות שלך אפשר להבין איזה לקוח אתה .

אם טרם הבנת , הדרך בה אתה הולך אינה הנכונה .

נו באמת ... טוב ! לא ציפיתי שתבינו אותי . אך מה היה קורא אילו אף אחד לא היה מספר בפורומים על בעיות שיש לו אם הרכבים שהם רכשו ? אני מבלבל לכם את מוח ? משעמם אותכם ? זה מפני שאני רוצה איך שהוא ובאיזה שהיא דרך לעזור לכם להחליט טוב יותר לגבי הרכישה הבאה שלכם . וכל משהיה כאן ,הכל קרה . בדיוק ככה .

אילו זה היה קורא לכם ... הייתם הופכים עולמות כאן . אני מקווה שהיא תימכר בקרוב ואז תוכלו לשמוע על הרכב הזה רק דברים נפלאים . וזה יהיה בעזרת סוכנים מושתלים של " דלק מוטורס " .

הם ניצחו במלחמת ההתשה ושל חוסר מעשה כלפיי , מאז רכישת הרכב וכנראה עד שהוא יימכר .

פורסם

תראה, כמעט כול שרשור שפתחת לא היה ניראה ענייני לגבי החסרונות של הדגם אלא ניראה יותר כמו התבכיינות על הרכב הספציפי שלך.

מבין את הרגשתך, אבל את רק מתבכיין פה בפורום ו"מלכלך" על הרכב כבר לא מעט זמן, עד היום נמנעתי מלהגיב בדיוק בגלל התגובה שהגבת מעליי, אתה לא מוכן לשמוע דעה אחרת משלך, או להבין שלמעשה יש לך רכב חדש באחריות ושתלך כבר למוסך ותשב להם על הראש, תפנה לעורך דין, משהו!

מהפורום לא תבוא הישועה ואף אחד לא יגיד פתאום - "יאללה בוא נעשה הפגנה בשבילך".

 

לך ליבואן, תפנה לעורך דין, תעשה משהו.

 

 

למיטב זיכרוני התחלף הדגם בדיוק אחרי שקנית - לדעתי הלא מקצועית זו הסיבה היחידה לכול הסימפוזיון שאתה עושה סביב הרכב.

פורסם

תגיד חביבי לא נמאס לך?

עשרות הודעות על כסאות שנתקעים, קילופי צבע, מנורות אזהרה, ריחות של דלק (אה סליחה, רק באילת ורק מעל 38 מעלות שחם מאד, דלק מוטורס לתשומת לבכם לא למכור פיאסטות באילת), אף אחד בדלק לא מתייחס אלייך, כולם נגדך אישית, נו ... אני חושב שהרעיון ברור.

 

קנית רנו חדשה לא?, ראשית תתחדש וסע בדרכים טובות.

אני מקווה שיהיה לך סופסוף מנוח ושקט, זה דגם חדש יחסית אז אני מקווה בשבילך שהוא לא יתחלף עוד חודש ואז שוב לא תהיה מרוצה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אוי ! אני באמת מבקש סליחה אם פגעתי במישהו כאן ו בעיקר בפיאסטות "הקדושות" שקניתם . בסך הכל נדלקה מנורת קוד ESP , וזה לא המקום הנכון לעשות זאת ? {טכני אחזקה ...} . ואז במקום לתת עצה , כי אולי זה קרה במקרה גם לכם , ובעיקר איך טיפלו בבעיה הזו , ישר התנפלתם עליי בהתקפה ! למה ? האמת כואבת למישהו ? לא נעים לשמוע אותה ?

אז הנה כך התקלה טופלה : חיברו אותו למחשב , לא מצאו שום קוד תקלה {חבל שלא צילמתי בווידיאו , למען אנשים מסויימים כאן וכדי להראות לחשמלאי , כאילו שזה יעזור במשהו} . אבל ליתר ביטחון ניתקו מצבר וחיברו אותו בחזרה .

כל עוד הרכב יישאר אצלי ולא יימכר ויהיו עוד תקלות {אם יהיו , אני מקווה ומתפלל שלא} אעלה אותם כאן . כי זה המקום . כשיש למישהו בעיה , הוא מעלה אותה לפורום . זוהי מטרת הפורומים . על חמתכם וזעמכם . תתעלמו מההודעות שלי . ,תנו לאנשים אחרים שרוצים לעזור להגיב . ולכל האנשים שלא מאמינים , אעלה את דוח השמאי בקרוב .

 

אתם עדיין כועסים עלי ?

פורסם

מנורת קוד ESP נדלקת כאשר מערכת בקרת היציבות נכנסת לפעולה .

מערכת ESP/ESC) Electronic Stabilization Program/Control)) הינה מנגנון בקרת בילום מתקדם שמטרתו לייצב את הרכב במצבי החלקה שונים וזאת באמצעות שליטה והפעלה דיפרנציאלית של מערכת הבילום של כל אחד ואחד מגלגלי הרכב באופן התואם את מצב ההחלקה ולפעמים מנטרלת את דוושת הדלק עד לאיזון הרכב .

אפשר כי הנורה אשר נדלקה הצילה את חייך , אולי הרכב עלה על אבנים קטנות ,כתם שמן או בוץ ומים עם שומנים .

והמערכת זיהתה אי התאמה בסיבובי הגלגלים והאחיזה , בלמה את דוושת הדלק שלא תאבד שליטה ובלמה את הרכב .

 

האם זה היה תקין או לא , אלוהים יודע ומערכת רישום התקלות במחשבי הרכב .

אולי אין רישום לכך במחשב הרכב , אבל אם הדבר הופיע פתאום אחרי זמן רב שלא הייתה בעיה -

אפשר כי ברגע זה המערכת הייתה צריכה לפעול , ואולי המשיכה לפעול כי נשארו עוד שומנים על הצמיגים, והאחיזה הייתה לא טובה .

 

בדוק בימים הקרובים אם יש בעיה במערכת והיכן הבעיה מופיעה - אולי יש אבנים קטנות בצומת או בסיבוב .

אם עדיין הנורה דולקת סתם , גש שוב למוסך לבדיקה .

 

ומעבר לזה - אתה לא אוהב את הרכב ואיבדתה אמון ברכב וביבואן נותן האחריות .

מכור את הרכב , ומצא רכב אחר , השקט הנפשי שווה כל מחיר - בהצלחה .

 

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

×
×
  • תוכן חדש...