Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם המוכר מודה שיש תאונה אז במקרה כזה לא מפרסמים כלום. לא על כל פיפס צריך לפתוח נושא.

אם המוכר אומר לך שהחליפו רק פגוש ואתה מגלה שהחליפו חצי אוטו כי הוא נכנס במשאית, זה משהו אחר..

אני לא ניסיתי לקנות את הרכב, פשוט ראיתי אותו ביד 2 (רכב נדיר) ואז במקרה הגעתי לזה שיש לי תמונה שלו, במודעה לא מצויינת תאונה, אבל לך תדע אם הוא מעיד על זה פנים מול פנים.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דני, אבל אם זו האמת, אני לא רואה פסול בלפרסם מידע נכון אודות הרכב.

אני מאוד בעד, רק להגביל את הפותחי נושאים למשתמשים בעלי ותק של שנה/כמות מסוימת של הודעות.

משכנתא זה קל

פורסם

אם אתה יודע ב-100% שהייתה תאונה מקדימה אז תציין את זה כדי שהקונים ידעו על זה מראש.

בתגובות לפתיחת השרשור שלך אולי עוד אנשים מכירים את הרכב ויוכלו להוסיף פרטים...

ברכבים נדירים בדר"כ אנשים ישר מבינים על איזה רכב אתה מדבר ואולי יש להם פרטים מעניינים שאפילו לא ידעת על הרכב...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני לא חושב שצריך לפתוח נושא לכל מכונית. לכל היותר לפתוח שרשור לכל קונצרן/יצרן כדי למקד את האנשים.

הרעיון הוא טוב ביסודו ואני חושב ומאמין שאין סיבה לאנשים בפורום לשקר לחברים ומכרים שלהם.

פורסם
בעקבות העובדה שחיפשתי לעצמי רכב כמה חודשים והלכתי לבדוק רכבים שחברי פורום אחרים בדיעבד גם הלכו לבדוק.

אז היו הרבה פעמים שמישהו כבר לקח את הרכב שהתעניינתי בו לבדיקה וגילה "שאסי" או נזילות בגיר לדוגמא, זה מנע ממני

הרבה כאב ראש, בזבוז זמן וכסף. פשוט שלחו לי את הבדיקה בפקס או במייל.

היו גם מקרים שאני הלכתי לראות רכב, פתאום אחרי חודש חבר מתקשר שהוא הולך לראות רכב ושואל אם אני רוצה לבוא איתו

והסתבר שכבר ראיתי את הרכב הזה והוא היה במצב נוראי והמוכר שקרן מארץ השקרנים. בזכות המידע הזה החבר אפילו לא התקשר למוכר.

אז חשבתי על רעיון!

נכון יש עכשיו נושאים כמו: "רכב כללי", "ייעוץ לפני קניה", "שיפורים", "אוף טופיק".

להוסיף נושא שיקרא: "מידע על רכב משומש".

בנושא הזה אנשים שהלכו להתרשם מרכב יוכלו להזהיר חברי פורום אחרים! זה יחסוך בדיקה במכון (600-1000 ש"ח),

המון טרטורים ועצבים. יהיה אפשר להעלות לפי מס' רישוי, תמונות, קישורים ל"יד 2", לצלם את הבדיקה ולהעלות לפה וכו'...

דוגמא:

למשל אני רוצה לקנות קורולה.

אני נכנס לנושא "מידע על רכב משומש" כדי לראות אולי מישהו בדק את הרכב הספציפי שאני רוצה.

מדפדף... רואה בכותרת קורולה מס' רכב 12-123-12 (למשל). הופה! זה האוטו שאני התעניינתי בו!

נכנס... רואה שאושריקו כבר הלך לראות את האוטו ורושם שהפחח שלו אמר שיש תאונות מכל הכיוונים ולכן הוא לא קנה אותו.

הוא גם אומר שהיה קרע במושב האחורי (יכול להיות שלא הייתי שם לב) ומד הק"מ תקוע...

ואז אני מסיק אם שווה לי ללכת לראות את האוטו. והכי הכי חשוב, אני יודע כבר את רוב מה שעבר על האוטו והסיכוי שאופתע יורד לרצפה.

מה דעתכם? :twisted:

לא הייתי סלב מעולם כמו שהייתי סלב בקארספורום!:inlove:

אני לא מסכים עם הנושא...

אתם סתם מלכלכלים על אנשים שלא יכולים להגן על עצמם.

באים לבדיקה ומגלים הכל- סה טו.

פורסם

סטטיסטית, יש יותר מכוניות למכירה מחברי פורום שמחפשים בכל רגע נתון.

סטטיסטית, חברי פורום רבים מדברים על אלפא רומאו אבל קונים מזדה לנטיס.

מעשית, אני לא רואה את הרעיון הזה עובד, אך אשמח להתבדות במידה וזה יקרה.

כדאי רק להיזהר שלא לחשוף את עצמנו ואת הפורום לתביעות לשון הרע או סתם לבריונות

מהסוג הישן והטוב כנקמה על המידע שהופץ אודות אנשים מסויימים ברשת. (השרשור על

נהג המונית והאיומים של אשתו על מי שפרסם את הסרטון בפייסבוק הם דוגמה טובה לכך)

פורסם

אם הכל אמת ואתה בא ומפרסם בדיקה והיסטוריית רכב אז לא קרה שום דבר.

מה בעל רכב יגיש בקשה למשטרה שתפנה למנהלי הפורום כדי לתת פרטים על משתמש שפירסם צילומים של בדיקה?

99% משקרים במכירה של רכב, חוויתי את זה טוב טוב... הגיע הזמן לשים לזה סוף.

יש פה עורכי דין שיכולים לתת דעתם?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני לא רואה פסול בלפרסם מידע נכון אודות הרכב.

אני לא חושב שכתיבת אמת יכולה להוביל לתביעה.

כתיבת שקר לעומת זאת...

למען הסר ספק אינני עורך דין ולא מתכנן להיות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רעיון יפה לדעתי.

אפשר שתהיה הודעת Sticky נעולה שתנוהל רק ע"י מנהל פורום.

מי שמעוניין להעלות מידע על רכב "חשוד" או "בעייתי" יהיה חייב לשלוח למנהל הפורום את המידע בצירוף טופס בדיקה, ממצאים, תמונה של הרכב, מידע על המוכר, מה נאמר ומה התברר כשקרים והכי חשוב, קישור למודעה ביד 2. מנהל הפורום כבר יפעיל שיקול דעת לגבי מה לפרסם (וסביר להניח שידע לסנן את האובייקטיבי מהסובייקטיבי).

כך תיווצר הודעה שהיא מין מאגר מידע (טוב יהיה אם תוצג בצורה של אלבום תמונות כי כך יקל לזהות את הרכב גם במידה ופרטי המודעה ביד 2 שונו).

בלחיצה על התמונה ייחשפו הפרטים הרלוונטים.

צריך גם לקבוע שאחרי X זמן בו לא הגיע מידע על רכב מסוים הרכב מוסר מהמאגר, זאת כדי לא ליצור בילבול והטעיה.

לדעתי כדאי לפתוח שרשור כזה לכל סוג רכב (למשל טויוטה) או ממש לרדת לפירוט של סוג + דגם (למשל שרשור לקורולה ושרשור ליאריס וכד').

אם למישהו יש השגות לגבי אמיתות המידע על הרכב יוכל להביע את דעתו בפורום בצירוף עובדות בלבד ובתנאי שיוכיח זיקה כלשהי לבעל הרכב.

כל דרך אחרת נראה לי תהפוך לפורום מבולגן ומלא "לכלוכים" שבסופו ייסגר.

עריכה: אני כבר חושב מה יקרה כזה ירוץ מספר חודשים. אולי לסגור את הפורום הזה למשתמשים עם 5 הודעות + כך לא יווצר מצב שסוחרים\מוכרים נרשמים לפורום כדי לגלות מה כתבו על הרכב "זהב" שלהם או כדי "להטיל וטו" על הפירסום.

בכל מקרה. יוזמה מבורכת לדעתי!

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם
צריך גם לקבוע שאחרי X זמן בו לא הגיע מידע על רכב מסוים הרכב מוסר מהמאגר, זאת כדי לא ליצור בילבול והטעיה.

אין שום היגיון במחיקת רכבים שנכנסו למאגר. רכב שעבר תאונה לא הופך להיות פתאום לרכב שלא עבר תאונה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה רעיון טוב אבל לא פשוט ליישום. כדי ליצור קהילה כזו צריך להכיר את האנשים הפועלים מספיק טוב, לא ברמה אישית, אבל שיהיה אמון הדדי בסיסי במידע שמשתפים וליצור סינון כדי שזה לא יהפוך לאיזו קבוצת פייסבוק עם משתמשים פיקטיביים של סוחרים, חפירות, השמצות הדדיות ובלבולי מח כלליים על המחיר, המוכר והמקצוע של אמו :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...