Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האנס נכון שג'אווה זה לא c++ אבל זה עדיף על c# ועל objective c.

אם כבר אתה מתכנת למשהו עם שפת ביניים וruntime environment לפחות שתהיה לזה הצדקה.

אין פה עדיף. זה רק עניין של טעם.

אני מעדיף שפה שלא צריך לכתוב בה 20 שורות ו-3 אובייקטים כדי ליצור event, זה הכול.

מהבחינה הזו בלבד, זו נבלה וזו טריפה בהקשר של טלפונים. :wink:

(נו, מי מרים את הכפפה לפייתון-מובייל?)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דווקא להתחרות בBP זה קל.

ד"א המשרד שלך ליד משרדי תאגיד מי הרצליה?

חיובי, תפסת אותי :wink:

אתה מוזמן לקפה.

ליביו, כבודו המקצועי של המתכנתים במקומו מונח.

אין לי ספק שתכנת יעשה זאת במקצועיות וקלות רבה מאד.

אבל מאחר וזאת לא פעולה "מצילת חיים" אני מרשה לעצמי לשחק ולהנות מזה.

אם על הדרך יצא מזה משהו - אחלה.

אגב, ראיתם את הסדרה בייס-דוקו "סיליקון ואדי"??

הרבה זמן לא עכבתי אחרי סדרה בצורה כזו אדוקה.

כולה 4 פרקים שהצליחו להפליא אותי כל פעם מחדש.

-iG71NY8Luc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
האנס נכון שג'אווה זה לא c++ אבל זה עדיף על c# ועל objective c.

אם כבר אתה מתכנת למשהו עם שפת ביניים וruntime environment לפחות שתהיה לזה הצדקה.

ג'אווה אינה עדיפה על c# בשום אופן. לא מבחינת "CROSS PLATFORM", לא מבחינת קלות פיתוח, לא מבחינת ביצועים ולא מבחינת דוקומנטציה.

http://stackoverflow.com/questions/575513/why-is-c-sharp-suddenly-so-popular

פורסם

להגיד C# ו-Cross Platform באותו משפט זה חוסר הבנה טוטלי.

הדבר היחיד שטוב ב-C# זה הספריות המוכנות שלו

ה-Cross Platformיות שלו צולעת ולא הייתה בכלל קיימת עד לפני שנה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חבר יקר, אני אחרון האנשים שתוכל להגיד עליהם שיש לו חוסר הבנה טוטאלי בתחום, בוא לא נתחיל לפתוח פה קו"ח.

לא כתבתי שc# הוא cross platform אלא כתבתי ש java הוא לא.

JAVA הוא Cross Platform בתיאוריה בלבד.

להעביר פרויקט מורכב באמת של JAVA מוינדוס ללינוקס או ההיפך = משימה כמעט בלתי אפשרית.

מן הסתם פרויקט hello world יעבור בקלות, אך כך גם בMONO וכך גם בפייתון ופרל, כך שאין חשיבות ו\או ביסוס אמיתי מאחורי האמרה.

ואגב הcross platformיות של c# קיימת כבר הרבה מעבר לשנה והיא עדין ברמה נחותה יחסית מהסיבה הפשוטה שמייקרוסופט מעדיפים להשאיר אותנו בשרת win 2012, לי אישית, אין התנגדות. מנסיון רב מאוד בשרתי לינוקס \ וינדוס, עם פרויקטים שדווקא הביצועים והשרידות הם האלמנטים החשובים בהם, וינדוס לוקח בגדול, אם אתה יודע להגדיר אותו ולעבוד איתו כמו שצריך.

האמרה הישנה ש"לינוקס" הוא יציב כמו בלטה ומהיר כמו F16 כבר לא רלוונטית, כנ"ל לגבי אבטחת מידע ופרצות, למרות הדעה הרווחת והשגויה, ישנם פי כמה וכמה יותר אקספלוטים 0day (וגם וותיקים) לשירותים שמותקנים על שרתי לינוקס, אולי בגלל השכיחות, אבל הסיבה לא באמת משנה. שרת לינוקס ממוצע כיום הוא פחות בטוח משרת וינדוס. ההבדל כמובן הוא שהפצות לינוקס, רובן חינמיות ופה טמון היתרון. מבחינה עסקית, כמעט תמיד יצא לי ללמוד ששרתי לינוקס (בפרויקט מורכב), למרות המחיר החינמי, עולים בסופו של דבר יותר כסף, בגלל כח האדם היקר שדרוש לתפעול ובגלל הזמן הרב שדרוש לתפעול.

פורסם

תסביר את זה רק לרוב החברות בעולם שעובדות עם סרברים מבוססי סולאריס / יוניקס / לינוקס ולכל מי שעובד בcloud platform של אמזון לדוגמא או אי אילו דוגמאות אחרות.

בארץ יש תרבות מייקרוסופטית קשה שנובעת מהתמיכה האדוקה של מייקרוסופט בצבא ובמוסדות הלימוד.

מבחינת cost effective - אין סיכוי ששרת ווינדווס משתלם ברוב המוחץ של המקרים. בטח כשאתה לא משכיר ברזלים נטו.

לגבי מאובטח , נו , אני מכיר את השוק הזה "טיפה" - כמות השרתי חלונות שם - היא כמעט לא קיימת. מוצר איזוטרי.

לגבי סיליקון ואדי - אכן סדרה מעניינת , יצא לי את הכבוד (המפוקפק?) אפילו לעבוד עם אחד המצולמים באיזשהו שלב :) זה כבר לתרד אחר לא בפורום פתוח :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
תסביר את זה רק לרוב החברות בעולם שעובדות עם סרברים מבוססי סולאריס / יוניקס / לינוקס ולכל מי שעובד בcloud platform של אמזון לדוגמא או אי אילו דוגמאות אחרות.

בארץ יש תרבות מייקרוסופטית קשה שנובעת מהתמיכה האדוקה של מייקרוסופט בצבא ובמוסדות הלימוד.

מבחינת cost effective - אין סיכוי ששרת ווינדווס משתלם ברוב המוחץ של המקרים. בטח כשאתה לא משכיר ברזלים נטו.

לגבי מאובטח , נו , אני מכיר את השוק הזה "טיפה" - כמות השרתי חלונות שם - היא כמעט לא קיימת. מוצר איזוטרי.

לגבי סיליקון ואדי - אכן סדרה מעניינת , יצא לי את הכבוד (המפוקפק?) אפילו לעבוד עם אחד המצולמים באיזשהו שלב :) זה כבר לתרד אחר לא בפורום פתוח :)

צודק, רוב החברות מריצות שרתי לינוקס וכמובן שEC2 מריץ גם ברובו לינוקסים.

אבל אתה קופץ מפרויקטים קטנים ובינוניים (כאלו שרלוונטים אלינו ובמיוחד לפותח השרשור) לפרויקטי ענק ואלו בכלל לא רלוונטים לויכוח. מובן ששרתי לינוקס וגם תחזוקם יהיה פי כמה יותר זול מוינדוס בפרויקטים ענקיים ולינוקס הוא הפתרון הנכון לפרויקטים כאלו.

אין רע בתרבות המייקרוסופטית, כמו שאין רע בתרבות הלינוקסאית\SUNית וORACLEית. המצב הוא לא קשה אלא ההיפך מצוין.

אני ממליץ לך בחום, בתור אחד שכתב לא מעט פרויקטים בלא מעט שפות, לנסות C#.

גם אני "קצת" מכיר את שוק אבטחת המידע - לא דיברנו על סויצ'ים ו\או NLBs ו\או פיירוולס מקופסאות לינוקס אלא על שרתי לינוקס בסיסיים, כאלו הנפוצים ביותר ברשת, שמריצים LAMP ונפרצים מידי יום ביומו. כקופסה חדשה, אין להשוות בין האבטחה בוינדוס ללינוקס, פשוט אין. נושא אבטחת המידע הוא נושא קרוב מאוד לליבי, מגיל מאוד צעיר אני עוסק בנושא ועברתי כברת דרך בתחום כאשר אחד ההיילייטס הוא פיתוח אחד הBOTNETים בTCL (בזמנו בוטנט היה הבוט ששולט בבוטים ולא רשת הבוטים עצמה) הנפוצים והמפורסמים ביותר בעולם והשני הוא אלגוריתם אנטי DDoS נפוץ מאוד עוד כשלא קראו לזה DDoS אלא פשוט udp.pl.

כל שאלה יש לה פתרון שונה, מנסיוני, עסקים קטנים ובינוניים, עדיף להם בכל אספקט להשתמש במוצרי מייקרוסופט.

ואם נחזור לפותח השרשור ולשאלתו המקורית, לא שואלים אנשים שהם לא מליונרים, כיצד להיות מליונר.

אם הם היו יודעים, היו כבר עושים זאת לבד. כל טיפ שתקבל פה הוא בגדר המלצה חסרת ביסוס.

פורסם

חייב לציין את ה-2 סנט שלי בתחום.

אני מפתח iOS ברוב זמני, בשאר זמני אני מתכנת אנדרויד ובקרוב גם WP.

אני בטוח ש-iOS הרבה הרבה יותר קל לפיתוח מבחינת סביבת עבודה, (אי אפשר להשוות Eclipse ל -XCode).

הדיבגר מדהים, ואין לך 40 גדלים של מסך וטאבלטים שאתה צריך להתאים את כל המסכים.

גם מבחינה של ליצור UI , לפי דעתי המקצועית ה-iOS פשוט כמה רמות מעל האנדרויד.

מבחינת קוד? Java ממש לא נוראית אבל אני מעדיף את Objective C תמיד.

ואני שואל איפה הכסף ? או באמת, האם האפליקציה שלך אמורה להיות בתשלום?

(תשקול תשלומים בתוך האפליקציה, יכול להיות פתרון נחמד).

לפי זה אפשר לייעץ עם איזה פלטפורמה להתחיל.

בכל מקרה בהצלחה, ואתה מוזמן להיעזר בי בכל שאלה.

נדב

פורסם
חבר יקר, אני אחרון האנשים שתוכל להגיד עליהם שיש לו חוסר הבנה טוטאלי בתחום, בוא לא נתחיל לפתוח פה קו"ח.

JAVA הוא Cross Platform בתיאוריה בלבד.

להעביר פרויקט מורכב באמת של JAVA מוינדוס ללינוקס או ההיפך = משימה כמעט בלתי אפשרית.

מן הסתם פרויקט hello world יעבור בקלות, אך כך גם בMONO וכך גם בפייתון ופרל, כך שאין חשיבות ו\או ביסוס אמיתי מאחורי האמרה.

ואגב הcross platformיות של c# קיימת כבר הרבה מעבר לשנה והיא עדין ברמה נחותה יחסית מהסיבה הפשוטה שמייקרוסופט מעדיפים להשאיר אותנו בשרת win 2012, לי אישית, אין התנגדות. מנסיון רב מאוד בשרתי לינוקס \ וינדוס, עם פרויקטים שדווקא הביצועים והשרידות הם האלמנטים החשובים בהם, וינדוס לוקח בגדול, אם אתה יודע להגדיר אותו ולעבוד איתו כמו שצריך.

האמרה הישנה ש"לינוקס" הוא יציב כמו בלטה ומהיר כמו F16 כבר לא רלוונטית, כנ"ל לגבי אבטחת מידע ופרצות, למרות הדעה הרווחת והשגויה, ישנם פי כמה וכמה יותר אקספלוטים 0day (וגם וותיקים) לשירותים שמותקנים על שרתי לינוקס, אולי בגלל השכיחות, אבל הסיבה לא באמת משנה. שרת לינוקס ממוצע כיום הוא פחות בטוח משרת וינדוס. ההבדל כמובן הוא שהפצות לינוקס, רובן חינמיות ופה טמון היתרון. מבחינה עסקית, כמעט תמיד יצא לי ללמוד ששרתי לינוקס (בפרויקט מורכב), למרות המחיר החינמי, עולים בסופו של דבר יותר כסף, בגלל כח האדם היקר שדרוש לתפעול ובגלל הזמן הרב שדרוש לתפעול.

את המשפט:

ג'אווה אינה עדיפה על c# בשום אופן. לא מבחינת "CROSS PLATFORM"

אפשר להבין רק בצורה אחת - מבחינת Cross Platform עדיף C# על פני ג'אווה.

ועם כמה שה-Cross Platformיות של ג'אווה לא מושלמת, אי אפשר להגיד שבתחום הזה C# עדיף, פשוט אי אפשר

אז לא מדובר על קו"ח ולא על נעליים, מדובר (כנראה) על שיעורי הבעה, כי מה שהתכוונת ומה שכתבת זה שני דברים שונים.

זה:

וזה:

ג'אווה אינה עדיפה על c# בשום אופן. לא מבחינת "CROSS PLATFORM"

הם שני משפטים הרחוקים שנות אור אחד מהשני

איך הגעת מ-Cross Platformיות לשרתי Windows vs Linux.

ה-Cross Platformיות של C# רלוונטית (מן הסתם מעבר ל-X86-X64) אך ורק ל-Windows Phone, שעד ל-8 הוא תקלה בפני עצמו.

זה לא Cross Platform אמיתי במעבר בין X86 ל-X64 או במעבר מ-Windows ל-Linux.

זה Cross Platform אמיתי במעבר למעבדים אחרים

Nad

ברור שלא יהיה לך 40 גדלי מסך שונים במוצרי אפל, אין אפילו 40 מוצרי אפל שונים שמריצים iOS

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן ההבעה הייתה שגויה במקצת, התכוונתי להגיד ששתיהן פיקציה מבחינת CROSS PLATFORM, טעות שלי.

בכל אופן, c# פועלת על לינוקס בצורה פנטסטית עם MONO, המרת פרויקט JAVA וינדוסי ללינוקס דורש פחות או יותר אותן מודיפקציות לטובת אף אחד מהן. זה לא באמת CROSS PLATFORM ועד היום אין פתרון כזה אמיתי. בלי קשר, זה שיקול אפסי לחלוטין בפרויקטים כאלו של עסקים קטנים - בינוניים. השיקול החשוב הוא זמן וקלות פיתוח ותו לא, c# מנצחת בשניהם by far.

אני אעתיק את התשובה כי זמני קצוב והויכוח הוא עקר וחוזר על עצמו, מה שכן הנסיון שלי בא לידי ביטוי בפרקטיקה ולא על הנייר כך שפרמטרים ואמרות מיתוגיות נטו כמו CROSS PLATFORM לא מרטיטות אותי במיוחד:

There's nothing "sudden" about the popularity of C#, it's been quite popular since its birth at the turn of the century.

Also, I don't understand how you can consider C# to be a step backwards from Java; if anything, C# is several steps ahead of Java. The cross-platform "issue" you mention is only an issue of politics and not one of technical capabilities; Microsoft (erroneously, IMO, but that's neither here nor there) sees no value in doing the work of bringing the .NET platform to non-MS platforms. The other issue... "a language that's run by a corporation rather than a community" is actually more of an issue with Java than it is C#; Sun still controls Java with an iron fist, despite IBM's continual pleas. Edit: Not anymore. Now IBM has to beg Oracle to modify Java...

So, to the actual question, why is C# popular?

Because:

It really is a great platform for programming. There are numerous improvements over Java, such as:

Value Types

Properties

Delegates and Events

Global Assembly Cache

Runtime Generic Support

It's constantly evolving, both in terms of library support and new language features. For example:

LINQ (it will change the way you iterate a collection!)

Lambda Expressions

Closures

It has broad reach across the Microsoft platform:

WCF (Windows Communication Foundation)

WPF (Windows Presentation Foundation)

WP (Windows Phone)

Windows Store Apps

Windows Embedded

Microsoft Xbox

It has broad reach outside the MS platform:

iOS with Xamarin and MonoGame

Android with Xamarin and MonoGame

Mac with MonoGame

Linux with MonoGame

And now in C# 4:

Dynamic types and the DLR (i.e. runtime type binding, like python)

Named and Optional arguments

Covariance and Contravariance

native asynchronous operators await/async

In terms of IDEs, Visual Studio is pretty darn good. I'll admit that there are features of Eclipse I'd like to see in Visual Studio, but there are features of Visual Studio I'd like to see in Eclipse, too. There's also MonoDevelop, which is shaping up nicely.

Plus, there's a great community of fellow programmers who are always willing to help out. This site is the perfect example of that.

מתוך http://stackoverflow.com/questions/575513/why-is-c-sharp-suddenly-so-popular

פורסם

נדב בא נזכור שגם עבור אפליקציות חינמיות - בשווקים החזקים - אפילו אם יש יותר אנדרואיד - השימוש באפליקציות בו הוא יותר נמוך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אכן אולי ההבעה הייתה שגויה במקצת, התכוונתי להגיד ששניהם פיקציה מבחינת CROSS PLATFORM.

בכל אופן, c# פועלת על לינוקס בצורה פנטסטית עם MONO, המרת פרויקט JAVA וינדוסי ללינוקס דורש פחות או יותר אותן מודיפקציות לטובת אף אחד מהן. זה לא באמת CROSS PLATFORM ועד היום אין פתרון כזה אמיתי.

אני אעתיק את התשובה כי זמני קצוב והויכוח הוא עקר וחוזר על עצמו, מה שכן הנסיון שלי בא לידי ביטוי בפרקטיקה ולא על הנייר כך שפרמטרים ואמרות מיתוגיות נטו כמו CROSS PLATFORM לא מרטיטות אותי במיוחד:

מתוך http://stackoverflow.com/questions/575513/why-is-c-sharp-suddenly-so-popular

CrossPlatform ב-C# הוא פיקציה, ב-Java הוא לוקה בחסר.

היתרון האמיתי והיחיד של C# מול כל שפה כלשהי הוא ב-Library, ואני אישית מעדיף כבר c++ עם boost

אגב CrossPlatform אמיתי אני חושב שהכי קרובים ל-CrossPlatform אמיתי זה נוקיה עם Qt, אבל יכול להיות שאני לא מעודכן לגביהם לא נגעתי בזה כמה שנים טובות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ואם נחזור לפותח השרשור ולשאלתו המקורית, לא שואלים אנשים שהם לא מליונרים, כיצד להיות מליונר.

אם הם היו יודעים, היו כבר עושים זאת לבד. כל טיפ שתקבל פה הוא בגדר המלצה חסרת ביסוס.

לא שאלתי איך להיות מיליונר - בזה אני לא צריך את עזרתכם.

שאלתי מהיכן מתחילים (מי שלא תכנת) לפתח אפליקציה..

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
CrossPlatform ב-C# הוא פיקציה, ב-Java הוא לוקה בחסר.

היתרון האמיתי והיחיד של C# מול כל שפה כלשהי הוא ב-Library, ואני אישית מעדיף כבר c++ עם boost

אגב CrossPlatform אמיתי אני חושב שהכי קרובים ל-CrossPlatform אמיתי זה נוקיה עם Qt, אבל יכול להיות שאני לא מעודכן לגביהם לא נגעתי בזה כמה שנים טובות

זה יתרון ענק ואחד החשובים, כמו להגיד היתרון היחיד של בוגאטי הוא המנוע.

דווקא בימים אלו אני מתעסק המון עם c++ boost לצערי הרב. תאמין לי שלא אתה אישית ולא אף אחד אחר יעדיף להתקרב לבוסט מאשר לC#. שום הצדקה בעולם לא תביא לשימוש בבוסט על פני כל שפה חדישה כל שהיא.

בתור אחד שעבר מפיתוח חובבני של אפליקציות נוקיה c++ לQt (בנוקיה N9 ז"ל שלי) זה אכן "קרוס פלטפורם" אך עדין לא תשובה מספקת, בכל אופן גם הQT דועך לו לאיטו לצערינו.

לא שאלתי איך להיות מיליונר - בזה אני לא צריך את עזרתכם.

שאלתי מהיכן מתחילים (מי שלא תכנת) לפתח אפליקציה..

אם לא תכנתת מעולם, אולי שווה לך לגשת לקורס בסיסי בתכנות (שפה כלשהי, לא משנה איזו). הדרך הטובה ביותר ללמוד היא להתחבט בפרקטיקה. כנס לאינטרנט וחפש בגוגל Android for noobs או משהו בסגנון, חבר את המכשיר, תתחיל לקרוא ולנסות, החל מאפליקציה פשוטה שלפחות נפתחת ועד השאיפה שלך.

אם אתה בראש עסקי יותר מאשר להכנס להרפקתה הנדסית ומסובכת מאוד, אולי שווה לך לגייס מתכנת צעיר בדמות אחוזים \ שכר נמוך...

פורסם

בוודאי שזה יתרון ענק, וזאת הסיבה היחידה ש-C# מתרוממת מהקרקע, בלי ה-Library היא הייתה בשימוש פחות מאסמבלי

אבל ל-C# יש חסרונות ענקיים, כמו ה-MSIL, שהוא בסה"כ העתקה לא חכמה של ה-ByteCodes של ג'אווה, כשב-C# אין אפילו מראית עין או כוונה ל-CrossPlatform (תזכורת: מדובר על .Net בגירסה הראשונה שלו, לא גירסה 3.5 או 4)

זה אולי קל לפתח עם C# אבל התשלום הוא בזמן ריצה, והוא יקר מאוד

יצא לי לעבוד לא מעט עם C++ ו-boost, ויש בזה את התענוגות שלו

נכון שזה לא מובנה בשפה כמו C# אבל אתה לא צריך להתקין .Net Framework, אתה לא צריך לבדוק שה-.Net Framework של הלקוח בגירסה שאתה פיתחת איתה או גבוהה יותר. אתה יוצר EXE/DLL/LIB סופי שאין צורך בקימפול שלו בזמן אמת לאסמבלי

שום הצדקה בעולם לא תביא לשימוש בבוסט על פני C#?

אתה בטוח במה שאתה אומר?

ב-100%?

כי אני יכול לחשוב על לפחות כמה סיבות ממש ממש טובות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...