Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה פשוט בריחה מהמציאות לתת תגובה כזאת

במיוחד אחרי שאני השקעתי וכתבתי 11 שורות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מצחיק לצפות בקרבות מתכנתים...

כמו ערוסי שמשפר את ההונדה עם מדבקות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא שאלתי איך להיות מיליונר - בזה אני לא צריך את עזרתכם.

שאלתי מהיכן מתחילים (מי שלא תכנת) לפתח אפליקציה..

מתחילים מגוגל, אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אתה מוזמן לשאול...

פורסם

תודה על התגובות.

האמת שדיי ביאסתם אותי,

פינטזתי שמישהו יזרוק כאן איזה "קיצור דרך" לאויר.

לא נורא, ישתחרר קצת לחץ במשרד ונשב על עניין התכנות.

אגב.. כשאתם אומרים גאווה..? :wink:

jabba_java_avatar.jpg

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
זה פשוט בריחה מהמציאות לתת תגובה כזאת

במיוחד אחרי שאני השקעתי וכתבתי 11 שורות

התגובה הראשונה שלך הייתה:

בוודאי שזה יתרון ענק, וזאת הסיבה היחידה ש-C# מתרוממת מהקרקע, בלי ה-Library היא הייתה בשימוש פחות מאסמבלי

אבל ל-C# יש חסרונות ענקיים, כמו ה-MSIL, שהוא בסה"כ העתקה לא חכמה של ה-ByteCodes של ג'אווה, כשב-C# אין אפילו מראית עין או כוונה ל-CrossPlatform (תזכורת: מדובר על .Net בגירסה הראשונה שלו, לא גירסה 3.5 או 4)

לכן לא ראיתי לנכון לענות על זה, כי אתה מדבר שטויות. אני בספק אם פתחת ollydbg ודיבגת את הCLR של .NET כדי להגיע למסקנה שהוא "העתקה לא חכמה של ה BYTE CODES של JAVA".

עכשיו כשאני רואה שערכת את התגובה, אענה לך:

אין שום הצדקה בעולם, חוץ מאמבדד וגם שם קשה לעבוד וכמעט לא אפשרי לעבוד עם BOOST, גם את זה אגב, עשיתי ולא קצת.

העולם היום הוא לא תוכנות שאתה מתקין על המחשב (ICQ) כמו פעם, אלא מתמקד בסרברים חיצוניים (שרתי WEB נניח לדוגמה) ובכלל SaaS. לא תמצא שום סנריו בו תעדיף לפתח שרת בשפה פרימיטיבית וקשה לשימוש כמו c++ על פני c# ו\או ג'אוה.

אני אומר לך את זה לא כי קראתי כמה השוואות של c# מול c++ אלא כי ביצעתי אין ספור פרויקטים במגוון לא קטן בכלל של שפות, מא' עד ת', צד שרת\לקוח\WEB\לינוקס\וינדוס\אמבדד\פיירוול\אינטספטור ומה שלא תרצה ותחפש, במיוחד כאלו פרויקטים שדורשים ביצועים כבדים מאוד ומורכבים מאוד (גם בצבא וגם באזרחות). אם אתה לא כותב איזה מודל תלת מימדי (99.9% שאתה לא) או פילטר דרייבר לוינדוס או מודול קרנל ללינוקס אז אין שום סיבה להשתמש בשפה הפרימיטיבית הזו (חוץ מלהגיד ש"אני תותח ואני כותב בC++").

התשלום בזמן ריצה הוא של 0.01% לטובת C++ וגם זה לרוב לא נכון, פשוט כי מהנדסים תותחי העל ישבו וכתבו אופטימיזציות לכל פונקציה שתכתוב בc# ברמה שאתה לא תכתוב בC++ גם אחרי חודש של CR.

תאמין לי שאף מנהל פרויקט, ב99.9% מהפרויקטים, בעל IQ מינימלי וללא האגו והרצון להתהדר בכבוד ששייך לדור הישן של C++ - לא יחליט לבצע פרויקט בC++ על פני כל שפה מתקדמת וחדשה כי השיפור הזה שאתה חושב שהוא קיים ב1% בזמן ריצה לא שווה את האיחור ב150% בהגשת הפרויקט ולא שווה את ה30% בקפיצה של משכורות המתכנתים ו100% במורכבות הפרויקט.

פורסם

מה? אתה הבנת לחלוטין לא נכון

הקונספט של MSIL הוא העתקה לא חכמה של ByteCodes.

למה? כי Java עשו את זה קודם, לכן זאת העתקה.

ועד לא מזמן לא יכלת להריץ EXE מקומפל של C# על שום דבר חוץ מאשר Windows (יכול להיות שזה עדיין ככה, אני פשוט הפסקתי להתעדכן מה קורה שם), ולכן זאת העתקה לא חכמה.

לא רק ב-Embedded יש טעם ל-boost, יש להם המון המון ספריות, ושוב אני לא הכי מעודכן בנושא C# אבל בפעם האחרונה שבדקתי ה-boost הציע את רוב הדברים שיש ב-Library של C#.

עם יכולות CrossPlatform מסוימות.

עם זמן ריצה הרבה יותר מהיר.

בלי MSIL ותרגום לאסמבלי ע"י Framework בזמן "אמת".

העולם בכלל לא מסתכם בשרתים, אם אתה בחרת או שבחרו לך לעבוד דווקא בפרויקטים כאלה זה עניין שלך, אבל להשליך מזה על כל עולם התוכנה? יומרני משהו.

הבדלי הביצועים רחוקים מאוד מ-0.01% שאתה טוען אליו, ולו רק בגלל ה-MSIL שמתורגם לאסמבלי בזמן אמת.

בהנתן הנתונים הללו זה חוסר מקצועיות להגיד שיש הבדל של 0.01%. אתה באמת מאמין למה שאתה כותב? שהתרגום מ-MSIL לאסמבלי וההרצה של האסמבלי לוקח בדיוק אותו זמן כמו ההרצה של האסמבלי? צא מהסרט שלך זה אפילו לא מדגדג להשמע הגיוני

גם אני פיתחתי מספיק פרויקטים, גם בצבא וגם באזרחות, גם ב-C# וגם בC++, ואני בדקתי את אותו קוד במדויק (קוד מתמטי לחלוטין, ספריות לחישובים מתמטיים הכי טהור שיש) על C++ ועל C#. ההבדל היה יותר קרוב ל-30% לטובת C++.

וזה בקוד שריצה ממוצעת שלו לוקח 12 שעות

לבחירה ב-C++ אין קשר לאגו בכלל, אלא לצרכים.

חלק מהעבודה שלי זה גם Embedded, וגם WinCE וגם PC וגם פילטר דרייבר ועוד הרבה דברים

ואני מתכנת ב-C++, גם את הקוד שהוא לא פילטר דרייבר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה רק מוכיח את הטענה שלי

ציטוט מהקישור של JIT:

"Since byte code is interpreted it executes more slowly than compiled machine code, unless it is actually compiled to machine code, which could be performed before the execution – making the program loading slow – or during the execution. In this latter case – which is the basis for JIT compilation – the program is stored in memory as byte code, but the code segment currently running is preparatively compiled to physical machine code in order to run faster."

אטרקציה גדולה, הוא מתרגם את ה-MSIL לאסמבלי בעליית התוכנה, זה גאוני, תוכנה גדולה עם DLLים סטטיים של .NET ייקח שנים להפעיל

אני חושב שזה וה"כיסוי" של זה (Splash Screens) זה בין הגורמים הראשונים שאנשים נותנים מכות למחשב או מסיימים משימות ב-Task Manager

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שמע, אני מתחיל לחשוב שאתה חובבן המילה האחרונה, אם אתה רוצה את המילה האחרונה, תגיב אחרי ופה נסיים את הויכוח הזה.

אני לא מדבר כי עשיתי קורס בג'ון ברייס או ששמעתי איזה מרצה מטיף כנגד מייקרוסופט באיזו מכללה, אני מדבר כי עשיתי את הפרויקטים האלו, מכל הספקטרום הרחב של עולם התכנות (כולל c++ boost שלצערי אני נאלץ להתעמת איתו בימים אלו בדיוק בכדי לשנות משהו בMongoDB), בסוגי פלטפורמות שונות, עם אילוצים שונים ומשונים, תחת לחץ של זמן, כסף וצורך בהגשת פרויקט (בדיוק כמו בעולם האמיתי) ולאו דווקא בטפיחה על השכם כי כתבתי הכל באסמבלי.

אתה מתווכח עם דברים שהם הא' ב' של שפות כמו .NET וJAVA והם הא' ב' של מנהלי פרוייקטים, מנכ"לים של חברות היי טק ועוד.

אם אתה רוצה ביצועים ויעילות ברמת הביט, ללא שום חשיבות למהירות פיתוח, קלות פיתוח, קלות ומהירות תיקוני באגים, קלות ומהירות דיבאגר, משכורות מתכנתים, קלות תכנון ואפיון, אז תקנה את זה ושיהיה בהצלחה בפרויקטים

Programmer+keyboard.++THE+SPAM+IN+COMMENTS+WILL+CAUSE+INSULTS_4ff7c8_4527932.jpg

או שבשיא הרצינות פשוט תעבור לכתוב באסמבלי, יותר "יעיל" מc++.

Roger & Out

פורסם

בניגוד אליך אני לא חושב שהשמש זורחת לי מהת*ת. ואני יודע שלכל שפה חיה יש יתרונות כאלה ואחרים. רק שמשום מה אתה חושב שלא.

אני בהחלט לא מישהו שעשה קורס בג'ון ברייס ואני בכלל לא אנטי מיקרוסופט. אתה משום מה מעדיף לדפוק את הראש בקיר ולהגיד שאתה צודק.

אני בניגוד אליך לקחתי קוד מתמטי הכי טהור שיש בdll c++ ויצרתי מאותו קוד dll זהה של c#.

הרצתי את שניהם וההבדלים היו כמעט 4 שעות נוספות לסימולציה מתמטית.

אם אתה מסתבך עם boost אני מציע שתקרא את הדוקומנטציה שלו. יש חסרונות לboost אבל נוחות עבודה זה דווקא לא אחד מהם. גודל Binary Output לדוגמה זה כן חסרון במיוחד אם אתה לא משתמש בבוסט בכל הפרויקט.

אני לא מתווכח עם א ולא עם ב. אני ציטטתי לך מהלינק שאתה נתת. אל תנסה לברוח מהדיון בצורות דמגוגיות.

שום מנכ"ל של חברת היי טק לא יחזיק צוותי c++ בגלל האגו של ראש צוות כזה או אחר. הוא יחזיק צוותים כאלה כי הוא יודע שלכל שפה יש יתרונות וחסרונות ובמקרה מתאים לו דווקא c++.

קלות פיתוח? יותר קל לפתח ב c#.

מהירות פיתוח? לרוב יותר מהיר בc# אבל לא תמיד

תיקוני באגים? אין קשר לשפה זה יכולות של המתכנתים ושל הqa.

קלות ומהירות דיבאגר? זה בדיוק אותו visual studio ולמשל visual assist הרבה יותר חזק ומהיר מהאסיסט המובנה של vs לc#.

משכורות מתכנתים זה דבר נזיל אבל בבסיס כן תוכניתני c++ מרוויחים יותר. בדרך כלל הם גם טובים יותר. מי שלא פשוט לא מוצא עבודה עם c++ .

תכנון ואפיון? שני אלה בכלל מנותקים מטכנולוגיה הטכנולוגיה נכנסת רק בעיצוב.

כבודו של אסמבלי במקומו מונח. אבל תכנות oop ללא MSIL JIT ושאר מרעין בישין שעד לא מזמן לא היה להם טעם בכלל. זה רק C++

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...